Aihe

Rustokoru korvaan

silja.hautala

Oon 12v tyttö ja haluisin korvaan rustokorun. Äitiltä on lupa.
Muuten vaan kävelisin sisään ja ottaisi sen, mutta mulla on pari kysymystä, joihin haluun vastaukset, joita ennen en sitä uskalla ottaa... Eli: Kuinka paljon se sattuu? Kannattaako? Kuinka kauan on kipee? Paljonko maksaa? Onko ikäraja? Kuinka nopeesti se sen laittaa? Mitä haitta puolia? ampumalla vai lävistämällä? Vastatkaa äkkii!

29

2533

  Vastaukset

  • Sattumiseen en ota mitään kantaa. Riippuu ihan omasta kipukynnyksestä. Pientä jomotusta voi tuntua jälkikäteen muutamasta tunnista pariin päivään. Hinnaksi arvelisin reilun 50e. Ikärajat riippuu vähän lävisysliikkeestä, mutta kun olet noin nuori, kannattaa mennä huoltajan kanssa.

   Itse lävistyshän tapahtuu nopeasti neulalla painamalla. Ampumalla reikiä tehdään yleensä vain koruliikkeissä korvanlehtiin.

  • Lävistys nipistää ja tuntuu lähinnä inhottavalta. Pientä, lämmintä jomotusta voi jatkua muutaman tunnin lävistämisen jälkeen. Hintahaarukka on noin 35-55 euroa, riippuu paljon liikkeestä ja jopa paikkakunnasta (esim helsingissä liiketilan vuokraus voi maksaa enemmän kuin pohjoiseen mentäessä, jolloin täytyisi saada hieman enemmän palkkaa jotta vuokran saa maksettua)... Ikärajat ovat myös liikekohtaisia, mutta voi onnistua jos otat huoltajan mukaan. Itse lävistämisessä menee muutama sekunti, korun paikoilleen laitossa myös ja alueen puhdistuksessa. Sen jälkeen saat hoito-ohjeet (toivottavasti myös suullisesti) ja homma onkin siinä. Lävistäjä jää puhdistamaan työpistettä ja sinä menet maksamaan. Ota ehdottomasti lävistämällä, ampuessa tylppä harjoituskoru (joka on lisäksi liian lyhyt, perhoslukkoinen ja todella harvoin täyttä titaania) runnotaan voimalla kovan ruston läpi kun taas lävistäessä asiaan erikoistunut henkilö lävistää asiaan valmistetulla kertakäyttöisellä neulalla kohdan korvasi anatomian mukaan, ottaa vastuun lävistyksestäsi ja saat siistin ja hygienisen lävistyksen. Ja nuo lävistyspyssythän on oikeasti tehty lehmien merkitsemiseen ja koneissa olevia muoviosia ei voida puhdistaa kunnolla, joten mm. veriteitse tarttuvat taudit leviävät herkästi. Haittapuolia ei sinänsä ole jos otat lävistyksen lävistysliikkeessä, paitsi se, että koru takertuu helposti vaatteisiin ja hiuksiin, joten sitä on syytä varoa. Ja aloituskoruksi suosittelen tappia.

   -Lävistäjä

  • Miten se neula prosessi menee? laitetaanko siihen neulalla reikä ja sitten koru paikalleen?? Auts! Ja aattele jo vetaset kivun vuoksi päätäs kauemmaks! (repeää...)

  • oon 13.w ja mietin että:

   hankin itekki tässä semmosen rustokorun ja meinasin et hankin sen pyssyllä. Jos kuitenki otan ses sillä neulalla nii kauan sen laitto suunnillee kestää ja sattuuks se paljo*?? Pelottaa se neulalla laitto hieman :// Mutta kun luin noita juttuja nii sanottii et pyssyllä otto on vaarallista ja aloin hieman sitä mietiskellä, ja kuitenki sen korun nii kovasti haluaisin :))

   • Onko niissä siis joku ikäraja?


  • hhmm.. semmosta mää aattelin että voiko lävistyksen ottaa pyssyllä jos aikoo ottaa tragus lävistyksen?? tarviisin pikaisen vastauksen ku olen menossa semmosta hankkimaan:)

   • Elä missään nimessä ota pyssyllä mitää lävistyksii! Pyssyt on tarkotettu lehemiin ja tosiaan ei oo steriilejä.. Lävistys kuuluu tehä neulalla ja maximissaa korvalehtii peruskorut ampumalla, jota en sitäkää suosittele..


  • minäkin olen menossa ottamaan rustokorua. pelkäsin todella paljon ennen näiden lukemista, mutta kun luin ettei se satukaan niin paljoa oloni jotenkin helpottui..... kaverini on tulossa sinne minun kanssani. olen 15, vuotias tyttö. haluiaisin kuitenkin kysyä, kun näytätte näistä jotakin tietävän, että asteikolla 1-10, kuinka paljon sen ottaminen sattui?? vastatkaa nopeesti.. :)))

   • Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.


   • tattooed96 kirjoitti:

    Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.

    Mulla sattu iha kamalasti mu johtu siitä et mulla on tosi kova rusto. Oon siis tyttö 13wee, otin viime kesänä. Underground storessa kävin äidin kanssa ottamassa, lävisti neulalla eikä ampunut. Siellä hinta oli 20€ ja sisälsi yksinkertaisen korun. :) alussa kamalaa jomotusta ja jos sitä ei muistanu puhdistaa ja yritti väkivalloin liikuttaa korua, alko veri valumaan. Vielä välillä kipee ja rengas minkä oon vaihtanu siihen meinaa jäädä hiusharjaan ja paitoihin kiinni. Mut en oo ollenkaa katunu :)


   • tattooed96 kirjoitti:

    Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.

    Kyllä se on aivan totta ettet tarvitse vanhemman lupaa mutta lävistäjä voi muuten vain kieltäytyä lävistämästä jos asenne ei miellytä. Onneksi omat asiakkaani osaavat olla siististi.


  • haha ite otin tikkurilassa, marssinvaan sisään jakerroin haluavani rustokorun :DD: hintaa oli 5 e ja tehtin ampumalla, tekeminen ei sattunu . Sen jälkeen kyllä on ollut melke kipee mut kyl tää täst :D:D

  • Moi!
   Oon ottamassa korun korvarustoo. Olis kysymys et laitetaaks siihe aluks harjotuskoruna yleensä ni 1,6mm koru ja ku vaihetaa oikeesee koruu ni sit 1,2mm koru? Ja kui pitkä se koru yleensä sit on? 6mm vai 8mm? Nää sen takii et osaan tilata oikeenlaisii ku oon tilaas netistä jos löysin kivoja:D Ja sit viel et mistä materiaalista sen korun kannattaa olla jos on nikkeliyliherkkyyttä? Titaanista vai? Vai surgical steelistä en nyt jaksa suomentaa ni siitäkö?:D Ja tiiättekö sellasii mieluiten euroopan sisällä olevii nettikauppoja mist ois luotettava tilata (ei isot postimaksut ku korutkaa ei sinänsä maksa paljoo)? Muut ku crazyfactor yms!!
   Kiitos jos joku vastaa!! Oisin tosi kiitolline ja auttais paljo:)

   • Yks korviksen tilaus paikka on miniinthebox kaikki yhteen sielt löytuu nikkel free korviksii :)


  • älkää ikinä ottako ampumalla !
   lävistyksen pituus ja paksuus riippuu liikkeestä, mulla on toinen 1.6mm ja toinen 1.2 mm.

  • Muaki kiinnostas toi et mist materiaalist sen kanttis olla sen korun? Ja onks crazy factorilt luotettavaa tilata? Ja paraneeks 1,6mm helpommi ku 1,2mm ku joku sano et paranee? Kiiitos.

  • Anybody?:(

  • Oon 13 v, ja Mulla on rustokorviksia,niiden ottaminen sattuu vasta kälkeenpäin kuumotuksena ja jomotuksena. Eikä kultasepänliikkeessä maksa ku 2,50- 5e ottaa rusto. Ja sit pyssyllä vai neulalla, kyllä ne pyssyt on ihan desinfioituja ja paljon nopeampaakin on ottaa pyssyllä kuin neulalla. Vaan eihän siinä, jos neulalla haluu niin senhän voi ihan kotonakin hoitaa. Ja sit,, kannattaa miettiä sitä et kun otat ruston niin pariin viikkoon et voi sillä kylellä nukkua missä koru on. Ja kannattaa hoitonappia pitää ainakin 1 kk ja vaihtaa hoitorengas(ite en oo koskaan jaksanu pitää hoitorenkaita,,suosittelen kumminkin)

  • itelläni industrial (eli rustossa kaks reikää, ja tämmöne pitkä koru joka menee kummanki reiän läpi) 1,6 mm reikä, sattu ihan kiitettävästi. Lävistäjäki ihmetteli mun ruston paksuutta. Tosin jos otat pienemmälle korulle reiän, nii sattuu varmasti vähemmän.
   Koneella en ikinä lähtis rustoon ottamaan, en todellakaan, edes halvan hinnan takia.

  • Se maksaa noin 33-55€ neulalla lävistäjällä

  • Oon miettimässä rustokorun ottamista ja haluan tehdä sen neulalla koska se ei kuulema satu niin paljoon ja haluan heti aluksi 1.2mm ja renkaa onko se parrmoi kuin 1.6mm? Vastailkaa pian!

  • Ainakin mä sain rustokorun 13 vuotiaana. se kyl sattu mut ei niin paljon. Siihen menee pari päivää ku voi nukkuu hyvin. Rustokorun otin ulkomailta ampumalla 1€
   Suosittelisin ottamaan Suomessa rustokorun ku muualt se on turvallisempaa :))

  • Toivon että joku vastaa vielä vaikka tää onkin aika vanha keskustelu. Ajattelin ottaa rook-lävistyksen ja helixin, onko kokemuksia?

  • Otin rustokorun tänää. Kesti sen sekunnin inhottavalta eikä sitä tavallaa ees huomannu ku oli nii nopee ohi. Jomotti ehkä 20min ja sit ei oo tuntunu enää yhtää missää :) paisti jos painaa kovaa korun vierestä ja vähä arka. Mut suosittelen todellaki ottamaa iha turhaa jännitin...

  • Ei ne satu mitenkään paljoo... Sen kestät ihan varmasti! Mä luulin, et ne sattuu enemmän mut nääh, ei!
   Ja paranemisaikaa on jonkin verran, mut kyllä se siittä kun vaan jaksaa antaa parantua.
   Rustokorut maksaa n. 50 €
   Neula menee tosi nopeesti läpi rustosta... Ehkä 2 sekuntia, kun homma on käytännössä ohi :D
   Ja neulalla kannattaa tehdä, koska se ei vaurioita ympäröivää rustoa ja tulehtumisriski on pienempi!

  • Minä olen 10 vuotta kaverini otti molempiin korviin korut ja ajattelin itse ottaa joko toiseen tai molempiin. En ole varma mutta nyt olen sitä mieltä että jos otan korun niin otan ainakin oikeaan korvaan koska vesemmassa korvassa on ollut korvareijän kanssa ongelmia joten otan varmaankin vain oikeaan korvaan

   • Kysyin äidiltä että voinko JOSKUS saada rustokorun ja äitini vastasi että kyllä joskus mutta aion ottaa silloin vain yhteen korvaan joka tulee olemaan oikea:) kertokaa ihmeessä mielipiteenne asiasta :D


  • Mäki oon 11v (kohta 12v) tyttö ja haluisin myös rustokorun :) äitiltä on kyllä lupa! Nii mul ois kysymys et mikä siihen on ikäräja Seinäjoen lävistysliikkeessä huoltajan kans?

  • Ite haluisin rustokorun mutta sattuuko se ihan hirveesti ku ite äsken ainaki kynnellä aika kovaa sitä puristin ja ei sattunu, mutta se on kyllä aika eri asia tota sillä neulalla eli kannattaisiko hankkii ja onko se worth it?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23818
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16014
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14822
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11616
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5912