3 kysymystä lihasbisneksestä

Mauno.Kyllikki

Osaisikohan joku alan todellinen asiantuntija vastata 3 juttuun, kun ei ihan kaikki tahdo astua meikäläisen aivoon.
1. Kreatiini ja vastaavat aineet. Minun on lähes mahdoton uskoa, että tällaiset valmisteet voisivat parantaa suorituskykyä jotenkin huomattavissa määrin, koska sellaisia kutsutaan kai dopingiksi eikä niitä ihan ruokakaupasta saa.
2. Supermegashaper. Mitä nämä ostoskanavilla mainostettavat lihaksennytkyttäjät ja mahanhölskyttäjät oikeasti tekevät. Niiden on kuitenkin tehtävä jotain, kun niitä kerran saa laillisesti kuluttajille kaupata.
3. Proteiini yms. valmisteet. Onko minun tarkoitus uskoa, että ne sisältävät joidenkin kaavioiden ja vieraiden termien ansiosta jotain täysin poikkeuksellisia hyötyjä, imeytyykö jokin proteiinipatukka kehoon niin huikeaa vauhtia että jo syödessäni huomaan kuinka papu kasvaa.

4

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RoheiiniaBärggele

      1. Kreatiini on yksi parhaista, ellei paras, tällä hetkellä markkinoilla olevista lisäravinteista. Se on tehokas, mutta ei se mitään ihmeitä tee. Saat sarjaan max. 1-2 toistoa lisää. Siinä se, ei siis mikään kummoinen aine. Mutta kuitenkin toimii.

      2. Ne lähettävät lihaksen läpi pienen sähköimpulssin, joka saa lihassolut supistumaan. Niiden teho on hyvin kyseenalainen. Lähinnä niitä voi käyttää palautumisessa. Ihan kunnollisia laitteita käytetään jossain tapauksissa mm. laukaisemaan lihasjännitystä. Mitään lihasta kasvattavaa, laihduttavaa tai vahvistavaa vaikutusta ainakaan noilla kostos-tv.ssä myytävillä laitteilla ei ole.

      3. Kyllä sinun on. Sinun on uskottava, että päivittäinen proteiininsaantisi on liian alhainen, vaikka et oikeasti edes tiedä sitä. Lisäksi sinun on uskottava, että sinun pitää syödä proteiinipitoista ruokaa mm. raejuustoa, rahkaa ja lihaa. Tämän lisäksi sinun tulee vielä käyttää lisäproteiinia. Vaikka todellisuudessa 99% treenaajista ei edes tiedä, paljonko he syövät proteiinia ja mikä heidän oikea tarpeensa on. Lisäksi liika proteiini alentaa veren vapaata testosteronia ja itse asiassa heikentää anaboliaa. Mutta jos kyseenalaistat näitä proteiinidogmeja, saat välittömästi proteiinilahkolaisten karmaisevan vihan niskaasi.

      Ja nimenomaan sinun tulee uskoa, että jonkin tuotteen proteiini imeytyy niin nopeasti, että pukuhuoneessa alkaa rutina kuulumaan kun lihakset kasvaa. Lisäksi sinun olisi hyvä kuulua johonkin proteiinilahkon sub-organisaatioon, joka uskoo merkin x proteiinin olevan parempaa kuin merkin y proteiini. Voit mm. kertoa, kuinka merkin x proteiini tuntuu selvästi toimivan kun sitä olet käyttänyt kuukauden. Proteiinilahkossa voit hyppiä sub-organisaatiosta toiseen, ja kertoa käyttökokemuksista eri merkkien välillä. Ottaen huomioon, kuinka paljon lihasmassaa voit kasvattaa vuodessa, on täysin selvää, että eri merkkien välillä on havaittavia eroja jo kuukauden käytön jälkeen, etenkin kun lisäravinteista tulevat proteiinit muodostavat mahtavan ~10% osuuden koko proteiinin saannistasi. Sen sijaan muilla lähteillä, kuten raejuuston tai rahkan merkillä ei ole väliä.

    • Proteiini ÖNN

      Minä proteiinilahkolainen olen. Minun käyttämäni todella kallis jauho on kaikista paras. Lihasta tulee kilo per kuukausi. Natsilippua tervehdin aina kun proteiinia juon!

    • nyypät

      Tietonne ems-laitteiden mahdollisuuksista ovat ilmeisen puutteelliset

    • Kotibodari

      1. Kreatiini on hyvä aine ja edesauttaa lihasmassa kasvua. Kuinka paljon, sitä on vaikea arvioida. Sohvalla makaamalla lihakset eivät kasva, vaan lihaksia täytyy liikutella edestakaisin.

      2. Ostoskanavan tuotteet vaikuttavat siten, että niiden myyjä rikastuu ja ostaja köyhtyy. Lisäksi ostaja saa tuotteen jolla ei tee mitään ja joka vie varastossa tilaa koska sitä ei tule käytettyä.

      3. Proteiini edesauttaa lihasten kasvua. Lisäproteiini on paikaallaan jos haluaa kasvattaa lihaksia huomattavasti. Tavallisesta ruoasta saa riittävästi proteiinia, jos ei halua valtavia lihaksia vaan pelkästään kuntoilla.

      Proteiini- ja muiden lisäravinteiden myyjät haluavat myydä mahdollisimman paljon kirkkaan värisiä jauhopusseja mahdollisimman kalliilla. Siksi myyjät kehuvat tuotteita ja väittävät niiden olevan lähes välttämättömiä, jos haluaa mennä lehellekään "punttisalia". Lisäravinteet eivät tietenkään ole välttämättömiä, ilmankin pärjää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe