Saako metsästysase ladattuna tulla mökkipihalle ?

käräjäoikeudessa..

Mitä laki sanoo ? Ukko kävelee 2-piippuinen haulikko selässään ikkunan takana, ajokoira vähän aikaa sitten pihalla. Onneksi sain valokuvia, jos rikos on tapahtunut.
Perheeni kammoissaan mökissä.

40

2136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säikky perhe sulla

      Mistä tiedät aseen ollen ladattuna?

      • Näin minä

        Vaikuttaa metsästäjien imagoon .Itse jätän aseen metsään tai autooni jos hirvikoirani menee talojen pihoihin . Ase olisi hyvä olla lataamatta ja suojuksessa vähintäänkin.


      • hyvää päivää...
        Näin minä kirjoitti:

        Vaikuttaa metsästäjien imagoon .Itse jätän aseen metsään tai autooni jos hirvikoirani menee talojen pihoihin . Ase olisi hyvä olla lataamatta ja suojuksessa vähintäänkin.

        Siis jätät aseen vartioimatta autoon tai jopa metsään?

        Oikeastaan siinä rikkoo lakeja joka tapauksessa kun menee pihaan hakemaan koiraansa, se koiran pihaan tulo taitaa jo yksistään olla kotirauhan rikkomista.

        Järjenkäyttö sallittu. Pakkohan se koira on toisen pihasta hakea pois ja jos ei ole suojusta mukana niin aseesta kuti pois ja ase selkään sen näköisesti että ei olla ampumassa mitään.


    • käytäntö ja laki

      Niinhän sen pitäisi lain mukaan olla, kun koiraa haetaan vieraalta maalta.
      Usein vain se suojus on autossa, kun koiranhaku päätös syntyy, jos auto on kaukana niin on hyvä tapa kantaa asetta taitettuna, silloin näkee muutkin sen olevan lataamaton. kivääristä taas lukko auki.

    • Kyllä patruuna

      voi olla piipussa vaikka haulikko on katkaistu.

      • älä saivartele

        Jaa, no huonosti pysyy pautruunat piipussa, jos ase taitettuna. Se sana "katkaistu" kun tarkoittaa tuota taitettua asetta.


    • Ryynäsen Topi

      Miksi et mennyt ko metsästäjän puheille jos asia vaivaa tai ylipäätään kyselet täältä salaa kuvaamiasi kohteita koska se on silloin myös osaltasi poliisi asia!!
      Laki ei erottele myöskään onko ukolla yksi tai kaksi piippuinen, pumppu tai puoliautomaatti tai vaikkapa kivääri selässään hänen kävellessä pihapiirin poikki.
      Kysymystesi perusteella et erota onko ase ladattuna vai ei. Ladatun ja lataamattoman aseen kanssa kulkemisesta vieraalla maalla löytyy lakitekstistä pykälät. Metsästäjä ei myöskään ammu tai uhkaa ketään joten miksi perheesi on kammoissaan??? Ehkäpä olisi paras pistää mökki myyntiin ja asustella siellä kaupunki kaksiossa jos maaseudun elämä on niin pelottavaa.
      Varo vaan huomenna ikkunasi alta saattaa kävellä thaimaalainen marjan poimija tai vaikkapa sieniretkellä kulkeva naapurin mummo joten nitrot hollille jos sydänkohtauksen partaalla pitää kulkijoita pelätä.

      • ja asiaan

        Haista p. Kyllä omalla pihala olleita saa kuvata ikkunasta ulospäin. Pihalta sisälle kuvaaminen on laitonta.

        Mutta aloittaja taisi vain olettaa että ase on ladattu. Lain mukaan metästysalueen ulkopuolella ase pitäisi olla lataamattomana suojuksessa.

        Mutta jos pussi ei ole mukana, niin eihän sitä koiraa voi silti kenenkään mökin pihaan jättää riehumaan vaan on haettava pois. Eikä asetta voi jättää vartioimatta mihinkään metsään. Mökin läheisyyteen mennessä ase tietysti lataamattomana.

        Metsästäjiä on turha pelätä, sillä hehän ovat keskimääräistä lainkuuliaisempia ja kelpo kansalaisiksi tunnettuja.


    • maaseutunen

      Pitäisi olla vähän taustattietoja että voisi kommentoida. Onko mökki ehkä tyhjillään suurimman osan aikaa? Kyläläiset saattavat oikaista tyhjän mökin ohi kun siellä ei ketään yleensä ole. Kyllähän maaseudulla on ihan tavallista, että metsästäjä kulkee haulikon kanssa pihan ohi, mutta ehkä se on kaupungistumisen mukanaan tuoma muutos ettei perinteet enää ole voimassa.

      • kaikkea sattuu

        No ei sillä lain silmissä ole merkitystä että onko mökillä ketään vai ei, pihaan ei saa mennä metsästämään.

        Maalaisjuntit kyllä ottaa lakia vähän omiin käsiinsä ja kun tietävät että joku kaupunkilainen ei ole koskaan mökillään, niin kävelevät pihoilla kuin ne olisivat julkisia.

        Tuttava kuuli kesällä että paikallisilla oli tapana lainailla hänen venettään, joka oli pukeilla mökin rannassa.


    • vvvvvvvvrrrrrrrrr

      Hei ota se ajokoirasi sisälle sateesta kun kerran hetki sitten oli pihalla kuin lumiukko. Älkää nyt sinne mökkiin talveksi sulkedu voi tulla nälkä.

    • Eräjalmar

      Niin ja miten kammoissaan perheenne olisikaan, jos metsästäjä olisi tullutkin ilman asetta? Jättänyt haulikon johonkin mättäälle täysin vartioimatta. Siinä olisit sitten samalla tavalla uhoamassa ja tutkintapyyntöä sanelemassa.

      Minä ainakin pitäisin aseen mukana jos koiraa pitäisi käydä hakemassa metsästysmaihin kuulumattomalta tontilta takaisin. Vain silloin kun ase on mukanani voin olla varma, ettei sillä tehdä mitään väärää. Asetta ei koskaan jätetä vartioimatta, muuten kuin hyvin lukittuun tilaan.

      Metsästäjällä oli tilanteessa kolme vaihtoehtoa:
      a) Antaa koiran pyöriä mökkipihassa. Olisi saattanut viihtyä aamuun saakka.
      b) Hakea koira kohteliaasti pois toisen mailta ja pitää ase visusti mukana.
      c) Hakea koira kohteliaasti pois toisen mailta ja jättää ase vartioimatta

      Mikä vaihtoehdoistasi olisi metsästäjän mielestäsi tullut valita ja miksi?

      • ei nyt ihan noinkaan

        Metsästyslaki on kyllä yksiselitteinen tuossa koiran haussa. "lataamaton ase suojuksessa"
        Eli metsästäjän pitää ottaa se huomioon jo koiraa höllätessä, jos tarkkoja ollaan.
        Suojus on sitten tulkinnanvarainen asia. Minulla on kevyt kankaasta tehty suojus, jonka voi vetää aseen päälle ja asetta pystyy kantamaan siinä omassa hihnassaan.
        Jos ei ole minkäänlaista suojusta mukana, niin ase taitettuna tai lukko auki, niinkuin joku jo ylenpänä totesi.
        Useissa tapauksissa aseen voi jättää kyllä auton takakonttiin, kun lähtee koiraa hakemaan naapurin mailta.


    • -

      Vähän maalaisjärkeä kehiin, jos maalla aikaasi haluat viettää...

      Se metsästäjä tusin tarkoitti pahaa. Te sen sijaan haluatte noin niinkuin periaatteen vuoksi toiselle vaikeuksia. Jos metsästäjä häiritsi teitä, varmaan sanoitte siitä hänelle.

      Mikäsi metsästäjät tuntuvat kovin pelottavilta tai vastenmielisiltä, ei kannata mennä ainakaan syksyllä maalle.

    • jeeeeeieeee

      Tuo on ihan samanlainen hirveä tilanne jos minä menisin Helsinkiin ja alkaisin pitää vaarallisena sitä kun ihmisiä on paljon ja ratikat ja autot suihkivat käden ojennuksen päässä.

      • Ei pyssyjä 1939

        Eräs työkaveri kysyi minulta ( kuljen metsästämässä ) : " Oletko eläinten murhaaja ? " Asetin hänelle vastakysymyksen. "Syötkö karjatuottajatalouden tuotteita ?" " "Kyllä syön." Kysyin häneltä: " Osallistutko sinä silloin eläinten murhaan syömällä näitä tuotteita." Alaleuka tipahti kaverilta.
        Olisit pyytänyt metsästäjää kahville ja pyytänyt kertomaan minkälaista on ajokoiran kanssa metsästäminen ja mahdollisesti pyytänyt päästä joku kerta mukaan. Takaan sinulle erittäin "mukavan hetken" siellä nuotiolla ku koira tekee "töitä" ! Ei sitä pupujussikkaa ole välttämättä tarkoitus ampua, vaan päästetään vapaaksi, niinkuin urheilukalastajat tekevät kaloille.
        Metsästäjät tekevät arvokasta "työtä" pitämällä esim. hirvikolarit kohtuullisella tasolla. Tietenkin me voimme vaatia kaikkinaisen metsästyksen kieltämistä. Kielletään myös kaikkinainen lihatuotanto karjataloudessa, johon kuuluu myös maidontuottajat. Entäs autoilijat ? Kielletäänkö myös autolla "murhaajat" ?


    • muuten hyvä

      Et nyt viitsi tuoda tuota hirvikolarijuttua esiin, koska se ei kestä lähempää tarkastelua
      Mitä muuten mielenkiinnon vuoksi olisit sanomut kaverille, jos hän olisi vastannut olevansa vege?.

      • voehan tekopyhyyttä

        "muuten hyvälle" sanoisin että vegekin murhaa. Ihminen ei kykene syömään MITÄÄN ilman että lopettaa jonkun ainutkertaisen elämän. Tekopyhät sitten vetäköön rajaa minkälainen elämä on "arvokkaampaa" kuin toinen!


    • muuten hyvä

      Eikös ne veget syö vain kasviksia, kyseisessä keskustelussa olisi kovin kaukaa haettu vertaus, jossa elimen ja kasvin henkeä laitetaan samalle viivalle.
      Sellaisessa tilanteessa tuo sinun argumenttisi olisi lähinnä mainitsemaasi tekopyhyyttä, sanan varsinaisessa merkityksessä.

      • Eräjalmar

        Mutta eipä se nyt kovin eettistä touhua ole kasketa ensin sademetsää, että saadaan soijapelto kasvamaan ja sitten kuljettaa lopputuote toiselta puolen maapalloa tänne ituhippien ja puunhalaajien ravinnoksi. Paljon eettisempää ja ekologisempaa on nauttia kotimaisen lähitilan antimista.


      • voehan tekopyhyyttä

        Elähän nyt kervistele "muuten hyvä" vai loppuiko sanat?
        Olen niin tuhat kertaa kuullut ja lukenut kuinka tietynlaiset ihmiset vannovat että kaikenlainen elämä on elämää ja samanarvoista. Väite tulee esiin varsin herkästi kun joku uskaltaa nostaa ihmisen elämän eläimen elämän yläpuolelle.
        Mutta sitten taas - kuten "muuten hyväkin" elämät luokitellaan eriarvoisiksi kun oma argumentointi sitä vaatii.
        Tosiasia on että luonto on niin rakentunut että "syö tai tule syödyksi" -laki on voimassa läpi luomakunnan. Hyväksyipä sen tai ei - ei se siitä muutu.
        Lintu syö madon elävänä, hauki nielaisee toisen kalan sitä tappamatta, kissa tappaa hirvittävällä kidutuksella, koira tappaa yhdellä puraisulla, ihminen tappaa syötäväkseen tarkoitetun eläimen mahdollisimman eettisesti ja ylivoimaisesti fiksuiten kaikista ötököistä joita maa päällään kantaa.
        Elämää lopettamatta ei kukaan noista ötököistä elämäänsä jatka. Ei edes vege tai "muuten hyväkään"!
        Noin se vaan menee, olkoon vaikka sitten tekopyhyyttä!


      • muuten hyvä
        voehan tekopyhyyttä kirjoitti:

        Elähän nyt kervistele "muuten hyvä" vai loppuiko sanat?
        Olen niin tuhat kertaa kuullut ja lukenut kuinka tietynlaiset ihmiset vannovat että kaikenlainen elämä on elämää ja samanarvoista. Väite tulee esiin varsin herkästi kun joku uskaltaa nostaa ihmisen elämän eläimen elämän yläpuolelle.
        Mutta sitten taas - kuten "muuten hyväkin" elämät luokitellaan eriarvoisiksi kun oma argumentointi sitä vaatii.
        Tosiasia on että luonto on niin rakentunut että "syö tai tule syödyksi" -laki on voimassa läpi luomakunnan. Hyväksyipä sen tai ei - ei se siitä muutu.
        Lintu syö madon elävänä, hauki nielaisee toisen kalan sitä tappamatta, kissa tappaa hirvittävällä kidutuksella, koira tappaa yhdellä puraisulla, ihminen tappaa syötäväkseen tarkoitetun eläimen mahdollisimman eettisesti ja ylivoimaisesti fiksuiten kaikista ötököistä joita maa päällään kantaa.
        Elämää lopettamatta ei kukaan noista ötököistä elämäänsä jatka. Ei edes vege tai "muuten hyväkään"!
        Noin se vaan menee, olkoon vaikka sitten tekopyhyyttä!

        mitenkä niin loppuiko sanat? Siis laitan nyt vielä tähän että, minä en ole vege. Minä olen metsästäjä ja syön kaikenlaista lihaa.
        Minä vain heitin tuon, mitä olisit sanonut vegelle, tuossa tilanteessa.
        Vege=vegaani, sellainen henkilö ei tietääkseni syö lihaa, eikä käytä edes nahkatuotteita. Joten tarkenna vähän, mitä hän mielestäsi murhaa? Minä en kykene näkemään elämän riistoksi sitä kun kaivan perunan penkistä, mutta kun läväytän vaikka hirven tai koirani ajosta jäniksen, niin se on kyllä elämän riisto se. Murhaamiseksi en sitä sao, enkä sellaiseksi ymmärrä.


      • MetsästäjäReilu
        muuten hyvä kirjoitti:

        mitenkä niin loppuiko sanat? Siis laitan nyt vielä tähän että, minä en ole vege. Minä olen metsästäjä ja syön kaikenlaista lihaa.
        Minä vain heitin tuon, mitä olisit sanonut vegelle, tuossa tilanteessa.
        Vege=vegaani, sellainen henkilö ei tietääkseni syö lihaa, eikä käytä edes nahkatuotteita. Joten tarkenna vähän, mitä hän mielestäsi murhaa? Minä en kykene näkemään elämän riistoksi sitä kun kaivan perunan penkistä, mutta kun läväytän vaikka hirven tai koirani ajosta jäniksen, niin se on kyllä elämän riisto se. Murhaamiseksi en sitä sao, enkä sellaiseksi ymmärrä.

        Se sun kuokkasi mitä suurimmalla todennäköisyydellä tappaa viattomia maan matosia sieltä mullan seasta. Ja kasvikset ei riitä maailman väestölle ilman että niitä tehoviljellään. Se tehoviljelyhän tappaa eniten eläimiä maailmassa. Ja jos ei viljeltäisi tehollisesti, niin silloin maailmassa kuolisi hirveät määrät enemmän ihmisiä nälkään. Nämä viidakoiden ja muiden metsien raivaamiset vegaanien ruuuan kasvattamiseen tappaa todella paljon eläimiä ja tuhoaa niiden elinympäristöjä. Joten turha tällä näistä asioista on kiistellä. Nimimerkillä : Yks Metsämies Vaan:):)
        PS. Montako siiliä tai linnunpesää luomuviljelijä tuhoaa kun se köröttelee rattorillaan pitkin peltoja leikkurit huristen???


    • muuten hyvä

      Aivan niin, mutta noin laajemmin ajateltuna, lähitilailta ei apetta riitä kaikille.
      Maailman laajuisesti nuo karjalaitumet on jossainvaiheissa soijapelloiksi muutettava, sillä mennään taas jonkin aikaa. Se mitä me täällä Suomessa teemme, ei vaikuta globaalisti yhtään mihinkään. Toki tuossakin postauksessa oli kyse periaattelisesta valinnasta.
      Itseäni metsästäjä kuitenkin aina nyppii, jos käytämme argumentoinnissa typeriä esimerkkejä. Esimerkin pitää kestää lähempää tarkastelua monelta kantilta.
      Tuo ainainen hirvikolari- esimerkki ei sellaista täytä.
      Kun itse yritämme pitää hirvikannan tuoton maksimissaan ja ammumme lihantuottomallin mukaisesti, niin turha puhua kolareiden estämisestä. Toki ne vähenee kun oikein ammutaan, mutta jos siitä oikeasti välitettäisiin, silloin ammuttaisiin aivan toisen mallin mukaisesti. Silloin ammuttaisiin hirvikanta ehdottomaan minimiin ja sitä oikeasti pidettäisiin alhaalla. Koska tällainen ei tule hirvimiesten mieleenkään, niin on aivan höpöä selvittää, kuinka ammumme hirviä vain, että kolarit vähenisi. Se jos mikä on tekopyhyyden esimerkki.

      • Virkavaltaa vain

        Ite piän sen kangas pussin mukana niin eipä mökin ukolla ole nokan kapsuttamista. Ja ainahan poliisin voi kutsua paikalle niin loppuu vehtaaminen puolin ja toisin.


      • no näin pitäisi olla
        Virkavaltaa vain kirjoitti:

        Ite piän sen kangas pussin mukana niin eipä mökin ukolla ole nokan kapsuttamista. Ja ainahan poliisin voi kutsua paikalle niin loppuu vehtaaminen puolin ja toisin.

        Kun itse metästelen niin en kanna yleensä mukana ylimääräistä tavaraa. Asepussikin on sellainen paksu topattu ja sen kuljettamiseen tarvisi vähintään ison repun.

        Yleensä ei ole tarvetta mennä kenenkään mökin lähdelle, mutta joskus sellainen tarve voi tulla.

        Kerran huomasin että vastarannalla mökin ovi oli auki, menin paikalle ja totesin sen murretuksi ja ilmoitin poliisille. Olisi varmaan pitänyt jättää tuokin tekemättä, sillä minulla ei silloinkaan ollut ase pussissa.


      • Yleensä lupia

        myönnetään vähemmän kuin niitä anotaan.

        Alennetaan hirvilupien hintaa, ja ei rajoiteta määrää niin johan kanta laskee ja kaikki ovat tyytyväisiä.


    • selier&bellot

      MENIN TUNTEMATTOMAN KESÄMÖKKI TONTIN HALKI JA TAITOIN PUMPPUHAULIKON JOTTA ASUKKAAT EIVÄT PELJÄSTYISI. NO, NYT SOITTELIN ASELIIKKEISIIN JA KYSELIN , ETTÄ MISTÄ SAISI UUDEN TUKIN ASEESEEN, KOSKA TAITOIN SEN POIKKI....!

    • no on teilläkin

      Koko perhe kamoissaan?

      • MehtästäjäUkko41

        Idiootit kaupunkilaiset katelleet taas mökissäään jotain jenkkileffaa ja mennyt taas kerran todellisuus ja fiktio sekaisin. Ottakaahan lääkkeenne. Perskutarallaa sanon minä:)


    • metsästäjä 58v.

      metsästäjäukonkin olisi syytä tulla nykyaikaan. Kerran metsästyslaissa on paragraafit tuostakin asiasta, niin niitä on noudatettava. Sellaset joille asia ei vain mene jakeluun, niiltä olisi syytä ottaa aseet pois, meidän muiden metsästäjien edun nimissä.

      • Metsässätäjä41

        Höpö höpö. Ei siellä sellaisia paragraafeja edes ole kun tarkemmin lueskelet. Luulo ei ole tiedon väärtti.


    • metsästäjä 58v

      Paragraafit on kyllä aika tarkat. Ase on oltava laatamattomana suojuksessa kun kuljetaan alueella, joka ei kuulu metsästysoikeuden piiriin.

      • tunkiosupi

        no voihan sitä ottaa nyt kanssa ihmiset ja mökkiläiset huomioon. koska kaikki ei vain ole tottunut metsästykseen ja siihen että eläimen ampumiseen tarvitaankin ase? Tällä hetkellä varsinkin kun nuo niin sanotut luonnon suojeliat parantavat metsästäjien mainetta ihan myötäänsä kehuvat meitä turuilla ja toreilla.niin ei se nyt huono vaihto ehto olisi jos menemme asutun rakennuksen läheisyyteen, niin laitetaan se ase pussiin. Säikyttämättä mökki asukkaita ja esitellä kohteliaasti millä asialla kulkee. jos ei muuten arvaa.tiedä vaikka niillä on maita mitkä on kyseisellä seuralla vuokralla..


    • valopäät

      Laittakaapa linkki johonkin metsästyslain kohtaan jossa sanotaan "Ase on oltava laatamattomana suojuksessa kun kuljetaan alueella, joka ei kuulu metsästysoikeuden piiriin."! Kannattaa elvistellä "laissa sanotaan" lauseilla jos ei ole koskaan lakia lukenut...

    • lakimiäs

      Metsästyslaki 28.6.1993/615
      4 LUKU

      35 §
      Metsästysaseen kuljettaminen
      Metsästysasetta ei saa ilman luvallista tarkoitusta tai metsästysoikeuden haltijan suostumusta kuljettaa muutoin kuin lataamattomana suojuksessa sellaisella alueella, jolla henkilöllä ei ole metsästysoikeutta tai metsästyslupaa. Tämä ei kuitenkaan koske metsästysalueeseen rajoittuvaa yleistä tietä.

      Metsästysaseen on ilma-aluksessa, maalla kulkevassa moottorikäyttöisessä ajoneuvossa sekä aluksessa ja veneessä moottorin käydessä oltava lataamaton ja sijoitettuna suojukseen tai suojattuun tilaan. Tämä ei kuitenkaan koske aseen kuljettamista merialueella 32 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tapauksessa.

      Metsästysaseen kuljettaminen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla maastossa on kielletty. Asetta saa kuitenkin kuljettaa virantoimituksessa oleva henkilö, jolle aseen mukanaolo virantoimituksen laadusta johtuen on tarpeen. Poliisipiirin päällikkö voi yksittäisessä tapauksessa antaa luvan kuljettaa lataamatonta metsästysasetta suojuksessa edellä mainituissa kulkuneuvoissa niiden liikkuessa yleisen tai yksityisen tien ulkopuolella tiettynä aikana ennakolta ilmoitettua reittiä käyttäen ehdolla, että kuljetuksen aikana asetta ei käytetä metsästykseen. Poronhoitotyötä suorittavan poromiehen aseenkuljetuksesta säädetään tarkemmin asetuksella. (17.12.1993/1268)

      ei tida valopäällä olla metästyskorttia vaan suuri suu :D

    • vanha metsästäjä

      Ei uskoisi tuollaisia "valopäitä" metsästäjissä olevan, tuo nyt on aivan perusasioita.
      No luulisi nykyisen tiukan linjan viranomaisten puolelta, karsivat tuollaiset "valopäät" äkkiä aselupien osalta. Ei tarvita kuin yksi soitto mökkiläiseltä, niin voi luvat lähteä herkästikin.

      • Ryynäsen Topi

        Totta! Perättömät ilmiannot ovat muotia nykyään jos on henkilö jolta aseet haluaa pois niin soitto viranomaisille että hän uhkailee. Pitäisikö tässäkin tapauksessa mökkiläisen tehdä perätön ilmianto "uhkaavasta metsästäjästä" hänen hakiessaan vaan koiraansa niin näin yksi metsästyksen vastustaja/metsästäjiä pelkäävä olisi taas onnellinen ja voisi hyvällä mielin tulla taas mökilleen ryyppäämään perjantai ehtoona???


    • pohtiskelija

      Oliko ukko metsästäjä ja millä perusteella? Kuuluiko ajokoira, jos edes oli ajokoira, ko ukolle vai oliko jonkun muun? Oliko selässä haulikko vai ihan jotain muuta? Oliko kammoinen perhe omalla mökillään vai vuokramökillä vai ihan luvattomasti kenties juuri ukon mökillä? Ainoa varma asia on ettei mökilläolijat uskalla yöpyä mökissä koska maalla on öisin pimeää ja mörköjä.

    • ei kuulu tähän

      Ei ole relavantti pohdiskelu tässä keskustelussa, aloittajan kysymys oli yksiselliteinen, keskustelussa ei oteteta tuohon kantaa. keskustelussa on asia tullut selväksi jo sille viimeisellekin "valopäälle" ja hyvä niin.
      Jos haluat vatuloida pohdiskelujasi, niin avaa uusi keskustelu niistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      181
      1836
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      270
      1354
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1275
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1057
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      922
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      68
      916
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      162
      914
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      818
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      57
      762
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      725
    Aihe