Flamenco kitaraa hankkimassa

Jaajaajaajaaa

Hei!
Aion hankkia akustisen kitaran flamencon soittamiseen tässä lähiaikoina. Luultavimminkin tulen tilaamaan instrumentin netin kautta sillä tarjonta kotikaupungissani (Joensuu) ei ole kovinkaan päätä huimaavaa.

Hintahaarukka kitaralle on 300-450e.

Itsellä ei ole paljoakaan käsitystä flamenco kitaroista, sillä kitaransoitto on keskittynyt lähinnä sähkiksen soittoon. Joten apu ja vinkit olisivat ihan paikallaan

8

2852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain juttua

      Soittimen ostamista näkemättä ja kokeilematta ei kaiketi pidetä kovin viisaana temppuna. Itse tuli kumminkin semmoinen tehdyksi eikä vallan huonosti käynyt.

      Näin nimittäin eräässä helsinkiläisessä liikkeessa Fransisco Bros -merkkisen espanjalaisen flamencokitaran mallia 20F eikä se ollut hintaansa nähden ollenkaan hullumpi. Selvittelin netistä kyseisen merkin taustoja ja siellä oli aika hyviä lausuntoja ko. merkistä. Itseä rupesi kiinnostamaan pikkuisen kalliimpi malli 40F, joka oli vielä halpa sekin. Sitä vain ei missään päin suomea ollut nähtävillä ja ajattelin että ei siinä kovin huonosti voi käydä ja tilasin soittimen Tone Toys -nimisestä liikkeestä, ei maksanut laukkuineen kuin jotain 500 euroa.

      Hintaisekseen on ollut oikeinkin mukava peli. Pieni valmistusvirhe siinä oli mutta sen kyllä laskisin yksilöviaksi. Pariin pohjarimaan oli nimittäin tullut tehtaalla liimaa sen verran huonosti että olivat itse asiassa muutamasta kohden irti ja aina joskus tekivät pientä särinää. Oli sen verran epämääräinen vika että en aivan heti löytänyt mutta kun sitten keksin, oli aika helpppo korjata. Yksilöviaksi laskisin sen perusteella että kun kyselin asiaa sähköpostitse tehtaalta, vaivautuivat vastaamaan ja olivat itse asiassa hyvinkin avuliaita. Ei oikein vaikuttanut siltä että tuollaiset ovat vakio-ominaisuuksia heidän kitaroissaan.

      Kyllä tuossa hintaluokassa vielä uskaltanee netin kauttakin ostaa, onhan niissäkin kaupoissa palautusoikeus jos jotain aivan sutta sattuu saamaan.

      Aloittelevalla on sekin ongelma että vaikka soitinta saisi kokeillakin, ei oikein kunnolla osaa arvostella sen ominaisuuksia ennenkuin on sen verran soittanut että kaikki mahdolliset palautuspäivämäärät on jo menneet. Kalliimpaa ostettaessa olisi hyvä käyttää konsulttina jotakin enemmän kokemusta omaavaa.

      Mitä itse flamencokitaran ominaisuuksiin tulee, niin siihen pätevät samat perussäännöt kuin kitaroihin yleensä. Suora kaula pitää olla ja nauhajaon oikea että intonaatio on kohdallaan. Varsinaisiin flamenco-ominaisuuksiin kuuluu se että kielet ovat matalammalla ja rakenne kevyempi kuin klassisessa versiossa. Kielten mataluus asettaa klassiseen verrattuna vielä ehdottomamman vaatimuksen kaulan suoruudelle, pelivaraa ei juuri ole kun ne on niin matalalla. Ne on itse asiassa niin matalalla että aivan täydellisenkin kaulan kanssa tasapainoillaan kielten korkeuden ja hyväksyttävän särinämäärän kanssa.

      Ja tietysti flamencokitarassa on taputuslevy eli golpeador mutta se nyt ei ostettaessa mikään ongelma ole, saa sen myöhemmin itsekin laitetuksi jos ei valmiina ole. Perinteisesti flamecokitaran sivut ja pohja on sypressiä mutta se lienee enemmänkin puun helpommasta saatavuudesta tullut perinne. Sanovat että siinä on raaempi ääni kuin joissakin muissa vaihtoehdoissa ja sitä taas voi pitää "justiinsa flamencona" tai ei, makuasioiksi menee.

      Sellaisenkin ohjeen olen jossakin nähnyt että kun hyvää flamencokitaraa läimäyttää sivuun, ei kuulu pelkästään kopsahdus vaan se koko soitin helähtää soimaan. Jotain sellaista herkkyyttä siinä kaiketi pitäisi etsiä sen lisäksi että on muuten virheetön peli.

      • satasiaei

        Huutokauppakeisari keisari myi hyvän espanjalaisen kitaran hintaan 68 ekee. Eli alle satkun saa hyvän kitaran jos osaa ostaa. Hullut maksaa satasia.


      • niinpääniiiin

        HaHaHaaHahHaa

        Ensinnäkin Huutokauppakeisari kyllä tuntee tavarat ja toiseksi hyvää espanjalaista kitaraa et saa 68 eken hintaa edes huutokaupasta.

        Jotenka sun kirjoitus oli ns. BS


    • Jaukka

      Hiljakkoin sain flamenco-kitaran. Se on Yamaha CG182SF. Minulla on ollut yhteensä viisi erilaista kitaraa, jos mukaan lasketaan sekä metallikieliset akustiset että nailonkieliset. En toki ole ollenkaan kitaroiden asiantuntija, mutta noin hienosti soivaa kitaraa kuin tuo Yamaha, en ole koskaan aimmin käsissäni pidellyt! Olin aivan ällikällä lyöty! Lisäksi tuo Yamaha on, kuten jostain luin, todella hyvin käteen sopiva ja mukava soitettava. Eivät siis olleet ylisanoja nuo lukemani. -Flamenco-kitaroita ei ole hyvin paljon tarjolla meidän kaupoissamme. Klassisia kitaroita ja matellikielisiä on kyllä paljonkin tarjolla. Ja ammattikitarat ovat toki hurjan kalliita. WecoMusic tarjoaa Portugalissa tehtyjä flamencoja, joista halvin on siinä parisataa hinnaltaan. En osaa sanoa laadusta ja soitettavuudesta mitään verrattuna esim. tuohon Yamahaan. Joitakin muitakin merkkejä on kyllä saatavilla, mutta niistäkään en osaa mainita sen kummenpaa. - Olen tuohon Yamahaan niin mielistynyt, että mie taijan joskus hankkia, jos putjetti piisaa, metallikielisen Yamaha LL6 ARE-kitaran tai sitten LL16 ARE:n.

      • paraskaikista

        Yamaha on paras, suurin ja kaunein.


    • niinsevainon

      Tuolla hinnalla tarjolla pelkkää paskaa.

    • Anonyymi

      Vastaan tähän vanhaan viestiin, jos joku on näinä aikoinkin kiinnostunut halvasta Famecokitarasta.
      Ites ostin Fatzerin outletistä Yama C40, eli klassisen kitaran 60 eur.
      Särisee luki kitaran päällä. päällä.
      Eikös flamencon kuulukin olla vähän ronski ääneltään.
      Toi ei tietenkään ole org. flamenco, eli kopan hieman isompi n 2-3 cm,
      Vaihdoin uudet savarezin kielet ja laskin kieliä niin alas kun sain.
      Hyvin toimii ja kaunis ääni.
      Sanovat että aika hyvän klassisen saa samaan hintaan kuin keskiluokan flamencon,
      koska ovat kaliimpia.
      Huippumallit ovat oki erikseen.

    • Anonyymi

      "Flamenco kitaraa hankkimassa" - Flamenco on hankkimassa kitaraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe