3 kysymystä lihasbisneksestä

Mauno.Kyllikki

Osaisikohan joku alan todellinen asiantuntija vastata 3 juttuun, kun ei ihan kaikki tahdo astua meikäläisen aivoon.
1. Kreatiini ja vastaavat aineet. Minun on lähes mahdoton uskoa, että tällaiset valmisteet voisivat parantaa suorituskykyä jotenkin huomattavissa määrin, koska sellaisia kutsutaan kai dopingiksi eikä niitä ihan ruokakaupasta saa.
2. Supermegashaper. Mitä nämä ostoskanavilla mainostettavat lihaksennytkyttäjät ja mahanhölskyttäjät oikeasti tekevät. Niiden on kuitenkin tehtävä jotain, kun niitä kerran saa laillisesti kuluttajille kaupata.
3. Proteiini yms. valmisteet. Onko minun tarkoitus uskoa, että ne sisältävät joidenkin kaavioiden ja vieraiden termien ansiosta jotain täysin poikkeuksellisia hyötyjä, imeytyykö jokin proteiinipatukka kehoon niin huikeaa vauhtia että jo syödessäni huomaan kuinka papu kasvaa.

4

66

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RoheiiniaBärggele

   1. Kreatiini on yksi parhaista, ellei paras, tällä hetkellä markkinoilla olevista lisäravinteista. Se on tehokas, mutta ei se mitään ihmeitä tee. Saat sarjaan max. 1-2 toistoa lisää. Siinä se, ei siis mikään kummoinen aine. Mutta kuitenkin toimii.

   2. Ne lähettävät lihaksen läpi pienen sähköimpulssin, joka saa lihassolut supistumaan. Niiden teho on hyvin kyseenalainen. Lähinnä niitä voi käyttää palautumisessa. Ihan kunnollisia laitteita käytetään jossain tapauksissa mm. laukaisemaan lihasjännitystä. Mitään lihasta kasvattavaa, laihduttavaa tai vahvistavaa vaikutusta ainakaan noilla kostos-tv.ssä myytävillä laitteilla ei ole.

   3. Kyllä sinun on. Sinun on uskottava, että päivittäinen proteiininsaantisi on liian alhainen, vaikka et oikeasti edes tiedä sitä. Lisäksi sinun on uskottava, että sinun pitää syödä proteiinipitoista ruokaa mm. raejuustoa, rahkaa ja lihaa. Tämän lisäksi sinun tulee vielä käyttää lisäproteiinia. Vaikka todellisuudessa 99% treenaajista ei edes tiedä, paljonko he syövät proteiinia ja mikä heidän oikea tarpeensa on. Lisäksi liika proteiini alentaa veren vapaata testosteronia ja itse asiassa heikentää anaboliaa. Mutta jos kyseenalaistat näitä proteiinidogmeja, saat välittömästi proteiinilahkolaisten karmaisevan vihan niskaasi.

   Ja nimenomaan sinun tulee uskoa, että jonkin tuotteen proteiini imeytyy niin nopeasti, että pukuhuoneessa alkaa rutina kuulumaan kun lihakset kasvaa. Lisäksi sinun olisi hyvä kuulua johonkin proteiinilahkon sub-organisaatioon, joka uskoo merkin x proteiinin olevan parempaa kuin merkin y proteiini. Voit mm. kertoa, kuinka merkin x proteiini tuntuu selvästi toimivan kun sitä olet käyttänyt kuukauden. Proteiinilahkossa voit hyppiä sub-organisaatiosta toiseen, ja kertoa käyttökokemuksista eri merkkien välillä. Ottaen huomioon, kuinka paljon lihasmassaa voit kasvattaa vuodessa, on täysin selvää, että eri merkkien välillä on havaittavia eroja jo kuukauden käytön jälkeen, etenkin kun lisäravinteista tulevat proteiinit muodostavat mahtavan ~10% osuuden koko proteiinin saannistasi. Sen sijaan muilla lähteillä, kuten raejuuston tai rahkan merkillä ei ole väliä.

  • Proteiini ÖNN

   Minä proteiinilahkolainen olen. Minun käyttämäni todella kallis jauho on kaikista paras. Lihasta tulee kilo per kuukausi. Natsilippua tervehdin aina kun proteiinia juon!

  • nyypät

   Tietonne ems-laitteiden mahdollisuuksista ovat ilmeisen puutteelliset

  • Kotibodari

   1. Kreatiini on hyvä aine ja edesauttaa lihasmassa kasvua. Kuinka paljon, sitä on vaikea arvioida. Sohvalla makaamalla lihakset eivät kasva, vaan lihaksia täytyy liikutella edestakaisin.

   2. Ostoskanavan tuotteet vaikuttavat siten, että niiden myyjä rikastuu ja ostaja köyhtyy. Lisäksi ostaja saa tuotteen jolla ei tee mitään ja joka vie varastossa tilaa koska sitä ei tule käytettyä.

   3. Proteiini edesauttaa lihasten kasvua. Lisäproteiini on paikaallaan jos haluaa kasvattaa lihaksia huomattavasti. Tavallisesta ruoasta saa riittävästi proteiinia, jos ei halua valtavia lihaksia vaan pelkästään kuntoilla.

   Proteiini- ja muiden lisäravinteiden myyjät haluavat myydä mahdollisimman paljon kirkkaan värisiä jauhopusseja mahdollisimman kalliilla. Siksi myyjät kehuvat tuotteita ja väittävät niiden olevan lähes välttämättömiä, jos haluaa mennä lehellekään "punttisalia". Lisäravinteet eivät tietenkään ole välttämättömiä, ilmankin pärjää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   424
   7224
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   724
   6372
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4248
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1519
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1065
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   962
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   938
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   792
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   748
  Aihe