Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työnhaku USA:sta

_nimetön

Jälleen kerran taas kysymys USA:han muutosta ja työnsaannista. Yleensä näissä kysymyksissä on käsitelty sitä miten saa hankittua laillisen työluvan ja kannattaako laittomasti yrittää hakea töitä. Mutta minun tapauksessani tämä ei ole ongelma. Minulla on Green Card ja Sosial Security Number.

Kysymys on siitä miten voin hakea työtä USA:sta täältä Suomesta käsin? Vaatiiko se paikanpäällä käynnin vai voinko saada luotettavan lupauksen työpaikasta pelkällä sähköpostilla. Ei ole mitenkään helppoa käydä työhaastattelussa, jos koko reissuun menee lähemmäs viikko ja eikä se ihan ilmastakaan ole. Lennot maksaa hirveitä ja lisäksi pitää ottaa nykyisestä työpaikasta vapaata.

Muuttaminen perheen kanssa, jossa pieniä lapsia, ilman mitään tietoa työpaikasta ei tunnu myöskään ihan helpolta vaihtoehdolta. Se voisi tietää hotelli-elämää useamman kuukauden ja pahimmassa tapauksessa vielä sen jälkeen paluun Suomeen rahattomana, kun ei työtä saatukkaan.

Kuinka hyvää englannin kielitaitoa työantajat vaativat, kun lähes kaikissa ilmoituksissa vaaditaan "exellent written and verbal communication skills"? Itselläni ei kuitenkaan ole kovin hyvä englanti, puheesta en ymmärrä kaikkea ja tekstiä lukiessa joudun käyttämään sanakirjaa. Kysymys on IT-alan töistä.

1

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a.i.jaa

      Mitä vaativampaan paikkaan haet, niin sitä todennäköisemmin joudut käymään työhaastattelussa.paikan päällä. Jotkut voivat palkata pelkän cv:n ja puhelin-/skypehaastattelun perusteella, mutta luultavasti useimmat haluavat tavata kasvokkain. Itse olen sellaisessa ammatissa, jossa työnantajien tapana on maksaa haastatteluun pyydettäessä matkakulut. Näin kävi itsellenikin ja lisäksi talo maksoi jopa muuttokulut Suomesta.

      Muutoin työhaastattelureissu maksaa jotain 1000-2000 euron väliltä. Tuollainen 4 pv pikareissu riittää hyvin ja maksaa ehkä reilun tonnin. Toinen mahdollisuus on se, että olisit vaikkapa viikon ja yrittäisit saada siihen mahdollisimman monta työhaastattelua mahdutettua. Sinuna tekisin näin, sillä oletan sinun saaneen Green Cardin hiljattain dv-lotteyssa ja sinun pitää muuttaa pian USA:han. Toisinsanoen olet luopumassa nykyisestä työpaikastasi joka tapauksessa, joten siinä ei paljon paina pyytää viikko lomaa uutta tulevaisuutta varten.

      Kysymykseesi siitä voiko saada luotettavan lupauksen työpaikasta sähköpostitse. Kyllä, mikäli saat skannattuna allekirjoitetun työsopimuksen tai sitovan työtarjouksen.

      Englanninkielen osaamisesta.... USA on täynnä ihmisiä, jotka puhuvat tai kirjoittavat huonosti kieltä. Se ei ole ongelma sinänsä, mutta mitä parempi ja vaativampi tehtävä, sitä enemmän korostuu kielitaito; aInakin silloin jos olet tekemisissä runsaasti muiden ihmisten kanssa. Jos olet esimerkiksi koodari, niin selviät luultavasti vähäisemmällä kielitaidolla kuin jos olet myymässä vaikkapa softatuotteita yrityksille.

      Jos sinulla on jokin merkittävä erityisosaaminen niin sen merkitys on tärkeämpi työnantajalle kuin kielitaitosi, sillä kielen oppii pakosta aika nopeasti esimerkiksi vuodessa, mutta erityisosaamisen kerryttämiseen voi mennä huomattavasti pidempään, esimerkiksi 5-10 vuotta. Pyri korostamaan ammatillisia vahvuuksiasi hakemuksessa ja tuo esille Green Card. Vältä kielitaidon ilmoittamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe