Luksus asuntoautot

Lahden messuilla

Kävimme vaimoni kanssa Lahden Caravan messuilla ja kiinnitimme huomiomme erityiseen seikkaan.
Messuilla oli 3 ns. luksus luokan asuntoauto merkkiä edustettuna.
Concorde, Carthago ja Morelo.
Ensin menimme Concorden osaltolle jossa oli avoimet ovet. Kaikki halukkaan pääsi tutustumaan autoihin, ei ollut mitään erottelua vaan avoin ja hyvä vastaanotto.
Toiseksi menimme katsomaan Carthagon luksus malleja.
Kalleimaassa autossa oli ovi kiinni ja paksu punainen köysi esteenä.
Viimeiseksi menimme Morelon autoon.
Silmiin pisti heti laatikko jossa oli kengänsuojia ja lappu että suojat kenkien päälle ( kuukaan ei näyttänyt laittavan)
Kun menimme autoon sisälle, laiteettin oveen este ettei kukaan pääse sisään kontroloimatta.
Tuon jälkeen menimme uudestaan Carthagon isoa autoa katsomaan, nyt oli ovi auki mutta sama naru esti pääsyn.
Sisällä oli kaksi pariskuntaa ja kun olivat tulleet ulos seisoi myyjä oviaukossa estämässä pääsyn sisälle vaikka näki että vaimoni kanssa halusimme katsoa autoa.
Kun kysyin myyjältä nöyrästi päästäänkö katsomaan niin hän siirtyi sivuun ja päästi sisään.
Katsoimme autoa vähän aikaan mutta kun myyjä sanoi että ”eikö olisi mukava tuossa pöydän ääressä juoda aamukahvit” niin päätimme poistua autosta.
En ole koskaan ymmärtänyt että ihmisistä jaotellan ulkoisen habituksen perusteella jyviin ja akanoihin.
Olimme jo kuukautta aikaisemmin tilanneet Concorden ja nyt kun näimme kilpailevat merkit ja tyylin joilla tuotiin luksus autot näyttelyvieraiden nähtäväksi oli valintamme ehdottomasti paras.
Millään muulla koko messualueella kuin noilla kahdella merkillä en nähnyt noin näkyvää asiakkaiden jaottelua.
Moni käy katsomassa luksus autoa ja jos saa hyvää palvelua niin innostuu ehkä ostamaan kyseiseltä liikkeeltä jonkun edullisemman merkin.

20

4624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dethleffs caravaanar

      Ajat ovat muuttuneet. Me ostimme 3 vuotta sitten uusi 7,5m asuntoauto. Silloin automyyjä oli halukas tekemään kauppa ja laski meille hinnastosta uuden auton hinta. Summasta hän otti muutama % pois koska oli messut.
      Nyt kävimme kysymässä vaihtoa uuteen vastaavalaiseen samalta kauppiaalta. Vaan tänävuonna hän laski hinnan suoraan listasta ja kertoi meille että siinä on loppuhinta!
      Emme saaneet mitään alenuksia autosta vaan hän haluisi 35,000€ väliraha 3 vuotta vanhasta autosta uuteen.
      No kauppoja ei tullut ei meille eikä varmaan monelle muullekaan? Itse olemme laskeneet että asuntoauto hintaluokassa yli 80,000€ hinta putoaa noin 6000€/vuosi.
      Itse olimme toivossa että 20,000€ olisi riittänyt uuteen vastaavalaiseen mutta ei.

      Suomi on pullollaan uusi 2010-2011-2012 asuntoautoja ja uusia 2013 pitäis myydä. Ei ole helppoa ottaa vanha vaihtoon. Kohta kaikki Suomalaiset ajavat Saksan tuontiautolla joka Rinta-Jouppi myy .

      • kauppias myy

        Nykyään autoissa ei ole tunnearvoa hinnoiteltu joten siksi hinnanmuodostus on hieman aleneva.


    • s-vidui-lija

      Etkö huomannut, että suurin Carthago Liner oli asiakkaan omistama käyttöauto. Auto oli lainassa maahantuojalla, messuilla esittelyä varten. Auto oli rekisteröity ja siinä oli SFC:n ja ACF:n jäsentarrat liimattuina.

      Olen aikaisempina vuosina nähnyt muillakin merkeillä samanlaista asiakas auton lainaamista messuille esiteltäväksi, harvinaisempien mallien kohdalla.

      • Mikä maahantuoja

        se semmoinen on jolla ei oo varaa pitää omia esittelyautoja.


      • s-vidui-lija
        Mikä maahantuoja kirjoitti:

        se semmoinen on jolla ei oo varaa pitää omia esittelyautoja.

        Miten niin "varaa"? Mitäs sitten jos tehdas ei ehdi toimittamaan kaikkia tilauksia heti? Suomen ainoat oikeat Caravan messut eivät taida saada tehdasta kiirehimään jonkun "peräkylän" kauppiaan tilausta ohi suurempien markkina-alueiden asiakkaiden tilauksia.


    • Arvonalennus

      Moreloon myöskin kiinnitin huomiota. Ehkä yrittivät tuolla tempulla saada "arvostusta" juuri markkinoille saadulle autolle? Tuntemattomana merkkinä pahoin pelkään. että arvonalennus vuositasolla on aikalailla huiman suuruinen?

    • kll888

      Viime vuoden messuilla samanlainen Carthago Liner oli avoimena kaikelle kansalle. Tämän vuotinen auto oli asiakkaan omistama, etkä varmaan itsekään haluaisi, että 17 000 messuvierasta räpläisi autosi jokaista namikkaa. Mutta niille, jotka olivat oikeasti kiinnostuneita ko. autosta annettiin mahdollisuus tutustua livenä autoon.

      • ????????????????????

        Kuka nyt sitten antaa uuden asuntoauton messukäyttöön?


      • s-vidui-lija
        ???????????????????? kirjoitti:

        Kuka nyt sitten antaa uuden asuntoauton messukäyttöön?

        Katso messuilta otetuista valokuvista sen Carthagon rekisterinumero. Trfilta saat (maksua vastaan) tarpeelliset tiedot autosta ja omistajasta/haltijasta.

        Näin saman Carthago Linerin vappuna Salakalliolla. Omistaja oli silloin ensimmäisellä reissullaan vasta ostetulla autollaan.


      • Anonyymi
        s-vidui-lija kirjoitti:

        Katso messuilta otetuista valokuvista sen Carthagon rekisterinumero. Trfilta saat (maksua vastaan) tarpeelliset tiedot autosta ja omistajasta/haltijasta.

        Näin saman Carthago Linerin vappuna Salakalliolla. Omistaja oli silloin ensimmäisellä reissullaan vasta ostetulla autollaan.

        Annoin uuden asunnon messukäyttöön, kaikki "kolhut" ym asiat korjattiin alkuperäiskuntoon. Parketti hiottiin, yläkerran raput korjattiin jne.
        Harmitti todella paljon, mutta asuntomessualueella, talot rakennetaan myös messuvieraita varten.


    • Caravan Larvanto

      Hei,

      Ikävää, että olette vaimosi kanssa saanneet huonon kuvan Morelosta Lahden messuilla 2012.

      Morelo esiteltiin Lahden caravan-messuilla 2012 ensimmäistä kertaa. Osasimme odottaa kiinnostuksen olevan suurta. Tämän vuoksi jouduimme rauhoittamaan liikennettä autossa. Kaikki halukkaat pääsivät vuorollaan vierailemaan autossa ja saivat henkilökohtaisen esittelyn myyjältä.

      Kaikki halukkaat pääsivät tutustumaan autoon. Ymmärsin, että tekin vaimonne kanssa olitte käyneet tutustumassa Moreloon. Mielestäni on tärkeää, että asiakkaamme pääsevät rauhassa tutustumaan autoon ja sen varusteisiin eikä tungos autossa ole ahdistava. Pyrimme siis ennen kaikkea ajattelemaan asiakkaitamme ja tekemään tutustumiskokemuksesta mahdollisimman mielyttävän. On ikävää, että kokemuksenne on ollut erilainen. Mikäli olette käyneet Euroopan suurimmilla caravan-messuilla Düsseldorfissa, huomaatte, että myös siellä liikenne Moreloihin on rauhoitettu.

      Haluamme ymmärrettävästi myös pitää erityisen hyvää huolta esittely-Morelostamme, jotta se olisi täysin uudenveroinen sen uudelle omistajalle.

      Asiakkaamme ovat meille erittäin tärkeitä ja palaute on aina tervetullutta. Palvelemme asiakkaitamme aina tasavertaisesti ja lämmöllä.

      Toivotan teidät vielä vaimonne kanssa lämpimästi tervetulleeksi liikkeeseemme Kuopioon tutustumaan Moreloon ja muihin autoihimme. Kahvipannumme on aina lämpimänä ☺

      Moreloon pääse nyt tutustumaan myös uusilla suomenkielisillä nettisivuilla www.morelo.fi.

      Sanni Lindell
      Caravan Larvanto Oy

      • Ohhohoh!

        Jopas onkin ollut paljon jonossa Morelosta kiinnostuneita, kun vasta lähes 1.5 vuoden jälkeen on tullut tuonkin aloittaja pariskunnan vuoro tutustua siihen samaan autoon!


      • Lahden messuilla

        ottaisitteko vaihdossa tuon meidän 3 v uotta vanhan Concorde 970 Linerin , sillä on nyt ajettu 19800 km.


      • Crew,
        Lahden messuilla kirjoitti:

        ottaisitteko vaihdossa tuon meidän 3 v uotta vanhan Concorde 970 Linerin , sillä on nyt ajettu 19800 km.

        Laita ensi yönä klo; 02,15 uusi viesti niin mitetitään asia. Katos kun pienessä kännissä mikään ei ole kallista.


    • rumstikkeli

      Meillä on Elnakki rumatikillä. Liikutaan suvella

    • Nakilla männää

      Nakki ko nakki. HK:n nakki ja Turun sinappi= kansainvälistä yhteiseloa.

    • Anonyymi

      Me kum vaimon kanssa mentiin erääseen caravan liikkeeseen katsomaan asuntoautoa, hinta oli 33 000 euroa, siinä myyjän kanssa juteltiin oman henkilöauton vierellä, läpsäytin omaa Ford mondeota kattoon ja sanoin käykö tämä käsirahasta, ..melkein uudet renkaat ja pyyhkijän sulat vaihdettu ihan äsken.
      Myyjä sanoi että myy itse tuo Mondeo ja tule sitten uudelleen ja teki siitä lähtöä jo...
      Olipa kummallinen palvelu😁

      • Anonyymi

        Jos oikein ymmärsin, niin ei tuossa mitään kummallista ole. Ehkä paremminkin väärinymmärrystä...Useimmat caravanliikkeet kun ottavat vaihdossa vain matkailuautoja, tai vaunuja.


    • Anonyymi

      Tämä tapahtui 1989. Vieläkin kyrsii. Oltiin oulunseudulla ostamassa käytettyä uuden karheeta Soliferi 500 Articia ja istuttiin vaimon ja myyjän kanssa siellä vaunussa ja vain hinta oli enää neuvotteluasteella. No sitten pölähti vaunuun myyjän kaveri ja alkoi kertomaan ettei ikinä enää vetäisi vaunua ja kertoi kuinka hyvä nykyinen asuntoautonsa on. On reissattu ja kierretty ja kuinka on nyt helppoa reissata, ikinä en enää vaunua vedä. Myyjä yhtyi herran puheisiin ja tuntui, että ei vaunua kukaan koskaan vedä kun autojakin saa ostaa. Poistuttiin vaimon kanssa vaunusta ja kerrottiin, että täytyy katsella vielä tilannetta. Myyjä kysyi vielä perään, että eikö vaunu miellyttänytkään. Huikkasin vaan, että kyllä miellytti. Jäivät kaverin kanssa kehumaan asuntoautoa sinne vaunuun. Vaunu löytyi muualta ja nyt on kolmas vaunu käytössä.

      • Anonyymi

        Ei ollut myyjä sitten oikein tilanteen tasalla, ostajan näkökulmasta.
        Kyllä noihin auto-ja vaunukauppiaisiin mahtuu kaikenlaista ja sama koskee kiinteistökauppaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2739
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      352
      2594
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2180
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1763
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      70
      1744
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      132
      1648
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1402
    Aihe