KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA JA LAIHDUTUS

kepu5

Hei! Onko muita jotka kärsii kilpirauhasen vajaatoiminnasta??ja yrittää laihduttaa??Itelläni pitäisi olla nyt thyroksin lääkitys kohallaan..mutta tuntuu vaikka kuin söis kevyesti ja liikkuisi ei paino laske..Vinkkejä siis kaivataan:)

19

6832

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kepu5

   Nii ja äskeseen viellä että ootteko syöneet ateriankorvikkeita kun olette sairastaneet vajaatoimintaa??mielestäni joissain on sanottu että ei sais syödä..mutta ota sit selvää..hoitaja ei osannut tk:ssa vastata kysymykseen:)

   • Ravintoterapeutti

    Laadukas ateriankorvike on yksi hyvä tapa laihduttaa jos se tuntuu sinulle sopivan. Jos yhden aterian korvaa päivässä sillä ja muut syö normisti terveelliseti, niin paino tippuu tasaisesti ja varmasti ja helposti.


  • Hoikistunut...

   Ateriankorvikkeet on erittäin huono tapa laihdutta jos haluaa tuloksesta pysyvän, sama kuin olisi paastolla viikon ja paino putoaa muutaman kilon niin normaaliin rytmiin palattua kilot tulee takaisin nopeaasti eli yhtä tyhjän kanssa, Terveetkin ihmiset ovat lisänneet aineenvaihduntaa ja pudottaneet kiloja syömällä thyroksiiniä. Tuskin kovin terveellistä sekään. paras tapa on muuttaa elämän tapojaan kevyempään ja liikunnallisempaan suuntaan, muuten on kaikki laihdutuskuurit turhia.

  • Pili Hilton

   Thyroxin lääkityksellä olen ja paino kyllä putoaa jos lääkitys on kohdillaan. Minulta on poistettu koko kilpirauhanen. Laihtumiseen ei ole oikotietä, pitää syödä vähemmän kuin kuluttaa. Edelliseen kirjoittajaan yhtyen kannattaa pyrkiä pysyvään muutokseen. Ruokapäiväkirjan avulla näet mitä todellisuudessa syöt. Ihminen on mestari huijaamaan itseään.

  • rasva sulaa

   Se toimii vajaalla..Mutta se toimii kuitenkin.
   Nyt sain 10 kg juuri pois,mutta ennen tätä sairaiuden pahenemista tiputin
   45 kg ja se lähti vain hikoilemalla pyörällä täysillä 7 päivää viikossa
   6 x 2 km yht 12 per päivä.

   Jotain kunnon noususta kertonee se, että eluksi tuohon lenkkiin
   meni 8 tuntia ja lopuksi viimeinen 6 km tuli 9 minuuttiin.
   eikä mitään vaihde pyörää vaan sellainen vanha romuskutti.

   Mietin kanssa tuota että mikä on kunnes huomasin että syön
   vieläkin 2400 kcal per päivä enkä liiku tarpeeksi.

  • bibelot

   Aika sälli oot pyöräilemään jos sun keskinopeutes on 40km tunnissa. Se on saman verran kuin Ranskan ympäriajossa maaliin päässeiden ajajien keskinopeus koko kilpailun ajalta ja sä ajat sen vanhalla romulla. Kyllä sun noilla eväillä kannattaa hankkia se vaihdepyörä ja mennä Ranskaan kisaamaan, voit vielä lyödä rahoiksi.

   • hyvät naurut

    matemaatikko=)


  • TSS3

   Paastoleirit alkaa maaliskuussa Virossa. 14 hengen ryhmässä, 6 pv., 600 euroa. Sisältää kaiken alk. Helsinki. Katso baltirent.fi

   • hah.hah.hah.

    Eipä se hullu ole joka pyytää...


    Virolaiset alkaa kyllä olla jo naurettavia noitten hintojensa kanssa, karkaa yhä kauemmas hinta-laatusuhde siinä maassa.


  • nipa1987

   paljon syötte thyroxinia päivässä?

   • jumittunut81

    Multa kilppari kokonaan poistettu, thyroxinia 2x0,1mg/ pv ja paino täysin jumissa! Arvot olon perusteella luultavasti aika kohdallaan, mutta ei tehoa painon pudotukseen hiilarien minimointi, liikunnan lisäys, karppaus ja viimeisimpänä kokeiluna parin viikon nutrilett-kuuri, ei kiloakaan pois, huoh!


   • jos auttaisi
    jumittunut81 kirjoitti:

    Multa kilppari kokonaan poistettu, thyroxinia 2x0,1mg/ pv ja paino täysin jumissa! Arvot olon perusteella luultavasti aika kohdallaan, mutta ei tehoa painon pudotukseen hiilarien minimointi, liikunnan lisäys, karppaus ja viimeisimpänä kokeiluna parin viikon nutrilett-kuuri, ei kiloakaan pois, huoh!

    Jos vaan katsoisit, että ruokarytmisi on kunnossa, syöt tarpeeksi kasviksia, proteiineja ja rasvoja ja liikut jonkinn verran pitkin päivää. Ja hellittäisit stressaamasta hetkeksi.


   • Anonyymi

    Jokaiselle on lääke yksilöllinen , toiset tarvitsevat enemmä toiset vähemmän , riippuen mitkä oireet ovat.itsellä 100 micro grammaa pitää olon jotakuinkin kunnossa, paino normaali


  • laihdutus jatkuu

   Minä (1,5tbl. /vrk) olen laihduttanut yli 20kg säännöllistämällä ruokarytmin, parantamalla aamupalaa, lisäämällä kasviksia, tarkistamalla annoskokoja ja liikkumalla. Ei ole thyroxin haitannut painonpudotusta, ainoa mihin se on vaikuttanut on se, että koitan syödä tarpeeksi etten mene säästöliekille. Kilpparilaisilla se säästöliekki tulee vissiin helpommin ja haittaa enemmän. Tavoitteeni on -500kcal/vrk. Ja mieluummin 400 kuin 600.

  • Kilppari 68

   Multa poistettu kilpirauhanen kokonaan syövän takia. Syön thyroxinia 02,50mg/päivä. Painoa vaan tulee lisää vaikka mitä tekisi, ja se paino pakkaa kaikki mahan seudulle. Olen koittanut nostaa annostusta vielä tästä mutta sitten tulee tykytyksiä. Kaiken lisäksi olen ollut viimeiset 2kk flunssassa joka ei lähde millään pois. Jumpallekkaan en ole siis päässyt. normisti liikkunut 3-4 kertaa viikossa 2 punttisalia 2 vesijuoksua. lisäksi mulla on liikuva työ ja säännöllinen ateriarytmi. Onko kukaan koittanut sitä kiisteltyä lääkitystä? En muista sen nimeä joku Kortisonitasoihin vaikuttava? Sillä on kuulemma saatu hyviä tuloksia mutta sivuoireena on osteoporoosia ynm.

  • kilppar

   Mulla todettiin alkuvuonna kilpirauhasen vajaatoiminta ja syön nyt Thyroxiinia jo toista kuukautta. Olen sinä aikana myös hieman seuraiilut syömisiäni, mutten millään tiukalla dieetillä ole ollut. Paino on nyt pudonnut 5kiloa vuodenvaihteesta ja väsymys on poissa.

  • Anonyymi

   Vanha ketju. Silti akuutti aihe.

   Itsellä poistettu kilpirauhanen. Ja on merkittävä ylipaino (BMI 40+). Sain pudotettua 1,5v aikana hitaasti omatoimisesti kymmenisen kiloa. Nyt olen syönyt reilun puoli vuotta Mysimbaa, se on tablettimuotoinen "laihdutuslääke". Paino on tullut alas 15kg lisää. Ja aion jatkaa.

   Optimaalinen annostus Mysimbassa 2+2 päivässä mutta itselleni tuo oli liikaa. Pahoinvointi oli tolkuton sillä annoksella. Alussa oli voimakkaita sivuoireita jo yhdellä tabletilla, tolkuton hikoilu olisi säikäyttänyt jos ei olisi ennakkoon oltu varoitettu! Se loppui onneksi vähitellen mutta varmasti moni lopettaa turhaan kun säikähtää! Aloitus normisti 1+0 viikko, sitten viikko 1+1, taas viikko 2+1 ja neljäs viikko 2+2 jolla jatketaan. Itse menin 2vk sykleissä noiden alun sivuoireiden vuoksi. Söin jo 2+2 mutta huomasin että vähempikin riittää joten olen nyt mennyt 1+1 jo useamman kuukauden. Näin vähävaraisena tuo ei ole yhtään haitannut.

   Aiemmat painonlaskuyritykset on olleet usein epäonnistumisia. Tämä Mysimba on ihanan lohdullista. Ja kun ei tarvitse piikkejä pistellä kuten Ozempic!!! Tabletti on siinä mielessä armollinen piikkikammoiselle.

   Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Kaikille ei varmasti sovi mutta jo tämä painonpudotus on vaikuttanut elämänlaatuun merkittävästi!

   • Anonyymi

    Mistä olet ostanut Mysimbaa? Apteekistako? Tarvitaanko lääkärin reseptiä kyseiselle lääkkeelle?


  • Anonyymi

   Miten olette päässeet poistamaan kilpirauhaset ja maksaako se?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   135
   9805
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   2024
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1185
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1095
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   3
   918
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   260
   716
  7. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   84
   711
  8. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   31
   698
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   106
   680
  10. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   35
   670
  Aihe