HP tekninen tuki, Irlanti

aino.

Heis, Löytyisikös täältä ihmisiä, joilla kokemusta HP:lla työskentelystä ja eritoten Irlannissa? Kun olisi tarkoitus alottaa tuolla hommat ensi kuussa ja ei oikeen tunnu löytyvän mitään tietoa paikasta. Voipi olla että olen huono ettimään, mutta kaikki teknisen tuen hommiin liittyvät keskustelut pyörivät vain IBM:n ympärillä ja HP:sta ei pahemmin mainintoja ole. Joten nyt kysyisinkin kokeumuksista juuri HP:lta?

28

614

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vieno

   Samaa kakkaa eri tuubissa. Vaihdat vain tekstissä IBM:n HP:ksi.
   Monikansallisten firmojen tuet ovat kaikki samanlaisia. Todellisia unelmaduuneja hyvällä palkkauksella ja loistavilla ylenemismahdollisuuksilla... (not).

  • aino.

   Mahollisesti juu, mutta kokeilemaan lähden silti...

  • NASAn tekijä

   Ilmotan olevani eräs yksilö, joka ei myöskään löydä netistä muita kuin englanninkielisiä juttuja tuosta. Kun löytää netistä jotain hakusanoilla,
   osin kys. palsta-artikkelit ovat jotkin "syvältä, pimeästä menneisyydestä" (DeepDarkPast), mutta osin on uudehkoakin teknistä asiaa tuolta. HP:n massa työssäkäynnin käytännön asioista en paljoa tiedä. Ohimenennen voin maininta, että >5v. sitten joitain Irlannin pääkaupugin Etelälaitamilla työskenteleviä oli asettuneena asumaan kaupungin asuinalue: Ballsbridge:n mutta he taisivat olla Eteläisen yksikön työntekijöitä, kaupunginalue: Dublin4 .

   Yleisiä ohjeita sen puljun Läntiseen yksikköön tapahtuvaan työmatkailuun ovat ne kaksi (oliko se muistaakseni Dart -niminen juna) erikseen nimettyä juna-asemaa, joilta EU:n uutterat toimijat nousevat kys. junaan kulkeakseen suhteellisen yksioikoista (verrattuna teihin) rataa Länteen (een muista, onko siinä Leixlip -nimistä asemaa olemassa työkulkemisen määränpäänä). Viestiketjun aloittajalle siis ainoana vastauksen yrittämänä/sevennyksenä, että täällä palstalla saa aina jonkin vastauksen, joka on joko jaaritteleva asiaa sivuava (kirjoittajan on tarve avautua omista tuhaumistaan, jos ei niinkään ihan niin sopivia suomikavereita siellä koetun pestin aikana tai sieltä palattua ole ketään jolle jutella menneistä kokemukistaan) tai sitten täältä saa nasevan kommentin tai kyynisen "ässä-äsiksen" toteamuksen.

   Monilla kielitaitoisilla ammattialan ihmisillä on kenties noista "tuubeista" kokemusta, ainakin toisesta. Ja kyllä siellä aina jotakin uutta oppii! Eteneminen uralla..., sillekin on ainakin asettaa toivoa... rajana ei ole juuri muu kuin kuin Taivas ellei sitten pääse suoraan NASA:n tekijäksi.

   Kaikkea hyvää (hyvä, että tämä aihe on avattu..)
   Onnea kaiken järjestymiseen Sinulle siellä kauniilla saarella...
   viestiketjun aloittaja. "March! Forward!" (eng. kiel. eräs Lännen ja kai Länsimaiden Allianssinkin käyttämä marssikäsky). "Marchons.. marchons..." (Ransk. kiel. marssilaulu).

  • aino.

   Kiitos tästä mielenkiintoisesta kommentista. Ainahan näille saiteille tippuilee valittelevia ja masentavia viestejä, mutta kuitenkin sitä aina kuvittelee hyvää muista ja uskoo edelleen löytävänsä myös jonkun pienen positiivisuuden pilkahduksenkin joukosta.

   Mutta eihän sitä anneta negatiivisten ihmisten masentaa vaan lähdetään itse kokeilemaan ja katsomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos ei muuta niin sitten kokemusta ja elämyksiä. Ja mitä tulee uralla etenemiseen, se onnistuu kyllä varmaankin melkein missä työssä tahansa, kunhan osaa hommansa hyvin ja tekee asioitten edelle. Kukaan (tai harvat) etenevät sillä, että istuvat vain tekemättä mtn ja odottavat ylennystä... Satumpa vielä tietämään yhden ihmisen, joka osasi sanoa omaavansa kaverin, joka on tuolta alalta ponnistanut melkoisenkin pitkälle, joten toivoa on.

  • NASAn tekijä

   Ollos hyvä vain=) Oisko tosissaan jollain jakaa jokin seikka omista kokemuksistaan (pienikin tiedonpalanen vois lisätä vähän S24 -kautta yhteisöllisyyttä, aivan kuten tositarkoituksella eräs "tähti" on mm. tuolta Irlanninpäästä (googlaa "Bray Forum") tarkoituksenaan ollut edistää mm. Irlannin suomalaisten yhteisöä)? nimittäin... olisihan tänne postattu juttu ihan positiivinen alkuperäisen aiheen lisätiedoiksi sitä tarvitseville. Aihe siis: eng. kiel. "the potential
   environment, where/how" (place: How to GetThere) -kysymyksiin vastaava sanoma. Olisihan se valonpilkahdus tämän keskustelusäikeen tiputettujen viestien sekaan.
   Itse olen tiputtanut harkiten tänne (vain korjaten) tämä lisäyksen ed. sanomaani:
   Luas on tiettävästi pikaraitiorata (paikka jossa Dart -lähijuna ylittää Liffey Joen Pohj. suuntaan, siinä kohdassa on kartan (lähde: visitdublin.com) mukaan _punaisen_Luas-linjan_ risteymäkohta. Raideristeys on siis Liffey -joen Pohjoispuolella) Länteen. n."Pari blokin" etäisyys kun kävelee tuosta risteys- ja kaukojuna-asemasta nimeltä "Conolly" ilmansuunnassa luoteeseen. Joen Pohjoispuolelta löytänee vaivatta kadun nimeltä Parnell St. ja muutama muu katu joilla tiettävästi sijaitsee joitakin kohtuuhintaisia hostelmajoituksia.

   Omasta kokemuksesta aikoinaan ehkä aivan perus-perus hostelmajoitus sijaitsi osoitteessa löytyy kun kävelee sillan yli keskustan city.DBus -kadulle (eri kuin kaukoliikenteenBterminaali, joka sekin on siinä lähellä). Siis kävely Connell St. - jokisilta - Grafton St., jokin Grafton:a risteävä kadulle lähellä Trinity College:a ja hieman välimatkaa tästä on sille kuulusalle T.Bar -korttelialueelle taikka ostoskävelykadulle, joka päättyy Stephens Green:lle, jossa onkin vihreän Luas -linjan Pohjoinen päätepysäkki. Luas:a on siis olemassa kaksi eriväristä linjaa!
   Että sitä rataa=)

  • aino.

   Joo tolla DART:lla tulee sitten työmatkat taitettua ja kämppiä oonkin siittä yhen aseman läheltä kattellutkin, ettei bussien kanssa tarvittisi kauhiaste pelailla. Lisäksi siittä pääsee oikee komiaste kaupuunkinkin ihan kävellen niin ei siinäkään tartte alkaa niitten bussien kanssa sekoileen (kuulemma menevät vähän miten sattuu).

   Toivottavasti itse sitten voisi myöhemmin lisätä tänne sen positiivisen kommentin kun ei kerran muualta tule =)

  • Jos ei kannissa aina

   HP ja Storage support ? Nayttavat sinne hakevan.. Ite talla hetkella Tsekeissa 4. vuos alko just.. Huomenna haastattelut.. Voipi olla etta nahaan siella..

   Kummiski 1lvl kuraa noi kielihommat monessa duunissa.. Ite taalla ei tarvi men ees toimistolle senku himasta naputtaa mutta liksat ei ita-euroopassa paata huimaa.. Ei kylla toki irkuissakaan.. Mutta olin siella 4 vuotta sitte.. Jos duunisa jaksaa teha ja kaikkea vapaa aikaa ei dokaa ginnesii lahipubissa ni kai sita jaksaa teha vuoden tai 2..

  • aino.

   Empä juu kanssa sitä työtä niinkään odota ja mitä palkkaan tulee niin kyllä sillä ihan hyvin varmaan tulee pärjäämään, uskoisin. Lähinnähän sinne menee vaan sen kokemuksen vuoksi ja että pääsee poijes täältä suomesta ;) Kyllähän sitä tekee vaikka mitä duunia ja uskoisin ton nyt olevan kuitenkin mukavampaa kuin vessojen siivoominen...

   Onnea sulle haastikseen...

   • Jos ei kannissa aina

    Sopimusta odotellessa.. Majotus on jo.. Lennot pitais varata.. Ovat vaan tiputtaneet tota kilo maaraa mita saa raahata mukana.. Jotenki pitaa saada tavarat sinne.. Lokakuussa nahaan :D


   • aino.
    Jos ei kannissa aina kirjoitti:

    Sopimusta odotellessa.. Majotus on jo.. Lennot pitais varata.. Ovat vaan tiputtaneet tota kilo maaraa mita saa raahata mukana.. Jotenki pitaa saada tavarat sinne.. Lokakuussa nahaan :D

    Nonii, onnea sitten vaan =)

    Itellä lennot jo mutta majotus vielä vähän hakusessa. No onneks maksavat muutaman yön niin voi siinä sitten käyä kyttääs muutamat kämpät. Itellä alkaakin jo syyskuun alussa, et alkaa jo pian olemaan käsillä lähtö. Helpottais kyl kummaste jos sais raahata kamaa niin pal ku ite tykkäis mukanaan, mut tulis aika kalliiksi raahata miljoonat laukut... =D


  • NASAn tekijä

   Virtuaalitodellisuutta viesteilläni rakentelin (itse toistaiseksi taivaanrannan maalarina, Cheers). Niille jotka tuonne pääsivät, ottakaahan onkeenne mainituista paikoista. Siellä on sopiva valinta, silloin kun mahdollista, köpötellä mahd. kevyen bagin kanssa kys. reittejä. Sitä voi mietiskellä jonkin verran arkikulussa siellä vaikkapa sitä, miten kohdata kunkin kanssa kun kerkeää viihteelle. Kun vielä ryhdytte vistimään organisaation sisällä, voitte varmasti lisätä uskoa siitä, että pääsette löytämään sopivassa kohtaa aikaa ja paikkaa kenties kohdata saman pubin (tai ainakin) tuopin merkeissä.

   positiivista,
   ..eikö totta: Guinness is Good4U

  • -t-t-t-t-

   Moi, itsellä vähän sama tilanne... Vois vaikka vähän vaihtaa ajatuksia yms. Laita mailia: deemuw[at]gmail.com :) (en jaksa kauheesti seurailla tätä suomi24:ää...)

  • Kalevi Suikka

   HP ja Irlanti...

   Mitäpä tuohon sen ihmeemmin kommentoimaan, samaa apinan hommaa kuin esim IBM:llä. Pay peanuts, get monkeys jne.

   Sinne vaan kokeilumielellä, matkailu avartaa yms. Monen maalaista nuorta hiihtäjää.

   Asunnon hakuun daft.ie

  • Jos ei kannissa aina

   Sopimus on tehty. Lokakuun alussa takas orjaks Irlantiin. Onneks kamppa on jo.. Ja jos tykkaatte ettta Irkuissa on orjahommaa ni hakekaa johku ex-itablokkiin ni muuttuu mieli. 3 vuotta Tsekeissa riitti.. Daftista tosiaan loytaa huoneita vuokralle.. Bellissa nahaan :D Nayttavat ottavan paljo Suomalaisii HP:lle nytte.. ihme ja kumma.. Luultavasti siirtavat palveluita Suomesta Irlantiin eli Suomessa jaa jengi tyottomaks.. 5 vuotta ja siirtavat ne tanne itaan missa on viela halvempaa.. Kohta ollaan Kiinassa kaikki.. Ja jos Guinnesille haluaa lokakuussa ni OgeonX at gmail dot com

  • Höpsötin123

   Mihkäpäin Dublinia OgeonX menee?

   (tutun näkönen hyyppä)

  • aino.

   Joo näyttää koko ajan hakevan lisää porukkaa, varmaan kaikki vanhat suomalaiset saanu hermoromahduksen ja lähten vetämään =D

   No samapa tuo, Guinnesillä tavataan...

   • jurmu tarmu

    Näinhän se on ainakin Leixlipin HP:lla... Alkaa olla kova kiire saada uutta väkeä kun ei ole kohta yhtään suomalaista töissä! Minäkin kohta sieltä lähden.


   • aino.
    jurmu tarmu kirjoitti:

    Näinhän se on ainakin Leixlipin HP:lla... Alkaa olla kova kiire saada uutta väkeä kun ei ole kohta yhtään suomalaista töissä! Minäkin kohta sieltä lähden.

    Mikäs syy lähtöön? Vai ihan yleinen vitutus? =D


  • ibm&hp

   Olin sekä IBM:llä että HP:lla töissä ja ei niissä nyt kauheasti eroa ollut. HP oli vähän huonompi, mutta ehkä aika kultasi muistot IBM:n hommista. Riippuu asikkaasta jota palvellaan, kuinka rankkaa on homma. HP:lla se oli tosi rankkaa mutta ei helppari muutenkaan yleensä ole kovin leppoisa työpaikka. HP on parempi sijainniltaan, kun se on siellä maaseudulla ja IBM taas aika levottomalla alueella, tosin bussilla pääsee perille hyvin.

   IBM maksoi ainakin silloin palkan viikottain ja HP kuukausittain, työajat oli molemmissa klo 05 alkaen 2 tunnin aikaeron vuoksi.

   En kaipaa ko. aikoja mutta näiden firmojen takia olen nyt Suomessa IT-alan hommissa että kannatti käydä kääntymässä.

   • 7+7

    Kokemuksen vuoksihan tuonne monet (minä mukaanlukien) on lähtenytkin. Ja tietysti myös siksi, että muutakaan työtä ei ole ollut välttämättä tarjolla. Ihan hyvin tietääkseni Irlannin visiitin tehneet on sen jälkeen työllistyneet, monet sai työtä niistä asiakasfirmoista, joita olivat helpparin kautta tukeneet. Ibarilla tuo töiden aloitusaika vaihteli, osa teki aikaisempaa vuoroa, osa tuli myöhempään töihin (tietty saattoi olla tiimistäkin kiinni). Olihan se aika stressaavaa välillä, mutta kasvattipahan stressinsietokykyä. Asennoituminen vaikuttaa paljon tuossa työssä siihen, millaisena sen kokee. Jos lähtee alusta asti sillä mielellä liikkeelle, että se on pelkkää paskaa, niin siltä se sitten myös tuntuu. Hyvää kokemusta siitä saa, jos vain osaa ottaa hommasta hyödyn irti.


  • aino.

   Joo ei tässä työtä niinkään innolla odoteta. En usko sen olevan täyttä paskaa, mutta raskasta kylläkin, niinkuin kaikki asiakaspalvelutyöt aina jossain vaiheessa. Uskoisin suuresti vaikuttavan ne pointit, että millaseen tiimiin menee ja millasten ihmisten kanssa on töissä. Paskempaakin työtä jaksaa jos työkaverit on mukavia, mikä pätee myös toisinpäin...

   Kokemuksen perässä mennään. Kun on päättänyt, että Irlantiin on pakko päästä niin helpointa taitaa olla työllistyä noihin hommiin. Kattoo sitten mitä seuraavaksi keksii... =)

  • asdlz

   Mites AIno joko oot Irlannissa? Tai millon töitä aloittelet..? Itse tässä tänään saavuin ja ens viikolla sitten pitäis jo työt aloitella (HP:llä siis myös)

   • aino.

    No ite saavui eilen. Maanantaina alkaa työt. Tällä hetkellä oon tääl B&B:ssä ja tarttis kämppiä kattella... missäs päin sitä asustellaan? voit laittaa suoraa mailiakin ainot87(a)gmail.com


   • rakennuksilleväsynyt
    aino. kirjoitti:

    No ite saavui eilen. Maanantaina alkaa työt. Tällä hetkellä oon tääl B&B:ssä ja tarttis kämppiä kattella... missäs päin sitä asustellaan? voit laittaa suoraa mailiakin ainot87(a)gmail.com

    Miten teillä on kotiutuminen mennyt? Onko duuni ihan kuraa, vai kestäiskö sitä hetken kokemuksen vuoksi?


   • aino.
    rakennuksilleväsynyt kirjoitti:

    Miten teillä on kotiutuminen mennyt? Onko duuni ihan kuraa, vai kestäiskö sitä hetken kokemuksen vuoksi?

    työ suhteellisen kuraa, mutta kyllä se tässä menee. Siistiä sisätyötä ja työajat ei oo mahottomat niin kyl sitä on pali palkempiakin paikkoja :D


   • aino.
    aino. kirjoitti:

    työ suhteellisen kuraa, mutta kyllä se tässä menee. Siistiä sisätyötä ja työajat ei oo mahottomat niin kyl sitä on pali palkempiakin paikkoja :D

    *paskempiakin


  • paikallinen asukki
  • pp66

   aino ja asdlz,

   Mulla alkaa mahdollisesti ens kuun puolenvälin jälkeen hommat kanssa siellä, voisitteko kertoa esim sähköpostitse ensikokemuksianne Irlannista? Mun sähköpostiosote on [email protected] .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   155
   2621
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   82
   1899
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1807
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   96
   1575
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   101
   1511
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1364
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   66
   1198
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1074
  9. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   114
   1063
  10. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1034
  Aihe