YT Neuvottelut

Bufferi täyteen

Meidän tehtaalla on tullut jo vuotuiseksi tavaksi aloittaa YT neuvottelut joulun alla. tuotanto pyörii ja tilauksia tulee sisään. Säästää kuitenkin halutaan ja siihen on keksitty oiva keino. Ensin aloitetaan YT neuvottelut ja päätetään lomautuksen pituus ja ajankohta. Ennen lomautusta paiskitaan töitä hiki hatussa ja tehdään mahdollisimman paljon tuotteita varastoon joilla voidaan paikata lomautuksen aikana saapuvat tilaukset. Lomautukset jaetaan niin että tuotanto ensin ja sitten varaston porukka. Uusille asiakkaille vastataan että tilauksia ei oteta vastaan koska lomautukset on edessä. Me työntekijät olemme jo parina vuonna ihmetelleet mihin tämä työnantajan stragedia perustuu? Säästääkö palkkatuloissa lomautuksen aikana? Kiristetään työtahti maksimiin ennen lomautuksen alkua eli tehdään sisään tavaraa, mutta koska ylityöt on kielletty niin ylityökorvauksia ei tarvi maksaa. Onko muilla tällaisia kokemuksia "hyvistä" työpaikoista?

4

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ~~ss

      YT-neuvotteluissa on esitettävä selviä lukuja tuloksesta, tuottavuudesta, tilauskannasta jne. Toki jos toiminta seisautetaan määräajaksi, täytyy sitä ennen kuitenkin tehdä jo sovitut tilaukset. Ja aina, kun asioille laitetaan määräaika, tuppaa tulemaan kiire.

      Jos tulevaisuudennäkymät ovat huonot eli tilauksia ei ole riittävästi tulossa, ei olisi kovin vastuullista yritystoimintaa pitää sama porukka silti entiseen tapaan töissä ilman että niille olisi hommia. Konkurssihan siitä tulisi, ja sitten menisi kaikilta työpaikka.

      Lomautuksen aikana ihmisillä on sentään mahdollisuus tehdä varasuunnitelmia ja valmistautua tulevaan. Konkurssissa työt vaan kertakaikkiaan loppuu, ja irtisanomisaika kaikilla on kaksi viikkoa.

    • yt2

      En vaan ymmärrä sitä miksi lomautetaan, vaikka tiedetään että toimitukset jäävät toimittamatta kun lomautukset painaa päälle. eikö juuri silloin lomauteta kun ei ole mitä tehdä ja toimittaa? onko säästöä jättää asiakkaat ilman tuotteita? No ei silloin ole kyllä palkkamenojakaan. Mutta miksi pitää firmaa pystyssä jos ei tuottaminen kiinnosta.

      • ~~ss

        Lomautusaikanahan työntekijällä on velvollisuus tulla kutsuttaessa töihin. Luvattuja tilauksia tuskin jätetään siksi toimittamatta, että porukkaa on lomautettu.

        Toinen juttu on sitten se, jos samalla firmalla on tehtaita eri maissa ja tilauksia siirretään halvemman kustannustason maahan matalasesongissa.

        YT-neuvotteluissahan työntekijäpuolella on mahdollisuus esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja tilanteeseen. En sitten tiedä, kuinka usein työntekijät esittävät palkanalennuksia, jotta saisivat pitää työnsä. Suomessa ei taida olla kovin yleistä.


    • vapaalla1

      Kyllä meillä ainakin ilmoitetaan asiakkaille (itse joudun ilmoittamaan) että toimitukset myöhästyvät 2 viikolla lomauksen vuoksi. Näin on toimittu jo 3 vuoden ajan. Sen vuoksi laitoinkin tämän keskustelun vireille josko muissakin firmoissa olisi samankaltaisia "säästö" toimia. Meillä ei todellakaan ole mitään tuotannon vähyyteen viittaavaa syytä lomauttaa. Kuten aikaisemmin sanoin, ennen lomauksia painetaan hiki hatussa töitä jotta voidaan paikata tuottavuus ja toimitukset lomauksen aikana, eikä sekään riitä vaan joillekin valikoiduille asiakkaille joudun ilmoittamaan että tavaran toimitukset myöhästyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe