AC/DC satanista bändi

Bon Scott

onko ac/dc satanisti bändi. ainakin biisien nimet viitta siihen kuten Hells Bells, Evil Walks,Highway To Hell, High And Hell Water, Hell Ain´t A Bad Place To Be.

25

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ANGUS McKINNON YOUNG

      ...

    • jarkko

      Tietysti se on. Kaikki rock ja metalli ovat Saatanasta. Tiesitkö, että AC/DC tulee sanoista Antichrist/Devil's Child?

      • sähkömies

        Joo, voihan sen AC/DC:n noistakin sanoista saada aikaseksi mutta kyllä se alunperin on tullut sanoista: vaihtovirta/tasavirta!


      • urpo
        sähkömies kirjoitti:

        Joo, voihan sen AC/DC:n noistakin sanoista saada aikaseksi mutta kyllä se alunperin on tullut sanoista: vaihtovirta/tasavirta!

        näin? vähän kyllä epäilyttää... kyllä se taitaa kuitenkin olla saatanasta.


      • RockerRoll
        urpo kirjoitti:

        näin? vähän kyllä epäilyttää... kyllä se taitaa kuitenkin olla saatanasta.

        Tulee kyl just tosta virta hommelista, se mitä ne laulaa ja soittaa varmaa sielt saatanasta...en tiiä, mut aivan mahtavaa rockia soittaavat! Ja mikä heavy/metal/rock bändi ei laulaisi helvetistä sun muista?!


      • Taival
        RockerRoll kirjoitti:

        Tulee kyl just tosta virta hommelista, se mitä ne laulaa ja soittaa varmaa sielt saatanasta...en tiiä, mut aivan mahtavaa rockia soittaavat! Ja mikä heavy/metal/rock bändi ei laulaisi helvetistä sun muista?!

        Stryper... =)
        Jepjep.


      • Van Hagar
        Taival kirjoitti:

        Stryper... =)
        Jepjep.

        lauloihan Stryperkin helvetistä, esim. "To Hell with the Devil" oli bändin suurimpia hittejä...vaikkakin yhtye toki CCM:ää olikin (Contemporary Christian Music)

        Mitä tulee AC/DC:n saatanallisuuteen, yhtye lisäsi kyllä hienosti vettä myllyyn, kun Angus Youngilla oli aikoinaan ne paholaisen sarvet päässä... :)


      • joopa

        Tuo on sitä paskaa mitä ne himojeesustelijat saivat päähänsä 80-luvulla noista kirjaimista.Nimi tulee ihan sähköteknisistä lyhenteistä AC(vaihtovirta) DC(tasavirta).


      • Anonyymi
        Van Hagar kirjoitti:

        lauloihan Stryperkin helvetistä, esim. "To Hell with the Devil" oli bändin suurimpia hittejä...vaikkakin yhtye toki CCM:ää olikin (Contemporary Christian Music)

        Mitä tulee AC/DC:n saatanallisuuteen, yhtye lisäsi kyllä hienosti vettä myllyyn, kun Angus Youngilla oli aikoinaan ne paholaisen sarvet päässä... :)

        Itse asiassa Stryper ei laulanut helvetistä, vaan kyse on sanonnasta: "to hell with that" eli "hitot/paskat/vi..tut siitä". Eli levyn nimi olisi suomeksi" Hitot/paskat/v..tut paholaisesta". 😁
        Mutta se on sellainen sanaleikki englannin kielessä ja varmaan tarkoituksellakin myytiin sillä väärinymmärryksellä.


      • Anonyymi

        AC/DC tarkoittaa bi-seksuaalia. Slangissa...


    • Axl Rose
    • Jack T Chick

      PS.Katso m.linkki Led Zeppelin satanismia,2 viestiä taaksepäin.
      __________________________

      www.chickcomics.com(esim. sarjakuva Angels kertoo rockmusiikista):
      rokin satanismista:
      Elaine oli saatanan morsian.elaine tunsi paavin,oli mekassa,vatikaanissa,joka puolella maailmaa,ja tunsi rokkistaroja,jotka kaikki oli satanismissa.

      rebecca brown:
      "Jokaiseen rocklevyyn laitettiin demoneja,ja satanisti-noidat oli studiossa mukana."

      linkki:

      http://www.chickcomics.com/

      Rock on osa saatanan suunnitelmaa maailmassa,mieti rokin vaikutuksia hiljaa itsekses...

      • Geronimo

        Elämme vaarallisia aikoja!


    • Ei ole AC/DC satanisti bändi eikä tietääkseni ole Led Zepkään, vaikka Jimmy Page harrastikin okkultista kirjallisuutta ja Aleister Crowleyn asioiden tutkimista. En ainakaan ole löytänyt kummastakaan bändistä saatanallista sanomaa sen enempää kuin Judas Priestistäkään tai Iron Maidenista. Ja luullakseni myöskään Black Sabbathilla ei ole kytköksiä satanismiin tai muuhunkaan sellaiseen tai Ozzy Osbournella, vaikka hänellä onkin soolotuotannossaan kappale Mr Crowley, joka viittaa tuohon Jimmy Pagen fanittamaan Aleister Crowleyhyn, joka oli 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa elänyt maagikko, okkultisti, taidemaalari ja vuorikiipeilijä (ainakin nämä asiat).

      Nimi AC/DC tarkoittaa vaihtovirta/tasavirta ja Agnus ja Malcom Young keksivät nimen, kun heidän siskonsa oli huomannut ompelukoneen takana kyseisen kirjainyhdistelmän (näin ainakin mikäli uskotaan wikipediaa). Nimi kuvastaa yhtyeen musiikkia, joka on sähköistävää.

      Hardrock-ja heavybändeille tyypillistä on kappaleiden nimet, joissa on mukana sana Hell, vaikka kytköksiä ei olisikaan satanismiin/saatananpalvontaan/okkultismiin jne. Esim. AC/DC:llä "Highway to Hell", "Hell´s bells", Sabbathilla esim. "Heaven and Hell", Twisted sisterillä "Burn in Hell", Judast Priestillä "Hell bent for leather" ja "Hell is home", Mötörheadilla "Born to raise Hell", Gun ´n´rosesilla "Right next door to Hell", Mötley Crüella "Louder than Hell", Kissillä "Hell or hallelujah". Ja näitähän riittä, jos käy googlettamassa.

      Harvalla hardrock-ja heavybändillä on kytköksiä satanismiin tai muuhun vastaavaan. Joillain deathmetalbändeillä taas saattaa oikeasti olla ja ehkä joillain blackmetalbändeilläkin, mutta niissäkin osuus on varmaan vain pieni prosentti. Monille helvettikuvasto on vain rekvisiittaa ja viittaukset kappaleissa ja muissa ulkoisissa asioissa vain sen takia, että näytettäisiin fanien silmissä cooleilta ja entistä mystisimmiltä. En tiedä muuta rockstaraa kuin Jimmy Page, joka on tai ainakin nuorempana oli oikeasti kiinnostunut okkultismista tai ainakin okkultisesta kirjallisuudesta, mutta ei hän sitä Led Zepin tuotantoon ja bändin imagoon niin tuonnut, jotain pieniä vaikutteita kylläkin, kuten levyjen kansiin jotain kuvastoa (sisäkansiin) ja tämän tämmöistä.

    • Joidenkin mielestä jo rock-tai heavybändissä oleminen on jo niin kauheaa touhua, että pitää verrata saatanallisiin asioihin. Ainakin ennenvanhaan oli. Jopa monien rockstarojen pitkä tukka oli aikoinaan joillekin jo osoitus jostain rienaavasta asiasta ja itse musiikki kuin suoraan Helvetistä. Aikoinaan monien rock-ja heavybändien kappaleita joutui tutkintaan ja jotkut nändit ja yksittäiset artistit joutuivat jopa oikeuteen, kun heitä syytettiin ihmisten ja etenkin nuorten lietsomisesta vaikka itsemurhiin tai ryöstelyyn, tappeluun, huumeiden käyttöön, alkoholin liikakäyttöön jne. Ja sitten soiteltiin levyjä takaperin ja yritettiin löytää jotain sanomaa, joka käskisi vaikka tappaa itsensä tai jossa puhuttaisiin Helvetistä ja muista saatanallisista asioista, mutta usein laihoin tuloksin ja turhaan. Jotkut yrittävät tätä vielä tänäkin päivänä ja tutkivat löytyykö esim. Led Zepin Stairwaystä jotain salattua sanomaa. Minusta ajanhukkaa tällainen, mutta kukin tyylillään.

    • Mulle rockmusiikki ja jopa välillä tuo heavykin tuo enemmän vain iloa ja voimaa elämään, että taas jaksaa tallata tätä arkea. Nautin sitäpaitsi monien vanhojen rock-ja heavybändien musiikista eikä mulle tulis koskaan mieleenkään, että nyt teen jotain itselleni, jos kuuntelen jotain rock-tai heavykappaletta tai että alan käyttää huumeita tai ryöstän vaikka kaupan. Jos joku toimii näin, niin sitten olisi jo aika mennä lääkäriin ja hakea apua, sillä silloin alkaa jo pääkin hajota. Tällaisesta toiminnasta ei voi syyttää ketään artistia tai bändiä. Jokainen on lopulta vastuussa itse teoistaan ja siitä miten kuulemaansa tulkitsee.

    • Anonyymi

      Nämä hell jutut rock/heavy musiikissa on laskelmoitua pr:ää jota tahallisesti tehtiin entisaikoina jotta bändit saisivat huomiota, ei ole sattumaa että Number Of The Beast levy löi Maidenin läpi, kapina ikäiset teini pojat tarttuivat markkina miesten syöttiin. Hauskintahan ovat nämä tapaukset jotka ottavat nämä sanomat tosissaan ja pukeutuvat mustiin ja ovat niin "kovaa" poikaa aikuisiällä ja käyvät kristillisiä busseja potkimassa, kaikki musiikoista ja mustien tamineiden valmistajista kiittävät näitä urpoja hyvistä rahoistaan. Jopa Sabbath menestyi surkealla musiikillaan kun sanoitukset eli pr, hoidettiin kuntoon.

      Itse olen suuri rock/heavy musiikin ystävä mutta aikuiset ihmiset, ymmärtäkää että hell/satan jutut ovat vain pr:ää eli huomionhakua, joilla tavoitellaan teinejä.

    • Anonyymi

      "En tiedä muuta rockstaraa kuin Jimmy Page, joka on tai ainakin nuorempana oli oikeasti kiinnostunut okkultismista..."

      Jinx Dawson kasvoi perheessä, jonka suvussa oli harjoitettu pitkään okkultismia ja muita muinaisia salatieteitä. Osa heikäläisistä kuului jonkinlaiseen druidien veljeskuntaan, sekä vapaamuurareihin. Hän halusi tuoda musiikkiinsa omaa perintöään ja siten Covenista tuli okkulttinen yhtye, joka 60-luvun lopulla oli myös omalta osaltaan luomassa pohjaa metallimusiikille.

      Dawson oli ensimmäinen muusikko, joka käytti konserteissaan ns. pirunsarvimerkkiä (mano cornuto), joka oli ollut perheessään käytetty salainen tunnusmerkki, jota vaihdettiin vieraiden kanssa, jotta tiedettiin, keillä oli lupa tulla peremmälle. Dio kuitenkin yleisti kyseisen merkin, vaikkakin hän sanoi sen olevan italialaisen isoäitinsä käyttämä merkki, jolla tämä karkoitti "pahan silmän". Italialaisille merkki on corna.

      Mielenkiintoisesti Covenin vuoden 1969 debyyttialbumilla oli kappale nimeltä Black Sabbath ja bändin basisti käytti nimeä Oz Osborne.

      • Googletin ja tarkistin onko tällainen bändi kuin Coven joskus ollut olemassa ja totta puhut, on ollut(en tiedä vieläkö on toiminnassa). Ja heillä näyttäisi olleen pääkalloja ja muita niin sanottuja pimeän puolen juttuja kuvastossaan, kuten lavasteissa ja levyjen kansissa. Aika okkultista meininkiä. Tuon bändin basistiltako Ozzy otti itselleen lempinimensä? Olen lukenut, että Black Sabbath otti yhtyeen nimen italialaisesta elokuvasta nimeltä "It tre volti della paura" (1963), jossa näytteli Boris Karloff ja jota Yhdysvalloissa esitettiin nimellä "Black Sabbath".


      • Jännä että tallaisen yhtyeen laulaja on nainen ja että jo niinkin aikaisin kuin 1967 perustetussa bändissä, sillä aikoinaanhan rockmaailma oli aika miehinen.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Jännä että tallaisen yhtyeen laulaja on nainen ja että jo niinkin aikaisin kuin 1967 perustetussa bändissä, sillä aikoinaanhan rockmaailma oli aika miehinen.

        Eiköhän tuo liene sattumaa. Nimen Osbourne varmasti helposti lyhentää kaveripiireissä "Os", "Oz", taikka "Ozzy", ja mainitsemastasi elokuvasta Sabbath nimensä ottikin. Mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen yhteensattuma, kun Sabbath vielä otti samanlaisen imagonkin kuin Coven, vaikkakin Covenilla ristit olivat alaspäin. Vuodelta 1986 on kuitenkin Iommin haastattelu, jossa hän näyttää jokseenkin vaivaantuneelta, kun haastattelija ottaa puheeksi Covenin, ja Iommi kiistää ylipäätään kuulleensa koko pumpusta.

        Kun ottaa huomioon, että Coven oli aikakauteensa nähden melko shokeeraava yhtye ja sen keulahahmona oli vielä nainen miehisessä rock-maailmassa, niin voisi kuvitella, että tuollainen pumppu erottuisi ja saisi huomiota. Mutta että vielä vuonna -86 Iommi väitti, ettei olisi kuullut siitä.

        Coven on jälleen aktiivinen, eri kokoonpanolla tosin, ja pukannut uutta levyäkin viime vuosina. Jinx on tätä nykyä seitsemänkymppinen, mutta aikas hyvässä kuosissa. Liekö kylpenyt neitsyiden veressä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tuo liene sattumaa. Nimen Osbourne varmasti helposti lyhentää kaveripiireissä "Os", "Oz", taikka "Ozzy", ja mainitsemastasi elokuvasta Sabbath nimensä ottikin. Mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen yhteensattuma, kun Sabbath vielä otti samanlaisen imagonkin kuin Coven, vaikkakin Covenilla ristit olivat alaspäin. Vuodelta 1986 on kuitenkin Iommin haastattelu, jossa hän näyttää jokseenkin vaivaantuneelta, kun haastattelija ottaa puheeksi Covenin, ja Iommi kiistää ylipäätään kuulleensa koko pumpusta.

        Kun ottaa huomioon, että Coven oli aikakauteensa nähden melko shokeeraava yhtye ja sen keulahahmona oli vielä nainen miehisessä rock-maailmassa, niin voisi kuvitella, että tuollainen pumppu erottuisi ja saisi huomiota. Mutta että vielä vuonna -86 Iommi väitti, ettei olisi kuullut siitä.

        Coven on jälleen aktiivinen, eri kokoonpanolla tosin, ja pukannut uutta levyäkin viime vuosina. Jinx on tätä nykyä seitsemänkymppinen, mutta aikas hyvässä kuosissa. Liekö kylpenyt neitsyiden veressä?

        Ehkä Tony Iommi kiisti, ettei tiedä Covenia, koska pelkäsi, että Black Sabbathia syytetään sitten jotenkin plagioinnista tai jotain. Tai ainakin siitä, että on liian samankaltainen.


    • Ihme jos Tony Iommi ei olisi vielä 1980-luvun loppupuolellakaan kuullut bändistä nimeltä Coven. Luulisi hänen tienneen ja luulisi, että myös Led Zepin Jimmy Page tiesi bändin aikoinaan tai ainakin oli kuullut siitä.

    • Anonyymi

      Mitä sitten vaikka olisi? Sen enempää saatanaa kuin helvettiäkään ei ole olemassa.

    • Melko usein metallissa ja heavyssä ei palvota saatanaa kirjaimellisesti. Kyse on enemmänkin kapinallisesta symboliikasta jolla pyritään rohkaisemaan itsenäisempään ajatteluun sen sijaan että ollaan jonkin sokeita seuraajia, esim. uskonlaitosten. Hyvin harva metallibändin jäsen harjoittaa satanismia oikeasti.

      Se on tosin mielestäni jo melko vanhentunut kikka ja sen shokkiarvo kulunut. On useita eri tapoja ilmaista sama asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3055
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2405
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      366
      2185
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1972
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1817
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 165
      1246
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe