Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Muuttaako avoliitto suhdetta?

kuollut-suhde

Olen 23v nainen ja mieheni on pari vuotta vanhempi. Olemme seurustelleet reilu 3 vuotta ja muutimme juuri omaan yhteiseen kotiin (ostimme paritalo kolmion).
Suhteemme on ollut alusta asti turvallinen, romanttinen ja olemme olleet aina todella meneviä molemmat.
Ostettuamme yhteisen asunnon suhteemme on jumittunut. Mieheni tekee jopa 12h työpäiviä, sillä välin kun minä vain olen kotona. Päiväni kuluvat töissä, kavereiden kanssa salilla / jumpassa ja muun ajan vain olen kotona odottaen miestäni töistä. Kun mies sitten saapuu kotiin hän menee heti nukkumaan ja saattaa nukkua 12h eli mieheni käytännössä nukkuu puolet päivästä ja toisen puolen tekee töitä. Jos mainitsen hänelle asiasta etten ole tyytyväinen tilanteeseen mies suuttuu ja saarnaa tyyliin "pitäähän sitä jonkun töitäkin tehdä".
Miten tilanteessa kuuluisi edetä? En halua/uskalla jättää miestäni mutta näinkään ei voi olla. Emme juurikaan tee yhdessä mitään, meillä ole mitään juteltavaa ja seksielämä on täysin kuollut. Rakastan miestäni mutten voi elää näin. Miten saan kipinän kuolleeseen suhteeseen?

11

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lifemocker

      tuollaista se kuule on, kun edetään liian nopeasti ja tehdään vääriä ratkaisuja... kannattaisi aina vähän miettiä etukäteen!

      mutta ihan ensinnäkin PUHU MIEHESI KANSSA näistä huolistasi, äläkä avaudu täällä!

      • kuollut suhde

        kiitos mutten tarvitse mielipidettä sellasiselta joka ei osaa lukea (: "Jos mainitsen hänelle asiasta etten ole tyytyväinen tilanteeseen mies suuttuu ja saarnaa tyyliin "pitäähän sitä jonkun töitäkin tehdä". "


    • Asennemuutos

      Miksi heti, kun eteen tulee eka ongelmanpoikanen, pyörii mielessä kipinän hiipuminen ja ero?!
      Ei sellainen asenne kuulu rakkausliittoon.
      Ongelmatkin on valitettavasti selvitettävä, ja parisuhteessa se tapahtuu yhteistuumin.
      Jaa että, mitenkäs selvität kun toinen vaan suuttuu? No, ei ainakaan siten, että säikähtää itsekin mykäksi kun rakas ei yhtäkkiä olekaan vain ihana ja romanttinen.

      Missä sinun ymmärryksesi ja neuvokkuutesi ovat nyt, kun te olette juuri ottaneet ison askeleen yhteiselämänne tiellä?
      Mitä jos kumppanisi kipinä ei olekaan sammunut, niin kuin sinä sen tulkitset, vaan hän onkin vain huolissaan esim. lainasta, jonka te kaiketi olette ottaneet uutta kämmppäänne varten, ja raataa nyt sen takia kuten sanoi, jotta laina saadaan maksettua ja on sen takia väsynyt ja äksy?
      Onko ihan utopistinen ajatus?
      Ja eikö sinulle synny silloin tarvetta rauhoitella ja tukea rakastamaasi ihmistä, tyyliin kyllä me selvitään joten älä nyt raada itseäsi piippuun...??? Sellaista rakastamista hän nyt takuulla kaipaisi, niin kuin sinäkin.

      Tukekaa toisianne!

      Yhteistä keskustelun (ja kuhertelun) aikaa on tasan niin paljon kuin te haluatte sitä järjestää. Siispä kissa pöydälle kun et ole tyytyväinen nykyjärjestelyyn, mutta älä syyllistä miestä siitä, että hän raataa nyt kahden puolesta. Ei se raatamisinto jatku loputtomiin.

      • jäppinen252345235

        "Miksi heti, kun eteen tulee eka ongelmanpoikanen"

        Jos parisuhde on yhteen muuttamisen jälkeen samantien kuin pystyyn kuollut, niin ei se ole mikään ongelmanpoikanen.

        Itse lähtisin siitä että aloittaja ja hänen miehensä eivät sovi toisilleen. Minulla itsellä kävi ensimmäisen avovaimon kanssa vähän tuolla tavalla. Nykyisen vaimon kanssa on ihan eri sävelet, olleet heti alusta asti.

        Ei kuollutta hevosta kannata potkia eikä epäonnistunutta parisuhdetta tekohengittää.

        Eikä se ongelma ole nuo pitkät työpäivät, vaan pyhhä kolminaisuus

        1. Emme juurikaan tee yhdessä mitään
        2. meillä ole mitään juteltavaa
        3. seksielämä on täysin kuollut

        Kohta 1 vielä menisi töiden takia, mutta jos ei ole mitään juteltavaa ja seksielämäkin jo tuossa vaiheessa kaputt, niin ei noita millään enää korjata ja suhde on kyllä taputeltu.

        "Yhteistä keskustelun (ja kuhertelun) aikaa on tasan niin paljon kuin te haluatte sitä järjestää."

        Ongelma on siinä ettei noilla ole mitä keskusteltavaa, koska eivät sovi toisilleen. Jos tilanne on nyt tuo, niin mikä se on 10v päästä?


    • lifemocker

      mainitseminen ei ole puhetta. mies ei sisäistä asian vakavuutta jos ohimennen vain mainitset asiasta! taidat todellakin tarvita mielipidettäni jos et tätä faktaa vielä tiedä! ;)

    • joku mies

      Sun pitää vaan tarpeeksi terävästi sanoa sille et teidän pitää puhua suhteenne tilasta. Jos se suuttuu niin sanot sille et se välinpitämätön asenne ei saa jatkua koska asutte yhdessä ja seurustelette. Nosta kissa pöydälle ja vaikka suuttuisikin. Tollanen suhde on ihan turha jos ei tee mitään yhdessä ja toinen vaan nukkuu ja tekee töitä. Sanot suoraan että otat eron jos ei tahti muutu. Kysyt et haluuko se erota ja mitä haluu suhteelta. Pitää yrittää puhua suoraan asioista ja jos se ei halua puhua niin siten on kai parasta erota.

    • 322222222

      Joutuuko mies nyt tekemään siis enemmän töitä koska ostitte sen kolmion?

      Onko mies se joka maksaa laskut?

      Siinä kai se syy.

    • nainen23v.

      tuskin miehesi tekee 12h työpäiviä 7 pvää viikossa!! itse arvostaisin kovasti, jos mieheni tekisi noin paljon töitä saadakseen lainan maksettua. Ei elämän tarvitse aina olla kivaa, ei joka päivän tarvitse olla niin erityistä. itse opiskelen ja käyn välillä töissä ja olen välillä iltaisin niin väsynyt, että haluan vain rojahtaa sänkyyn mieheni viereen. kyllä minuakin ärsyttäisi, jos mieheni alkaisi kysellä onko kaikki suhteessamme hyvin, kun en raskaan pvn jälkeen jaksa olla niin aktiivisesti läsnä. hän onneksi ymmärtää tilanteen ja jos esim. tulen myöhään kotiin hän on siivonnut ja laittanut hyvää ruokaa minulle =)

      voitte sopia, että kerran viikossa teette jotain kivaa yhdessä.

    • kuollut-suhde

      Kiitos kaikille!
      Mies ei todellakaan elätä minua. Laina maksetaan puoliksi, mies hoitaa sähkölaskun ja minä hoidan vesilaskun, kauppa-asioinnit sekä perheen koiran kulut. Molemmat vastaavat omista autoistaan. Mies tienaa minua
      paremmin mutta en koskaan haluaisi kenenkään elättävän minua. Ja tietääkseni meillä ei ole niin suuret menot että mieheni pitäisi raataa 12h päivässä.

      Kyllä ymmärrän sen että työviikolla väsyttää kun on ollut rankka työpäivä mutta kun miehelläni tuntuu olevan työpäiviä 7 päivää viikossa. Ennen (silloinkin asuttiin yhdessä mutta vuokralla) miehelläni oli säännölliset työajat ja iltaisin tehtiin asioita yhdessä. Eilenkin mieheni oli 14h töissä.. Mainitsin hänelle että onko hänellä kenties rahahuolia kun tekee pitkiä päiviä ja hän vain tiuskaisi että osaa kyllä huolehtia raha-asioistaan ja meni nukkumaan..

      Lainan lyhennyksemme on suunnilleen sama kuin mitä maksoimme ennen vuokraa ja muut kulut jaetaan puoliksi joten en usko että miehelläni on rahaongelmia koska suunnittelimme lainaa ottaessa kulut niin että ongelmia ei tule. Ja uskon kyllä mieheni pystyvän sanomaan jos häntä huolettaisi talous asiat.

    • Mie vaan

      Kerron oman tarinani lyhyesti.
      Muutimme yhteen reilun vuoden seurustelun jälkeen. TOKI meillä oli molemmilla lapsia ja tämä uusperhekuvio kokonaisuudessaan varmasti vaikeuttaa yhteenmmuuttoa viel lisää.
      Samantien yhteenmuutettuamme seksi kuoli. Minä en enää halunnut. Syytä en tiedä vieläkään. Siitä aiheutui sit riitoja ja pikkuhiljaa, noin vuoden yhteisasumisen jälk molemmat alkoivat miettimään jo eroa. Mitään ei tehty yhdes, olin onnellisimmillani ku toinen oli iltavuorossa, ja minulla koti yksin lähes koko päivän (tai lasten kans tietysti mut niin).
      Vuosi vielä yritettiin sitä yhteiseloa. Seksiä viimeisten puolentoista vuoden aikana oli keskinmäärin 2 krt/kk. niistäkin toinen kerta mulle sellaista pakko pullaa ettei itku kaukana ollu. Ennen yhteen muuttoa sitä oli poikkeuksetta 3-4 krt/vko.
      Kahden vuoden yhdessä asumisen jälkeen yksi riita äityi sellaiseksi että jouduin pakenemaan yöllä kotoani. Seuraavana aamuna hommasin minulle ja lapsilleni uuden asunnon ja muutin HETI. Eroa tehtiin muutama päivä, tuntui molemmista et kuolema tulee. Sit sovimme et yritämme jattkaa eri osotteista ja kappas: Kaikki on aivan mahtavasti! Seksiä on taas useasti viikossa, toisen seura on ihanaa ja nauretaan taas ja rakastetaan toisiamme.
      Käsittämätöntä. Tää on kestäny nyt kaksi kuukautta...
      Jotku ei vissiin vaan sovi siihen JOKAPÄIVÄISEEN arkeen yhdessä. En tiedä. Nyt on hyvä. Ilmapiiri lapsilleki nii paljon parempi :)

    • Ikuisesti Yhdessä

      Ei meillä ainakaan avoliitto muuttanut suhdetta. Kerkesimme seurustella 2kk ennen yhteenmuuttoa ja 1kk siitä mentiin kihloihin (tutustuminen 28.03.2012, tapaaminen kasvotusten 28.03.2012, seurustelu 28.03.2012, yhteenmuutto 10.05.2012 ja kihlat 12.06.2012). Meillä on suhde ollut siitä asti samanlaista kun yhteen muutimme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe