Lapsen näkökulma perheväkivaltaan

lapsonen

Olen 16-vuotias tyttö, asun äitini, 8-vuotiaan pikkusiskoni ja isäpuoleni kanssa. Isoveljeni on muuttanut jo omaan asuntoon. Isääni nään viikoittain ja aina kun haluan. Minä ja isoveljeni olemme siis äidin aikaisemmasta liitosta ja pikkusiskoni on äitini ja isäpuoleni lapsi.
Äiti ja isäpuoli ovat olleet yhdessä 12 vuotta ja koko sen ajan perheessämme on ollut väkivaltaa. Ei isäpuoli ole ikinä meitä lapsia satuttanut mutta äitiä kylläkin, tasasin väliajoin. He ovat eronneet monta monta kertaa, mutta aina äiti hänet takaisin ottaa. Poliisit ovat käyneet monia kertoja ja sossussakin on monet kerrat käyty juttelemassa, lastensuojeluilmoituksia perheestämme muutama siis jo on.
Äiti on monta kertaa luvannut eron ottaa muttei koskaan sitä kuitenkaan tee. Pari kuukautta sitten isäpuoleni sai 2 vuotta vankeutta äitini raiskaamisesta ja pahoinpitelystä ja äiti hänet jo jätti ja lupasi jälleen ettei ottaisi enään ikinä häntä takaisin, mutta täällä hän meidän kanssamme taas asustelee (ainakin siihen asti kunnes tuomio astuu voimaan). Asumme todella pienellä paikkakunnalla ja kaikki varmasti tietävät perheemme asiat ja siksi minua hävettää. Kaikki pitävät äitiänikin aivan hulluna enkä itsekkään häntä ymmärrä. Hän on maailman paras äiti, vaikkei pystykkään minulle turvallista kotia antamaan. En voi olla hänelle vihainen, koska rakastan häntä ja vaikka kuinka minua ahdistaakin asua kotona, olen luvannut äidilleni hyväksyä tilanteen koska hän sanoo olevansa todella onnellinen. Mikä minä olen kenenkään onnea pilaamaan. Ja isälleni pääsen pakoon tätä kaikkea aina kun sellainen hetki tulee.
Halusin kertoa tämän kaikille niille vanhemmille joiden perheessä on väkivaltaa ja lapsia. Vaikka lapsiin ei väkivalta kohdistu eikä heistä sen näkemisen vaikutuksia päälle päin huomaa, sisällä syvällä kuitenkin ovat nuo kamalat muistot jotka eivät koskaan unohdu ja jotka tulevat monien vuosienkin päästä vielä mielessä kummittelemaan. Antakaa lapsillenne turvallinen koti, sillä he ovat viattomia. Eikä kukaan halua nähdä kun omia vanhempia satutetaan.

8

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osku987

      Hei!

      Todella ikävää että sinulla ja perheelläsi on tällainen ongelma-henkilö sotkemassa sekä äidin että lasten elämää. Ja vaikka äiti on rakas ja hyvä äiti, niin riittämättömän voimakas irtautumaan tästä henkilöstä.

      Huomasin että sinulla on isoveli, joka alkaa olla jo aika mies. Kiinnostaakin tietää, miten on mahdollista että hän ei puutu asiaan? Eihän tällaisiin kavereihin kuin mitä isäpuolesi edustaa pure mikään muu kuin kylmä kyyti "saunan takana". Enkä tarkoita mitään henki pois hommia, mutta sen verran "voimakasta puhuttelua" että ymmärtää vaihtoehtoja olevan kolme. Joko oppii käyttäytymään kunnolla tai sitten häipyy vapaaehtoisesti perheenne elämää sotkemasta. Kolmas vaihtoehto onkin sitten isäpuolen kannalta hankalampi.

      • Ne ihan selvästi juonittelee jotakin ja on sopinut etukäteen kaikki raiskaamiset ja hakkaamiset.


    • järkihoihoi

      Aikamies voi olla 18-vuotias tai 30. Enkä usko, että monikaan 18-24-vuotiastaan menee puhuttelemaan miestä, joka nyrkki on herkässä. Ja jos äiti on sanonut että on onnellinen, ei siihen lapset helposti väliin mene. Kuten luit, tyttö itsekin on luvannut kestää tilanteen, koska äiti on kuulemma onnellinen.

      Inhottavaa kaataa vastuu perheen pojan niskoille.

    • Ei mitään järkeä!!!

      Hmm maailman paras äiti? Lapset aina niin ajattelee kun rakastavat vanhempiaan mutta tämä äiti ei ole maailman paras koska ei pidä lapsiaan turvassa. Äidin pitäisi tajuta mitä tälläisen elämän näkeminen tekee lapsille mutta hän on heikko mitä minä en arvosta. Tälläisessä elämässä lapsella ei ole omia ajatuksia, ei omaa elämää, eikä tervettä elämän alkua. Oma äitini oli alkoholisti ja yksinhuoltaja ja minä näin ja koin kaikenlaista niin kokemusta on mitä tämmöinen elämä tekee lapsille ja mitä teki minulle. Aikuis-iässä se vaikuttaa kaikkiin ihmis suhteisiin mitä sulla ikinä on. Joku tai jokin pitäisi saada äitisi heräämään todellisuuteen että hän voi menettää lapsensa jos tätä jatkaa. Asun toisessa maassa ja täällä on laki että jos äiti ottaa miehen joka varsinkin on jo tuomittu väkivallasta häntä kohtaan kotiinsa asumaan tai on missään tekemisissä hänen kanssaan, lapset otetaan huostaan. Täällä vahemmästäkin otetaan lapsia huostaan.

    • Hei.

      Kerroit isäpuolesi väkivaltaisuudesta äitiäsi kohtaan ja väkivallan näkemisen vaikutuksista lapsiin. Äitisi on ratkaisevassa asemassa tilanteen muuttamiseksi. Ratkaisujen tekeminen on ymmärrettävästi vaikeaa, eikä se ole sinun vastuullasi. Itseäsi voit kuitenkin auttaa. Apua tilanteeseesi voit saada esim. nettiturvakodista osoitteesta www.turvakoti.net. Sieltä löytyy apua myös äidillesi. Voit myös ottaa yhteyttä lähimpään Rikosuhripäivystyksen palvelupisteeseen. Yhteystiedot löydät www.riku.fi.

      Ystävällisin terveisin
      Stella
      Rikosuhripäivystys

      • Väkivallan näkeminen on vain hyvin opettavaa. Älä unohda että WW3 syttyy aivan lähivuosina


    • Tyson

      Niin kauan kuin äitisi hyväksyy pahoinpitelyn häntä kohtaan, ei mitään tule tapahtumaan. Itse olen 17 vuotiaan pojan äiti ja olen ollut väkivaltaisessa suhteessa
      5 vuotta ja onneksi päässyt irti. "Heräsin" kun poikani sanoi minulle ettei halua tulla minun hautajaisiin.

    • Itse666

      Laitoin kännikala isäni ruotuun noin 14 vuotiaana. Loppui vittuilu ja uhkailu kuin seinään. Tosin elämäni oli jo mennyt aika pahoin pilalle siinä vaiheessa enkä oikeastaan vieläkään ole toipunut. Ei kai näistä ikinä toivukaan, elää vain päivän kerrallaan ja yrittää olla tekemättä samoja virheitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe