kynnet liuskoittuvat lakasta

liuskottuvat kynnet

Olen huomannut, että kun laitan kynsilakkaa, niin kynnet alkavat jo oikeastaan heti seuraavana päivänä liuskoittumaan vähitellen... Ja tämä tuntuu tapahtuvan, oli lakka edullista tai kallista merkkiä. Teenkö jotain väärin?? Pitääkö lakan alle laittaa jotain ainetta? Olen vaan laittanut lakan puhtaalle, kuivalle kynnelle ja korjaillut sitten muutaman pv ajan, ja sitten kynnet onkin yleensä olleet jo ihan palasina :( ärsyttää kun ei pysty pitämään lakkaa kuin silloin tällöin, välissä pitää aina olla muutama viikko että saa kynnet jotakuinkin kuntoon ennen kuin voi laittaa uudestaan. Kynnet vaan siis liuskottuu väkisin ja menee ihan ohueksi, ja oikeastaan vaan kuluu pois. Olen ope, eli en joudu kovin paljon pesemään käsiä tai käyttämään käsidesejä.

Suositelkaa hyviä merkkejä ja aineita joilla kynnet saisi kuntoon. Muuten olen terve urheilullinen nainen, en syö mitään vitamiineja tms mutta kylläkin perusterveellistä ruokaa. Joskus kokeilin jotain piimaa-juttuja mutta ei ne tuntuneet nekään auttavan...

Ihailen muiden kauniita, lakattuja kynsiä. Voi kun saisi itsellesi sellaiset!

3

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chokoholisti

      Olen itse ohutkyntinen, ja kokeillut edellisen kerran kynsien kasvatusta ja lakkausta teininä. Liuskottuminen ja lohkeilu oli ongelma.

      Nyt lähes nelikymppisenä päädyin vahingossa (ja suuresti epäluuloisena) kasvattamaan ja lakkaamaan kynsiäni. Kynteni ovat niin ohuet, että ilman lakkaa ne olisivat typerän näköiset, eivätkä varmasti edes kestäisi. Yllätyksekseni homma on toiminut. Kynteni kasvavat hitaasti, mutta ne ovat kestäneet kasassa. Ovat nyt hieman sormenpään yli, eli ehkä puolisen senttiä tavallista pidemmät. Ja lakkaus kestää normaalin elämän. (Olen leikannut kynnet arviolta 2 kk sitten ja lakannut niitä yhtenäisesti reilun kuukauden).

      Olen miettinyt, mikä on erilailla parinkymmenen vuoden takaiseen verrattuna. Tässä pohdintoja: 1) Kynsilakat ovat kehittyneet, nykyiset kestävät paremmin lohkeamatta taivutusta. 2) Olen itse allergikko, joten en käytä formaldehydiä ja vältän parabeenit ja tolueenit. 3) En leikkaa tai viilaa kynsiäni lainkaan, ne kasvavat muutenkin hitaasti ja todennäköisesti kuluvat riittävästi näppäimistöllä ja keyboardilla soittaessa. 4) Käytän suojakäsineitä kaikissa märkähommissa (siivous, tiski, pyykki). Leipomista en ole kokeillut. 5) Rasvaan käsiä paljon ja runsasrasvaisella allergiaystävällisellä perusvoiteella. 6) Lakkauskokeilua on edeltänyt sattumalta raakaravinnon lisäys ruokavaliossa, nautin runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältäviä smoothieita, joten vitamiinien, entsyymien ja antioksidanttien saannissa on muutoksia. Kasvissyöjä olen ollut jo ennenkin, ja käytän lisänä monivitamiini-hivenainevalmistetta (huom. D-vitamiinin puute uhkaa kaikkia pohjoisessa) ja nyt myös piimaata.

      Kosmetiikkakaupoissa ja markettien kosmetiikkaosastoilla on erilaisia lakkoja ongelmakynsille, kannattaa tutustua. Itse olen käyttänyt vain sellaista normaalia läpinäkyvää aluslakkaa, joka käy myös päällilakaksi ja väliin värillistä lakkaa ( koristetarroja). Tällä hetkellä koetan pidentää lakkauksen kestoa (ekologiset ja ajansäästösyyt). Tämä lakkaus on muistaakseni ollut viikon, ja olen lisännyt kerran päällyslakkaa. Viimeksi mainittu on kotimaisen valmistajan, niin en syyllisty merkin mainostamiseen.

      En ole koskaan käynyt käsihoidossa tai kynsistudioissa (vai miksi niitä sanotaan?). Voisitkohan saada sellaisesta apua? On tietysti mahdollista, että huomaat itse tehdä jonkun asian toisin - kuten minulle on käynyt vahingossa - ja sen jälkeen kyntesi pysyvät kauniina. Onnistut varmasti, älä menetä toivoasi!

    • Tyytyväinen

      Olen 64 vuotias naishenkilö joka on kärsinyt pehmeistä liuskoittuvista kynsistä.Tämän vuoden heinäkuussa yksi tuttava kehoitti ostamaan Bioteekin Teho Piittä jota myyvät melkein kaikki tavaratalotkin.Kolme kappaletta per/päivä.Lisäksi Trind kynnenkovettejaa yksi kerros joka toinen päivä alussa.Nyt kynteni ovat saaneet tätä hoitoa kohta neljäkuukautta ja ovat kovat eivätkä liuskoide yhtään.Ei tule kalliiksi kannattaa koittaa.

    • ohutkyntinen myös

      Kokeile kynnenkovettajakuuria, löytyy esimerkiksi Mavalalta. Muista aina laittaa kynsilakan alle alulakka, sillä värilakka kuluttaa kynttä. Lisäksi alulakka parantaa värilakkauksen kestoa. Myös päälylakka on hyvä laittaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe