Työskentely Yhdysvalloissa

Olen suunnitellut irtisanoutuvani nykyisestä työstäni parin vuoden sisällä ja lähteä vähän kiertämään Yhdysvaltoja. Olen oleskellut siellä aiemmin kolmen kuukauden jakson, jonka aikana minulle riitti tavallinen turistiviisumi. Ajattelin kysellä onko kenelläkään täällä kokemusta Yhdysvalloissa työskentelystä ja tietoa siitä, millaisia esivalmisteluja ja viisumijärjestelyjä tämä vaatii?

Alani töitä on hankala hakea etukäteen, helpointa on mennä fyysisesti pistäytymään paikalla ja "tehdä lähtemätön vaikutus loistavalla persoonallani ja häikäisevillä taidoillani" *kröhöm* Mietin, että onkohan missään mielessä realistista ja mahdollista, ja ennen kaikkea laillista, mennä ensin maahan turistiviisumilla (3kk), jonka voimassaolon aikana hakisin alani töitä ja jos sellaisen satun löytämään ja saamaan, voiko tämän turistiviisumin muuttaa työviisumiksi?

Ottaisin ilomielin vastaan vastauksia näihin kysymyksiin tai muuten vaan ihmisten omia kokemuksia aiheeseen liityen.

4

2327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b cabby fea

      Unohda koko asia. Työluvan saaminen USA:han on mielettömän vaikeaa ja aikaavievää. En tiedä minkä alan töistä haaveilet, mutta kertomasi perusteella kuulostaa siltä ettei kyseessä ole ala, josta Yhdysvalloissa on työntekijöistä huutavaa pulaa.

      Tarkkaan ottaen viimeksi olit siellä 3 kk ilman viisumia. Suomi kuuluu sopimusmaihin, johon sovelletaan viisumivapautta ja se oikeuttaa 90 päivän oleskeluun maassa turismitarkoituksessa. Se ei oikeuta hakemaan töitä saati sitten tekemään töitä.

      Jos haluat urheilla terveydelläsi ja turistioikeudellasi, niin voit aina kokeilla tehdä laittomia töitä. Nykyään laittomien työntekijöiden markkinat ovat tosin pullollaan meksikaania sun muita tuulen tuomia, jotka tekevät töitä niin halvalla ettei siihen suomalaisen selkä taitu. Lisäksi olet täysin omillasi, koska jos työnantaja jättää maksamatta, niin kenelle valitat?

      Ongelma on myös se, että jos työpaikalla sattuu onnettomuus niin olet kusessa. Kukaan ei yllättäen tunne sinua ja huonolla tuurilla vielä syyttävät sinua firman tiloihin murtautumisesta. Laittomalla työntekijällä ei ole mitään suojaa, vaan maksat kaiken omasta pussistasi. Matkavakuutus on voimassa yleensä 3 kk ja kattaa vain turistina tulleet ongelmat.

      Jos joudutkin teholle, koska laatikko putosi päähäsi ravintolan takahuoneessa tavarapinoa siirrellessä niin ambulanssi ja joitakin päiviä teholla maksaa 100.000 dollaria. Sen maksat sinä henkilökohtaisesti. Suomalainen vakuutusyhtiösi ottaa varmuudella selvää ja saa tietää tapahtumaolosuhteet tämän hintaluokan laskussa, eivätkä maksa koska olet rikkonut vakuutusehtoja.

      Samoin laittoman työskentelyn seurauksena lennät ulos maasta ja saat porttikiellon heti kun silmäsi aukeavat sairaalan punkassa.

      Suosittelen siis, että säästät suomessa riittävästi rahaa, haet turistiviisumia puoleksi vuodeksi, teet virkistävän elämäsi lomamatkan Yhdysvalloissa ja palaat Suomeen tai johonkin muuhun EU-maahan miettimään työntekoa.

      • 14+1

        Komppaan b cabby fea:a.

        Unohda koko juttu jos sinulla ei jo valmiiksi ole työpaikkaa ja työnantajaa joka hakisi sinulle työlupaa ja jos tämä oletettu työsi ei ole jotain jolle ei tekijöitä maasta jo valmiiksi löytyisi tai et muuten ole työnantajallesi ehdottoman elintärkeä työntekijänä.

        Pimeitä työntekijöitä jenccilä on jo niin väärällään että mahdollisuutesi ovat nollissa.
        Tokihan voit mennä meksikaanien kanssa aamuisin notkumaan kadunkulmalle toiveikkaana josko vaikka pääsisit hyppäämään lava-auton kyytiin ja päiväksi appelsiinifarmille kuokkimaan tai raksalle tiiliä kantamaan muutaman taalan päiväpalkalla. Valkonaama saattaa tosin saada kääntöveistä kylkiluiden väliin siinä touhussa sillä kilpailu on kovaa Epäilen tosin että kukaan ottaisi sinua lavalle sillä et pysyisi muitten tahdissa montaakaan tuntia kuitenkaan. Niin ja se työpäivän pituus ei pimeissä hommissa tosiaankaan ole kahdeksan tuntia.

        Jos lekurille tulee asiaa niin on syytä pitää mielessä että ne ei sano sulle päivääkään alle sadan taalan. Kelakortti ei todellakaan kelpaa.

        Turistiviisumilla, kuten ylempänä jo todettiin on turha laillisia töitä haeskella.

        Suosittelen samaa. Käy lomareissulla jos sinne mieli tekee ja mieti sitten uudestaan.


    • Hei.
      Kylläjenkkilään pääsee töihin jos haluaa eli voit unohtaa noi katelliset kommentit.
      Haet vain työpaikkoja netin kautta ja lähetät cv:n yms paprut.
      Jos olet oikeasti hyvä jossain työssä niin on hyvinkin mahdollista että yritys anoo lupaa palkata sinut jonka jälkeen paperit suurlätystöön ja hiphei oletkin jo siellä tosin tämä voi viedä aikaa esim vuoden paperitöineen.
      Lisäksi sinun työlupasi tulee olemaan määräaikainen ja sidottu yhteen yritykseen elikkä jos vaihdat firmaa joutuu uusu yritys hakemaan taas luvat tosin kun olet asunut riittävän kauan tai menet naimisiin niin voitkin hakea green cardia.
      Lisäksi jos sulla on hynää niin asunnon ostamalla voit saada pysyvään muuttoon oikeuttavan viisumin taikka voit myös perustaa/ostaa yrityksen jolla on myös mahdollista saada oleskelulupa tosin aika kallista.

      On olemassa muutamia hyviä laillisia tapoja saada oleskeluluvat mutta en viitti tässä julkisesti kertoa(on ihanlaillisia)
      Jos olet oikeasti kiinnostunut muuttaman niin laita sähköpostia [email protected]

      Olen itse asunut 4 vuotta jenkeissä niin tiedän jotain

      • Höpö

        Teoriassa mahdollista mutta käytännössä mahdotonta joten höpön höpön höpö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe