Hypnoosiliitolle..

Kunhan kyselen...

Missä vipyy taas kertalleen lokakuun päivien ohjelma Ovatko päivät taas jaettu yhdessä SHY:n kanssa..?
Onko aiheena hypnoosi vaiko tarrahenkien poisto tai kivitrrapia?

88

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pois liitosta

      Muista kerran, kun olin liiton päivillä, missä ohjelmassa oli tarra- ja räyhähenget.
      Luennoitsijana oli eräs mies.
      Kyllä mua hävetti ja nolotti koko luento, mutta osa kuulijoista oli hurmoksessa. Nyt hämä hurmoksessa olijat jatkaa liitossa olemista.
      Itse otin loparit koko liitosta ja sitä ehdotan myös muille.

      • ukana myös....

        Olinpahan minäkin tuolloin paikalla. Ja yleisöoli lähinnä kiusaantuneen huvittunutta, eikä suinkaan missään hurmiosssa....


    • Räyhähypnologi HHF

      Luulen, että räyhähenget ovat vallanneet koko porukan ja nyt vaaditaan hyvät manausregressiot, että saadaan jäsenet taas hypnoosin jäljille.

    • Oikea osoite

      Jospa kyselisit liitolta etkä Suomi24-palstalta?

    • juuuuuuuuuuuuuuu

      ei ne vastaa, kun on omassa liemessä.. ja kuka uskoisi..
      satuja kertovat vaan..

    • hahhhaaaaaaa

      Nyt huhuillaan, että liitolla ei tosiaan ole varaa palkata hyviä luennoitsijoita koulutuspäiville, koska kassa on tyhjä. jos asia pitää paikkansa, on koulutuspäivät "sisäsiittoiset", eli omat jäsenet opettavat toisiaan.


      Hhhhaaaaaaaa.. pian kait se nähdään...

      • Eksä....

        Sain tietooni ettäpäivillä luennoi4-5 Valvira listoilla olevaa henkilöä, ja tuskin nuo ihan ilmaiaseksi puhu! Joten Liitolla on siis varaa palkata ulkpuolisia henkilöitä..


    • hahhhaaaaa

      ootkos varma..jos on liiton omia poikia, niinkuin epäilen. nämä valviran heput ei paljon tee itseään näkyviksi hooliitossa, koska no en sano


      hahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • Faktoja

      Silloin kun tämä alkupamaus maallikkohypnoosin alamäkeen alkoi, moni ns. valviralainen (silloin TEO kait), otti pois nimensä terapeuttilistalta häpeän pelossa.
      Terveydenhuollon ammattilaiset eivät halunneet sekaantua huuhaamynteiseen hypnoosiin.

    • Moljanen....

      Ja nytpä monet palanneet, tavoitteena saada Liitto takaisin oikealle uomalle....

    • tarra- ja luutahyp.

      Mainetta ei saada helposti takaisin, jos on noita, jotka viis veisaavat esim. eettisistä säännöistä ja liitossa on tietty joukko, jotka uskovat esim. tarrahenkiin ja muihin luudalla lentoihin..
      Mystisyys kun kiehtoo......

    • Moilanen...

      Koitahan muitaa se, että Liiton pirissä toimii vainYKSI ja AINOA henkilö, joka toimii noiden tarrahenkien parissa. Joten yleistys on turhaa...Tuo viittaus eettisten sääntöjen pitää sikäli paikkansa, etä Pasi Koivunen erhtyi menemään tuohon viime keväiseen paskatv-juttuun mukaan. Mutta sekään ei edusta Liiton yleistä kantaa...

      • vain yksikö?

        Moilanen....: >"Koitahan muitaa se, että Liiton pirissä toimii vainYKSI ja AINOA henkilö, joka toimii noiden tarrahenkien parissa."

        Hän ei sentäs ole "valviiralainen". Sori, Moilanen, h-liitostasi on löytynyt menneiden elämien työstöjä, kiviterapeutteja, kiinalaisen lääketieteen harjoittajia. Jotain kuvaa saa jo Liittosi "terapeuttirekisteristä". Järkkyä kyllä, siellä esiintyy jopa terveydenhuollon ammattilaisia - maallikkohoitajien ja vaihtoehtoilijoiden rinnalla.

        Moilanen....: >" Pasi Koivunen erhtyi menemään tuohon viime keväiseen paskatv-juttuun mukaan. Mutta sekään ei edusta Liiton yleistä kantaa..."

        Liitostasi puhutaan "koivuslaisina". Niin vahva asemako pitkäaikaisella lavahypnologilla on? Eikö ole muitakin lavahypnologian harjoittajia? Maallikkohypnootikko Sami M. ainakin....?


    • lavasuggeri

      Vai yksi...hahhhhhaaaaaaaaaaa

      Kuules ny poju..ota selvää asioista.

      • Se Moilanen

        Kun olet noin tietäväinen, niin sanohan ketkä muutLiiton riveissä harrastaa tarrahenkien poistoa kuin H.S-G.


    • hähähääää

      Ja ketkä ovat käyneet menneiden elämien koulutukset..aika moni liittolainen

    • Olkoot tässä tämä..

      Tiedän yhden, ja taitaapai jäädä siiihen......

    • Menneitä muistellen

      Kiintoisaa: Hypnoosiliton päivillä esiinty 4-5 Valviran alaista henkilöä. Liiton omasta porukasta Heikki Ranta ja Tapani Henttonen, Henttonen muistaakseni monen vuoden tauon jälkeen.. Hyvä että palaavat! Tuovat toivottavasti ryhtiä Liiton toimintaan. Olihan Liiton toiminta aktiivisimmilaan heidän puheenjohtaja vuosinaan.. Kunnes taas Rimaaja tuli Puhenjohtajaksi, ja hän oli jo niin väsynyt, että siksi kait Liittoon pääsi mukaan näitä enkeleitä ja kivenpyörittäjiä.

      • Edellinen...

        jatkoa: En usko että Rannan ja Henttosen vetovuosina nämä enkeliterapeutit ym. olisivat edes päässet jäseniksi.Sen verran tiukkoja miehiä olivat linjoissaan...Pertamoa myös kaivaittaisiin tuomaan oman panoksensa ja kokemuksensa...

        T. Tuo edellinen, ex-jäsen, joka harkitsee taas jäsenmaksun maksamista.


      • 19

        Tuo tarrahenkipastori tuli esiintymään Henttosen toimesta, muistaakseni/tietääkseni. Turha siitä on Rimaajan kuviteltua väsymystä syyttää. Muistaakseni Henttonen luennehti kyseistä pastoria hyväksi löydöksi


      • kaksikymmentä ja 6
        Edellinen... kirjoitti:

        jatkoa: En usko että Rannan ja Henttosen vetovuosina nämä enkeliterapeutit ym. olisivat edes päässet jäseniksi.Sen verran tiukkoja miehiä olivat linjoissaan...Pertamoa myös kaivaittaisiin tuomaan oman panoksensa ja kokemuksensa...

        T. Tuo edellinen, ex-jäsen, joka harkitsee taas jäsenmaksun maksamista.

        Tuossa mainitussa tarrahenkitilaisuudssa jossa vastuussa oli Henttonen, käytti Rimaaja tiukoja puheenvuoroja, joissa tuomitsi moisen riivaajateorian taikauskona ja hölynpölynä. Tästä kiivastuneena postori tuomitsi Rimaajan materialistiksi ja marxilaiseksi. Kukahan täällä toistuvasti luo mielikuvaa Henttonen-Ranta-liiton ajasta Hypnoosiliiton muka kulta-aikana ? ? Ettei vain...?


      • tyylivinkit
        kaksikymmentä ja 6 kirjoitti:

        Tuossa mainitussa tarrahenkitilaisuudssa jossa vastuussa oli Henttonen, käytti Rimaaja tiukoja puheenvuoroja, joissa tuomitsi moisen riivaajateorian taikauskona ja hölynpölynä. Tästä kiivastuneena postori tuomitsi Rimaajan materialistiksi ja marxilaiseksi. Kukahan täällä toistuvasti luo mielikuvaa Henttonen-Ranta-liiton ajasta Hypnoosiliiton muka kulta-aikana ? ? Ettei vain...?

        Ajan ruostuttamaa haarniskaa täytyy kiillottaa


      • ei kai sentään?
        19 kirjoitti:

        Tuo tarrahenkipastori tuli esiintymään Henttosen toimesta, muistaakseni/tietääkseni. Turha siitä on Rimaajan kuviteltua väsymystä syyttää. Muistaakseni Henttonen luennehti kyseistä pastoria hyväksi löydöksi

        Nimim 19 väitt'': >"Tuo tarrahenkipastori tuli esiintymään Henttosen toimesta, muistaakseni/tietääkseni. Turha siitä on Rimaajan kuviteltua väsymystä syyttää. Muistaakseni Henttonen luennehti kyseistä pastoria hyväksi löydöksi"

        - Siis pastori? Ei kai "eheytystä" tai demonien karkotusta hypnoosilla... eihän???


    • Enkeliterapeutti SJY

      Älä edes harkitse hyvä mies, niin kauan kuin huseerataan viihdehypnoosin parissa.
      Ja kyllä niitä enkeliterapeutteja siellä huseeraa yhä jatkossa.

    • Ääni maalta

      Vähän kyllä ihmetyttää, miten joku valviralainen voi olla jäsenenä maallikkoliitossa, jossa leikitään energiahömpillä ja ties millä lavahypnoosilla.
      Jo on etiikat kaukana .

    • Moilasen poika..

      Mietippä asiaa siltä kantilta, että näillä muutamalla Valviralaisella ei ole mitään tekemistä noiden enegrgihömppien ja lavahypnoosi-show juttujen kanssa. Heidän osuutensa rajoiuttuu ainoastaan muutamaan asiantuntijaesitelmään / alustukseen, mikä e iole missään ristirisriidassa Valviran säännösten kanssa.
      Esim. Valivara alainen terveydenhuollon henkilö ei saa opastaa,kouluttaa ns,maaliikooja ns.terveydenhuollon tehtäviin.mutta asiantuntija luento ei ole sitä.. Tämä on myös selkeä Valviran kanta asiaan. Keskustelin viimeksi asiasta viime torstaina Valviran toimihenkilön kanssa asiasta
      Mikäli tähän joku ei luota,niin sitten soittamaan Valviraan ja tarkistamaan lausumaani!

      • tarkennuspyyntö

        Moilasen poika: > "Keskustelin viimeksi asiasta viime torstaina Valviran toimihenkilön kanssa asiasta. Mikäli tähän joku ei luota,niin sitten soittamaan Valviraan ja tarkistamaan lausumaani!"

        - Kenen ja millä osastolla työskentelevän virkamiehen kanssa keskustelit? Valviran (TeO:n) edustaja oli STM:n puoskarilakityöryhmän puheenjohtaja. Valvirassa pitäisi siis olla tietoa Hypnoosiliiton taustoista, toimista ja jäsenistön laadusta.


    • Ääni maalta

      Asia on niin, että kun huseerat jossakin liitossa, sinut leimataan sen liiton ideologian kannattajaksi.
      Jos vaikkapa ajatellaan, että henkilö kuuluu esim uusnatseihin, mutta on vain luennoimassa siellä, niin kyllä ihmiset ajattelee, että on myös uusnatsi. Tämä tälläinen esimerkkivertaus.

      • jo entinen

        Samaa mieltä Ääni maalta kirjoittajan kanssa. Itse koin aikoinaa että olin pakotettu eroamaan juuri tästä syystä.


    • Myös ent.

      Aika erikoinen määritelmä tämä "opastaminen ja kouluttaminen".
      Hommahan menee niin, että juuri valviralaiset opastavat ja kouluttavat liittolaisia.
      Esim. jos vaikkapa valviralainen liittolainen luennoi masennuksesta liiton päivillä, niin siellähän koulutetaan muita kuulijoita. Onhan ne nimeltään hypnoosiliiton koulutuspäivät. Oppeja sieltä haetaan.
      Mielenkiintoiseksi tulee ajatus, jos vaikkapa pyydettäisiin joku valviran tarkastaja seuraamaan koulutuspäiviä, niin mitähän siitä seuraisi.
      Luulen, että ei kestäisi päivän valoa.
      Olen vakaasti harkinnut ottamista yhteyttä valviiraan. Jonkun pitäisi oikein paikan päällä tarkastaa koulutuspäivien touhua.
      Tietysti tarkastus pitäisi olla yllätys, ettei valviralaiset tietäisi mitään.

      • Edellinen.....

        Mainittakoot se vielä,että jokunen vuosi siten joku varsinainen valopää lähetti Valviraan ilmoituksen siitä, että liiton päivillä oli luennoinut psykoanalyytikko ja 2 psykiatria. Valviran vastaus oli ollut: Entä sitten...! Koska kyse ei ollut Valviran toimialaan kuluvista asioista!


      • Kolmetoista
        Edellinen..... kirjoitti:

        Mainittakoot se vielä,että jokunen vuosi siten joku varsinainen valopää lähetti Valviraan ilmoituksen siitä, että liiton päivillä oli luennoinut psykoanalyytikko ja 2 psykiatria. Valviran vastaus oli ollut: Entä sitten...! Koska kyse ei ollut Valviran toimialaan kuluvista asioista!

        Ei varmaankaan. Tuollaiset ammattilaiset eivät ole luennoineet moiselle joukolle koskaan sinä aikana, jonka Valvira on ollut olemassa.

        Miettikää nyt vähän sitä, kuinka paksua lööperiä koetetatte uskotella ihmisille.


      • mielenkiintoista!

        > "Joten voit aivan hyvin tehdä ilmoituksen Valviraan, ja pyytää tarkastuskäyntiä."
        - Valvira ja aluehallintolääkärit tuskin lähettävät mitään valvojia tarkkailemaan maallikkohypnoosiliikkeiden koulutuksia ja tarkistamaan niiden osallistujalistoja.

        Valvira, aluehallintolääkärit voivat kyllä tehdä tarkastuskäyntejä maallikkohypnoosiin osallistuvien ns. "valviralaisten", ent. "teolaisten", vastaanotoille. Valviran ja aluehallintolääkärien velvollisuuksiin kuuluu myös valvoa ammattinimikkeiden ja -tunnusten käyttöä.

        > "[email protected], hän on tietoinen Hypnoosiliiton toiminnasta,"
        - STM lienee myös oman puoskarilakityöryhmänsä selvitysten jälkeen jossakin määrin perillä ns. maallikkohypnoosiliittojen toimista ja alan ongelmista.


      • kestitystäkö?

        > "Liitto jopa maksaa tuon henkilön lounaan lauantaina 6.10."

        - Aiotteko Liitossa siis tarjota viranomaiselle kestitystä? Ottaisikohan tarkastustehtäväänsä suorittava viranomainen sellaisen kestityksen vastaan?

        Eiköhän Valvirassa olla nyt hyvin tarkkoja...


      • Mikä tehtävä???

        > "Liitto jopa maksaa tuon henkilön lounaan lauantaina 6.10."

        ANNAPA vielä faktaa lounaan piffaamisesta? Tietänet että virkaohjesäännöt on aika tiukat.

        >: "Myös eräs Valviran lakimies on näistä tietoinen, joten siitä vaan molllaamaan itsensä."

        KUKA "eräs Valviran lakimies" tai missä tehtävässä? Ja mitä tarkoitat, että siitä "vaan mollaamaan itsensä"? Eikö potilailla, omaisilla ja kenellä tahansa kansalaiselle ole laillinen oikeus ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen? Ilman huolta jälkiseuraamuksista ja luottavaisin mielin...


      • skkööö

        Viranomaisen kestitys kiinnostaa muitakin. Ja mitä tällä tarkoitat???: "Myös eräs Valviran lakimies on näistä tietoinen, joten siitä vaan molllaamaan itsensä."


    • ja vielä..

      Vai oliko silloin vielä TEO olemassa., saattoi olla.
      On mulla tallessa nuo ohjelmat Ja itsehän heidät kutsuin, mainittakoot että nuo 2 psykiatria kävivät useampaan otteeseen puhumassa Liiton päivillä.

      Hieman outo ilmaisu tuo "moiselle joukolle", koostuihan silloin väki pääasiassa sos. -ja terveyden huollon väestä, sekä opettajista.

    • Ääni maalta

      On omalla tavalla todella surkuhupaisaa, kun joku valviiraan kuuluva luennoi maallikkoväelle, jossa pyörii kaiken maailman tarravalmentajia ja energiaterapeutteja.
      Moni järkevä terv.ammattilainen otti hatkat koko liitosta juuri tämän takia. Jotkut ovat kylläkin vielä jääneet roikkumaan liittoon.
      Kysynkin näiltä valviran henkilöiltö, onko etiikat kadonneet jonnekin vai miksi roikutaan vielä liitossa, joka ei edes valvo jäseniensä eettistä toimintaa.

      • Kvadrat

        No keitä olivat nuo luennoineet 2 psykiatria ja yksi psykoanalyytikko?

        Jos asia on kaikin puolin kunnossa, ei salailuun ole syytä.

        Ellei, niin keksitään tekosyitä nimien salaamiseen.


      • virkavallan otto

        Ääni maalta: > "Kysynkin näiltä valviran henkilöiltö, onko etiikat kadonneet jonnekin vai miksi roikutaan vielä liitossa, joka ei edes valvo jäseniensä eettistä toimintaa."

        Aatteellinen yhdistys ei voi ottaa viranomaisen valtuuksia. Virkavallan anastus on vakava rikkomus. Mutta jos eettiseen omavalvontaan vedotaan, niin sitten pitää sen olla kunnossa.

        Surkeinta on jos maallikkoliitossa toimisi terveydenhuoltoväkeä, joka ei piittaisi omien ammattikuntiensa eettisistä periaatteista.

        On vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaisi kantaa "puoskaroinnin tukijan" leimaakaan.


    • voi..oi..

      Koko valvira on vitsi. Miten se pystyisi valvomaan liiton energiakoulutuksia, joita huseeravat ties ketkä. Eihän valvira pystynyt edes valelääkäreitä löytämään ajoissa. Sai huseerata monia vuosia, kunnes joku ulkopuolinen narautti.
      Kuka hölmö valviiraan luottaa. Joku liittolainen vai... hahhhaaaa

      • Erhe ilmoitus...

        Anteeksi erheeni, kyseessä siis oli 2 psykoanalyytikkoa ja yksi psykiatri...


    • Mietikkää

      Siis kysymys kuuluu..

      Olisiko jollakin valviran hoitsulla pokkaa menna luennoimaan jonnekin enkelikurssille ???

      Jos olisi, niin kantsisi miettiä näitä etiikan puolia.

      • snj

        Täällä on nyt mahtailtu sillä, että 2 psykoanalyytikkoa ja 1 psykiatri olisivat joskus (epäilemättä kauan sitten) puhuneet hypnoosiliiton väelle. Tais sitten 2 psykiatria ja 1 psykoanalyytikko.

        Yllä on pari päivää sitten kysytty noiden ammattilaisten nimiä todeten että jos asiassa kerran ei ole mitään hämärää, niin nimien pimittäminen sitten on todella hämärää.

        Vastausta ei ole kuulunut, eli hypnoosiliitolle puhuvat salaiset psykiatrit ja psykoanalyytikot. Tämä on nyt jo täysin koomista ja kertoo - niin, mistä kertookaan?

        Luulisi nyt että asia näkyy ohjelmista ja vuosikertomuksista? Tällä kirjoitetaan asioista niin hyvin perillä ollen, ja sitten stop, eikä vastausta heru.

        Voisiko olla kyse valetitteleistä?


      • Moilanen...
        snj kirjoitti:

        Täällä on nyt mahtailtu sillä, että 2 psykoanalyytikkoa ja 1 psykiatri olisivat joskus (epäilemättä kauan sitten) puhuneet hypnoosiliiton väelle. Tais sitten 2 psykiatria ja 1 psykoanalyytikko.

        Yllä on pari päivää sitten kysytty noiden ammattilaisten nimiä todeten että jos asiassa kerran ei ole mitään hämärää, niin nimien pimittäminen sitten on todella hämärää.

        Vastausta ei ole kuulunut, eli hypnoosiliitolle puhuvat salaiset psykiatrit ja psykoanalyytikot. Tämä on nyt jo täysin koomista ja kertoo - niin, mistä kertookaan?

        Luulisi nyt että asia näkyy ohjelmista ja vuosikertomuksista? Tällä kirjoitetaan asioista niin hyvin perillä ollen, ja sitten stop, eikä vastausta heru.

        Voisiko olla kyse valetitteleistä?

        Mainittakoot se vielä, etä näiden 2:n analyyytikon lisälsi päivillä on puhunut useampi psykoterapeutti.
        Jokunen vuosi sitten mainitsin täällä noiden analyytikkojen nimet, toki heidän suostumusksellaan. Eivätkä nähneet asiassa mitään ongelmaa.
        Ongelman tässä muodostavat tänne kirjoittavat ihmiet, jotka eivät tunne Valviran säännöstöjä!
        Nyt esim. lokakuun päivillä luennoi eräs hammaslääketieteen lis. kivusta ja suggestiosta. Onko nyt sitten pelkona että tämä alkaa opettamaan hampaiden juurihoitoa maallikoille:)


      • Hammaslääkäriliitto?
        Moilanen... kirjoitti:

        Mainittakoot se vielä, etä näiden 2:n analyyytikon lisälsi päivillä on puhunut useampi psykoterapeutti.
        Jokunen vuosi sitten mainitsin täällä noiden analyytikkojen nimet, toki heidän suostumusksellaan. Eivätkä nähneet asiassa mitään ongelmaa.
        Ongelman tässä muodostavat tänne kirjoittavat ihmiet, jotka eivät tunne Valviran säännöstöjä!
        Nyt esim. lokakuun päivillä luennoi eräs hammaslääketieteen lis. kivusta ja suggestiosta. Onko nyt sitten pelkona että tämä alkaa opettamaan hampaiden juurihoitoa maallikoille:)

        Moilanen...: >"Nyt esim. lokakuun päivillä luennoi eräs hammaslääketieteen lis. kivusta ja suggestiosta."

        - Onko Hammaslääkäriliitto tietoinen, että joku hammaslääkäri on mennyt mukaan maallikkohypnoosiliiton toimintaan?

        Tilanne on varmasti kiusallinen hammaslääkärien ammattikunnalle.


    • Tuo Moilanen...

      Vielä pieni muistutus:

      Liiton jäsenistöstä pieni osa, siis ainoastaan muutama henkilö mainostaa tuota kivi-ja enkeliterapiaa.

      Ja vain yksi jäsen pitää noita tarrahenkien poistamiskursseja, ja hän ei mainosta sitä Liiton sivuilla, ainoastaan omilla kotisivuillaan. Eikä hän edes ole Liiton terapeuttilistalla!

    • snj

      Voi taivaan vallat. Aina vain uusia selittelyitä, eikä vastausta siihen mitkä ovat olleet puhujien nimet. Mitä oikein pelätään?

      Hypnoosiliiton asioissa on siis tämän valossa jotain täysin hämärää ja salattavaa. Kartettava joukko.

      • YMS

        Liity liittoon jos kiinnostaa noin kovasti, niin näet puhujat ja tutustut toimintaan. Mitä tällä roskapalstalla jauhat paskaa ?


    • Huhhhhhhhhh

      Valviiraan kuuluvat henkilöt häpeävät sitä, että ovat joskus siellä luennoineet. Tosin jotkut harvat vielä uskaltavat esiintyä nimellä.
      Moni valviiralainen vetäytyi parrasvaloista muutama vuosi sitten, kun maallikkoliiton sembalot tuli esiin.
      Koko liitossa on etiikat sekaisin. Tämä viihdebisnes vain vahvistaa tätä...

      • Moilanen......

        Miten sitten on mahdollista, että valviralaisten osuus liitosa vaan kasva entisestään......? Sanoppa se.....!


      • 23
        Moilanen...... kirjoitti:

        Miten sitten on mahdollista, että valviralaisten osuus liitosa vaan kasva entisestään......? Sanoppa se.....!

        Missä ne ovat ? Häpeäjaostossako ?


    • Moilanen taas...

      Jos täälä on joku, joka tuntee Valviran säännöstön suhteessa maallkkoyhdityksessä esiintyvään/ toimvan Valviran alaiseen henkilööön, niin kertokoon näkemyksensä, ja myös ne Valviran asettamat "pykälät". jotka tämän kieltäisivät. Ja ennenkaikkea, mikäli kyse ei ole terveydenhuollon koulutukseen liittyvästä toiminnasta. Epäilenpä etten saa yhtäkään järkevää vastausta.

      • vakavat vastuut

        "Moilanen taas" perää tietoja "Valviran asettamista pykälistä".

        Valvira ei aseta pykäliä. Potilasoikeus- ja ammattihenkilölain ja lait yksityisestä terveydenhuollosta ja potilasasiakirjoista on säätänyt EDUSKUNTA.

        Ne langettavat terveydenhuoltoväelle rankat vastuut potilasohjauksesta, hoitoneuvonnasta ja oikeusturvaväylistä tiedottamisesta. Kyllä tämän pitäisi olla voimassa hoiturien ja psykoterapeuttien kohdalla myös maallikkohoitoliikkeissä "huseerattaessa".

        Virkavaltaa ei myöskään saa anastaa sisäisillä tutkinnoilla eikä asianmukainen hoito syrjäytyä tai viivästyä.


      • läläläl
        vakavat vastuut kirjoitti:

        "Moilanen taas" perää tietoja "Valviran asettamista pykälistä".

        Valvira ei aseta pykäliä. Potilasoikeus- ja ammattihenkilölain ja lait yksityisestä terveydenhuollosta ja potilasasiakirjoista on säätänyt EDUSKUNTA.

        Ne langettavat terveydenhuoltoväelle rankat vastuut potilasohjauksesta, hoitoneuvonnasta ja oikeusturvaväylistä tiedottamisesta. Kyllä tämän pitäisi olla voimassa hoiturien ja psykoterapeuttien kohdalla myös maallikkohoitoliikkeissä "huseerattaessa".

        Virkavaltaa ei myöskään saa anastaa sisäisillä tutkinnoilla eikä asianmukainen hoito syrjäytyä tai viivästyä.

        "vakavat vastuut", kirjoitit: >"Virkavaltaa ei myöskään saa anastaa sisäisillä tutkinnoilla eikä asianmukainen hoito syrjäytyä tai viivästyä."

        Riippuu kai mitä sisäisissä tutkinnoissa selvitetään ja miten. Virkavallan anastus: "Joka toista erehdyttääkseen ilman lakiin perustuvaa oikeutta ryhtyy toimeen, jonka vain julkista valtaa käyttävä toimivaltainen viranomainen saa tehdä, tai..."


    • 18

      Nytkin luennoidaan kivun hallinnasta liiton päivillä. Ja maallikot alkavat varmaan sitten huserata kivun kanssa omilla vastaanotoilla. Kuinkahan moni vakava sairaus jää huomaamatta ?
      Pöyristyttävää

      • Moilanen.......

        Pieni kommentti: Tuon luennon tehtävä ei ole opettaaa kivun poistoa. Vaan esimerkein esitellä vertiailututkimusta, missä eri toimenpiteitä on suoritettu rentoutuneessa tilassa että normaalissa valvetilassa.
        Joten pelko pois:)
        Eiköhän jokainen ammattimainen hypnoosin käyttäjä hallitse kivun poiston muutenkin.
        Esim. itselleni on tehty poskiontelopunktio siten että itsehypnoosilla poistin mahdollisen kivun sugggeroimalla poskiontelot tunnottomiksi.....hauskaa oli kun lääkäri ei ollut uskoa korviaan, kun sanoin etten tarvitsee mitään puudutusta.
        Esim 1. maailmansodan aikana tehtiin tuhansia leikkauksia ilman morfiinia, hypnoosin avulla.


      • Voi hurja, kamalaa

        Minusta on hupaisaa lukea näitä "pöyristyttävää, voi kauhistus" -viestejä... eri yhteyksissä.

        Onhan se kauheaa, voi hurja!

        Joku voi luulla, että joku osaa jotain! Älkää vain yrittäkö mitään!
        Olisihan se jo ihan kauheaa, jos kipukin poistuisi ilman lääkäriä! Meneekö Buranan valmistaja konkurssiin?!


      • 26
        Voi hurja, kamalaa kirjoitti:

        Minusta on hupaisaa lukea näitä "pöyristyttävää, voi kauhistus" -viestejä... eri yhteyksissä.

        Onhan se kauheaa, voi hurja!

        Joku voi luulla, että joku osaa jotain! Älkää vain yrittäkö mitään!
        Olisihan se jo ihan kauheaa, jos kipukin poistuisi ilman lääkäriä! Meneekö Buranan valmistaja konkurssiin?!

        Kipu on aina merkki jostakin muusta ja tämä kivun aiheuttaja pitää aina löytää. Jos nyt vaikkapa maallikkosuggeri onnistuu poistamaan esim. päänsäryn ja taustalla onkin vaikkapa aivoverenvuoto, niin johan olisi puoskarointia.

        Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksen ? Monia todennäköisesti.


      • ohjausvelvollisuus
        26 kirjoitti:

        Kipu on aina merkki jostakin muusta ja tämä kivun aiheuttaja pitää aina löytää. Jos nyt vaikkapa maallikkosuggeri onnistuu poistamaan esim. päänsäryn ja taustalla onkin vaikkapa aivoverenvuoto, niin johan olisi puoskarointia.

        Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksen ? Monia todennäköisesti.

        26: >"Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksena ? Monia todennäköisesti."

        Ei pystytä todentamaan eikä päättelemään koska luotettavat tilastot maallikkojen antamista hoidoista puuttuvat.

        Asianmukaisen hoidon lykkäytyminen tai syrjäytyminen todettiin ongelmiksi STM:n puoskarilakiselvityksissä. Jos maallikkotoiminnassa on mukana terveydenhuoltoväkeä, lankeaa näille vastuu potilasohjauksesta ja -oikeusturvaneuvonnasta. Vakavia vastuita. Hyvin vakavia.


      • Maallikko likka
        26 kirjoitti:

        Kipu on aina merkki jostakin muusta ja tämä kivun aiheuttaja pitää aina löytää. Jos nyt vaikkapa maallikkosuggeri onnistuu poistamaan esim. päänsäryn ja taustalla onkin vaikkapa aivoverenvuoto, niin johan olisi puoskarointia.

        Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksen ? Monia todennäköisesti.

        "Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksen ? Monia todennäköisesti. "

        Varmasti enemmän on niitä, jotka suggeri on ohjannut viralliseen hoitoon ja niitä on paljon!

        Arviosi MONIA TODENNÄKÖISESTI perustuu mihin? Omiin arveluihisi? Omiin kuvitelmiisi? Omiin pelkoihisi? Jospa seuraavaksi hankkisit jotain tietoa asiasta. Jos joku löytyisi, joka olisi vaikka kuollut.

        Nämä ovat juuri näitä. Yksikään ei saisi kuolla, jotta sata tai tuhat pelastuisi. Päänsärkyä ei tulla "poistattamaan" ellei se ole jatkuvaa tai toistuvaa ja ellei sitä ensin tutkita ihan sillä virallisella puolella.

        Onko äkillinen päänsärky mielestäsi jotenkin tyypillinen asia, minkä takia ihmiset menevät hypnoosihoitoon? Eikö sitten juurikin pitäisi terveysalan ammattilaisten opastaa ja kouluttaa hypnotisoijia, että he tunnsitaisivat vaaran paikat eivätkä hypnotisoisi koskaan äkillistä kipua tunteneita, ellei kivun syytä ole ensin tutkittu?! Ei sellainen vaadi mielestäni mitään kuusivuotista lääketieteen koulutusta, jotta tunnistaa äkillisen kivun, jota ei ole tutkittu.

        Kuinka tyhminä sinä oikein pidät muita?


    • ..Moilanen..

      Kukaan vastuullinen hypnoosin ammattilainen ei lähde poistamaan kipua ilman että asia olisi tutkittu lääketieteellisesti! En edes minä,vaikka olenkin terveydenhuollon henkilöstöä.
      Esitin tuon Hypnoosiliiton lokakuun päivien ohjelman Lauermalle, ja hänellä ei ollut sen suhteen mitään negatiivista sanottavaa.
      Toivoisin että tälläkin palstalla pysyttyäisiin asiassa, eikä heiteltäisi tuollaisia kommentteja kuin tuossa yllä on: " Kuinka moni on jo kuollut maallikkohypnoosin seurauksena". Kun tietäkseni ei yhtään!

      • 19

        Siis et tiedä... Ja et tiedä, mitä maallikot huseseeravat omilla vastaanotoillaan, kuten eräs, joka hoiti syöpää.. Huh..huh..


      • ••••••••••

        Vai esitellään jo ohjelmia tieteelliselle ? Miksi ? Pelätäänkö puoskarointia ?


      • yhä erikoisempaa

        > "Kukaan vastuullinen hypnoosin ammattilainen ei lähde poistamaan kipua ilman että asia olisi tutkittu lääketieteellisesti! En edes minä,vaikka olenkin terveydenhuollon henkilöstöä."

        - Jos olet terveydenhuollon henkilöstöä, miksi olet mukana surullisenkuuluisassa maallikkohypnoosissa?

        > "Esitin tuon Hypnoosiliiton lokakuun päivien ohjelman Lauermalle, ja hänellä ei ollut sen suhteen mitään negatiivista sanottavaa."

        - Ethän esittäne että Tieteellinen hypnoosi ry. tai THL:n tutkimusprofessori Hannu Lauerma olisivat jotenkin hyväksyneet maallikkohypnoosiliiton koulutuksen tai eräiden terveydenhuollon ammattilaisten toimimisen maallikkohoitoalalla?

        Oletko kysynyt Valvirasta omasta tai eräiden muiden terveydenhuollon ammattilaisten osuudesta H-liiton tai SHY:n toimintoihin?

        Eiköhän Valviran lisäksi STM:kin ole puoskarilakityöryhmänsä selvittelyjen jälkeen tietoinen näistä "yhteisöllisyyksistä"...? Hyvä niin.


      • ei kai syöpiä sentää
        19 kirjoitti:

        Siis et tiedä... Ja et tiedä, mitä maallikot huseseeravat omilla vastaanotoillaan, kuten eräs, joka hoiti syöpää.. Huh..huh..

        >: "Ja et tiedä, mitä maallikot huseseeravat omilla vastaanotoillaan, kuten eräs, joka hoiti syöpää.. Huh..huh.."

        Milloin ja missä näin on tehty? Onko jokin maallikkoliikkeen maallikkoterapeutti hoitanut syöpää, syöpäkipuja tai muita kipupotilaita?


      • 34
        ei kai syöpiä sentää kirjoitti:

        >: "Ja et tiedä, mitä maallikot huseseeravat omilla vastaanotoillaan, kuten eräs, joka hoiti syöpää.. Huh..huh.."

        Milloin ja missä näin on tehty? Onko jokin maallikkoliikkeen maallikkoterapeutti hoitanut syöpää, syöpäkipuja tai muita kipupotilaita?

        On hoitanut syöpää eräs maallikko ja rehvasteli vielä asialla.


      • kenellä vastuu?
        34 kirjoitti:

        On hoitanut syöpää eräs maallikko ja rehvasteli vielä asialla.

        34: >"On hoitanut syöpää eräs maallikko ja rehvasteli vielä asialla."

        Oliko minkä kohuliiton jäsen vai villikö?

        Jos on jonkun maallikkoliiton jäsen, ovatko liikkeessä toimineet "valviiralaiset" tiedottaneet tästä viranomaisille? Tai ovatko terveydenhuoltoammattilaiset kertoneet maallikon asiakkaille pätevistä hoidoista ja näiden oikeusturvasta?

        Sitähän myös Tieteellisen hypnoosin kannanotossa 2009 näiltä kohuliiittojen "teolaisilta"/"valvira rek."-laisilta perättiin!


    • 8

      Oi voi, vai liitto nykyään varmistuttaa koulutuspäivien "laillisuuden" tieteellisten kautta. Tämä hyvin kuvastaa sitä, että etiikat täysin kadoksissa, kun pitää toisilta kysyä.
      Mitenkähän nämä maallikot sitten toimivat omilla vastaanotoillaan. Soittavatko heti jollekin tieteelliselle, kun joku tulee hoitamaan esim. kipua. Ei varmaan ja olisi se huvittavaa, jos soittaisi.

      Hyvä, että asia tuli esiin, koska nyt nähtiin, miten epävarmaa porukkaa koko liitto on valviralaiset mukaanlukien.

      • Lääkäriliitoille

        Mistä voisi todentaa nimimerkki Moilasen väitteen, että Tieteellinen hypnoosi ry tai sen jäsen olisi missään muodossa "hyväksynyt" H-liiton (maallikkosektori) kliinisaiheisia koulutuspäivien sisältöjä tai terveydenhuollon ammattilaisten osallistumisen maallikkohypnologiaan? Lääkärin osallistumisesta voinee kysyä Lääkäriliitolta tai Hammaslääkäriliitolta. Ovatko lääkärijärjestöt tietoisia ohjelmasta? Lääkärifoorumeillahan kohistiin pari vuotta sitten jo Hypnoosiliiton koulutuspäivien poliisijupakan ja oikeustoimilla uhkailujen tiimoilta.

        - Moilanen: >"Esitin tuon Hypnoosiliiton lokakuun päivien ohjelman Lauermalle, ja hänellä ei ollut sen suhteen mitään negatiivista sanottavaa."


      • epävarmoja ovat

        8: >"Oi voi, vai liitto nykyään varmistuttaa koulutuspäivien "laillisuuden" tieteellisten kautta. Tämä hyvin kuvastaa sitä, että etiikat täysin kadoksissa, kun pitää toisilta kysyä."

        - Jotenkin epäuskottavaa että Tieteellisellä olisi mitään tekemistä H-liiton opetusten kanssa. Muistetaanpa miten Tieteellinen Hypnoosi ry joulukuussa 2009 veti selvän hajuraon ns. maallikkomeiningeissä vastuuhommia hoitaneiseen terveydenhuoltoväkeen ja omiin "kaksoisjäseniinsä". Tuskin on linja niin muuttunut että Tieteellinen millään tavoin tukisi H-liiton koulutuspäiviä.

        8: >"Hyvä, että asia tuli esiin, koska nyt nähtiin, miten epävarmaa porukkaa koko liitto on valviralaiset mukaanlukien."

        - Eikö ihan oikeesti tunneta omien ammattikuntien (terveysala) eettisiä ohjeita ja terveysalan lakeja, jos pitää etsiä selustatukea eri tahoilta? Epävarmaa porukkaa. Ei poista epäluottamusta.


    • 22

      Onko nyt sitten tämä tapa myös tulevaisuudessa, että kaikki liiton koulutukset tarkistetaan tieteellisen jäsenen kautta ...?????

      Tais tieto Moilaselta päästä vahingossa..

      • harkinta pettänyt

        22 tapaus Moilasesta: >"Onko nyt sitten tämä tapa myös tulevaisuudessa, että kaikki liiton koulutukset tarkistetaan tieteellisen jäsenen kautta ...????? Tais tieto Moilaselta päästä vahingossa.."

        - Toivottavasti tämä Moilanen on selvittänyt oikeutensa levittää tällaisiä väitteitä Tieteellinen hypnoosi ry:stä ja prof. Lauerman arvioista. Olisihan se aikamoinen suunnanmuutos Tieteelliseltä hypnoosilta (joulukuun 2009 kannanottoon viittasi Pertamokin viime blogissa). Ja sitä paitsi vastoin ISH:n sääntöjä. Nehän käytännössä kieltävät yhteistyöhön maallikkohypnoosin kanssa.

        Tosiasia on, että maallikkohypnoosin vastuutehtävissä vuosikausia toimineilla hoitureilla tai psykoterapeuteilla on aikamoinen taakka kannettavanaan.

        On myös aika rankkaa sotkea valvontaviranomaista tähän peliin ja kilvenkiillotukseen takavuosien maallikkosotkujen jälkeen.

        Harkinta on nyt pettänyt pahasti.


    • 21

      Mitä jos Moilasen väite liiton koulutusohjelmien tarkastamisesta tieteelliseen kuuluvan kautta onkin täyttä potaskaa. Halusi vain rauhoitella keskustelua, niin johan tässä syntyy todellinen soppa. Luulen, että Moilasen voi joutua kovaan vastuuseen kirjoituksistaan.
      Jo nyt Moilanen on todella sopan keittänyt ja tiedän, kuka henkilö on kyseessä.

    • 27

      Haettiinko tieteelliseltä myös siunausta viihdehypnoosiin ? Ja saatiinko sellainen ?


      Voi Moilanen, minkä tempun teit. Täytyisi paljastaa sinut.

      • 88

        Nimimerkki palstalla pitää voida kirjoittaa nimimerkillä, myös jo entisen Moilasen. Tietty kaverin pitää oikaista jos on esittänyt väärää tietoa Tieteellisen hypnoosin, Valviran tai prof. Lauerman kannoista.

        Eikö tänne pitäisi saada se kohuliiton koulutuspäiväohjelma? Ilma puhdistuisi kun voitaisiin varmistua että Valviran rekisteröimiä ammattilaisia ei ole sekaantunutkaan kuvioon!?


      • ohjelma???

        laitappa ne koulutuspäivien esiintyjät myös, asiat pitää nyt perata julkisesti.

        moilasen pyykki pitää pestä.


    • 8

      °Esitin tuon Hypnoosiliiton lokakuun päivien ohjelman Lauermalle, ja hänellä ei ollut sen suhteen mitään negatiivista sanottavaa.°



      Tämä asia pitää selvittää perin pohjin Moilanen.

      • jo entinen

        On hienoa että ollaan huolissaan maallikkohypnoosin aiheuttamista kuolonuhreista.Se on todellista lähimmäisenrakkautta. Niistä ei tosin ole tietoa koska niitä ei ole sattunut. On lapsellista kuvitella ettei sellianen tulisi tietoon. Olkaa siis huoleti. Olis vielä hienompaa jos kantaisitte yhtä paljon huolta niistä sadoista kuolonuhreista joita joka vuosi tulee terveydenhuolon virheistä.


      • 77
        jo entinen kirjoitti:

        On hienoa että ollaan huolissaan maallikkohypnoosin aiheuttamista kuolonuhreista.Se on todellista lähimmäisenrakkautta. Niistä ei tosin ole tietoa koska niitä ei ole sattunut. On lapsellista kuvitella ettei sellianen tulisi tietoon. Olkaa siis huoleti. Olis vielä hienompaa jos kantaisitte yhtä paljon huolta niistä sadoista kuolonuhreista joita joka vuosi tulee terveydenhuolon virheistä.

        jo entinen: "On hienoa että ollaan huolissaan maallikkohypnoosin aiheuttamista kuolonuhreista.Se on todellista lähimmäisenrakkautta. Niistä ei tosin ole tietoa koska niitä ei ole sattunut. On lapsellista kuvitella ettei sellianen tulisi tietoon."

        --- (Maallikko)HYPNOTIIKKA-ALA ei kerää eikä julkista kattavia tietoja asiakasvalituksista, asianmukaisten hoitojen lykkäytymisistä tai syrjäytymisistä eikä hypnootikkojen toimenepiteiden vaikutuksista tai haitoista.


        jo entinen: "Olkaa siis huoleti. Olis vielä hienompaa jos kantaisitte yhtä paljon huolta niistä sadoista kuolonuhreista joita joka vuosi tulee terveydenhuolon virheistä."

        --- MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä.


      • Osaton tähän
        77 kirjoitti:

        jo entinen: "On hienoa että ollaan huolissaan maallikkohypnoosin aiheuttamista kuolonuhreista.Se on todellista lähimmäisenrakkautta. Niistä ei tosin ole tietoa koska niitä ei ole sattunut. On lapsellista kuvitella ettei sellianen tulisi tietoon."

        --- (Maallikko)HYPNOTIIKKA-ALA ei kerää eikä julkista kattavia tietoja asiakasvalituksista, asianmukaisten hoitojen lykkäytymisistä tai syrjäytymisistä eikä hypnootikkojen toimenepiteiden vaikutuksista tai haitoista.


        jo entinen: "Olkaa siis huoleti. Olis vielä hienompaa jos kantaisitte yhtä paljon huolta niistä sadoista kuolonuhreista joita joka vuosi tulee terveydenhuolon virheistä."

        --- MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä.

        " MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä."

        Eli täällä ne, jotka eivät kuulu Hypnoosiliittoon tai SHY:hyn ruotivat mitä näissä tapahtuu? Sekö on mielestäsi palstan tarkoitus?

        Huomaatko mitään ristiriitaista tässä? Kirjoittelette kuulopuheiden ja ARVAILUJEN varassa.

        Eikö palstalla pitäis puhua hypnoosista eikä yhdistyksistä?


      • jo entinen
        77 kirjoitti:

        jo entinen: "On hienoa että ollaan huolissaan maallikkohypnoosin aiheuttamista kuolonuhreista.Se on todellista lähimmäisenrakkautta. Niistä ei tosin ole tietoa koska niitä ei ole sattunut. On lapsellista kuvitella ettei sellianen tulisi tietoon."

        --- (Maallikko)HYPNOTIIKKA-ALA ei kerää eikä julkista kattavia tietoja asiakasvalituksista, asianmukaisten hoitojen lykkäytymisistä tai syrjäytymisistä eikä hypnootikkojen toimenepiteiden vaikutuksista tai haitoista.


        jo entinen: "Olkaa siis huoleti. Olis vielä hienompaa jos kantaisitte yhtä paljon huolta niistä sadoista kuolonuhreista joita joka vuosi tulee terveydenhuolon virheistä."

        --- MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä.

        77 kirjoitit

        " MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä."

        "teolaisten" on huseerattava joissakin pireissä voidakseen ylläpitää ja kehittää omaa ammattitaitoaan. Suomessa on paljon hypnoosin tekijöitä joilla on virallinen terveydenhuollon koulutus. Itekin olen yksi heistä. Nyt suomessa on tilanne missä tieteellinen hypnoosi vain kritisoi ja arvostelee sen sijaan että tarjoaisi järkevän vaihtoehdon meille terveydenhuollon ammattilaisille joilla ei ole akateemista koulutusta. Nyt on valittava maallikkoyhdistys tai ei yhdistystä ollenkaan. Itse olen valinnut olla ilman yhdistystä. Parempi yksin kuin huonon kaverin kanssa. Mutta ymmärrän heitäkin jotka haluavat jonkin vertaisryhmän missä voi vaihtaa kokemuksia ja yrittää kehittää itseää. Terveydenhuollon yksi perusajatus kun on jatkuva itsensä kehittäminen ja kouluttaminen.
        Olet aika tarkoitushakuinen kirjoituksissasi kun puhut esimerkiksi hoitojen lykkäytymisistä. Tänä päivänä hoitoja lykkäytyy mm. säästö ja resurssi pulan takia virallisessa terveydenhuollossa.. Mitä tulee tutkittuun tietoon vaikutuksista niin hyvään terveydenhoitoon kuuluu että hoito on tieteelliseti tutkittua tai kokemusperäisesti hyväksi havaittua. Hypnoosi on ehdottomasti tuota jälkimmäistä. Eikä tieteellisen hypnoosin tietomäärä poikkea mitenkään maallikkojärjestöistä, kaikilla on käytettävissä sama tieto hypnoosista on sitten eri asia miten tuota tietoa kukin käyttää. Itse olen tällä hetkellä huolissani terveydenhuollon resursseista paljon enemmän kun maallikkohypnoosista ikinä. Sielläkin on toki ongelmia mutta nen ovat kuitenkin hyvin marginaalisia.


      • vakavia juttuja
        jo entinen kirjoitti:

        77 kirjoitit

        " MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä."

        "teolaisten" on huseerattava joissakin pireissä voidakseen ylläpitää ja kehittää omaa ammattitaitoaan. Suomessa on paljon hypnoosin tekijöitä joilla on virallinen terveydenhuollon koulutus. Itekin olen yksi heistä. Nyt suomessa on tilanne missä tieteellinen hypnoosi vain kritisoi ja arvostelee sen sijaan että tarjoaisi järkevän vaihtoehdon meille terveydenhuollon ammattilaisille joilla ei ole akateemista koulutusta. Nyt on valittava maallikkoyhdistys tai ei yhdistystä ollenkaan. Itse olen valinnut olla ilman yhdistystä. Parempi yksin kuin huonon kaverin kanssa. Mutta ymmärrän heitäkin jotka haluavat jonkin vertaisryhmän missä voi vaihtaa kokemuksia ja yrittää kehittää itseää. Terveydenhuollon yksi perusajatus kun on jatkuva itsensä kehittäminen ja kouluttaminen.
        Olet aika tarkoitushakuinen kirjoituksissasi kun puhut esimerkiksi hoitojen lykkäytymisistä. Tänä päivänä hoitoja lykkäytyy mm. säästö ja resurssi pulan takia virallisessa terveydenhuollossa.. Mitä tulee tutkittuun tietoon vaikutuksista niin hyvään terveydenhoitoon kuuluu että hoito on tieteelliseti tutkittua tai kokemusperäisesti hyväksi havaittua. Hypnoosi on ehdottomasti tuota jälkimmäistä. Eikä tieteellisen hypnoosin tietomäärä poikkea mitenkään maallikkojärjestöistä, kaikilla on käytettävissä sama tieto hypnoosista on sitten eri asia miten tuota tietoa kukin käyttää. Itse olen tällä hetkellä huolissani terveydenhuollon resursseista paljon enemmän kun maallikkohypnoosista ikinä. Sielläkin on toki ongelmia mutta nen ovat kuitenkin hyvin marginaalisia.

        Hoiturien ei pitäisi minun mielestä hypnoosin varjolla alkaa leikkiä psykoterapeuttia. Aika vakavia oli TietHy:n joulukuun 2009 huomautukset... hyvin vakavia.


      • alfabeetti
        jo entinen kirjoitti:

        77 kirjoitit

        " MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä."

        "teolaisten" on huseerattava joissakin pireissä voidakseen ylläpitää ja kehittää omaa ammattitaitoaan. Suomessa on paljon hypnoosin tekijöitä joilla on virallinen terveydenhuollon koulutus. Itekin olen yksi heistä. Nyt suomessa on tilanne missä tieteellinen hypnoosi vain kritisoi ja arvostelee sen sijaan että tarjoaisi järkevän vaihtoehdon meille terveydenhuollon ammattilaisille joilla ei ole akateemista koulutusta. Nyt on valittava maallikkoyhdistys tai ei yhdistystä ollenkaan. Itse olen valinnut olla ilman yhdistystä. Parempi yksin kuin huonon kaverin kanssa. Mutta ymmärrän heitäkin jotka haluavat jonkin vertaisryhmän missä voi vaihtaa kokemuksia ja yrittää kehittää itseää. Terveydenhuollon yksi perusajatus kun on jatkuva itsensä kehittäminen ja kouluttaminen.
        Olet aika tarkoitushakuinen kirjoituksissasi kun puhut esimerkiksi hoitojen lykkäytymisistä. Tänä päivänä hoitoja lykkäytyy mm. säästö ja resurssi pulan takia virallisessa terveydenhuollossa.. Mitä tulee tutkittuun tietoon vaikutuksista niin hyvään terveydenhoitoon kuuluu että hoito on tieteelliseti tutkittua tai kokemusperäisesti hyväksi havaittua. Hypnoosi on ehdottomasti tuota jälkimmäistä. Eikä tieteellisen hypnoosin tietomäärä poikkea mitenkään maallikkojärjestöistä, kaikilla on käytettävissä sama tieto hypnoosista on sitten eri asia miten tuota tietoa kukin käyttää. Itse olen tällä hetkellä huolissani terveydenhuollon resursseista paljon enemmän kun maallikkohypnoosista ikinä. Sielläkin on toki ongelmia mutta nen ovat kuitenkin hyvin marginaalisia.

        jo entinen väittää: ""Suomessa on paljon hypnoosin tekijöitä joilla on virallinen terveydenhuollon koulutus.""

        Terveysammattilaisia on Valviran Terhikissä yli 315.000, joista hoitajia n 260.000. Maallikkohypnotismin kanssa touhuilevia hoitajia on siis aika vähän. Hoitotyötä kai suunnataan pikemminkin "evidence-based" nursingiin eikä maallikkohypnologian...

        jo entinen: ""Olet aika tarkoitushakuinen kirjoituksissasi kun puhut esimerkiksi hoitojen lykkäytymisistä.""

        Ollaanko me muut luettu samaa tekstiä? Minä ainakin ymmärsin mitä 77 kirjoitti: "..ala ei kerää eikä julkista kattavia tietoja asiakasvalituksista, asianmukaisten hoitojen lykkäytymisistä tai syrjäytymisistä eikä hypnootikkojen toimenpiteiden vaikutuksista tai haitoista." Ala ei siis kerää systemaattista tietoa maallikkohypnologian vaikutuksista. Vastuuongelmat ainakin hoitureiden sekaantumisesta maallikkohypnologiaan tuntuu hyvin rankoilta...


      • ohjelma julki
        Osaton tähän kirjoitti:

        " MUTTA kun tämä palsta ruotii (maallikko)hypnotismia lieveilmiöineen eikä terveydenhuoltoa. Yksi lieveilmiö on ns. "teolaisten" huseeraus maallikkopiireissä."

        Eli täällä ne, jotka eivät kuulu Hypnoosiliittoon tai SHY:hyn ruotivat mitä näissä tapahtuu? Sekö on mielestäsi palstan tarkoitus?

        Huomaatko mitään ristiriitaista tässä? Kirjoittelette kuulopuheiden ja ARVAILUJEN varassa.

        Eikö palstalla pitäis puhua hypnoosista eikä yhdistyksistä?

        "Huomaatko mitään ristiriitaista tässä? Kirjoittelette kuulopuheiden ja ARVAILUJEN varassa."

        Samaa mieltä maallikkohypnootikkojen koulutuspäivien ohjelma julki! Nimineen päivineen. Moilanen oikaiskoon väitteensä.


      • Osaton tähän
        ohjelma julki kirjoitti:

        "Huomaatko mitään ristiriitaista tässä? Kirjoittelette kuulopuheiden ja ARVAILUJEN varassa."

        Samaa mieltä maallikkohypnootikkojen koulutuspäivien ohjelma julki! Nimineen päivineen. Moilanen oikaiskoon väitteensä.

        En ollut ollenkaan samaa mieltä.

        Hypnoosiliiton omilla sivuilla sanotaan selkeästi:
        "Ohjelma lähetetään jäsenille henkilökohtaisesti elo-syyskuun taitteessa."

        En ole jäsen, joten en tiedä tarkemmin. Mutta eiköhän ne jäsenet tiedä. Siis ne, jotka ovat osallistumassakin. Miksi ei-jäsenten pitäisi saada tietää etukäteen jonkin ry:n juttuja? Kerro minulle miksi? Eihän mikään ry pelaa niin!

        Jos on haluttu ristiriitojen välttämiseksi etukäteen tuoda ohjelma tietyn tahon tietoon, niin siinä ei pitäisi olla huomauttamista. Jos tämä taho ei taas reagoi ja aiheuttaa sillä väärinkäsityksen, että vaikeneminen olisi hyväksymisen merkki, niin siitäkään tuskin voi syyttää muita. Tarkoitan tällä hyväksymisellä sitä, että ei oel huomautettavaa, joka koskisi tätä toista ry:tä.

        Tässähän on kyse rekisteröidyistä yhdistyksistä, joilla ei ole mitään paremmuusasemaa toisiinsa nähden tai viranomaisiin nähden. Ry ei vastaa toiselle ry:lle toiminnastaan.

        Tieteellinen hypnoosi määrittelee toimintansa ulkopuolelle kaikki muut paitsi akateemiset. Tällä he jättävät kaikki hoitajat, fysioterapeutit tai hierojat ym. ulkopuolelle. Mikäli joku näistä haluaa vaikkapa urheiluhieronnan yhteydessä antaa rentoutushoitoja hypnoosilla, niin mihin ry:hyn kyseinen hieroja liittyy saadakseen lisäopetusta, vinkkejä ja pitääkseen ammattitaitoaan yllä? Mistä hän saa vertaistukea ja voi jakaa pulmansa asiakkaista? Ja kenen eettisiin sääntöihin hän tukeutuu?


    • Ääni maalta

      °Eli täällä ne, jotka eivät kuulu Hypnoosiliittoon tai SHY:hyn ruotivat mitä näissä tapahtuu? Sekö on mielestäsi palstan tarkoitus?°


      Niinhän sinä luulet..............

    • jo entinen

      Alfabeetti sitreerasi
      "ala ei kerää eikä julkista kattavia tietoja asiakasvalituksista, asianmukaisten hoitojen lykkäytymisistä tai syrjäytymisistä eikä hypnootikkojen toimenpiteiden vaikutuksista tai haitoista."
      Kuten sanoin ongelmia on olemassa, nämä ylläolevat on osa niistä. Mutta ratkaisu ongelmaan ei ole se että maallikkohypnoosia väheksytään ja yrititään luoda mielikuva rikollisesta toiminnasta. Mitä paremmin ns. maallikohypnoosi saadaan sidottua yhteiskunnan toimintaan niin sen parempi sitä on valvoa.En usko että kukaan hoitaja leikkii psykoterapeuttia tehdessään hypnoosia, ainakin toivon niin. Kyllä ammatillisuutta on tunnistaa oman osaamisen rajat.
      Kuvitellaanpa että terveydenhuollon ammattilaiset saisivat "luvan" tehdä hypnoosia tietyin rajauksin. Hommaa olisi jo paljon helpompi valvoa. Ei erilainen valmennus, rentoutumisopetus tai vaikkapa tupakanpolton lopettaminen edellytä psykiatrin tai psykologin koulutusta.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe