Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Laihduttaminen ja turvotus

68 ja risat

En ole "kokenut" laihduttaja, mutta nyt pitäisi terveyssyistä saada 5-10 kiloa pois ja päästä normaalipainon piiriin.

Olen reilun kuukauden tarkkaillut syömisiäni, mutta tulosta ei ole syntynyt. Nyt sisuuntuneena tuosta päätin jättää alkoholin kokonaan pois, koska arvelen senkin olevan syynä liikakiloihini.

Kilot muuten tulivat alle kahdessa vuodessa (15 kg) aloitettuani e-pillereiden syönnin. Nyt en enää syö pillereitä, mutta kilot jäivät.

Olen parin päivän ajan laskenut syömäni kalorit ja todennut, että liikutaan kalorimäärissä 1200-1500. Kyllähän noilla lukemilla jo tulostakin pitäisi syntyä. Vaan kun ei. Turvotus on sensijaan lisääntynyt ihan selkeästi. Sormet ovat jatkuvasti ihan pökkelönä ja nivelet jäykkinä.

Jos tuo kalorimäärä on liian alhainen ja aiheuttaa sen, että elimistö on mennyt ns. säästöliekille, niin kuuluuko tuo turvotus samaan ongelmakenttään? Ja miten tuosta turvotuksesta voisi päästä eroon ilman nesteenpoistolääkkeitä tms?

5

969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koyko

      Joku ruoka-aine sinulla tuntuu aiheuttavan sitä turvotusta, myös huonot unet ja alkoholi voivat turvottaa. Hyvä että jätit alkoholin pois! Se varmasti tulee auttamaan laihdutusta. Unenpuute puolestaan lisää kortisolin eritystä -mikä liiallisessa määrin aiheuttaa häikkää aineenvaihduntaan, ja aiheuttaa turvotusta.

      Minkälaista ruokaa syöt jos saan kysyä? Itselläni aikoinaan leipä oli pahin turvottaja -ja lihottaja- en nimittäin osannut pysyä lainkaan kohtuudessa sen syönnissä. Leipä kun on niin "kätevä" aamu-, väli-, ja iltapala. Itselleni ratkaisu on ollut luopua siitä täysin.

      Syötkö tarpeeksi proteiinia? On useita tutkimuksia joiden mukaan proteiinilisä edistää laihtumista. Esim joka aterialle voi lisätä proteiinia esim raejuuston, maitorahkan, pähkinöiden jne muodossa. Muista että ruuan laadulla on suuri merkitys painonpudotuksessa, ei pelkästään kaloreilla.

    • 68 ja risat (kiloja)

      Jospa vaikka laittaisin tähän esimerkiksi jonkun tyypillisen päivän ruuat.
      Aamiainen: musta kahvi, ruispala juustolla, tomaatti
      Lounas: jauhelihakeitto, salaatti (tom. kurkku, vihreä salaatti, sitruunaöljuy), mehu
      Päiväkahvin kanssa jogurtti, hedelmä, pieni kahvileipä tai voileipä
      Ja sitten töihin, töissä välipalana hedelmä tai pari sekä myslipatukka
      Iltaruokana töiden jälkeen nakkimunakas, salaatti, mehu/tee
      Yllämainittujen lisäksi hieman tummaa suklaata tms, mutta kohtuullisesti

      Että semmonen voisi olla. Leipää (meilkein poikkeuksetta ruisleipää) menee 2-3 viipaletta päivässä. En tiedä, onko liikaa, mutta ei se minusta nyt kohtuuttomalta tunnu. Maitotuotteita ja proteiiineja on varmaan liian vähän, koska lihaa en kovin paljoa syö.

      • Vanha Jojo

        Minkä verran juot vettä? Kahvi, tee ja mehu eivät janojuomiksi riitä, kahvi varsinkaan, koska se poistaa nestettä elimistöstä. Mehua ei pitäisi juoda kovin paljon, siitä tulee turhia kaloreita, vaikka olisikin makeuttamatonta tuoremehua.

        Kuulostaa paradoksaaliselta, mutta turvotus voi johtua yksinkertaisesti liian vähäisestä nesteen saannista. Kokeilepa muutama päivä juoda vähän enemmän vettä (yhteensä litra-puolitoista/pv) ja katso, muuttuuko mikään.


    • oppeliini1

      Voisikohan tuo turvotus johtua suolasta tai vain liian vähäisestä aineenvaihdunnasta?
      Syomäsi ruokamäärä näyttää kohtuulliselta. Aloitappa joka paivä kuluttamaan enemmän kaloreita. Kävely on helpoin tapa. Reipas puolituntinen aluksi, sitten voit lisätä vauhtia ja matkamäärää.

      Kahlaa lainaston DVD varstot, loydät aivan varmasti itseäsi kiinnostavan jumppa-ohjelman - sekin auttaa päästä alkuun kehon kunnon parantamiseksi ja painon pudotukseen.

    • fgjkllöö

      Vanha ketju, mutta jos joku tänne palaa, vinkiksi munuaisia kannattaa hoitaa vaiko viikon ajan: tupakka, alkoholi, sokerit, kahvi, maitotuotteet, punainen liha, vilja (paitsi kaura), puhdistettu ja liika suola pois viikoksi. Runsaasti (mutta ei liikaa) hyvälaatuista vettä (suodatettua tai lähdevettä) sekä peltokorteyrttiteetä. Munuaisten vajaatoiminta kehittyy pikkuhiljaa. Laihduttaessa lähtee myrkkyjä tai juomaa liikkeelle ja lisäksi mahdollisesti lisääntynyt proteiinien käyttö käy munuaisten päälle. Myöskään maksa ei polta kunnolla rasvaa, jos munuaiset ovat ylikuormittuneet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe