Erittäin surullista on se ettei ymmärretä tätä:

neitsyyden merkitys

Jumalan tahdon mukaisessa avioliittoon yhtymisessä miehen ja naisen välillä.

Tietysti aihe on vaikea kun laittomuus ja maailmallinen saastaisuus on syrjäyttänyt Jumalan tahdon tuntemisen monissa paikoissa maailmaa.

Raamatusta näemme että ihan monissa paikoissa tuo asia ymmärrettiin ihan terveellä maalaisjärjellä.

Sitten Mooseksen kautta jo nähdään että erokirjakäytäntö myös Israeliiin annettiin ihmisten sydämien kovuuden tähden.

Jeesus sitten tuo esille ettei erokirjakäytäntö ole Jumalan eikä Herran tahto lainkaan.

Jeesus opetti meitä ihmisiä olemaan täydelliset kuin Isä Jumala ja laupeus on ihmisessä ihaninta, joten tärkeää ymmärtää ettei ketään tuomita vaan rakastetaan totuudellisesti.

Kuolemamme jälkeen saamme jokainen viimeistään tuomiomme.

Jos on ihmisavioliitto toisen vaimon kanssa eli siis yhtynyt ei-neitsyt-naiseen, niin mikä on Jeesuksen opetus tällaiseen tapaukseen kun on lapsia myös.

Tarkoittaako parannus eroamista vai tuleeko tätä jatkaa vaikka ei ole Jeesuksen tahdon mukainen avioliitto salatuimpaan saakka, on ihan keskeinen ja tärkeä kysymys.

Valitettavasti tämä aika on paha ja varas on tullut varastamaan tiedon avaimen ja pyhyyden myös avioliitto opissa ja asiassa ja neitsyyden merkityksessä, ja nähdään selvästi sen tärkeys myös Joosefin ja Marian tapauksessa, kun Joosef meinasi salaa Marian hyljätä kihlauksen eli avioliittolupauksen purkamalla.

Samoin Jeesuksen ja Paavalin opetus on selvä tässä pyhässä avioliittoasiassa. Autuaat kaikki, jotka elävät Jumalan tahdon mukaisessa pyhässä avioliitossa.

Voimmeko rakastaa lähimmäisiä kuten itseämme, jos emme edes itse rakasta itseämme elämällä Jumalan tahdon vastaisessa yhteydessä toisen vaimoon. Jeesus sanoi naiselle, jolla oli ollut viisi miestä "mene ja kutsu miehesi", ja tietysti se nykyinen miehensä ei ollut se miehensä, kuten Jeesus opetti.

43

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa minäkin

      olen naimisissa vaikka minulla ei ole Jumalan tahdon mukaista vaimoa koko maailmassa. Tämä aika on vaikea.

    • Avioliiton pyhyys

      tarkoittaa sitä minkä Jumala on yhdistänyt sitä älköön ihminen erottako, mutta Jumalan tahto on avioliitossa ainoastaan mies ja hänen neitsyt-vaimonsa, ja vaimo sidotaan mieheensä ensimmäisessä sukupuoliyhdynnässä. Tämän tähden Israelissa jopa raiskauksessa tuli ensimmäisenä pyrkiä tämä liitto säilyttämään avioliitossa näiden välillä, ja raiskaajan tuli maksaa morsiamesta hinta.

      Samoin Israelin saamassa Jumalan laissa täytyi naisella olla neitsyys ja sen merkkinä avioliiton ensimmäistä yhdynnästä tuo verinen vaate, mitä sitten tarkoitti käytännössä, mutta todistukseksi se tarvittiin jos myöhemmin mies väitti, ettei nainen ollutkaan neitsyt.

      Aviorikoksesta säädettiin kuolemanrangaistus, joten oli todella paha synti se ja samoin kuolemanrangaistus tuli, jos avioliittoon mentäessä nainen ei ollut neitsyt.

      Onko Jumala sitten muuttunut ja nykyään onko Jeesus muuttanut seurakuntansa opin avioliiton pyhyydestä, kun ihmiset tietämättään halpana pitävät neitsyyden ja miehen yhtyvät toisten vaimoihin, kun naiset ovat sidottuja neitsyyden vieneisiin miehiin.

      Vielä nykyäänkin ihminen pahuudessaan esimerkiksi sotatilassa tahtoo tätä raiskaus asetta käyttää vihassaan ja nähdään neisyyden merkitys avioliiton pyhyydessä. Tietenkään ei Jumala tahdo yhtään kunniamurhaan tehtävän mutta samoin neitsyys on ihan kiistattomasti se Jumalan tahto pyhän avioliiton perustuksessa, tämä on selvää.

      Aikamme on vain kuin Nooan ja Sodoman ja ihmiset tekevät mitä tahtovat eivätkä osaa erottaa mikä on oikea ja mikä vasen käsi. Synti turmelee ihmisten sydämet mutta Jumalan armo ne parantaa ja vanhurskaus ja pyhitys Jeesuksessa. Kuitenkin verille asti tulisi syntiä vastaantaistella, mutta monetko jaksaa ja monetko turhautuu kun maa on täynnä sastaisuutta ja ihmiset syystänsä kärsivät myös perheissä ja näennäisissä avioliitoissa Jumalan tahdon vastaisissa.

    • Kun mies kunnioittaa

      ja rakastaa Jeesusta ja Isää Jumalaa ja myös lähimmäisiä ja itseään, niin tahtoo elää tässä avioliittoasiassa, joka on toiseksi tärkein heti Isän Jumalan ja Pojan Jeesuksen rakastamisen ja armoliiton jälkeen, kuten on Jumalan pyhä ja muuttumaton tahto, kun sen oppii Jumalan opettamana Totuuden Hengen kautta.

      Varas ei ole tullut muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja synnin palkka on kuolema.

    • Onneksi saamme

      ihmisinä olla kuin koiran penikat Jeesuksen Isän ja Jumalan armon murusia anoessamme. Päivämme voivat olla jopa 120 vuotta, mutta yleensä 70 - 80 vuotta.

      Jumala ja Jeesus on hyvä, amen, hallelujah!

      Pannaan kaikki toivomme Jumalan armoon, joka meitä kasvattaa pyhitykseen eli Jumalan vanhurskaudessa elämiseen. Jumalan armo pysyy iankaikkisesti, mutta ihmisen päivät ovat lyhyet maan päällä.

    • OttoPetteri

      >>...tarkoittaa sitä minkä Jumala on yhdistänyt sitä älköön ihminen erottako...

      • Tietysti voidaan

        erota haureuden tähden, mutta voidaan myös anteeksi suoda ja jatkaa, jos tahtoo. Pettämistä voi olla kummalla sukupuolella tahansa näin yksiaviollisuudessa. Nämä koskevat kaikkia ihmisiä eikä vain uskovia. Tietysti Jumala vihaa valheita ja väkivaltaa ja kaikenlaista huonoa hedelmää kuten haureus myös on vakava synti.

        Jeesuksen opetukset ovat merkitykselliset eikä ihmisten säännöt, tietysti ihmisten säännöt voivat olla joko Jeesuksen opetuksen mukaisia tai vastaisia tai sitä ei voida selvästi saada selville, kuten tätä tässä aloituksessa ja keskustelussa pohjin ja esilletuon.

        Olen pahoillani puolestasi mitä olet joutunut kokemaan.

        Jeesus on koko maan Tuomari ja tuomiot tulee kaikille myös lahkojen jäsenille ja johtajille ja paavillekin. Ihan turhaa ovat ihmisten valheet Jumalan tuomiolla. Autuaat kaikki, jotka ovat totuuteen tulleet Jeesuksessa ennen tuomiota sillä anteeksiannetaan parannuksen tehneille ja taivaassa iloitaan kaikesta parannuksen tekemisestä huonosta hyvään.


    • Jos Jumalan

      valtakunnassa ei hyväksytä erokirjakäytäntöä Jeesuksessa, niin paljon on haureutta seurakunnissa. Jos hyväksytään erokirjakäytäntö Jumalan valtakunnassa, niin silloin ei tarvitse sitä Jeesuksen opettamaan täydellisyyttäkään tavoitella.

      Haureelliset eivät peri Jumalan valtakuntaa, on niin vakava opetus tässä asiassa, että parempi olisi jokaisen ymmärtää tämä asia ennenkuin kuolee ja tuomiolle joutuu. Haureellisten voi olla helppo arvostella homoja ja Jumalan tahdon mukaisessa pyhässä avioliitossa elävien on helppo arvostella haureellisia.

      Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka, mutta tietysti Jumala ymmärtää ihmisiä paljon paremmin kuin me itse lainkaan, mutta miten asettaa tuomionsa tässä avioliittoasiassa ja haureudessa, sillä selvästi on Jeesus ja Paavali ja muut pyhät opettaneet sen pyhyyden tärkeyden, eikä ole ihmisten vesittämää nai-eroa-nai-eroa oppia lainkaan.

    • Tietysti syntisinä

      ihmisinä helposti ulkokultaisuus ottaa sijaa sydämessä ja vain Jumalan valkeuteen eli totuuteen tulemalla voidaan tehdä parannus eli uudistua hyvään Jumalan antamaan elämään.

      Tietysti tilanteessa, missä mies on tehnyt haureutta ja vaimo tahtoo eron, tulee kysymykseen se, onko sidottu nainen edelleen elossa olevaan entiseen mieheensä vai tarkoittaako vapaus sitä etä voi mennä uudelleen naimisiin.

      Mies joka hylkää vaimonsa muun kuin haureuden tähden tekee myös tämän hyljätyn kautta syntiä ja on myös tämän saattanut tekemään haureutta.

      Asian vakavuus Raamatun opetuksen mukaan on selvä, mutta ymmärrettävästi seurakunnassa tällaisena aikana varmaan lähes mahdoton esilläpidettävä, sillä totuuden sanaa ei kärsitä vaikeassa ajassa ja lisäksi ojasta allikkoon mentäisiin varmaan jos tätä väärin pyrittäisiin esittämään.

      Tärkeä kysymys kuuluu kuinka Jumala antaa tuomionsa tässä asiassa? Ja mitä vapaus tarkoittaa näissä eroasioiden jälkeisissä Jeesuksessa.

      • OttoPetteri

        >> Tietysti tilanteessa, missä mies on tehnyt haureutta ja vaimo tahtoo eron, tulee kysymykseen se, onko sidottu nainen edelleen elossa olevaan entiseen mieheensä vai tarkoittaako vapaus sitä etä voi mennä uudelleen naimisiin.


      • Ihmisenä Jeesuksen
        OttoPetteri kirjoitti:

        >> Tietysti tilanteessa, missä mies on tehnyt haureutta ja vaimo tahtoo eron, tulee kysymykseen se, onko sidottu nainen edelleen elossa olevaan entiseen mieheensä vai tarkoittaako vapaus sitä etä voi mennä uudelleen naimisiin.

        tahdon mukaan on tietysti eri asia kuin muutoin ihmisenä ilman Jeesuksen opetusta. Tietysti ihmisinä ja myös Jeesuksessa rauhassa tahtoo Jumala meidän elävän ihan kaikilla elämänaluieilla eikä pelkästään haureuden suhteen ja väkivalta on paha ja tietysti näistä kaikista Jumala tahtoo kaikkia ihmisiä varjella ja suojella. Ei Jeesuksen opetuslapsen tietysti tule olla haureellinen eikä väkivaltainen eikä valheellinen eikä ahne eikä muutakaan huonoa.

        Tietenkään ei uskovana tulisi alkuunkaan mennä naimisiin muuten kuin Jeesuksessa ja nimenomaan sen hyvä hedelmän todistaneen elämässään kanssa ja pitkä kihlausaia antaa sen hedelmän seuraamisen mahdollisuuden ihannetapauksessa, mutta tiestysti muutoksia aina voi tapahtua kenties kaikissa jos ei ole Jumalan siunausta tai sitten ei kestetä koetuksia ja langetaan vaikka väkivaltaan ulkoisen paineen johdosta. Kuitenkaan ei Jumala salli meitä kiusattavan yli voimiemme.

        Sitten jos ollaan naimisissa jo ja toinen tulee uskoon, niin juuri siihen on Paavali kirjotitanut sen eroamisen mahdollisuuden jos toinen äityy väkivaltaiseksi tai valheelliseksi tai riitaisaksi tai muuten elämä saa piirteitä jossa ei voida elää rauhassa, mahdollisuuksia monia syitä.

        Tietenkään ei uskovina voida hyväksyä yhtään syntiä tahallisesti ja samoin näin Suomessa vaikka juominen voidaan oikeudessa katsoa lieventäväksi asianhaaraksi niin ihmisen itsensä tuntien se tulisi myös olla raskauttava asianhaara, sillä ei kenenkään tule itseään tahallaan asettaa vaaraan synnin kuten haureuden tai väkivallan tai muun huonon hedelmän alttiiksi.

        Tietysti jos uskova sanoo uskovansa mutta teot osoittavat epäuskoa selvästi, niin voidaan ajatella myös siten että rauhaan on Jumala kutsunut vaikka tässä molemmat olisivat mennessään yhteen olleet uskovia sanallisesti ja muutenkin, sillä lankeemuksia tapahtuu ja uskon voi menettää myös omalla epäuskon teoilla, jos sitä todellista uskoa nyt sitten on lainkaan edes ollut, kuten sopii enemmän ulkokultaiseen ihmisen uskonnollisuuteen farisealaisuudesssa. Tietysti ne teot epäuskoa osoittamaan sopii hyvin valheet ja väkivalta myös, samoin maailmanrakkaus epäuskona ahneudessa on epäjumalanpalvelusta. Tietysti rauhassa tulee avioliitossa elää myös kaikkien ja siihen pyrkiä.

        Kuinka herkässä sitten ollaan erossa ja anteeksiantamuksessa ja yhdessä jatkamisessa riippuu tietysti ihmisistä aina itsestään.


    • Eikös joo?

      Eikös se nyt ole jo nähty, että lahkolaispiireissä esim. lapsenraiskausta pidetään hyväksyttävänä tekona, ja se joka asian uskaltaa tuoda julkisuuteen on se suurin synnintekijä?

      • Valittavia ovat

        nämä katollisen kirkon sisällä tapahtuvat ja osoittavat tietysti ettei ole elävää uskoa eli uskollisuutta eikä rakkautta, joka on nimenomaan sitä Jeesuksen opetuksen mukaan tekemistä. Jeesus opetti niistä jotka nimeään käyttävät mutta eivät tee eli joko eivät tahdo uudestisyntyä vedestä ja Hengestä tai eivät ymmärrä edes mitä se tarkoittaa kun Jeesus tekee ihmisen vapaaksi synneistä. Tietysti tosiasia on se, että myös uskovat voivat langeta lihallisuuteen vaikka olisivat uskossa, mutta pahasti rakkaudettomuutta on jo sydämessä jos tahallaan tekee syntiä ainakin lihassa, kenties myös sydämen synti siihen samaan voidaan luokitella, mutta ei siinä kyllä silloin kaksi lihaa vielä yhdisty kuten haureudessa lihassa jos himoitsee sydämessään, tietysti on väärin myös se, ja Jumala tahtoo siitäkin puhdistaa.


      • silmä on
        Valittavia ovat kirjoitti:

        nämä katollisen kirkon sisällä tapahtuvat ja osoittavat tietysti ettei ole elävää uskoa eli uskollisuutta eikä rakkautta, joka on nimenomaan sitä Jeesuksen opetuksen mukaan tekemistä. Jeesus opetti niistä jotka nimeään käyttävät mutta eivät tee eli joko eivät tahdo uudestisyntyä vedestä ja Hengestä tai eivät ymmärrä edes mitä se tarkoittaa kun Jeesus tekee ihmisen vapaaksi synneistä. Tietysti tosiasia on se, että myös uskovat voivat langeta lihallisuuteen vaikka olisivat uskossa, mutta pahasti rakkaudettomuutta on jo sydämessä jos tahallaan tekee syntiä ainakin lihassa, kenties myös sydämen synti siihen samaan voidaan luokitella, mutta ei siinä kyllä silloin kaksi lihaa vielä yhdisty kuten haureudessa lihassa jos himoitsee sydämessään, tietysti on väärin myös se, ja Jumala tahtoo siitäkin puhdistaa.

        Joka katsoo naista himoiten on sydämmessään tehnyt huorin. Ylitse kaiken varottavan varjele sydämmesi, sillä sieltä elämä lähtee.Sillä ihmisen sisältä sydämmestä lähtevät pahat ajatukset ja ne saastuttavan ihmisen.

        Ei ole ihme että tässä synnin maassa, saatanan valtakunnassa on SEKSIÄ JA SILMÄNRUOKAA yltäkyllin. Saatana villitsee ihmisiä harjoittamaan haureutta ja pilaamaan elämänsä lyhytaikaisia himoja seuraten.Avioöiittoja kaatuu kuin heinää uskottomuuden vuoksi. Kyllä on tarpeen Jeesuksen neuvo kääntää katse pois, jos silmä viettelee ja alkaa tulla sopimattomia ajatuksia ja tunteita.


      • Voiko siinä kahdesta
        silmä on kirjoitti:

        Joka katsoo naista himoiten on sydämmessään tehnyt huorin. Ylitse kaiken varottavan varjele sydämmesi, sillä sieltä elämä lähtee.Sillä ihmisen sisältä sydämmestä lähtevät pahat ajatukset ja ne saastuttavan ihmisen.

        Ei ole ihme että tässä synnin maassa, saatanan valtakunnassa on SEKSIÄ JA SILMÄNRUOKAA yltäkyllin. Saatana villitsee ihmisiä harjoittamaan haureutta ja pilaamaan elämänsä lyhytaikaisia himoja seuraten.Avioöiittoja kaatuu kuin heinää uskottomuuden vuoksi. Kyllä on tarpeen Jeesuksen neuvo kääntää katse pois, jos silmä viettelee ja alkaa tulla sopimattomia ajatuksia ja tunteita.

        lihasta tulla yksi liha? Se oli kysymykseni ydin, tietysti on syntiä kaikki halu (himo) rahaa ja toista sukupuolta kohtaan paitsi kenties aviopuolisoa kohtaan, en osaa sanoa siitä. Poistakoon Jumala meistä kaikki tahtonsa vastaiset halut ihan kaikkeen huonoon, amen. Ja varmuudella kun sitä pyydämme sen myös Isä antaan Pojan Jeesuksen nimessä, amen.

        Paavalin esimerkki on hyvä niille, kenelle se armo suodaan, amen.

        Katseet pois vastakkaisesta sukupuolesta ja silmiin katsoa saa vain omaa vaimoaan, jos on syntiä sydämessä, amen!

        Samoin rahan halun suhteen kannattaa muistaa halveksia rahaa! Kun työnantajan kanssa keskustelee palkasta niin voi sanoa "voi, puoletkin olisi ihan turhan paljon ja se hyvin minulle riittää!"

        Sitten kun lapset pyytää rahaa, niin voi todeta "pois rahan halu, se on SYNTIÄ!"


    • Mielenkiintoista on

      myös se, että maailmanrakkaus luokitellaan haureudeksi sillä kukaan ei voi rakastaa yhtäaikaa Jumalaa ja Mammonaa vaan toista on rakastava ja toista halveksiva. Tähän hyvin sopii se ensirakkaus Jeesukseen kun on saanut maistaa hyvää sanaa. Sen jälkeen ei enää maailmallisiin rahan halussa tulisi langeta tai ainakin sitten palata jos on langennut ja tämä on yksi Ilmestyskirjassa esitetty parannuskehotus myös. Samoin viisaat neitsyet vertauskuvana rakastavat palavasti Jeesus Ylkänä joka heidät häihinsä noutaa ja alkavat tuhatvuotisen valtakuntansa laskeuduttua, kun Jeesus tulee ja pahan valtakunta poistetaan sen ollessa 3,5 vuotta maan päällä vaikuttaneena.

      • tulkinnat

        Se on sitä hengellistä haureutta kun Jumala ei ole rakkauden kohde.


      • Mikä on siis
        tulkinnat kirjoitti:

        Se on sitä hengellistä haureutta kun Jumala ei ole rakkauden kohde.

        ahneutta ja mikä ihan ilman sitä rahan halua vai kannattaako töitä hakea ja tehdä ilman palkkaa?


      • Missä rahasummassa
        Mikä on siis kirjoitti:

        ahneutta ja mikä ihan ilman sitä rahan halua vai kannattaako töitä hakea ja tehdä ilman palkkaa?

        Suomessa vaikka pääkaupunki seudulla tulee toimeen ja voidaan ajatella että ei ole perheelle ahneutta vaan ihan kohtuullinen toimeentulo kaikkine menoineen?

        Riittääkö perheelle nettona 2000 vai tarvitaanko 4000? Tietysti riippuu monista valinnoista, mutta kohtuuden rajoissa.


      • Paljonko maksetaan
        Missä rahasummassa kirjoitti:

        Suomessa vaikka pääkaupunki seudulla tulee toimeen ja voidaan ajatella että ei ole perheelle ahneutta vaan ihan kohtuullinen toimeentulo kaikkine menoineen?

        Riittääkö perheelle nettona 2000 vai tarvitaanko 4000? Tietysti riippuu monista valinnoista, mutta kohtuuden rajoissa.

        palkkaa pääkaupunki seudulla minimipalkkaa ja teetetäänkö myös harjoittelijoilla palkatonta työtä lisäpäivärahalla?


    • kysyy

      Mitenkäs tämä miehen poikuus "neitsyys" menee. Pitääkö olla morsiammelle puhdas, koskematon sulhanen.

      • Siinäpäs se, joten

        tahtooko Jumala selibaatin vai haureuden?


      • Jos mies on siis
        Siinäpäs se, joten kirjoitti:

        tahtooko Jumala selibaatin vai haureuden?

        ollut haureellisissa suhteissa, niin voiko tehdä parannuksen ja yhtyä neitsyt-vaimoonsa? Vai tahtooko Jumala, että jatkaa haureellisessa kenties Jumalan silmissä toisen miehen vaimoon? Vai uudistetaanko Jeesuksessa aina nämä suhteet ikäänkuin puhtaalta pöydältä alkaviksi ja onko se omantunnon kysymys pelkästään, jos joku pitää sitä syntinä se on syntiä ja jos joku ei pidä sitä syntinä, niin ei ole syntiä?

        Koko avioero ja uudelleen avioituminen on täysin Jumalan vastaista tekemistä ja johtuu pelkästään ihmisten syntisestä luonteesta eli sydämen kovuudesta!

        Johannes sanoi Herodekselle ettei tämän ole lupa pitää veljensä vaimoa. Olisiko vaimo siis voinut erota entisestä miehestä ja solmia uuden avioliiton Herodeksen kanssa ja sanoa Johannekselle "nytpä olen ihan laillisessa uudessa avioliitossa". Jeesus ja Paavali opettaa, että vaimo on sidottu mieheensä niin pitkään kuin tämä elää. Haureuden tähden kuitenkin voidaan erota, joten kysymykseksi jää, voidaanko mennä uudelleen naimisiin, jos entinen mies elää?

        Tietysti nämä kysymykset eivät kosketa lainkaan tämän maailman ihmisiä vaan ainoastaan niitä, jotka tahtovat elää totuudessa ja tehdä parannuksen kaikesta synnistä eli Jumalan tahdon vastaisesti, jos vain selvästi voimme tietää ja ymmärtää sen Jumalan tahdon näissä asioissa. Tietysti lapset muodostaa ihan vaikean asian myös. Jumala tahtoo totuutta aina salatuimpaan saakka ja parannusta myös mutta mikä on Jumalan tahto näissä moninaisissa asiaan liittyvissä mahdollisuuksissa ihan nykypäivän Suomessa myös ja siitä tässä on tarkoitus keskustella ilman kenenkään syyttämistä.


    • Tuleeko kaikkien

      haureellisessä suhteessa tehdä parannus ja mitä se tarkoittaa, kuten Paavali nuhtelee sitä yhtä seurakuntaan siitä pöyhkeydestä kun eräs poika pitää isänsä vaimoa ja seurakunta sen hyvin suvaitsee. Samoin Jeesus sanoo aviorikoksesta syytetylle kivitettäväsi tuodulle "mene äläkä enää syntiä tee". Tarkoittaako tämä että naisen tulee elää selibaatissa loppuelämänsä jos ei voi sopia miehensä kanssa vai voiko Jeesuksessa mennä naimisiin miehen kanssa, jota rakastaa vaikka kenties alkuperäinen miehensä elää vielä? Ja se Syykarin kaivon nainen, jolla oli viides mies menossa, ja Jeesus sanoi "mene ja kutsu miehesi". Oliko se ensimmäinen se varsinainen mies ja nuo neljä vain olleet tämän naisen kanssa luvattomassa suhteessa synnissä Jumalan silmissä. Ja jos nainen tuli uskoon, saiko jatkaa sen viidennen kanssa vai pitikö tehdä parannus ja lakata sen viidennen kanssa ja pyrkiä sopimaan ensimmäisen kanssa via elää selibaatissa loppuelämässään, jos Jeesuksessa tahtoi elää pyhästi ja Jumalan tahdossa?

      Tässä muutamia kysymyksiä tästä avioliittoasiasta, paljon muitakin voidaan tutkia ihan mielenkiinnolla.

    • Jokainen voi miettiä

      miksi Jeesuksen opetuslapset sanoivat Jeesukselle tähän asiaan liittyen: "Jos näin on miehen naiseen (vaimoon) nähden, niin on hyvä olla naimatta!" Ei Jeesus perunut opetustaan tästä vaan sanoi noista naimattomista.

      Kun Herra on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti ja tuomionsa tulevat sen mukaan, niin mikä on paranusta ja mikä hylkäämistä, jos vaimo ei ole neitsyt ollut kun tämän maailman mukaan menee naimisiin, tästä on kysymys.

      Samoin tietysti voidaan kysyä miehestä, että jos ollut haureellisessa suhteessa niin voiko enää mennä naimisiin? Samoin voidaan kysyä naisestä myös. Tämähän on ihan selvää Jumalan lain opetuksessa Mooseksen kautta saatuna. Mutta antoiko Jeesus vapauden tehdä toisin uudessa liitossa, jossa naureudeksi jopa naiseen katsominen opettiin synniksi lihan yhtymisen lisäksi?

      Tässä vaikeassa ajassa niinkuin Nooan ja Sodoman tietysti vesitetään Jumalan opetusta että koko maa tulisi avionrikkojiksi sekä Mammonan että avioliiton rapautumisen kautta, näin sen totuudellisesti koen. Tietysti voi olla tässä yhdessä asiassa eli avioliitossa myös hyvin onnistuneita varsinkin noissa maissa missä neitsyyden merkitys naiselle ennen avioon ryhtymistä ymmärretään, mutta tietysti käytäntö on ihan eri asia kuin tietäminen teoreettisesti, sillä ulkokultaisuus teeskentelyssä on vielä pahempi ja kavahdettavampi synti kuin asian totuudellinen myöntäminen, mutta mitä tarkoittaa parannus ja mitä on hylkääminen, jos "avioliitto" ei perustu Jeesuksen opetukseen vaan maailman hengen tuokseen Jumalan tahdon vesittämisessä.

    • Olennaista tässä

      kaikessa on tietysti se, mikä on Jumalan tahto Jeesuksessa ja uudessa liitossa?

      Tiedän että sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten, joten mieten tämä avioliitto-oppi on Jeesuksen valtakunna lapseudessa ihan totuudellisesti tässä maailmassa.

      Jeesus ei ole muuttunut vaikka aikamme olisi kuin Nooan ja Sodoman, tietysti Jumalan vastustaja on pystynyt ihmisten mielet pimentämään helpostikin, mutta samoin Jeesus pystyy ja tahtoo meidän mielet uudistaa ihan totuudelliseen ja nöyrään Jumalan tahdossa elämiseen eli pyhitykseen ja tästä on kysymys ja siitä tahdommeko me sitä samaa.

    • NäinMeillä

      Kaikki Raamattua pilkun tarkasti lukevat voisivat ottaa ohjeekseen vanhan tuomarin lain tulkinnan ohjeen: "mikä ei ole kohtuus, ei myöskään voi olla oikeus"

      Eli jos tulkinta tuntuu kohtuuttomalta, se ei myöskään voi olla oiken. Ihminen ei ole olemassa Jumalan sanaa varten vaan Jumalan sana ihmistä varten.

      • Jos yksi tärkeä

        voidaan vesittää, niin eikö sitten myös se vähempi tärkeä? Hyväksyikö Jeesus erokirjakäytännön valtakuntaansa?

        Tärkeintä ei voi koskaan vesittää Jumalan valtakunnan suhteen ja se on Jeesus!


    • rakastelen, en huora

      Entäs Nooan tyttäret. Juottivat isä-ukon humalaan ja teettivät hänellä lapsia. Taisi olla miehistä pulaa kun hukkuivat vedenpaisumuksessa.
      Ettekö tajua onnettomat mitä potaskaa kirjoitatte. Mitä ihmettä se "huoruus" on? Varmaan pahempaa kuin tappaminen tai pahoinpitely, lapsenraiskaamisesta puhumattakaan!

      • Sekoat vähän

        nimissä ja tapahtumista, mutta huonoa on Jumalan mukaan maailmassa paljonkin ja ei sillä perustella varmaan voi yhtä huonoa hyväksyä että on muuta huonoa. Tietysti huonot Jumalan silmissä voidaan oppia opetuksestaan. Jeesus on Mestari.


    • niinkerta

      Niin se on! Jokainen muokkaa oikean ja väärän , huoruuden ja puhtauden, itselleen sopivaksi.

      • ,,

        Niinkerta. Viisas mielipide:)


      • Mutta ei tuo tee

        kuitenkaan huonosta hyvää. Olet kuitenkin oikeassa tämän ajan mittatikun suoruudesta ja kieroudesta.


    • Ensimmäiset kaksi

      vuosituhatta ihmiset ilman Jumalan lakiakin ymmärsivät tätä aloitusasiaa ilmeisin hyvin ja myös sen että vaimo on sidottu mieheensä tämän elämäessä, sillä siihen näyttää viittaavan myös Aabrahamin pelko omasta kuolemastaan kauniin Saara vaimonsa tähden Egyptissä. Nythän Aabrahamin henki todennäköisesti säilyi kun sisarekseen sanottu Saara vietiin ja hän jäi henkiin.

      Mooseksen kautta erokirjakäytäntö annettiin sitten vain noin 500 vuotta myöhemmin kansan kovasydämisyyden tähden.

    • Säästäkää nuoret

      neitsyt-naiset omille aviomiehillenne sen pyhän Jumalan tahdossa se hyvä neitsyys. Anokaa myös Jeesuksen nimessä hyvää armoa avioliittoonne, ettei kumpikaan syntiä tekisi haureuden alueella. Jumala siunaa hyvällä vanhurskauttaan janoavat.

      Meille, jotka olemme suuresti rikkoneet monessa, myös Jumalan armoa riittää ja tahtoo ettemme sytiä tekisi myöskään me vaan taivaassa iloitaan parannuksesta.

    • Nykyisessä Suomessa

      elämme lähes täydellisen paatumuksen ja laittomuuden aikaa näissä asioissa.

    • Kun Jeesus kiristi

      opetuksen "älä tee huorin" sydämen tasoa koskevaksi, niin olisiko löysentänyt neitsyyden merkityksen avioliitossa merkityksettömäksi? En usko. Tietysti on hyvä jos tehdään parannusta synneistä eikä tuomita itseä eikä toisia, sillä tuomiot ovat Jumalan.

      Jeesus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.

    • Autuaita kaikki

      jotka Jeesuksen sanoja ja opetusta tahtovat esilläpitää, voi niitä, jotka häpeävät Jeesuksen opetuksia ja sanoja ja eivät tahdo että niistä mitään kerrotaan kenellekkään.

      Tietysti vaikeana aikana tarvitaan erityisen paljon myös Jumalan armoa että voidaan hyljätä Jumalan tahdon vastaiset, sillä Saa-tana tahtoo tekeytyä Jumalan palvelijaksi ja vesittää hyvää totuudellista opetusta.

      Jeesus on hyvä paimen ja jokainen nimessään apua anova myös sen avun saa Jeesuksessa.

    • Kaikkien miesten

      tulee myös ymmärtää suuri vastuunsa näissä asioissa, eikä olla vastuuta pakoilevia veräjästä juoksevia koiria, jos on tarvetta yhtyä vaimoonsa. Jos mies hylkää vaimonsa, niin tekee huorin ja saattaa vaimonsa myös siihen.

      Luetaan Jeesuksen opetus ja runsaasti olkoon sanansa opetuksenamme, ketkä tahdomme opetuslapsiaan olla. Ei eksytä Jumalan sanojen vesittämiseen ja valheellisiin oppeihin kuten Iisebelin henki niin mieluusti tahtoo esittää.

    • Tosi Rakkaus

      Odottaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tosi_rakkaus_odottaa

      Wigipediasta löytää todella hyvää aineistoa kuten tämä!

      Jeesuksen nimessä ja Hengessä voidaan janota tätä Jumalan tahdon täyttymistä ihan omaan elämään myös Suomessa! Kannattaa varoa eksytyksiä ja petollisia ihmisiä näissä asioissa.

    • Autuaat kaikki

      jotka Jeesusta rakastavat tekemällä opetuksensa mukaan ja säilyttävät puhtauden. Koko Raamatun pyhät kirjoitukset ja Herran Jeesuksen opetukset eivät jätä asiassa yhtään epäselvyyttä, mikä on Jumalan tahto.

      Jumala tahtoo että mies ja nainen eroavat vanhemmistaan ja yhtyvät toisiinsa ihan ensimmäistä kertaa, amen.

      Kaikki tämän avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat haureutta ja vastoin Jumalan tahtoa.

    • Avio tarkoitettu

      ainutkertaiseksi kuten häät myös ja sen jälkeinen yhdeksi liittyminen.

      • oppi

        Niin justiinsa!
        Minullakin oli kerran ilmoitus kristillisellä deittipalstalla, jota kautta pääsin seuraamaan ihmisten suhtautumista ko. aiheeseen.
        Siellä oli paljon eronneita, ja heillä oli ilmoituksessa : seksi kuuluu vain avioliittoon.
        Minusta tuo tuntui kummalliselta.


      • Monet eronneet
        oppi kirjoitti:

        Niin justiinsa!
        Minullakin oli kerran ilmoitus kristillisellä deittipalstalla, jota kautta pääsin seuraamaan ihmisten suhtautumista ko. aiheeseen.
        Siellä oli paljon eronneita, ja heillä oli ilmoituksessa : seksi kuuluu vain avioliittoon.
        Minusta tuo tuntui kummalliselta.

        eivät sitä olisi omalle kohdalleen lainkaan uskoneet. Tietysti uskovat ovat erityisasemassa tässä sillä tulisi olla valona ja suolana ja Jumalan tahdon täyttymyksenä, mutta samoin uskoon voidaan tulla hengellisesti niin myöhään tai sitten ei ole kuullut sitä tervettä opetusta edes seurakunnassa, toki asia on vaikea ja ehkä siten vähän mahdoton elää sen alkuperäisen Jumalan tahdon mukaan siten. Jeesus opetti että Isä tahtoo totuutta kuitenkin salatuimpaan saakka ja kehotti elämään sen mukaan ja on kilvoittelua myös.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe