Miten sinä tekisit? Vuorotteluvapaa vai ansiosidonnainen?

kati66--

Hei, Harkitsemme muuttoa Savoon puolisoni kanssa. Molemmilla työpaikat pks:lla. Molemmat poikki töistä ja kiireestä. Haluamme muutosta elämään ja ostamalla puolet halvemman asunnon niin saisimme velkatakaan huomattavasti helpommaksi. Sanoisimmeko itsemme irti kokonaan, jolloin rahaa jäisi käyttöön vähän enemmän vai olisko vuorotteluvapaa parempi vaihtoehto vaikka emme tulisi kuin pakosta etelään takaisin. Pelottaa työllisyystilanne Savossa. Kiitos vastauksista.

8

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virkamies

      ite vanhana (52v) käyttäsin ensin vapaan, jos työnantaja suostuu edes siihen ja jäisin vaikka loisimaan, jos ei velkaa ja paluu aikanaan ei kiehdo. Lamahan leikannee kaikkia korvauksia aikaa myöten.
      Jos on vielä terve, työhaluja ja nuori, ammatin ehtii vaihtaa, erit. hoitoalalle mahtuu.
      Epävarmempia pätkätöitä on muuallakin, entä yrittäjyys? Onko oravanpyörää sittenkin?
      Mutta on vain yksi elämä, terveys jne.

    • alkup.

      Kiitos virkamies vastauksestasi. Olen niin samaa mieltä kanssasi.

    • kokemusta on

      Käytä ensin se vuorotteluvapaa mahdollisuus, jos et sitä saa niin sit ansiosidonaiselle

    • Vaihdoin alaa

      Samaa mieltä. Käyttäkää toki ensin vuorotteluvapaa jos saatte ja muutatte sitten sinne Savoon. Ja sen vuoden aikana Savosta voi löytyä uudet mukavat työpaikat :-)

    • vuorovapaalla ollut

      VV perustuu kolmen osapuolen sopimukseen joka on sitova! Et voi keskeyttää sitä aiemmin, mutta irtisanomistilanteessa palaat työhösi irtisanomisen ajaksi ja mahdollisesti maksat maksetut korvaukset takaisin... Tämä kannattaa selvittää hyvin tarkoin ennen vv.lle hakeutumista!

      Suora irtisanoutuminen on selkeämpää eikä asiaan sotketa tuntemattomia henkilöitä mukaan! Kyse siis tilanteesta jos todellakin aikomus muuttaa toisaalle ja muuttaa tämä ainoa elämä oikeasti!

      VV on hyvä irtiotto sinällään jos haluaa rauhassa pohtia tulevaisuuden mahdollisuuksia ja saada mukava irtiotto rutiineista. Pitkäaikainenkin vv loppuu aikanaan ja palattava siihen entiseen arkeen ja nopeasti taas se on sitä samaa rutiinia kuin ennenkin ja on loman tapeessa taas...

      Onnea valinnallenne on se mikä tahansa!

    • akavan_erityisalat

      Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

      Hienoa, että olette päättäneet tehdä rohkean ratkaisun, ja muuttaa vallitsevaa raskasta elämäntilannetta. Oma mielipiteeni on, että jatkon työllistymisen kannalta on aina parempi, jos CV:ssä ei ole aukkoja. Vuorotteluvapaa antaa mahdollisuuden miettiä mitä haluaa ilman varsinaista katkoa työelämässä.

      Mikäli sinä ja/tai puolisosi kuulutte johonkin ammattiliittoon ja sitä kautta työttömyyskassaan, on sinulla/teillä oikeus saada myös ansiosidonnaista vuorottelukorvausta. Tämä varmasti tasapainottaisi taloudellista tilannetta.

      Ystävällisin terveisin,
      Akavan Erityisalat

    • Elämä on valintoja

      Vuorotteluvapaaseen ei ole subjektiivista oikeutta. Työnantajan on palkattava tilalle kortistosta vähintään päivän työttömäna ollut henkilö. Vuorotteluvapaakorvaus on kassan jäsenillä joko 70 % tai 80 % ansiosidonnaisesta päivärahasta, riippuen työhistorian pituudesta. Netistä löytyy laskureita googlettamalla - tai kysykää työttömyyskassasta arviota.

      Toivottavasti työnantajanne suostuu vuorotteluvapaapyyntöön myönteisesti. Työstänne riippuen uuden ihmisen perehdyttäminen ei aina ole yksinkertaista ts. mitä vaativampi työ, sen haasteellisempaa on saada tilalle työtön.

      Perehdyttäminen vie yleensä toisen henkilön työpanoksen ja sitäkautta paine töiden tekemisestä kasautuu vielä toistenkin työnetkijöiden harteille.

      Vakipaikkaa on varmaan aika vaikea saada, mutta jos "pesämunana" on velaton asunto pääkaupunkiseudulla, jonka myytte ja ostatte huomattavasti edullisemman asunnon maakunnasta, voi olla mielekäs ratkaisu. Itseään ei kannata aja "piippuun". Meillä on vain yksi elämä, josta kannattaa nauttia.

      Teettepä miten tahansa ratkaisun, toivon kaikkea hyvää !

    • akavan_erityisalat

      Hei,

      ja kiitos hyvästä pohdinnasta! Haluaisimme vielä tuoda esille, että vuorotteluvapaan sijaista ei tarvitse palkata samaan tehtävään mistä vuorottelija lähtee. Eli vuorotteluvapaa mahdollistaa työpaikan sisäisen tehtävien kierron tarvittaessa.

      Edelleen mielestämme vuorotteluvapaa antaa hyvällä tavalla breikin työputkeen sekä aikaa miettiä muita vaihtoehtoja elämässään. Vaikkei työnantajalla ole tosiaan velvoitetta suostua vuorotteluvapaaseen, on sen hyödyntäminen usein kuitenkin molempien osapuolten etu.

      Ystävällisin terveisin,
      Akavan Erityisalat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe