Mikäköhän oveen tuli kun ei enään aukea?

kiacerato

Mikäköhän vikana kun tänään kuskin ovi hajosi kummasti.
Aukeaa ulkopuolelta mutta ei sisältä. Kun yritän avata kahva liikkuu mutta ei aukea. Miksi? Keskuslukitus mutta en usko että siitä johtuu. Muut ovet pelaavat

16

11958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiatit

      Eihän tuossa ole samanlainen "takalukitus" kuin eräissä fiiateissa ? Oletko painanut kaukosäätimestä kaksikertaa peräkkäin lukitessa ? Toistappa sama "väärinpäin !

      • Anonyymi

        Olet paras mul tapahtuu toi kaikkien ovie kanssa


    • Ruutu Ripa

      Mikä auto?

      Kokeile ottaa irti ovipahvi ja katsoa toimiiko sisäpuolen kahva vaijerilla vai tangolla. Koska sisä ja ulkokahvat ei oo suorassa yhteydessä toisiinsa muuta ku lukon kautta niin tässä voi olla syyllinen.

      Autolasi asentajana voin tosin neuvoa että joidenkin autojen ovipahvit on aika veemäsisiä nii voi olla fiksumpaa viedä paikalliseen autolasiliikkeeseen / autokorjaamoon.


      -Ruutu Ripa

    • kiacerato1

      Kyseessä Kia Cerato. Lapset leikkivät autossa toinen kuskin paikalla ja toinen ulkona. Ilmeisesti toinen veti kahvasta ulkoa ja toinen painoi sisältä ovien lukitusnappulaa samaa aikaa jolloin kahva hajosi. Kaukosäätimestä menee normaalisti kiinni ja auki. Sekä ulkopuolelta kahvaa aukastaessa toimii normaalisti. Sisäpuolelta kahva ainoastaan liikkuu mutta ikään kuin se "loksahdus" ääni puuttuu kun ovi aukeaa. Kahva myös jumittaa eli saattaa jäädä auki asentoon avattaessa ilman että aukeaa kuitenkaan. Huomenna olisi katsastus, ei varmasti mene läpi?

      • nbgyuogilu

        Eikös tuo nyt ole selvä peli. Mekaaninen yhteys sisäkahvasta lukkomekanismiin on epätäydellinen. Ei kun oviverhoukset auki ja tutkimaan.


    • masa

      Lapsilukko päällä? Mutta ei kai kuskin ovessa mitään lapsilukkoa ole? Vai voisiko olla? Siinä oven reunassa joku vipu tms. tai ehkä Kiassa joku erilainen systeemi? Ehkä kannattaa tsekata varalta, olisi helppo ratkaisu.

    • Holvastin

      enääN aukea?????

    • huonoa muovia

      Aasian kevyehkösti rakennetut kahvat ja mekanismit pettää helposti, onko takuut päällä?

      • kopioimalla oppii

        Tainneet aasialaiset kopioida veemäisen konsernin ovenkahvat liiankin hyvin, koska saksanseisojien ripoja myydään halpamarketeissa ja toriautoissa...kohta varmaan ruokakaupoissakin.

        Minkään muun automerkin vastaavaa varaosaa ei saa kuin varaosaliikkeistä tai romuttamoilta.


    • huhhuhh

      Huomatkaa kommenttien tason lasku kahdessa vuodessa...

      • äippän elätit rulaa

        syrjäytyminen pahenee ja teinit lojuu kotonaan turhautumassa. Hankkisivat edes jonkun harrastuksen ja kävisivät lenkillä, niin pysyisi pää paremmin kunnossa.


    • sdjfgjeriojegi

      Autoissa ei ole enää 30 vuoteen ollut mitään ovi "pahveja", ne on samanlaisia muoviveistoksia kuin kojetaulutkin. Ei kojelautakaan ole ollut enää 70-luvun jälkeen mikään yksinkertainen "lauta" johon mittarit ja katkaisimet on aseteltu.

      Ja eikö lapsille ole parempaa leikkipaikkaa kuin auto? Nehän voi keksiä vapauttaa vaikka käsijarrun ja vaihteen vapaalle jolloin auto voi valua minne tahansa aiheuttaen ties mitä hävitystä ja tuhoa sekä vaaraa niin lapsille auton sisällä kuin ulkopuolisille. Puhumattakaan lasten autolle aiheuttamista vaurioista könytessään varomattomasti auton sisällä ja väärinkäyttäessään esim. noita ovikahvoja.

      Eikö liene jo melkein rikos päästää lapsia valvomatta auton sisälle, kuljettajan paikalle jossa voivat puuttua hallintalaitteisiin vailla käsitystä mitä siitä voi seurata.

      • Anonyymi

        Tähän voi sanoa vain yhden asian:

        JOS jätät lapsen / lapsia autoon, niin opeta sille lapsellesi, mikä poljin on jarru!

        Jos et, niin joku päivä löydät autosi vierineenä pois tieltä, esim puuhun tai sähkötolppaan, eikä suinkaan siksi, että lapsi olisi vapauttanut käsijarrun, vaan siksi, että itse omaa huolimattomuuttasi et kiristänyt käsijarrua tarpeeksi, joten auto lähtee vierimään omia aikojaan.


    • Anonyymi

      Miten sait oven auki? Mulla sama bmw:ssä.

    • Anonyymi

      Mulla tänään Kia Rion takaoven sisällä jokin kolahteli ikkunaa kammella laskiessa, ihan kuin jotain olisi pudonnut oven pohjalle siellä sisällä. Ikkunakaan ei ensin laskeutunut ihan alas, mutta sitten käytin vähän ylempänä, ja laskeutui sitten alas asti.
      Ovi näyttäisi toimivan normaalisti, samoin ikkuna, keskuslukko lukitsee ja avaa sen, sisäkahva ainakin palautuu, en hoksannut kokeilla avautuuko ovi sisäkahvasta kiinniollessa, mutta olettaisin sen toimivan, ulkokahvasta ainakin toimii.
      Jotakin kai sieltä on irronnut, mutta oviverhoilua irrottamatta mahdoton tietää mitä, kun vaikuttaa toimivan.
      Kaikki ovilukon ruuvit näytti olevan paikallaan, samoin lapsilukko, liekö vaan joku esim. johtosarjan kiinnikeklipsi tms. vastaava ei-kriittinen osa murtunut ja irronnut... onko Kia Rioista tiedossa yleisiä vikoja takaovien mekanismeissa?

      • Anonyymi

        Kokeilin vielä senkin oven avauksen sisältä sisäkahvasta, toimii. Nyt ei ole taas mitään ylimääräistä kolinaa kuulunut vaikka paiskaa vähän kovemminkin oven kiinni. Luulisi kyllä arvelemieni klipsien kolisevan ovea liikuteltaessa oven pohjalla, mutta ei kuulu mitään. Mystinen ilmiö, mutta kun kerran kaikki toimii, ei ole aihetta rueta purkamaan ovea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe