Sosiaalialan ammattilainen VARO MIKEVA OY:tä työnantajana!!!

Mikeva Oy ei maksa ohjaajana toimivalla sosionomille (AMK) yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaista peruspalkkaa, vaan lähihoitajan peruspalkan 1800 euroa/kk (G19 -palkkaluokka). Puolestaan ohjaajana toimivalla sairaanhoitajalle (AMK) maksetaan 2043,82 euroa/kk (G21 -palkkaluokka). Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukainen minimipalkka sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneelle sosionomille (AMK) on G21-palkkaluokan mukainen, SAMA KUIN SAIRAANHOITAJALLE!

Tämän lisäksi Mikevalla joudut myös vastoin yleisiä sopimuksia hyväksymään erillisellä sopimuksella sen, että teet 12 tunnin työpäiviä. SOSIONOMIT VÄLTTÄKÄÄ MIKEVA Oy:tä TYÖNANTAJANA!!
Ilmianna
Jaa

77 Vastausta


12 tunnin vuorothan olla pitää, niin saa olla pitkillä vapailla.. Sh:han ne työt tekee, kun sossunomi ei saa pistää jne.
Eikös Mikeva ole lesta-firma?
Ilmianna
Jaa
Oletteko eri TES:issä? Teettekö samaa työtä? Ammattinimike ei oikeuta vielä samapalkkaisuuteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Sosionomit itse hakeutuvat Mikevalle OHJAAJAN töihin. Sama kuin sairaanhoitaja hakeutuisi laitoshoitajaksi sairaalaan. Ei silloin voi vaatia sairaanhoitajan palkkaakaan!! Kuten ei sosionomi voi vaatia ohjaajan työstä sosionomin palkkaa. Sosionomit jotka Mikevalle hakeutuvat töihin tyytyvät siis itse siihen että tekevät työtä, joka ei vastaa koulutusta. Tämä on se ongelma!! Työntekijät itse aliarvioivat ammattitaitonsa ja "myyvät" itseään alehintaan sellaiseen työhön, johon heillä ei ole edes pätevyyttä.

Työnantajalle tämä on selkeä etu, koska se voi mainostaa nettisivuillaan että: "Meillä työskentelee sairaanhoitajia (AMK), lähihoitajia, geronomeja(AMK), sosionomeja (AMK) ja fysioterapeutteja (AMK). Annetaan siis selkeästi kuva, että hoitoyksikössä on erittäin moniammatillinen osaaminen, ja jokainen tekee oman alansa työtä. Tosiasiassahan monessa yksikössä myös esim. fysioterapeutti tekee pääsääntöisesti perushoitoa. Tätä yritys ei tietenkään paljasta. mitä hyötyä on fysioterapeutista, jonka pääsääntöinen tehtävä on vaihtaa vaippoja, syöttää ja käyttää ihmisiä ulkona?? Eikös tätä varten ole koulutettuja lähihoitajia? Eikö sosionomeilla puhumattakaan fysioterapeuteista mielestäni ole riittävästi ( suurimmalla osalla ei laisinkaan) esim. lääketietoutta!! Osallistuvat silti ohjaajina täysin lääkehoitoon!!! Eivät tiedä mikä on marevan, insuliini, nitro tai siripiri! Eivät osaa myöskään elvyttää, hoitaa haavoja, laittaa vainajaa tai tiedä mitä tarkoittaa DNR!!! Onko tämä vastuullista ja turvallista hoitoa?

Ja vielä lopuksi, Mikeva ei ole lessu-firma. Sen omistaa iso eurooppalainen sijoitus yhtiö. Yritys jonka ainoa päämäärä on tuottaa voittoa, ei laadukasta palvelua tai hoitoa. Kyllä hoitajille on töitä kunta sektorillakin, ja sairaanhoito piireissä. Kieltäytykää siis myymästä osaamistanne enää alihintaan!!! Itse olen päättänyt etten enää koskaan hakeudu Mikevalle, tai muillekaan yksityisille töihin!! Kokemus opettaa...
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Mikeva- HYVÄ OLLA! on - Markkinamiesten mainospuhetta jolla luodaan sitä brändiä jolla asiakkaita houkutellaan maksajiksi. Voitto ja vielä kerran taloudellinen voitto konsernin osakkaille (ei siis ihmisten hyvinvointi) - määrää Mikevan toiminnan sisällön.

A) materiaalihankinnat halvimman kautta: mm (Halpismateriaali kamat asiakkaille yms., halpistyövälineet, halpis ruoka-aineet, halpis sitä sun tätä). Työntekijä hiljalleen huomaa että puutteita ja käsiinhajoavia työmatskua ym. on pitkin "palvelu"taloja B) Työntekijöitä liian vähän. Hoitajat tosiaan ovat kokkeina ja siivoojinakin koska henkilöstöä ei palkata tarpeeksi C) Ei työvaatteita (työntekijä maksaa nekin) - on niin tosi kodinomaista ( : D) työvuorot jaetaan miten sattuu ja voi olla vuoroja useampi putkeen ilman säällistä lepotaukoa E) Kukaan ei oikein ota vastuuta toiminnasta -joka luo työntekijöille epävarmaa ilmapiiriä. Tullaan hyväuskoisina töihin ja sitten huomataan että Mikevan meininki mättää- koska tärkeintä on tuottaa sitä voittoa osakkaille - ja kaikesta asukkaille tärkeästä säästetään. F) Työntekijöiden vaihtuvuus suuri kun vaihdetaan muualle. G) Ainiin huono palkkaus kaiken lisäksi!!

MIkä Siis mättää Mikevassa? Se että toimintaa jossa luodaan kaikkein heikoimmille perushoivaa ja palvelua - ja kulissien takana he ovat osanen pienen etuoikeutetun osake-sijoittajien bisnestä- Bisness innovaatio jossa Stubbin Alexin hengen mukaisesti sitä tekemisen meininkiä! Big Pepsodent Smile. (Bisness-kohteina mielenterveyskuntoutujat, vanhukset, muistisairaat, yms)- vakavasti sairaat ihmiset jotka eivät kykene itse ajamaan oikeuksiaan.

MIKEVA PÄHKINÄNKUORESSA: Luodaan hieno brändi nettiin, esitteisiin ja mainospuheisiin! ja todellisuudessa halutaankin toteuttaa kaikki vain halvimman kautta- Jotta saadaan Mikevalle mahd. paljon rahnukkaa ja voittoa.

NÄIN EI TULISI OLLA- TÄMÄ ON VÄÄRIN. Hoitotyö on sen verran vastuullista ja raskasta että A) SIITÄ KUULUSI SAADA TYÖNTEKIJÄN HYVÄ PALKKA ja TYÖOLOSUHTEET B) ASIAKKAIDEN/ sairaiden ja kivuliaiden ihmisten- TULISI OIKEASTI SAADA LAATUA - ( eikä toimia maksumiehinä kylmille bisneksen pyörittäjille ja heidän hyväveli verkostoilleen.)

Tämä nykyinen suunta laajemminkin kun hyvinvointivaltion peruspalveluista leikataan pohjat - on vaarallinen. Poliitikot haluavat vain lyhytnäköistä rahallista voittoa -yksityistämällä terveydenhuollon kaikenmaailman konserneille- joilla on kaikenmaailman "palvelulupauksia" netissä ja omissa raflaavissa mainosesitteissään. Ne ei todellisuudessa toteudu ja asiakkaat saa huonot olot ja työntekijät huonot työolot- koska pulaakien täytyy tuottaa runsaasti rahnukkaa niiden omistajaosakkaille. Ihmisistä tulee vain rahanteon välineitä pienelle etuoikeutetulle kansanosalle- Eli mennnään yhteiskuntakehityksessä takaisin sinne Kartanoherra -Torppari maailmaan viime vuosituhannelle.

-Persiistä-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Totta joka sana.Mikeva-Paha olla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mikeva on Oulun lesta-mafiaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Mikeva on hyvä työnantaja.Vuodesta 2008 olen työskennellyt siellä.Vakituisena olen.Pois en aijo lähteä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kotipolku kirjoitti:
Mikeva on hyvä työnantaja.Vuodesta 2008 olen työskennellyt siellä.Vakituisena olen.Pois en aijo lähteä.
Mikäs siellä on lestan olla omiensa alaisuudessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hyi hyi häpeä toimii mm keminmaalla tämä firma. Lessuporukkaa ! Hyi kuinka pöyristyttävää kuultavaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
älkää vaan missään nimessä menkö mikevalle töihin etenkään pohjoissuomen alueelle.mikeva työnantajana on kauhea.työtekijät joutuvat kärsimään seksuaalista ahdistelua,pakottamista,kiusaamista,syyttelyä,totuuden vääristelyä,palkanmaksussa huijaamista,kotirauhan häirintää,esimiehet eivät auta eikä puolusta,mikevassa toimii arvo ja periaate ei susi sutta syö.oikeus ei toteudu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sellaisia pervoja ja kieroja ne lestat on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yksityisen sospalvelualan tes: vastaavan ohjaajan palkka on G24. Sosionomin palkkaus on G21. Lähihoitajan palkka G17. Työnkuva, osaaminen yms. voivat nostaa palkkaa. Yksityinen työnantaja riistää työntekijöitä. Mitä isompi yritys, sen parempi.
Ilmianna
Jaa
juurikin näin
Ilmianna
Jaa
Kannattaa muidenkin kuin sosionomien välttää Mikevaa, ei välitä työntekijöistä tai asiakkaista pätkääkään, siellä ei oo kenelläkään HYVÄ OLLA.
Ilmianna
Jaa
Onko kellään tämän hetkistä kokemusta Oulun Mikevan palvelukodeista? kannattaako hakea töihin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Älä missää nimessä hae...ei hullumpaa paikkaa voi hakea koko maasta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei todellakaan kannata!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
^ Nosto
Ilmianna
Jaa
Mikevaan ei kannata missään tapauksessa mennä töihin,ellet halua hitlerin alaiseksi.toivottavasti uskot.ei pahempaa ja kierompaa paikkaa ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
samaa mieltä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huonoja kokemuksia minullakin mikevasta. Työajat eivät suosi työntekijää, teetetään liian pitkiä yövuoroja (15h), liikaa vastuuta työntekijöillä; vastaava ohjaaja vain pläräilee papereita, ei jousteta missään muotoa. Paska lafka, onneksi lähdin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hui kauhee, minä ehkä pääsisin/joutuisin sinne töihin. Nyt wi pahemmin houkuta. Mitä ohjaajanntyö sisältää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tai sitten teettää alitunteja kuten 4-5 tuntia päivä hah hah mukaan lukien ajat työpaikalle matkat ensin. Huh huh miten kieroa toimintaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niin no, perushoitajan duuni on kyllä aika oravanpyörä -hommaa. Palkka ei päätä huimaa, vastuu on silti kova. Haluan kuitenkin huomauttaa, että työnantaja ei voi ketään pakottaa tekemään töitä Tes:n vastaisesti. Ei työnantaja voi työntekijää myöskään pakottaa allekirjoittamaan Tes:n vastaisia sopimuksia. Eli mikäli sellaisia on käytössä, on työntekijä niihin vapaaehtoisesti suostunut ja on hänellä niin halutessaan oikeus sellainen purkaa.
Tuosta sosiaalapalvealan tes:stä sen verta, että itse pidän sitä aika huonona tes:ä. Ehdot ym. aika huonot ja palkkaus melko vaatimaton. Mutta minkäs teet.

Toinen on tämä väite, että työtekijät joutuvat kärsimään seksuaalista ahdistelua,pakottamista,kiusaamista,syyttelyä,totuuden vääristelyä,palkanmaksussa huijaamista,kotirauhan häirintää. Vaikea tuota on uskoa, kyseessä on kuitenkin sitä verta iso lafka. Jos tuollaista nyt kuitenkin on, niin pitää siitä tehdä ilmoitus vaikkapa ts -valtuutetulle tai puuttua siihen jotenkin muuten.
Ilmianna
Jaa
Sosionomi on nimenomaan ohjaaja ja siitä tehtävästä tulee maksaa ohjaajan palkkaa, siis vähintään G21. Lähihoitaja taas on hoitaja ja siitä työstä maksetaan hoitajan palkkaa, vähintään G17.
Tiedoksi vaan STOP MIKEVALLE.

Ja en ole Mikevalla töissä ja saan työstäni palkkaa G21ä
Ilmianna
Jaa
Onkos täälä keskusteluissa kukaan joka tietäisi millaiset olot on kokeilla ? Minkämoista toimintaa ??? Palkka ym ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oletkos hakenut kokiksi Mikevalle?? Jos olet, miltä vaikuttaa? Itsellä kans harkinnan alla. Ois kiva tietää kokemuksista työnantajasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itsellä ei ole ainakaan kauhean ruusuinen kuva MIkevasta, ihan perseestä koko juttu. arvot ei vastaa todellisuutta ja elämänkääriajattelu (?) käytössä asukkaiden kanssa ja liikaa kuntoutettaan vaikka asukas ei kuntoudu. EN SUOSITTELE
Ilmianna
Jaa
Joo, kyll oot oikeessa. Sit niin kieroo työllistämis politiikkaa saa hakkee...pikkulikat pääsee töihi ku osaa olla hiljaa ja nöyrä...on ihmisii töissä jotka oo hakenu paikkoi ei saa firmasta ku pärstä ei miellytä mut määräaikaiseksi kyllä kelpaa OULUKIn MIKEVAAN...voijaa kato pompottaa ihmisii ja käyttää valtaa, ja munata jopa työpaika saanti toisesta firmasta...näin se mafia pyörii
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tässä kylässä hakivat avustajaksi lähihoitajaa! Nuoria ovat, vastaavaa hoitajaa myöten. Ei olla Oulun seutua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo pohjois-pohjanmaan mikeva kannattaakin varoa. Siellä tosiaan on ihmisiä, jotka on vuosia vuosia määräaikaisella sopimuksella, mutta vaikka hakevatkin vakituista työpaikkaa MIKEVASTA ei sitä vakipaikkaa saa kun aina joku jonka nätti naama mielyttää enemmän ja on ns perseennuolija kun ei osaa sanoa vastaan eikä ole omia mielipiteitä mistään - niin näin se ns perseennuolija takuu varmasti nappaa vakipaikan vaikkei työkokemusta olisikaan nimeksikään....näin se menee.
Tämä on eräänlaista ihmisten kiusaamista sekä pompottelua sekä eräänlaista lainvastaista toimintaa - nimittäin montaa määräaikaista työsopimusta ei saa peräjälkee kirjoittaa. Sekä laittomia ovat MIKEVA OY:n tarvittaessa töihin kutsuttavat sopimukset nollasta sataan tuntiin eli voi olla ettet saa palkkaa muttet pääse työttömyyskortistoonkaan koska on voimassa oleva sopimus...näin sitä ihmisiä kusetetaan
Ilmianna
Jaa
Mikevaa paskempaa paikkaa saa Suomesta hakea. Itse lähdin nopeasti pois, kun huomasin totuuden. Kannustetaan toimimaan epäeettisesti, eikä sopimuksista pidetä kiinni. Sinne ei kannata ikinä mennä alun perinkään. Toki sain mukavasti kerätyksi tietoja toisia yrityksiä ja yksityisyrittäjiä varten pikavisiitilläni :D Idiootteja olivat, kun minut palkkasivat, Hehhee. Välttäkää ainakin Oulun, Kajaanin ja Kokkolan Mikevaa. Siellä on kaiken muun paskan lisäksi lestarikollisten pyörittämää syrjintää ja ahdistelua. Kyllä tuo firma kaadetaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin, lisäksi Mikevalla on kätyrinsä Oulun ja Ylivieskan TE-toimistossa. Varokaa etenkin naista nimeltä V.H. Ilmoittaa vaan siitä suoraan poliisille. Yksitytisetsiväni jo selvitti hänen laittoman kytkentänsä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kertokaa lisää! Onko tässä puljussa mitään positiivista? On silti koko ajan markkinoitaan kasvattava yritys ja kunnat ottavat Mikevaa palveluntuottajakseen. Millaista on olla vastaavana ohjaajana?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ennen oli ok. Ei enää nykyään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Järjetön työmäärä ja vastuu-Ei riitä työtunnit. Lisää töitä jatkuvasti. Vapaa-ajalla ylitöitä ilman palkkaa. Epäasiallista kohtelua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomessa ei työnteko kannata. Itse olen korvauksilla niin kauan kuin niitä annataan ja sitten lähden ulkomaille taas hankkimaan rahaa. Kiva elää teidän kustannuksella. Itsehän olette äänestäneet sosialismin puolesta. Nyt ryytykää siihen.
Ilmianna
Jaa
Onkohan tuo kaikki edes totta........
monesti yrityksiä haukutaan, turhaan ja joskus käy niin että hyvät työt menee jos lähtee mukaan ilkeisiin puheisiin.
Etsikää niin teille annetaan
Ilmianna
Jaa
Juupa juu, voi tätä katkeruuden määrää. Niin vaikeaa kuin se onkin, se vika voi yllättäen löytyä sieltä peilistä. Nimettömänä valheiden levittäminen on vähintäänkin raukkamaista. Itse viihdyn erinomaisesti, valitettavasti osa teistä ei tule viihtymään seuraavassakaan työpaikassa, koska vika ei ole työpaikassa, vaan siellä peilissä. Miettikää viihtyisittekö itsenne kanssa töissä?
Ilmianna
Jaa
palkatkaa enempi porukkaa, taitaa olla raha tärkiämpi kuin ihminen.
Ilmianna
Jaa
Omalla paikkakunnalla oli hiljattain lehtijuttu eräästä kehitysvamma yksiköstä ja nimikkeistä, ohjaaja nimikettä käyttää nykyään sellaiset joilla ei ole koulutusta tai esim koulunkäynninohjaajat. Miksi ohjaajan nimikkeellä pitäisi saada sosionomin palkkaa? Yhdessä kaupungissa ohjaajia on kaikki vanhustenhoitajaa. Sosionomin nimike on sisiaaliohjaaja. Itse ole lähihoitaja ja minun peruspalkka on 2180, kuka sosionomi suostuu tekemään työtä alla 2000€? Itsehän on oma vika, jos ei tiedä omista eduistaan. Ja ei sosionomia voi verrata sairaanhoitajaan.
Ilmianna
Jaa
Mikeva markkinoi näkyvästi Hesarissa uutta palvelukotiaan Taivallahden Helmeä eli entisen autokomppanian rakennusta ikärikkaille asukkaille. Pitäisikö mennä esittelytilaisuuteen ja siteerata näitä kommentteja siellä? Voisi karkoittaa aika monta eläkeläistä, jotka miettivät tulevaa palvelukotiaan siellä!!
Ilmianna
Jaa
Palkat vaikuttavan olevan kaikenkaikkiaan tosi surkeita.
Ilmianna
Jaa
Olen töissä Mikevan yksikössä lähihoitajana. Palkkani on se, minkä sain edellisen omistajankin aikana. Yksityisissä sosiaalialan firmoissa palkka on tämä, olipa kyseessä Mikeva tai mikä hyvänsä. Ei voi siis sanoa, että surkea palkka. Itsehän me olemme ammattimme valinneet.
12 ja 15 tunnin työajat ovat oma valinta ja täysin vapaaehtoinen. Meidänkin työyhteisössä osa tekee niitä ja osa ei.
Meillä on kohtalaisen hyvä ilmapiiri töissä. Mitään ahdisteluja tai syrjimisiä ei esiinny. Mistähän nuo katkerat ahdistelusyytökset kumpuaa? Olisiko peiliin katsomisen paikka, jos siltä tuntuu.
Ainoa ongelma on se, että työyhteisössä on vakkarina myös kouluttamattomia vanhempia naisia (siirtona entiseltä omistajalta) , jotka tuntevat itsensä jotenkin ala-arvoiseksi, ja myrkyttävät koko työyhteisöä kitinöillään. Luulisi heidän tajuavan, että vanhusten potilasturvallisuuden takia heitä ei yövuoroihin hyväksytä jne.

Se, että yritys tahkoaa voittoa, on ihan luonnolllista. Haluaisinpa oikeasti nähdä jonkun yrityksen, joka ihan hyväntekeväisyyttään pyörittelee hommaa, vaikkapa tappiolla. Jotenkin vaikuttaa ajatusmaailma kapealta, jos ei yritysasiaa ymmärrä yhtään. Ja kuka väittää, etteikö kunta-alan laitoksissakin ajateltaisi säästöjä?

Ihan samalla lailla k-kaupan kassakin voi kitistä huonoa palkkaa ja murehtia, kun itse kauppias tekee isoa voittoa. Mun mielestä ihan luonnollista. Sielläkin on itse ammatti valittu.
Olisikohan teidän aika keskittyä olennaiseen? Hoidetaan ne asukkaat. Paljon ehtii sen hetken aikana, joka nyt menee kahvitunnilla kitisemiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuoreena Lähihoitajana etsin kuumeisesti töitä ja erehdyin haastatteluun niin Mikevalle kun Attendolle. Tarjosivat hävyttömästi palkaksi sen G17. Koska olin tehnyt epäpätevänä useamman vuoden paremalla palkalla, jouduin kiittämään ja poistumaan haastattelusta, varsinkin kun molemmat haastattelijat arvelivat onko minusta pyllyn pesijäksi

Nykyjään teen lähärin töitä G24 palkalla. Edellisessä työsuhteessa palkkaluokkana G23, eli väittämä että kaikki yksityiset maksavat samaa on pelkkää p... puhetta.

Itse en enää koskaan hakeudu Mikevalle tai vastaaviin riistofirmoihin, missä työntekijän arvostus on vähitään kyseenalaista, mikä näkyy ensinmäisenä jo palkassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oulun mikeva kyllä on parasta luokkaa Tyytyväisenä olen 5v sielä töissä ollet. Esimiehet osaa hommansa ja kuuntelee meitä työntekijöitä Ohjaaja nimikkeellä kaikki työntekijät ja maksetaan Sairaanhoitajille, lähihoitajille yms omat palkkaluokan palkat!!! Elkää kuunelko kaikkea mitä puhutaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Haistappa.. Taijat olla lessu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Attendolla täysin sama meno.
Ilmianna
Jaa
Mikeva on pörssiyhtymä.raha on kaikessa se ykkösjuttu.asukkaiden oikeuksia poljetaan todella rankasti,valehdellaan ja eettisyys on kaukana.sinne ei missään nimessä kannata laittaa ketään hoitoon eikä työhön.
Ilmianna
Jaa
Pysykää kaukana ks. firmasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
olen samaa mieltä pysykää kaukana firmasta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kipakukka kirjoitti:
olen samaa mieltä pysykää kaukana firmasta
ikävä myöntää, mutta näin on...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Työsopimuksessani kerrotaan että työaikani on jaksotyöaika 230 t /6vk. Minulla on ollut listoja jossa 40t / 3vk. Tuntuu ettei yksikössä kukaan tee täysiä tunteja.
Ilmianna
Jaa
Itse ole ollut pian viisi vuotta mikevalaisena, sekä länsi- että pohjois-suomessa. Tottahan se on, että palkka on paska ja hoitajia liian vähän. Ymmärrettvää kuitenkin, sillä kyllähän yksityisen tulee voittoa tehdä, jotta yritys pysyy pyörimässä.
Olen itse ollut työssä myös kunnallisella puolella vanhusyksiköissä ja pakko sanoa, että ei se homma sielläkään sen parempaa ole. Työntekijöitä on ehkä enemmän, mutta suurin osa heistäkin opiskelijoita (varsinkin kesäisin) sekä hoitoapulaisi, joilla ei ole valtuuksia eikä osaamista esimerkiksi lääkehoitoon.
Sekä esimerkiksi viriketoiminitaan mikevan yksiköt panostavat ihanteellisesti verrattuna joihinkin kunnallisen puolen yksiköihin.
On totta että osa mikevankin yksiköis ä löytyy niitä mätämunia, mutta niin varmasti muualtakin. Suosittelen tutustumaan, ennen kuin uskoo kaikeen mitä kuulee.
Ja sen vielä haluan lisätä tuohon vakinaistamiseen. Itse ehdin olla mikevalla puolisen vuotta sijaisena, kunnes sain vakituisen paikan. Samoin useat muutkin työkaverit. Toisin kuin kunnallisella saat tehdä monen monta vuotta sijaisena ennen kuin uskallat edes haaveilla moisesta. Plussaa on myös se että mikäli työpaikka/paikkakunta alkaa tympimään, voit helposti hakea siirtoa toiseen yksikköön.
Ilmianna
Jaa
olin töissä mikevan palvelukodissa. työtä saa tehdä niska limassa nälkäpalkalla ja olin sairaslomalla niin työnantaja uhkasi jos et tule töihin menetät työn, olin puun ja uoren välissä, jopa soitin työsuojeluvaltuutetulle joka ei ottanut mitään kantaa. palkka aivan olematon ja työsopimus kiero. olen pettynyt toimintaan mikeva ei ole hyvä työpaikkana ja työntekijällä ei ole mitään oikeuksia eikä mikään toimi kamala paikkana töissä, pirkkalassa
Ilmianna
Jaa
Pysykää kaukana...Mikään ei siinä firmassa ole miltä näyttää....Jos terveytesi ja ammatti-identiteettisi ovat sinulle kalliita-Älä erehdy uskomaan tämän riistofirman lupauksiin.Kokemusta on-Työelämäni isoin virhe.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
on todella kauheeta olla mikevalla, ehkä joskus oli paremmin, mutta nyt , johto....voi, voi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Up ja ylös
Ilmianna
Jaa
ylös
Ilmianna
Jaa
Älkää hakeutuko kyseisen firman palvelukseen. Eräällä pienehköllä paikkakunnalla sijaitsevassa työpaikassa oli nii-iin hirveä työilmapiiri, jossa jokainen puhui toisesta työntekijästä(myös minusta, tai varsinkin) pahaa seläntakana, niin paljon kuin jaksoi ja sitten kun naamatusten oltiin, niin oltiin niin kuin ei mitään olisi ikinä tapahtunutkaan!? Mikevan vika sinällään tuo ei ollut, mutta erittäin huono esimies tuossa työpaikassa oli/on, joka ei tehnyt mitään asian parantamiseksi! Työpaikassa annettiin vanhojen työntekijöiden tehdä mitä haluaa, (jotka tekivät kaikki siis erilailla työnsä ja tuore työntekijä oli vähintäänkin sekaisin kirjavista työkäytännöistä) ja muiden mielipiteillä ei ollut sijaa tai sananvaltaa. Vanhemmat työntekijät määräsivät, mitä uuden työntekijän piti tehdä ja sai tehdä ja sitten kun ei tehnyt niin kun olivat sanoneet, siitä huomauteltiin ja supistiin jne. Tästä ja näistä asioista siis kerroin esimiehelle, joka ei tehnyt asialle mitään. Työntekoiöiden painostuksesta jouduin lähtemään työpaikasta(onneksi, näin jälkikäteen ajateltuna)! Mikä pahinta asiakkaita ei arvostettu Tiedän, että tuossa työpaikassa ei tule yksikään uusi työntekijä pärjäämään, noiden kauheiden naisten vuoksi! Toisinsanoen, Mikeva on paskatyöpaikka TODELLAKIN ja kiertäkää siis kaukaa tuollaista työnantajaa, joka sallii epäoikeudenmukaisuudet työpaikalla ja ei halua puuttua asioiden parantamiseksi mitenkään!
Ilmianna
Jaa
Sairaslomalla ei tosiaan kannata olla tai työsuhde on vaakalaudalla - kutsutaan puhutteluunkin sairasloman aikana. Nim. Leikkauksesta toipuva kohta ex-mikevalainen.
Ilmianna
Jaa
Ainakaan pääkaupunkiseudulla sairaanhoitaja ei työskentele ohjaaja-nimikkeellä, vaan laillistettuna sairaanhoitajana vastaten täten sairaanhoidollisesta työstä ja lääkehoidosta. Ja onneksi ei taulukkopalkalla...
Ilmianna
Jaa
No, kuntapuolella ne eurot menee samoin johtajille ja tahti se vaan hurjenee.Mikevassa
työtahti on hitaampi ja vuosia oon ollut ja tykännyt.Katkeria on puheet onko peiliin kahtominen.
Ilmianna
Jaa
Meillä lähihoitajat ja sosionomit saa saman palkan G19, sairaanhoitajat G21.
Työvuorot ovat keskimäärin 7-8 tuntia, yövuoro pitempi. Erillisellä sopimuksella voi työntekijä halutessaan tehdä 12h vuoroja. Meiltä vain pari on näitä pitkiä vuoroja halunnut omasta halusta tehdä. Joustoa työvuoroihin ja esim. palkattomiin vapaisiin saa todella hyvin. Työilmapiiri on todella hyvä.

Ihmisiä on moneen junaan ja paikkoja on monenlaisia.
Ilmianna
Jaa
Mikevalla on huono maine työnantajana. Työntekijät vaihtuvat jatkuvasti, sillä he voivat huonosti eikä työnkuva vastaa koulutusta. Kaikesta säästetään, joten fyysisesti ja henkisesti raskaan hoitotyön lisäksi työntekijät joutuvat mm. siivoamaan, pyykkäämään, järjestämään viriketoimintaa, ulkoiluttamaan, viemään asukkaita lääkäriin, tekemään ruokaa, tiskaamaan jne... Tämä kaikki luonnollisesti minimimiehityksellä. Toisin sanoen työntekijät ajetaan loppuun, eivätkä resurssit riitä inhimillisen hoitotyön toteuttamiseen. (toki yksiköiden välillä on eroa siinä, kuinka kuormittavia asukkaat ovat.)

Työntekijät Mikevalla ovat pääosin vastavalmistuneita sekä sijaisia (lähihoitajaopiskelijoita). Osa kituuttaa määräaikaisena tai nollasopimuksilla, ja heitä sorsitaan työnhaussa (ei haluta vakinaistaa). Palkkaus on erittäin huono, ja palkanmaksussa on epäselvyyksiä. Ylitöistä ei makseta.

Työvuorolistojen ei laadinnassa huomioida työntekijöiden jaksamista, eikä työn ja perhe-elämän yhteensovittamista tueta. Tyypillinen esimerkki on 12h työvuorot joista ei makseta ylityökorvausta, ja tuplavuorot (yökkö tulee ensin aamuun tekemään 4-5h työvuoron ja saman päivän iltana uudestaan yövuoroon...).

Myös vastaavat ohjaajat vaihtuvat Mikevalla usein, ja heidän pätevyytensä työhön on kyseenalaista. Työpaikkakiusaamista esiintyy monessa muodossa, mm. puhutteluina, mielivaltaisena suullisen varoituksen antamisena, työntekijöiden kyttäämisenä ja pikkuasioihin puuttumisena, esimiesaseman tuoman valta-aseman käyttämisenä epäasiallisesti... Lisäksi vastaava ohjaaja tekee kaikkensa vältelläkseen hoitotyötä, jättäen työparinsa puurtamaan yksin. Sanomattakin selvää, että työilmapiiri Mikevalla on huono.

Itse en laittaisi omaisiani Mikevalle mistään hinnasta. Enkä suosittele työpaikkana kenelläkään.
Ilmianna
Jaa
Ei kannata mennä Mikevan palvelukseen töihin, ellet ole lähihoitaja! Työ on pelkkää lähihoitoa, olitpa sitten toimintaterapeutti tai sairaanhoitaja.
Ilmianna
Jaa
Paljonko Mikeva maksaa palkkaa Palvelukotiavustajalle/ keittäjä-siistijälle? Mikä on palkkaluokka?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
En menisi...
Ystäväni oli moniosaaja viihtyi työssään mutta selkäänpuukottajat,mielistelijät pilasivat työilmapiirin.
Väärinkäytöstä vaiettiin,syntipukiksi leimattiin.
Kiusaajat saavat jatkaa , varoitukset käyttöön!!!

Vastaava vähätteli ko.ongelmia.
Sama meno jatkuu...

p.s
Kamerat on keksitty!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Palvelukotiavustajan (siistijä/keittäjä/emäntä) sijaisuuteen palkkaluokka on G16.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Keikkalaisena ja valitukseni kohdistuu henkilökuntaan, ei esimiehiin. Ammattitaidotonta ja törkeää. Hyviä työkavereita onneksi löytyy, joiden takia haluaa keikkaa edelleen tehdä firmassa.
Inhoan sitä, että kukaan ei ota vastuuta tekemisistään ja haukutaan ja syytellään muita. Jokaisessa työpaikassa työilmapiirin tekee työntekijät. Muistakaa se!
Ilmianna
Jaa
Kaksi vuotta Mikevan palveluksessa, nyt jo stressaantunut, uupunut, masentunut ja kaikkensa antanut. ÄLKÄÄ hakeutuko sinne töihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Onko tietoo miksi Huittisten Ainokotiin haetaan palvelupäällikköä, miksi edellinen lopetti vai siirtyikö muihin töihin? Millainen työpaikkana se Ainokoti on?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Se on outoa, kun kaikki tekee kaikkea. Siivoat, kuntoutat, hoidat, kokkaat, korjaat, pyykkäät ja viihdytät. En ihan tajuu, mut ei kai tarvikaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mikeva hammaslahti paljon tulipaloja ja stressi on työtejiköillä kova yksi hoitoon toinen eläkkeelle.
Ilmianna
Jaa
mikeva kerää rahaa kiertämällä veroja, on lukuisia asioita.
Ilmianna
Jaa
Nyt on kaksi riistorfirmaa yhdistynyt ATTENDOKSI. VOI LUOJA,OTTAKAA MINUT POIS TÄÄLTÄ.....

Ainoa positiivinen asia on,että suurin osa Mikevan umpikieroista johdon henkilöistä sai potkut..Näyttää se karma toimivan...

Onneksi itseni savustettiin ulos läpimädästä Mikevasta ennen yrityskauppoja....Karmaa saavat maistaa myös selkäänpuukottaneet kaksinaamaiset kollegat.

Juoskaa tytöt juoskaa;)
Ilmianna
Jaa
Up up
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sosiaalialan ammattilainen VARO MIKEVA OY:tä työnantajana!!!

Mikeva Oy ei maksa ohjaajana toimivalla sosionomille (AMK) yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaista peruspalkkaa, vaan lähihoitajan peruspalkan 1800 euroa/kk (G19 -palkkaluokka). Puolestaan ohjaajana toimivalla sairaanhoitajalle (AMK) maksetaan 2043,82 euroa/kk (G21 -palkkaluokka). Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukainen minimipalkka sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneelle sosionomille (AMK) on G21-palkkaluokan mukainen, SAMA KUIN SAIRAANHOITAJALLE!

Tämän lisäksi Mikevalla joudut myös vastoin yleisiä sopimuksia hyväksymään erillisellä sopimuksella sen, että teet 12 tunnin työpäiviä. SOSIONOMIT VÄLTTÄKÄÄ MIKEVA Oy:tä TYÖNANTAJANA!!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta