Suomi24 sensuuri kysely

mnxcuwersdf

En tiedä poistetaanko tämä viestiketju samantien, mutta koitetaan nyt kepillä jäätä.

Vastatkaa näihin:

1) Minkä aihepiirin kohdalla sinun viestejäsi on poistettu eniten Suomi24:ssa?

2) Oletko mielestäsi tällöin noudattanut Suomi24:n sääntöjä loukkaamatta ketään henkilöä tai ryhmittymää?

Esimerkki:

1) Natseihin liittyvä keskustelu.
2) Mielestäni olen toiminut asiallisesti loukkaamatta ketään.

95

834

  Vastaukset

  • Selviytymiseen liittyvät keskustelut poistetaan järjestelmällisesti.

   • Osaatko täsmentää yhtään? :)

    Koko elämä on selviytymistä. Onko kyse urbaanista selviytymisestä kuten työnsaannista vai luonnossa selviytymisestä? Liittyykö selviytymiseen pelkästään ravinnonhankintaa vai kuuluuko siihen myös ravinnosta taistelu?


   • 345567734 kirjoitti:

    Osaatko täsmentää yhtään? :)

    Koko elämä on selviytymistä. Onko kyse urbaanista selviytymisestä kuten työnsaannista vai luonnossa selviytymisestä? Liittyykö selviytymiseen pelkästään ravinnonhankintaa vai kuuluuko siihen myös ravinnosta taistelu?

    En osaa sanoa tähän yhtään mitään


  • Mikrosiruaihe poistetiin, samoin survivalismiin liittyvä maailmanmeno-palstalta. Joskus alkaa herättää epäilyjä sen jälkeen, jos poistetaan joku, että mitä "mätää" tuossa on.

   • Mikrosiruaihe muuten poistettiin Verkkomedin palstaltakin, samoin sn poistosta kertova artikkeli. Poistaja ei ollut Verkkomedia vaan rikollisen kasaarijuutalaisen järjestön zombe.


  • Aivan käsittämätöntä on, että kirjoitukseni kansanparantajan saamasta tuomiosta poistetaan Etelä-Pohjanmaa Yleistä -osiosta jatkuvasti, jo ainakin 6 kertaa. Kirjoitus ei sisältänyt mitään loukkaavaa.

   Samantapainen kirjoitus Keski-Pohjanmaan osiossa. Onko tässä jotain loukkaavaa?

   http://keskustelu.suomi24.fi/node/10612336

  • Asialliset juutalaisia koskevat viestit saatetaan poistaa siitä huolimatta että viestiketjussa olisi hyvin asiattomia herjaavia viestejä jotka koskevat juutalaisia.

   Jos viestissä on riittävän uskottavia väitteitä juutalaisista katsovat moderaattorit tämän ilmeisesti kansanlietsonnaksi tai yllyttämiseksi kansanvaltaa vastaan. Mielipide-tyyppiset herjaukset ilmeisesti katsotaan olevan sananvapauden harjoittamista. Herjausten kenties myös katsotaan ehkäisevän kansanlietsontaa vaikka ne olisivat loukkaavia puheita joilla hyvin selkeästi pyritään lietsomaan vihaa. Tällaiset loukkaukset ja herjaukset taitavat käytännössä ehkäistä sitä että joku pyrkisi kannustamaan ihmisiä tutkimaan mikä asioiden todellinen kanta.

   Ketä moderaattorit tällöin palvelevat? Lakia vai tiettyä ryhmittymää? Tulisiko lain palvella kansaa vai jotain vähemmistöön kuuluvaa ryhmittymää? Toimivatko moderaattorit tällöin poliiseina jotka säilyttävät rauhan rikkomalla lakeja tai salaamalla kansalta tietyn tiedon? Jos viestin sisältö on asiallinen eikä siinä lietsota vihaa, ei sen pitäisi olla lakien tai sääntöjen vastainen ja tällöin se palvelee kansaa jotta kansa tietää miten yhteiskunta toimii. Toki kansaan kuuluu niitä yksilöitä jotka haluavat lietsoa vihaa ja käyttää kaikkea faktapohjaista tietoa milloin mitäkin ryhmittymää vastaan, mutta tuleeko tieto salata koko kansalta sen vuoksi että jotkut haluavat mellakoida ja aiheuttaa ongelmia sen vuoksi että tietyt ihmiset haluavat nähdä mellakoita ja kärsimystä?

  • Jos kirjoittaa kemikaalivanoista, ilman muuta poistetaan.

   • Jos kirjoitat niistä salaliittoteoriapalstalla, kuten pitääkin.


   • Ei poisteta kirjoitti:

    Jos kirjoitat niistä salaliittoteoriapalstalla, kuten pitääkin.

    Miksi pitäisi kirjoittaa salaliittopalstalla kun omin silmin olen nähnyt näitä kemikaalilentoja kesällä Elimäen taivaalla? Vaikka salaista kansan vastutuskyvyn alentamistahan ne palvelevat. Pystyy tauti helpommin ja liika rahvas kuolee pois rikolliseliitin tieltä.


   • FI00100010234-567Ö kirjoitti:

    Miksi pitäisi kirjoittaa salaliittopalstalla kun omin silmin olen nähnyt näitä kemikaalilentoja kesällä Elimäen taivaalla? Vaikka salaista kansan vastutuskyvyn alentamistahan ne palvelevat. Pystyy tauti helpommin ja liika rahvas kuolee pois rikolliseliitin tieltä.

    "Miksi pitäisi kirjoittaa salaliittopalstalla"

    Se on ongelmasi, jos et kykene sitä tajuamaan ongelmasi jatkuvat edelleen.

    Muista myös lähdekritiikki.

    "Käsitykset lentokoneiden ilmaan suihkuttamista kemikaalivanoista (engl. chemtrail) ovat salaliittoteorioita, joiden mukaan jokin taho tarkoituksella ja salassa levittää huomattavia määriä kemikaaleja ilmakehään."

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemikaalivana


   • FI00100010234-567Ö kirjoitti:

    Miksi pitäisi kirjoittaa salaliittopalstalla kun omin silmin olen nähnyt näitä kemikaalilentoja kesällä Elimäen taivaalla? Vaikka salaista kansan vastutuskyvyn alentamistahan ne palvelevat. Pystyy tauti helpommin ja liika rahvas kuolee pois rikolliseliitin tieltä.

    No kuoliko Elimäkeläiset?


  • Onko rikos kertoa Suomi24:ssa asiasta joka jo julkaistu useassa lehdessä?
   Onko palstan mukaan epäasiallista toimintaa keskustella kansalaisia kiinnostavista asioista?
   Miksi täältä katoaa jutut kansanedustaja Hongiston avustajan vaihtoon liittyvistä ongelmista?
   Sivuston ylläpito pyytää nyt varmaan myös Googlea poistamaan hakukoneesta tiedot joista näkyy että täältä on poistettu tietyt jutut? :)

  • Ei saa kirjoittaa, että Itäkeskuksen kauppakeskuksessa on enemmän mamuja kuin suomalaisia. Koko Itiksestä ei oikeastaan saa kirjoittaa yhtään mitään.

   Ei saa kirjoittaa suomenruotsalaisista yhtään mitään. Eikä pakkoruotsista.

   Ei saa kirjoittaa Amerikan presidentistä mitään. Eikä saa kannattaa konservatiiveja.

   • Huippuna vielä: ei saa kirjoittaa, että sotkemalla vihreää ja punaista tulee ruskeaa. Kaikki on tämän todennut ala-asteen kuvistunneilla vesiväreillä, mutta jotain kauheaa siinä on.


   • 1 kirjoitti:

    Huippuna vielä: ei saa kirjoittaa, että sotkemalla vihreää ja punaista tulee ruskeaa. Kaikki on tämän todennut ala-asteen kuvistunneilla vesiväreillä, mutta jotain kauheaa siinä on.

    Hauska runomies :D


   • Mitä kirjoittmaista on esimerkiksi että on ihmisiä paljon Itäkeksuksessa eikö se ole hyvä että kauppa käy ja liikennettä on...sinä tietenkin pidät sitäkin negatiivisenä että ihmiset liikuskelevat...vai?


  • Hauska juttu: Laitappa Googleen Hongisto Suomi24 ja katso kuinka paljon tulee keskusteluja. Yritä sit klikata keskustelu auki. Poistettu, poistettu, poistettu...
   Persu sensuuri hoitaa hommaa...

  • "Kansanedustaja Reijo Hongiston (ps) entinen avustaja väittää, että Hongisto lopetti hänen työsuhteensa intiimin suhteen kylmenemisen vuoksi. Entinen avustaja on haastanut eduskunnan oikeuteen ja vaatii valtiolta yli 70 000 euron korvauksia.

   Kun avustaja jätti syyskuussa alkuperäisen haastehakemuksen, hän vielä perusteli kannettaan työsuhteen lainvastaisella määräaikaisuudella.

   Lokakuussa hän täydensi hakemustaan Helsingin käräjäoikeudelle. Avustaja toimitti oikeudelle noin kolmekymmentä Facebook-, sähköposti- ja tekstiviestiä, joiden katsoo osoittavan suhteen olleen luonteeltaan seksuaalinen.

   Lisäksi hän toimitti oikeudelle kymmenkunta viestiä, joiden hän katsoi tukevan väitettä lainvastaisesta määräaikaisuudesta.

   Avustaja työskenteli Hongiston alaisuudessa toukokuusta 2011 alkaen, runsaan vuoden ajan. Entisen avustajan esittämän kirjeenvaihdon perusteella vaikuttaa, että Hongiston ja avustajan välit ovat olleet läheiset jo ennen tämän palkkaamista eduskuntaan.

   Kirjoitusten sävy on intiimi marraskuuhun asti, jolloin se muuttuu etäisemmäksi.

   Entisen avustajan työt loppuivat kesällä 2012.

   Hongisto ei halunnut kommentoida keskeneräistä asiaa Helsingin Sanomille.

   Hongisto kiistää käräjäoikeudelle antamissaan vastauksissa intiimin suhteen. Hän on toimittanut marraskuussa oman selvityksensä. Hongiston mukaan intiimiä suhdetta ei ollut, vaikka avustaja olisi näin toivonutkin. Päinvastoin Hongisto pitää avustajansa käytöstä epäasiallisena esimiehen häirintänä.

   Lisäksi Hongisto on toimittanut oikeudelle kirjeenvaihtoa, joka hänen mukaansa todistaa, että avustajan alkoholin käyttö on häirinnyt tämän työskentelyä.

   Hongiston toimittamassa todisteluaineistossa puidaan lisäksi avustajan tehtävien kunnollista hoitamista ja tehtävän luottamuksellisuutta.

   Viesteistä käy ilmi Hongiston tyytymättömyys avustajansa työhön ja siihen että tämä on kertonut salassa pidettäviä tietoja eteenpäin lähipiirilleen.

   Entinen avustaja sanoo HS:lle pitävänsä väitteitä tuulesta temmattuna.

   Myös toisen kansanedustajan entinen avustaja on haastanut eduskunnan oikeuteen samantyyppisessä tapauksessa, tosin ilman väittämää intiimisuhteesta.

   Kansanedustaja Mika Niikon (ps) entinen avustaja vaatii valtiolta 81 000 euron korvauksia työsuhteensa perusteettomasta päättämisestä.

   "Mitä tulee haastevaatimukseen, se on eduskunnan ja entisen avustajan välinen asia", Niikko sanoo. "Itse olen toiminut eduskunnan ohjeiden mukaan."

   Jutut liittyvät osaltaan laajempaan keskusteluun kansanedustajien avustajien heikosta oikeudellisesta asemasta työelämässä." HS 10.1.2013

   • Koska se on sääntöjen vastainen, jopa tekijänoikeusrike, mene nyt vaan lukemaan ne suomi24:n säännöt, niin huomaat miksi tuo viestisi poistetaan. Pitäisi osata nettikäyttäytymisen alkeet edes, ennen kuin palastoille alkaa kirjoittaa.


   • Tietysti katoaa kirjoitti:

    Koska se on sääntöjen vastainen, jopa tekijänoikeusrike, mene nyt vaan lukemaan ne suomi24:n säännöt, niin huomaat miksi tuo viestisi poistetaan. Pitäisi osata nettikäyttäytymisen alkeet edes, ennen kuin palastoille alkaa kirjoittaa.

    Anteeksi mitä? Kyllä ilmaisen Hesarin verkkoversion uutisjutut ovat aivan vapaasti lainattavissa, hyvän tavan mukaista on toki mainita lähde kuten yllä näyttääkin olevan tehty. Mitään sääntöjen vastaista ei perussuomalaisia koskevan negatiivisen uutisen käsittelyssä asialliseen sävyyn ole todellakaan, sen sijaan sellaisen viestiketjun ilmiantaminen perusteitta on kyllä sääntörikkomus.


   • persukriitikko kirjoitti:

    Anteeksi mitä? Kyllä ilmaisen Hesarin verkkoversion uutisjutut ovat aivan vapaasti lainattavissa, hyvän tavan mukaista on toki mainita lähde kuten yllä näyttääkin olevan tehty. Mitään sääntöjen vastaista ei perussuomalaisia koskevan negatiivisen uutisen käsittelyssä asialliseen sävyyn ole todellakaan, sen sijaan sellaisen viestiketjun ilmiantaminen perusteitta on kyllä sääntörikkomus.

    Uuutistoiminta on bisnestä. Et sitten käynyt lukemassa niitä sääntöjä.

    "Suomi24-palveluissa ei saa:

    - Käyttää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista"

    http://www.suomi24.fi/opastus/s24/saannot/

    "Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista, kuten lehtien verkkosivuilta tai keskustelupalstoilta, on kiellettyä.

    Teoksesta kuten runosta tai verkkoartikkelista saa myös hyvän tavan mukaisesti ottaa tarkoituksenmukaisia lainauksia, kun lähde mainitaan. Sitaatti on eri asia kuin koko tekstin kopioiminen kokonaan."

    http://www.suomi24.fi/opastus/turvallisuus/yleiset#massaposti

    Lisäksi tähän vosi laitta vielä yleisen virheen, myös pelkkien linkkien laittaminen suomi24:n keskusteluihin on kiellettyä säännöissä.

    "Suomi24-palveluissa ei saa:

    -Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki"

    http://www.suomi24.fi/opastus/s24/saannot/

    Helsingin sanomien verkkolehdenkin toiminta on bisnestä ja jutut ovat tekijänoikeudella suojattuja.

    "3. Oikeudet

    Palvelun sisältö on suojattu tekijänoikeuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Palvelun kaikki oikeudet, tekijänoikeudet mukaan lukien, ovat Helsingin Sanomilla tai muilla Palveluun tietoa tuottavilla tiedontuottajilla."

    http://www.hs.fi/kayttoehdot/

    Eli se hyvä tapa josta mainitsit, on se (ollut nettikäytäntönä jo vuosia), että ottaa mahdollisesti lyhyen sitaatin uutisesta ja referoi muuten uutista omin sanoin ja linkki ohjaamaan lopuksi koko uutiseen.


  • Vähähiilihydraattiset dieetit -palastalta katoaa kaikki asialliset aloitukset! Ei vian minun, vaan kaikkien. Palstaa hallinnoi ilmeisesti joku, joka ihan työkseen ivaa, pilkkaa, sotkee, vähättelee, valehtelee, vääristelee ja floodaa... Ei ihme, että jotkut sitten provosoituvat ja alentuvat samalle tasolle.

   Käykääpä katsomassa, ei enää voi ymmärtää Suomi24-palstan moderointia lainkaan!

   http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4334

   Joku taho siis yritää saada vhh-ruokavaliot näyttämään toimimattomilta ja käyttää siihen todella ala-arvoisia keinoja. Kuka tai mikä taho? En usko salaliittoteorioihin, mutta omatkin täysin asialliset aloitukseni on poistettu ja usein! En enää voi olla uskomatta tarkoitukselliseen kiusaamiseen.

   Ylläpidossa istuu häirikkö eikä valittaminen auta.

   • Tuon tyypin täytyy olla sama kuin se, joka päivystää 24/7 aborttipalstalla, kuvaus osuu niin hyvin yksiin! :D

    " työkseen ivaa, pilkkaa, sotkee, vähättelee, valehtelee, vääristelee ja floodaa... Ei ihme, että jotkut sitten provosoituvat ja alentuvat samalle tasolle."

    Hyvin sanottu!


  • Erittäin paljon poistuu Etelä-Pohjanmaan ja Politiikka/ perussuomalaiset sivuilta asiallisia juttuja.
   Sensorit suomi24:sa luulevat että totuus katoaa maailmasta keskustelua rajoittamalla.
   Ette silti ole saaneet lehdistöä ja televisiota ja niiden keskutelupalstoja hiljaisiksi.
   Auttaako tällainen sensuroiminen ketään tai asianosaisia joita jutut koskettavat.
   Google näyttää kuitenkin poistettujen juttujen alut ja otsikot, niihinkään sensuuri ei ole päässyt vielä käsiksi.

   Erään etelä-pohjalaisen kansaneudustajan nimeä ja hänen liittyvää oikeusjuttua ja avustajan vaihtoaan ei saa mainita suomi24. Katoaa kuin tuhka tuuleen pian. Faktat katoaa mutta sontaa saa jauhaa minkä ehtii mistä muusta aiheesta tahansa. Outoa että lehdet ja tv ovat saaneet asiasta kertoa jos on noin suuri salaisuus vai onko se häpeä mikä saa sensuroimaan....

  • Minä olen tyytyväinen sensurointiin ennmän saisi ollla vielä täällä haukutaan, nimitellään, nälvitään karkeasti ihmisiä! Debatttia pitää olla mutta sananvapaus ja debatointi ei ole haukuntaa, nälvintää jne!

   Moni ei sitä käsitä ja sanavapaus käisittää myös perustelut sana vpaus ei ole valehtelua omia keksintöjä asiallinen keskutelu parasta, minun juttuja ei koskaan poisteta ei ole tarvetta!

   • Et taida käsittää, että ne haukkumiset, nimittelemiset ja muut SAAVAT OLLA, mutta asialliest kirjiotukset poistetaan! Esimerkiksi tutkimuslinkit ja lainaukset tutkimuksen tuloksesta. (Lääketieteen alalta, täysin päteviä.)

    Eikö se sinua hetkauta yhtään?

    Haukkua täällä Suomi24:ssä saakin, kukaan ei välitä.

    Jos sinun juttujasi ei ole poistettu, niin et vain sattumalta ole ollut eri mieltä jonkun moderaattorin kanssa. Odota vaan, huomaat sen vielä jonakin päivänä! Noin sinisilmäinen minäkin olin ja kauan.


  • Taalla on sensuuri leikannut kun aiheena on ollut huumeet tai sosiaalitoimi seka lastensujeluviranomaiset. En ole loukannut ketaan en myoskaan maininnut ketaan nimella tai ketaan osoittanut hek kohtasesti.

   • Linkkikin on jo sensuroitu pois... Joten oikeassa olit!


  • 1. Nato palstalta
   2. Ketään hekilöä nimittelemättä, analysoitu havaintoja Naton kannattajista ja heidän psykologisesta profiilistaan lapsuuden tapahtumien seurauksena. Korostettu asioiden olevan omia havaintoja. Sitä paitsi Naton kannattajia ei voi rasismi mielessä pitää kansanryhmänä.

  • Sensuuri poistaa minun joitakin mainitsemattomia aiheita ja mainitsemattomia aloituksia myös estetään.

  • maailman menoa,jossa on mitä vaan ja ainoa ok linja.
   ei natseja,se on sairasta,mutta johtuu juuri maailman vääryyksistä ja menosta.
   olen mielestäni toiminut asianmukaisesti,sanoja ei vain kestetä. siis sanat syö.

   seurauksena poistetaan viestejä tai toisten ketjuja täysin ilman syytä. suomi24=rasistinen sisältä=sairas ja tyhmä sisältä tai näkemätön,kokematon ja ymmärtämätön väki.
   vain muutaman 24-tyypin mielipiteillä poistoja ilman mitään tarvetta.
   kuka ja mistä ne säännöt on sinne luotu. suomi ei ole 24.säännöt.

   sananvapaus ei ole,eikä saa olla ko. tapaista. aivan selvästi sananvapautta rajoitetaan,mutta turhaan. tietysti jotku poistot ok,kun sisältö pelkkää ei mitään,mutta turhaa sekin.
   maailma ja suomi ei parene lapsellisin pakkopäätöksin,joka raukkamaista ja joku pvä tilanne räjähtää jostakin syystä...käytännössä aina pahoinvoinnista.

   24-viisastelu ja muunnokset kehityksessä ei todellakaan päätä hurmaa.

  • Vähähiilihydraattiset ruokavaliot -osiosta poistetaan kaikenlaista asiallista kirjoittelua, mutta täysin räävitöntä tekstiä saa jäädä. Taitaa moderaattori itse kirjoitella, muuten ei ole enää selitettävissä mitenkään. Ainoat järkevät kirjoitukset, siis millään tavalla asialliset ja oikeinkirjoitus kohdillaan, on poistettu... Toisten nimimerkeillä kirjoittava rääväsuu sen sijaan saa kirjoitella aivan kuten haluaa...

   • Samaa on ydinvoimapalstalla. Asiatekstejä poistetaan ja koetetaan saada naurunalaisiksi. Asiatonta hölöä, pilkkaa ja väärää tietoa saa esittää mielin määrin.


  • Maahanmuutto -palstalla lähtenyt aivan asiallisia viestejä pois. Suomi24:sen sääntöjä ei rikottu, eikä oltu muutenkaan asiattomia. Ainakin kaikki viestit, jotka sisältävät islam-kritiikkiä, sensuroidaan välittömästi, vaikka niissä olisi vain kaikkien saatavilla olevaa faktaa. Myöskään viestit eivät koskeneet varsinaisesti muslimeja, vaan islamia. Esim. keskustelussa, joka käsittelee muslimien vaikeuksia sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan, ei saa laittaa linkkiä pieneen dokumenttipätkään, joka käsittelee tätä aihetta islamin omien lähteiden mukaan, asiantuntijoiden voimin. Tähän päälle ruvetaan vielä syyttämään muiden kirjoittajien nimittelystä ja yleisestä kiihkoilusta, vaikka mitään tällaista ei ole tapahtunut. Sitten kehdataan vielä tiettyjen vakiopalstalaisten toimesta puhua islamiin kohdistuvasta propagandasta, mikä on ilmeisesti syy viestien poistoon. Propagandaa ehkä, mutta ei ainakaan islamia kritisoivalta suunnalta.

   • Maahanmuutto- palstalla tosiaankin lähtee jatkuvasti asiallisi ja palstan sääntöjen mukaisia kirjoituksia. Jussuf(se sama) joka on osa ylläpitoa on suurin häirikkö. Hänen maalaisiin kohdistuva törkykirjoittelunsa sen sijaan saa palstalla pysyä. Kuten esim. luinka Suomen maalaiset hurrasivat ms Estonian onnettemuudelle ja tanssivat uhrien haudoilla. Kuten myös Norjan traakisen tapauksen kohdalla.


  • Kansalaisvetoomus eu:sta eroaminen siitä ei saa puhua. Sensuroitu useamman kerran.


   • Lienee kirjoitti:

    Se vetoomus jonkinlainen massapostitus, masspostitukset taas on säännöissä kiellettyjä.

    Suomi24-palveluissa ei saa:

    - Massapostittaa viestejä useille eri palstoille

    http://www.suomi24.fi/opastus/s24/saannot/

    Massapostitus, eli
    1. saman viestin julkaiseminen usealla Suomi24:n palstalla
    2. jo kertaalleen poistetun viestin uudelleen julkaiseminen tai
    3. muualla julkaistun sisällön postittaminen Suomi24:ssä, on kielletty.

    http://www.suomi24.fi/opastus/turvallisuus/yleiset#massaposti

    Massapostittamiseksi luokiteltavaksi tulkiaan ihmeellisesti. Esimerkiksi politiikka ja uskonto ovat sellaisia asioita massapotitukseen suorastaan pakotetaan. Katsoin muutama viikko sitten lestadiolaisten palstaa ja siellä ei kestänyt kirjoittaa sitä oppia mitä Jeesus käski mutta katekismuksen tekstit kelpas luotsille. Kaikki viittaa siihen, että valvojiksi valitaan sisäpiiri hidalkot.


   • topitomera kirjoitti:

    Massapostittamiseksi luokiteltavaksi tulkiaan ihmeellisesti. Esimerkiksi politiikka ja uskonto ovat sellaisia asioita massapotitukseen suorastaan pakotetaan. Katsoin muutama viikko sitten lestadiolaisten palstaa ja siellä ei kestänyt kirjoittaa sitä oppia mitä Jeesus käski mutta katekismuksen tekstit kelpas luotsille. Kaikki viittaa siihen, että valvojiksi valitaan sisäpiiri hidalkot.

    Lestapalsta on juuri yksi niistä, joissa sensuroidaan eniten. Mielipiteiden pitää sopia heidän opetuksiinsa ja näkemyksiinsä, jotta saavat pysyä paikallaan.


  • Paha vastata aloittaneen kysymyssisältöön, koska en kuulu ylläpitoon. Satun nytkin vain surffailemaan juuri tällä palstalla: tämäkään palsta ei ole erityinen intohimoni. En tiedä. Vastaan aloitustekstin kyselyyn, että mahdollisesti eniten multa on tässä Suomi24:a poistatettu viestejä, joissa olen puolustautunut solvaukseen. Siis tuntemattomien minuun joko luuloista johtuen tai tahallisesti kohdistamaan pelotteluun, verraten neutraalista ilmaisustani huolimatta. En tosin aina ymmärrä tai halua käyttää hymiöitä, mikä voisi karsia pahimmin vainoharhaiset, koska en tapaa hymyillä tuntemattomille netissä nimettömästi sen enempää, kuin hymyilisin uppo-oudoille kadullakaan, mikäli teksti olisi törkeää.

   Se että joitakin minunkin tekstejäni ehkä on poistatettu, tuskin on ylläpidon vika, vaan mahdollisesti niiden, jotka ehkä eivät ymmärrä sananvapauskäsitteen merkitystä edes peruskoulutasolla. Ihmisryhmiä en ikinä solvaisi: sori, mutta koulutus estää, eli että kun on koulutettu välttämään yleistämistä, se olisi viimeinen mitä keskustelupalstoilla tekisin;etenkään tällaisilla nimettömillä. "Natseja" (aloittaja mainitsee natsit tekstissään) tosin inhoan, ja osaan erottaa rasistiset viestit. Aloittaneen persoonasta en väitä mitään, luonnollisestikaan.

   Itse pidän sananvapauden vastaisena toimintana esimerkiksi tällaisella nimettömällä keskustelupalstalla pelottelemista, mikäli nimettömässä keskustelutilanteessa keskustelijan mielipide eroaa jonkun spesifin nettiaktiiviporukan mielipiteestä. Keskustelukykyiset eivät - eivät tietenkään, tahallaan, tokikaan, riko keskustelupalstojen sääntöjä. Etiikka on juttu, mitä on osalle jaettu lusikalla, osalle kauhalla.

   Se mikä ehkä on säälittävintä netissä minusta, on se, että jos koetulle mielipiteelle ei muuten internetissä koeta saatavan tehoa, kuin pakkomielteisellä erimielisyyden tai moniäänisen ja rehdin keskustelun vaientamisyrityksillä, missä kahjoimmat valitettavasti näkevät suurtakin vaivaa, kiusatessaan erimielisiä. Voisivat nettikiusaajat kuitenkin jättää rauhaan ihmiset, jotka käyvät vain keskustelemassa näillä nimettömillä Suomi24- palstoilla, vaiko haluavatko he, että nettiin saisi kirjoittaa vain osa ihmisistä? Eli että jos yhden kerran sanoisi eriävän mielipiteen, joku muu junttijantteri päättäisi, että mitä mieltä sinä olet tai että mitä mieltä minä olen tai joku kolmas osapuoli?

   Minua ei muu haittaa, kuin se havainto ja omakohtainen kokemukseni, että tää Suomi24 ei ole tavalliselle ihmiselle mikään miellyttävä keskustelupaikka. Mitä sananvapauteen tulee, niin itse ainakin katson sen osalta näillä palstoilla olevan mahdollisesti jokin ongelma,jos kerran tavallinen ihminen näkee yötkin painajaisia tässä Suomi24:a saamistaan solvauksista ja joutuu soittelemaan melkeinpä poliiseja ja ylläpitoa myöten läpi erinäisiä instansseja siksi, että jotakin höyrypäätä ( en viittaa aloittaneeseen, enkä tiedä kuka tai mikä on) ei miellytä joku ajanvietteekseni keskustelupalstalle kirjoittamani nimetön ja naamaton yksittäinen kommenttini... Rasisti minä en ainakaan ole. Enkä minkään nettiyhteisön jäsen millään profiililla missään enkä edes tässä, mistä syystä sinunkin keskustelunaloittanut ( mikä lienetkin) soisi olevan lähinnä iloinen, että minä todella aidon vilpittömästi tässä keskustelupalstaviestiisi kirjoitan, ilman mitään ennakkoajatuksia tai oletuksia.

  • 1) Minkä aihepiirin kohdalla sinun viestejäsi on poistettu eniten Suomi24:ssa?

   Vastaus: Kaikki pakkoruotsia arvosteleva mielipide sensuroidaan pois. Aihe on tabu ja ainoastaan pakkoruotsiin myönteisesti suhtautuvat ovat sallittuja mielipiteitä

   2) Oletko mielestäsi tällöin noudattanut Suomi24:n sääntöjä loukkaamatta ketään
   henkilöä tai ryhmittymää?

   Vastaus: Kyllä

  • Politiikka/kansanedustajat sivulta poistettu pitkä ja vanha ja toimiva keskustelu joka liittyy kahden eduskunta avustajan tuleviin oikeudenkäynteihin taisi olla otsikolla eduskunnassa kärhämä työsopimuksista

  • Salaliittoteoria palstalta poistetaan aina samantein tällainen viesti:

   Jenkeistä puolet uskoo viralliseen 9/11 -selitykseen.
   Suomessa harva taitaa edes tietää, että siellä sortui kolmaskin
   torni johon ei edes mikään lentokone törmännyt.

   http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=8752

   Syyskuun 2001 iskujen 12. vuosipäivän alle ajoitettu kyselytutkimus osoittaa, että joka toinen amerikkalainen epäilee Yhdysvaltain hallituksen kertomusta iskuista. Nähtyään videoita kolmannen pilvenpiirtäjän – 174 metriä korkean WTC 7:n – tuhosta lähes puolet amerikkalaisista pitää varmana tai todennäköisenä, että pilvenpiirtäjä purettiin hallitusti räjähtein.

  • Kokemusta on, eikä mitenkää mairittelevaa sellaista. Poistoissa ei katsoakseni olla noudatettu minkäänlaista linjaa!

   (Katsotaan poistetaanko tämäkin...)

  • abortista sen traumatisoivan karmean totuuden kertovat viestit on ympäri nettiä mistä et niitä löydä etkä voi jokapaikasta poistoon runkuttaa XDDDDD mahtaa ahistaa ja kirvellä kipeesti!!!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Hyvähän poistaa ei toivotut tyypit omalta listalta kaikkialta! Ja, vaan tuppaavat tulemaan uusilla nimillä takaisin, huomaamatta. Jos kovasti häiritään ja syrjittään, niin parempi on poistua itse sieltä Hevonperseeseen? On muuten Kuusamossa paikka! Eli ihan oikeasti kirjoitettu on, että siellä lohijoen varrella.

  • Kiellettyjä aiheita ovat ainakin viranomaisrikollisuus, korkean tason korruptio, maanpetos, ydinvoiman massatuhot, pakkoruåtsi, mamurikollisuus, ZWO:n aiheuttama tuho...

  • Lukekaa Suomi24:n keskustelun käyttöohjeet. Moniko teistä on lukenut?

  • Yle (toimittaja Antti Hirvonen) ilmoitti, että Yle poistaa harvoin keskusteluja. Harvoin tarkoittaa, että Ylekin poistaa keskustelujaan. Suomi24 on minulle tuntematon.

  • Jopa kirjoittamisen aikana poistetaan viestit Niinistö, Stubb, Katainen, Soini (jälkimmäisen US/Israel yhteydet/palaverit).
   Työnantajia koskevat kirjoitukset eivät mene läpi edes 50x yrityksellä.

   Jos Viestissä sana NSA SUPO POMMi TERRORISMI jne jne jne ja tietoja yhteyksistä niin yleensä "jää haaviin", eli poistetaan.

  • Monia aiheita on sensuroitu. Tässä esimerkkejä:

   1sraelin harjoittama kansanmurha.
   Uuäsaan hyökkääminen valtioihin, jotka ovat saaneet korvattua hirmuhallituksensa demokratialla.
   Eräästä Kauko -Idän maasta kotoisin olevan naisen yrittämä suomalaisen miehensä tappo (poistettiin alle tunnissa, useita kertoja).
   Seuraavat viisaat amerikkalaiset mainitseva keskustelu: Noam Chomsky, Howard Zinn, Ralph Nader.
   Luomuvihannesten ja -hedelmien terveyttä edistävä vaikutus.
   Myrkkyjen käytön haitallisuus viljelmillä (kun olin muutaman päivän ajan tästä aiheesta kirjoittanut viljely-palstalla, sinne räpsäistiin rekisteröitymispakko).
   Lääkärien, hoitajien, sairaaloiden ja terveyskeskusten tekosille ei enää ole edes palstaa, joten sensuuri on todella rankkaa.
   Minkään muiden kuin mykkyteollisuuden tuotteiden hyödystä syövän parantamisessa ei anneta keskustella.
   Nykin kolmen tornin hajotusräjäyttäminen on tabu-aihe.
   Muitakin on, mutta nämä tuli nyt mieleen aluksi. Minut varmaan taas blokataan vähäksi aikaa; he tekevät sitä jatkuvasti.

  • Niinistö, katainen, kokoomus, israel, juutalaisuus, keskuskaupat/isot ketjut, etujärjestelmät, magneettimedia. Nämä saneerataan aina ennen klo 06 pois.

  • Eikö täällä saa arvostetta luotsejakaan! Kummallinen paikka.

  • 1) Minua on ennakkosensuroitu, joten en voi enää kirjoittaa. Tämäkään ei ehkä tuu. Vain yhden-kahden tekstin olen huomannut poistetun, varmaan enemmän. Olisin kommentoinut seuraavia aiheita: Kepu, maataloustuet, EK, porvarien valta jne.
   2) En ole ikinä käyttänyt alatyylisiä ilmaisuja eikä minua kiinnosta r-jutut.

  • Täysin asiallinen avaukseni, joka kertoi kirkosta eroamisesta eräällä suomalaisella paikkakunnalla, poistettiin. Mukana oli linkki tästä aiheesta uutisoineen paikallislehden verkkosivuille, mutta ei suoraa lainausta, vaan itse kirjoittama referaattini.

  • 1) Islamista asialliset faktapitoiset alotukset. Suvakkien, homojen, eri sukupuolisuuksien kritisoiminen. Tupakanvastaiset kuvat? Antisemitismin vastustaminen? Hamasin telotukset.

  • Kokemukseni mukaan ainakaan seuraavia asioita ei saa kannattaa::

   - EU-kriittisyys
   - maahanmuuttokriittisyys
   - konservatiivisuus
   - juutalaisten oikeudet

   Erityisesti sensuroijat riemastuvat Donald Trumpia kannattavista viesteistä, koska Trump kannattaa kaikkia yllä mainittuja.

  • Suomi24 iltasanomat ja utube sensuroi järkeviä ihmisiä. tyhmät kommentit saa olla

  • Joskus karroin miten kadehdin toisten isoja mulkkuja eritoten mustaihoisten miesten.
   Silloin lähti viesti pois ja käsittääkseni peniskateus ei ole laitonta tai muita loukkaavaa?

  • Rinteen lupauksista mm tuo eläkeläisten 💯 euron esille tuominen ,ei aina mene läpi ja tulee s postia englanniksi ? Ei ymmärrä ,ollaan Suomessa ,Suomi 24 lähettäkää s postit SUOMEKSI !

  • Minulta poistettiin viesti terrorismi palstalta missä osallistuin keskusteluun isis vaimojen palauttamisesta suomeen. Viestini oli täysin asiallinen ja ilmaisin siinä että mielestäni näitä naisia ei tule palauttaa takaisin suomeen, mutta ilmeisesti se rikkoi sitten jotakin sääntöä. Hassua, että kyseisellä palstalla oli oikeasti asiattomia viestiä, mutta ne saivat sitten jäädä :D

  • Tämä teksti on liikaa keskustalaiselle delete-nappulan painajalle:
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13f222cd-df38-490c-841c-2a9f641dd538
   :
   Onko keskustalaiset ajamassa Savonlinnaa edelleenkin kurjistumisen tielle ... Etelä-Savon äänestyspiirinsä takia????!

   "Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tavoittelee siirtyvänsä osaksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä erikoissairaanhoidon osalta. Sosterin yhtymävaltuusto päätti yksimielisesti myös siitä, että mahdollista maakunta-sotea valmistellaan myöhemmin vain yhteen suuntaan eli Pohjois-Savon suuntaan.

   Keskustan unelmamallissa Sosterin jäsenkunnat olisivat osa Etelä-Savon maakuntaa.
   — Jos maakunta-sotea valmistellaan pelkästään Pohjois-Savon kanssa, se saattaisi tarkoittaa, että Savonlinnan seutu lähtisi Etelä-Savon maakunnasta. Siitä seuraisi Etelä-Savon maakunnan hajoaminen, sanoi Savonlinnan kaupunginvaltuustossa istuva tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk)

   Vaikka Mikkeli on Savonlinnaa suurempi kaupunki ja Etelä-Savon maakuntakeskus jo nyt, Mikkeli ja Savonlinna ovat taistelleet maakunnan herruudesta ja kaupunkien elinvoimasta. Savonlinna ei halua antaa Mikkelin vahvistua omien palveluidensa heiketessä. Edellinen hallitus ei antanut Savonlinnan siirtyä sote-uudistuksen myötä Pohjois-Savoon, vaikka enemmistö kaupunginvaltuustosta niin tahtoi.

   Mikkelin sijaan Sosteri käänsi katseensa Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin, jonka ydin on Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS). ”Pohjois- ja Itä-Savon erikoissairaanhoidon yhdistyminen loisi Itä-Suomeen kahden kampuksen yliopistollisen sairaanhoitopiirin”, kuvaillaan KYS:n ja Sosterin laatimassa, tällä viikolla julkaistussa selvityksessä."

   Jokohan keskustalaiset antaisivat viimeinkin Savonlinnan kehitykselle mahdollisuuden jättämällä omanapaiset poliittiset intohimonsa kaupungin edun jälkeen toiselle sijalle!?!

   Tämä keskustelu poistettiin heti julkaisun jälkeen .... kysymys Suomen Keskustan toiminnasta Savonlinnassa!!!! Totuus koskee keskustalaiseen tekstien poistajaan, niin kuin ennekin!!!

  • 1) Abortti, islam ym. uskontoaiheiset palstat, joilla tuntuu olevan erityisen herkkä nahka erilaisiin näkemyksiin. Kerran tein aloituksen n-----i-sanan käytöstä historiassa, joka poistui saman tien, ilmeisesti koska sana on blokattujen listalla, joten käytännössä koko sanaa ei voi mainita tai siitä puhua. Minusta tämä on silkkaa sensuuria, jota en ymmärrä länsimaisessa demokratiassa, jossa pitäisi käytännössä olla sananvapaus. Huom, ketään ei nimitelty eikä loukattu aloituksessa.

   2) Asiallisia olivat. Ja ne jotka ovat olleet vähemmän asiallisia, joutivatkin poistoon, enkä viittää niihin tässä .

   • Lisäys vielä edelliseen: "Oletko mielestäsi tällöin noudattanut Suomi24:n sääntöjä loukkaamatta ketään henkilöä tai ryhmittymää?"

    Ovat olleet sääntöjen mukaisia eli siinä mielessä eivät ole olleet loukkaavia, mutta se, jos lukija loukkaantuu erilaisesta näkemyksestä tai mielipiteestä on tietysti toinen asia, jolla perusteella kuvitellaan, että viestin voi poistattaa. MUTTA shän ei ole riittävä peruste poistoon, vaan on sensuuria ja sananvapauden estoa.


  • MInulta poistettiin kerran viesti enkä ymmärrä mitä sääntöjen vastaista siinä oli. Osallistuin keskusteluun missä jaettiin kokemuksia narsistisesta ystävästä. Kerroin oman kokemukseni ja viestistä ei tullut mitään paikkakuntia eikä nimiä esille, eikä muutenkaan mitään mistä tuon henkilön olisi voinut tunnistaa. Kerroin vaan tän henkilön käytöksestä ja se sitten poistettiin.

   • suomi24:n sananvapautta parhaimmillaan ... nauttikaa!


   • Eikö tämä tämä seksivideo kuuluisi Suomi24:n seksiosastoon, jonne on oltava yli 18-vuotias?!!


  • Savonlinnassa näköjään toimii edelleenkin se Savonlinnan kuuluisa poliittinen sensuuri!!!
   Tämäkin poistettiin välittömästi:

   Nyt on kyllä todellakin järjettömän provosoiva ja kohtuuttoman negatiivinen aloitus ja näköjään samasta kynästä jatkoakin!

   Olen totaalisen erimieltä Sosterin toiminnasta, jota pidän erittäin toimivana ja jopa superystävällisen henkilökunnan paikkana.
   Olen käynyt muuallakin Suomessa kunnallisessa terveydenhoidossa ja pakko myöntää, että Savonlinnan terveyskeskuksen ja sairaalan toiminta on laadukasta ja asiakasläheistä. Joka kerran olen päässyt ihan hyvin lääkärille ja tarvittaessa pääsee päivystykseen vaikka keskellä yötä ja apua saa!

   Savonlinnan sairaala on niin hieno sairaala moderneine laitteineen, huippuosaajineen ja sairaanhoitajaoppilaitoksineen, että se on ihan elintärkeä kaupunkimme olemassa ololle ja kaupunkimme nousemiseksi 'entiseksi' elinvoimaiseksi Savonlinnaksi.
   Savonlinna jäsenkuntineen on saatava Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaanhoitopiiriin KYS Savonlinnaksi. Kuopion kanssahan Sosteri on hyvin arvosanoin tehnytkin jo vuosikaudet paljon yhteistyötä.

   20.2.2020 oli hieno ja informatiivinen mielenilmaus Savonlinnan keskussairaalan palveluiden turvaamiseksi ja Sosterin jäsenkuntien liitoseksi Pohjois-Savon tulevaan sote-alueeseen.
   Nyt on valtiovallan murrettava poliittiset aluerajat ja toteutettava Sosterin jäsenuntien tahtotila liitoksesta Pohjois-Savon tulevaan sote-alueeseen.

   KYS Savonlinnan ja SAVONLINNAN PUOLESTA!

   Minkä takia tämä poistettiin - en voi ymmärtää!!!

   • Kaikenlaista Savonlinnan sairaalan haukkumista kyllä saa kirjoittaa, mutta ei hyvän ja toimivan sairaalan puolesta!


  • Totta se savonlinnalainen sensuuri on - törkyjä saa kirjoittaa, mutta kun kritisoi keskustalaisia päättäjiä, niin eiköhän lähde teksti pois ja vähän äkkiä!

   Aloitukseen: Hienoa asua Savonlinnassa kirjoitti joku populisti ;
   "...varsinkin värikäs ja aina saat olla varuillasi, tuletko pahoinpidellyksi tai raiskatuksi."

   Savonlinnassa ei todellakaan tarvitse olla varuillaan eikä pelätä tulla pahoinpidelyksi tai raiskatuksi. Kirjoittajan värikkyydestä voikin päätellä mihin ryhmään kuuluu!!

  • Kirkkonummelaista meediota koskeva ketju on sellainen missä ei voi kirjoittaa mitään, kaikki poistuu. Esim se että värjäsi siniseksi partansa. Hui, loukkasi varmasti. Kyseinen profiilikin on julkinen.

  • Raamatunlauseiden lainaaminen. Ne poistuu hiprakkaan. Sitten jos keskustelu jatkuu liian positiiviseen sävyyn, niin koko ketju poistetaan. Jos luciferin palvelijat/häiriköt ei saa huomiota/kinauskumppania ja tahtoaan läpi, niin kohta sensuurikeppi käy. Ne nauttii jos kaikki saadaan kinaamaan keskenään, sitten kun yksi tulee väliin ja lopettaa kinaamisen ja puhuu asiallisesti positiiviseen sävyyn, niin sensuuri tulee.

   • Eilen poistettiin matteus 5:11 raamatunkohta ja 9 kertaa putkeen vaikka lyhensin sanaa kokoajan. Lopulta postasin pelkän Blessed sanan ja sekin poistettiin, lopulta sensuroija antoi periksi ja päästi viestit läpi.


  • SAVONLINNAN osiosta POISTETTIIN tietenkin tämä keskustelu välittömästi - miksiköhän??? Savonlinnalainen sensuuri pelaa ...

   Se käsihygienia, hihaan yskiminen ja turvallisen välimatkan (väh. 1m) pitäminen toiseen ihmiseen on nyt todella tärkeää.
   Ennen kaikkea eläikäiset ihmiset ja vähänkin jollakin tavalla sairaat ihmiset PYSYKÄÄ KOTONA, koska Korona-virus on tappava tauti juurikin iäkkäille ja sairauksiensa takia riskiryhmiin kuuluville.
   Jokaiseen kotiin postin välityksellä jaettu kaupungin 'Korona-info' Eläköön Savonlinna kertoo hienosti tärkeitä puhelinnumeroita moneen probleemaan, joten monenlaista apua on saatavilla ihan puhelimitse.

   Vastuullisuus kunniaan niin yrittäjien kuin asukkaiden taholta, ettei tarvita extra-tiloja vainajien säilytykseen - epidemia on vasta leviämässä.
   Kun saisimme pidettyä vastuuttomat uusimaalaiset mökkiloiset pysymään kotonaan tai niiden kaikista mökkihöperömpien pysymään nyt siellä mökillään ja tilaamaan sinne sapuskaa ... niin voipi maksaa, mutta nyt on kysymys savonlinnalaisten terveenä pysymisestä.
   Uusimaallahan se Korona jyllää, ja oireetonkin uusimaalainenkin voi olla tartuttaja!!
   On se hirveää, ettei kaikkien kalloon saa mahtumaan hallituksen ja viranomaistenkaan määräykset - odottavatko nuo vastuuttomimmat ULKONALIIKUMISKIELTOA vai mitä?

  • Ei taida onnistua kun moderaattori on runkku!

  • Hyvin erikoista moderointia täällä on ja herääkin kysymys, että onko suomi24 myös Sanoma-konsernin omistama.

   Yritin siirtää tuon sananvapautta koskevan keskustelun tänne mihin se kuuluu, ja se poistettiin heti.
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16338150/aina-tulee-sanomista

  • Savonlinnassa lentää heti pois kirjoitus, jossa kirjoitetaan Keskustasta - se on se SAVONLINNA kuuluisa SENSUURI!

   Taas taistellaan Savonlinnassa Suomen Keskustan kanssa!!

   Sosteri on noin 40 000 asukkaan alue, joka koostuu Savonlinnasta, Rantasalmesta, Sulkavasta ja Enonkoskesta.
   Sosterin alueen muodostavien kuntien mielipide on selvä. Ne haluavat mukaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin ja sote-maakuntaan, jonka moottorina toimii Kuopion yliopistollinen sairaala.

   Tämä johtuu siitä, että Savonlinna naapurikuntineen ei halua jakaa sote-resursseja Etelä-Savon toisen keskussairaalapaikkakunnan Mikkelin kanssa.

   Savonlinnan alueen Sosterissa toivo laitetaan yhteistyöhön Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa.

   Savonlinna odottaa, että siirtyminen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin tuo sille yliopistollisen sairaalan kampuksen roolin. Savonlinnassa säilyisi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystys, ja siellä tehtäisiin jatkossakin esimerkiksi pallolaajennuksia.

   STM:n kanta on, että yliopistollinen sairaala ei voi rakentaa haaraosastoa yli sairaanhoitopiirin rajojen. Jos siis Savonlinna ja Sosteri haluavat säilyttää keskussairaalansa palvelutason, Sosterin pitää siirtyä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Mutta taas se Suomen Keskusta on tuhoamassa Savonlinnaa politiikkansa takia!!!
   Keskusta näkee, että jos Itä-Savo vaihtaa maakuntaa, voi edessä olla myös vaalipiirijaon muutos.

   Sipilän hallituksen aikaan pakkosiirrettiin Opettajankoulutuslaitos ja sen mukana 1000 ihmistä Joensuuhun - ja se oli Savonlinnalle oikeasti lähes kuolinisku, josta kaupunki kärsii mittaamattömasti ja pitkään!

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/85116acf-34ea-45f7-8120-0ef8748baded

  • Minkä takia muuten Keskustalla on jatkuvasti jotakin salattavaa ja kertomatta jättämistä Suomen yhteiskuntapolitiikassa.

   Kuten esimerkiksi Päivi Nergin tapaus:
   "Syynä luottamuspulaan ovat talven ja kevään 2019 tapahtumat. Nerg työskenteli silloin pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-johtajana eli virkamiehenä, jonka työtehtäviin kuului muun muassa turvata eduskunnan valiokuntien tiedonsaanti hallituksen tekemien sote-lakiesityksien vaikutuksista.

   Iltalehden julkaisemista sähköpostiviesteistä ilmenee, että Nergin johtamat sote-valmistelijat muun muassa pohtivat, keksiikö joku eduskunnassa sen, jos VM jättää kertomatta eduskunnalle kaikista maakunnille siirtymässä olleista tehtävistä ja niiden aiheuttamista menoista."

   Ja sitten ollaan vielä yrittämässä Nergiä, johon jo kansalaistemme luottamus mennyttä, valtiomme 'korkeimmaksi' virkamieheksi Valtiovarainvaliokuntaan. Pitäisi joku ruoti olla keskustalaisillakin!!!

   • Ei mihinkään valiokuntaan, vaan ihan ykkösvirkamieheksi valtiovarainMINISTERIÖÖN!


  • Ei ainakaan tähän päivään mennessä Savonlinnan hyväksi ...
   Sipilän hallituskauden toimimisesta 'Savonlinnan hyväksi' palkintopesti jo kohta käytetty loppuun, joten nyt tulee kaunista puhetta kulttuurin puolesta ...

   "Kosonen: Hyvää huomenta, tämä on hyvä huomen arkkitehtuurin ja designin ystäville. Historiallinen päätös, ei kovin usein luoda näin merkittäviä kulttuuritiloja, kuin tällä päätöksellä ollaan luomassa pääkaupunkimme ydinkeskustaan. Uusi museo voisi avata ovensa 2025. Kauneutta tai käytännöllisyyttä ei ole koskaan yhteiskunnassamme liiaksi. Aistiemme hively vaikuttaa hyvinvointiimme.

   ... tämän arvioidaan vaikuttavan vahvasti koko pääkaupunkiseudun matkailuun"

   Mitäs on tullut saatua Savonlinnan hyväksi tälläkään kaudella???

  • You tubea kriittisesti käsittelevä ketju poistettiin, vaikka oli täyttä asiaa.
   Onko tällä sivustolla ja you tubella yhteiset moderattorit?

  • Savolaisista puhuminen on liian kuumaa niiden omille sivuille ...

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   326
   3724
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   129
   3282
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   183
   2152
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1510
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   31
   1174