Voiko exän kanssa olla ystävä?

bestex

Erosimme exän kanssa noin viikko sitten. Yhdessä olimme "virallisesti" muutaman kuukauden, sitä ennen tapailtiin satunnaisesti ehkä puolisen vuotta.

Selvitimme asiat erotessamme puhumalla niin hyvin, että mikään asia ei oikeastaan jäänyt minua vaivaamaan. Hän myös sanoi, että olen ihana ihminen, mutta tuntee minua kohtaan vain kaverillisia tunteita hyvästä alusta huolimatta.

Hän ei haluaisi menettää hyvää ystävää kokonaan, vaan nähdä jatkossakin silloin tällöin, esim. käydä kahvilla.

Kannattaako minun jatkaa hänen kanssaan ystävinä, vai pitäisikö pysyä kaukana?

16

2439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • djasjdoa

      Minun mielestäni exän kanssa voi olla ihan hyvin ystävä,jos on todellakin niin,ettei kummallakaan ole enää muita kuin kaverillisia tunteita toista kohtaan.Ratkaisevaa on nyt siis se mitä sinä todella tunnet exääsi kohtaan.Omien tuntemusten selvittämiseen kannaattaa käyttää ainakin pari viikkoa,ja vasta sitten todeta miten asiat ovat.Jos pienen etäisyyden jälkeen voit todellakin todeta,ettet kaipaa exältäsi enää muuta kuin kaverillista seuraa,niin ystävyytenne voi mielestäni toimia.

    • poiuy46

      En suosittele ystävänä olemista. Se vaatii aikaa...

    • joo tai sitten ei

      Voihan se yhteydenpito ystävinä onnistuakin, jos asiat on todella selvitetty eikä rakkauden hitustakaan ole enää jäljellä. Silloin tällöin kuulumisten vaihto vaikka kahvittelun merkeissä saattaa olla mukavaa. Tai joskus pieni soitto, tai tekstari ilman mitään vaatimuksia.
      Itselläni on tässä juuri näinä päivinä alkanut mitta täyttyä exän suhteen, kun hän toistuvasti yrittää vihjailla uudesta alusta vaikka jo vuosia sitten sovittiin, että ollaan vaan ystäviä. Hän ei siihen sitten näköjään ole pystynytkään ja minä tyhmä olen tuota sietänyt ihan liian kauan.
      Parempi on lopettaa kaikkinainen yhteydenpito jos tuollainen on vaarana.
      Vuosien mittaisen suhteen päättymisen jälkeen ei ehkä ole niin helppo jäädä ystävyksiksi kuin teidän, joilla rakkaus päättyi noin nopeaan.

    • Raja löytyy

      Ystävä ei sitten mene sänkyyn, muista se. Intiimi kanssakäyminen tekee ystävyydestä vain naurettavan teeskentelyn.

      • rajat

        Niin, se raja täytyy olla, jotkut on vain keskustelevinaan tai vain ystäviä, ja silti siihen sisältyy intiimejä viestejä ja kanssakäymistä. Ja siinä vain lopulta pettää itseänsä.


    • kyllä tai ei

      Eksä voi kyllä hyvin ystävä mutta mitä tunnet parhaiten eksääsi,että voiko olla toimia ystävänä.On minulla eksällä ja olemme ihan ystävää kun toinen eksäni en voinut toimia hänen ystävänä koska hänellä ongelmia sekä kanssani aika mahdoton elää normaalisti.Jos eksälläni olisi tuntee minua kohtaan vain kaverillisia niin se on ok paitsi pitäisi ymmärtää tosiasiassa ettei voi palata yhteen.Jos eksän kanssa kahvilla eli ei se ole mitään pahaa juttu kuin kuulumisia/hauskat asiat.Minun tutullani kävi tapahtunut "erehdys" koska hänellä on ex-miestä joka tapaa melko usein ihan ystävänä mutta heidän kaverit luultiin vasta ja kysymään ovatko he palannut yhteen.Ei voi mitään,mutta olin kyllä exän kanssa usein hengailla vaikka mitä kaverit luulisivat väärin kun eksälläni ei ollut muuta oikeita ystäviä siksi.Minusta on hyvä,että selvititte asiat oikein hyvin läpi eikä jää vaivaamaan eli sitten teillä kunnossa kuin jatkaa vaan normaalin elämää.

    • näkemys...

      Minun näkemykseni asiaan on, ei.
      Exän kanssa ei kannata jäädä kaveeraamaan. Toki
      voi moikata jos jossakin törmää ja ja vastata että hyvää kuuluu jos sitä kysytään, mutta mitään syvempää ystävyyttä tuskin kannattaa pitää yllä.

    • satunnainen1

      En suosittele,vaan jos on yhteisiä lapsia, muuten saa olla finitobasta.

    • lifemocker

      voihan sitä väleissä olla, vaikkei kovin usein näekkään toista.

      koska siinä on aina vaara, että jää roikkumaan toiseen, eikä pääse niin nopeasti suhteesta yli jos siinä nähdään vielä eronkin jälkeen.

      PLUS ainakin itse kyllä miettisin kaksikin kertaa alanko tapailemaan jotain tyttöä, jolla pyörii vielä exätkin elämässä. ei tunnu nimittäin kauhean selkeältä kuviolta se ja tulee ajatus "kannattaako tuota soppaa enää alkaa omalla lusikalla hämmentämään". siksi en ainakaan itse pidä exiä kovin lähellä.

      selvempää kaikki niin, että "moikataan kun tavataan", mutta ei nyt mitenkään järjestellä niitä tapaamisia

    • en tiedä mitä tehdä

      olen itse tyhmyydestä jäänyt exäni kynsiin pahasti kiinni.. hän ei tajua todellisuutta että ei olla enään yhdessä... olen todella kylmä ja vihaa täynnä häntä kohtaan mutta silti tämä ei tajua.. en tiedä kuinka ihmeessä tästä pääsen eroon koska erostamme on KAUAN ja hän ei jättää mua rauhaa.... meillä on yhteisiä kavereita ja siinä se ongelma on etten voi olla näkemättä tätä jos kavereitani näen.. olen aiva loppuun palanut tämän kanssa... en tiedä enään mitä teen...

      • en tiedä mitä tehdä

        ja vielä lisäksi ystävänä hän ei tajua pysyä.. haluaisin olla ystävä mutta tämä on liian takertunut...


      • hmmmm4
        en tiedä mitä tehdä kirjoitti:

        ja vielä lisäksi ystävänä hän ei tajua pysyä.. haluaisin olla ystävä mutta tämä on liian takertunut...

        Teet niille kavereille selväksi, että et vietä enää aikaa exäsi kanssa. Näette eri aikoina näitä kavereita sitten jos tilanne on niin ahdistava.
        Ei sun tarvitse kestää tuollaista.


    • mievaantre

      Riippuu siitä, miten erositte ja muutenkin persoonista:) esim. Itse kykenisin olemaan exän kaveri, mutta olen sen verran tunteellinen ihminen että alkaisin muistelemaan menneitä, joka saattaisi johtaa ikävään....Tässä sinun tilanteessa vaikuttaa siltä, että kaveruus onnistuisi.

    • rtujti

      No jos olette saaneet asiat puhutuksi ja molemmat olette asiasta samaa mieltä, niin miksikäs ei? Ei tohon mitään yleispätevää sääntöä ole.

    • tapaamiset

      ex miehen kanssa yhdessä 12.v tapamisessa taukoa 5.v sittemmin ystävinä eikä mitään hätää että kummallakaan olisi mielessä jatkaa yhdessä sen enempää.

    • xskylläonnistuu

      Teillä toi suhde ollut tosi lyhyt, joten miksei voisi päästä ajan saatossa pelkiksi ystäviksi? Etenkin jos ootte nuorehkoja ja parisuhteita ja muuta kiinnostavampaa edessä kun menneiden härkkiminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe