Nenäverenvuoto

kuolen(ko?)

Mistä tää voisi johtua? Mulla vuotaa noin kerran tai kaks viikossa oikein kunnolla, yleensä alkaa keskellä yötä. Joskus tulee useamman kerran päivässäkin, kummallisesti useimmiten nämä monet kerrat päivässä sattuvat kuukautisten kieppeille. Vervenvuoto saattaa kestää puolikin tuntia. Jos se alkaa yöllä, makoilen vain selälläni etten tahraisi mitään ja siksi minulla on usein todella paha olo... ): Tai siis mulla tulee aina siitä paha olo, nytkin yöllä ja aamulla tuli hirveästi verta...

Mistä tää vois johtua? Onko täällä muitakin jotka kärsii vastaavasta? Pitäiskö mun mennä terkkarille, kun pari kuukautta sitten kun olin niin rauta-arvotkin oli ihan hyvät ja kaikkea?

Kiitokset jo etukäteen vastauksista.

10

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikimi

      kun ilma on kuivaa niin helposti limakalvotkin kuivuu ja nenä vuotaa verta, mutta jos nenä vuotaa usein kannattaa käydä lääkärissä, nenässä olevat suonet voi jotekin polttaa tms ettei ne vuoda verta, en ole varma mitä se lääkäri siis tekee polttaako vai mitä mutta jotain sellaista:)

      • kuolen(ko?)

        Ei polttaminen auta.... varmaankin jotain perinnöllistä kun äiti snaoi että sillä oli mun ikäisenä ja pienempänäkin sama juttu, eikä polttaminen auttanut, se jatkui ihan samaan tapaan ja muutamia kymmeniä kertoja käytyään äiti oli kieltäytynyt menemästä kun kuulemma sattuu niin paljon eikä auta mitään ):


      • sillalailla
        kuolen(ko?) kirjoitti:

        Ei polttaminen auta.... varmaankin jotain perinnöllistä kun äiti snaoi että sillä oli mun ikäisenä ja pienempänäkin sama juttu, eikä polttaminen auttanut, se jatkui ihan samaan tapaan ja muutamia kymmeniä kertoja käytyään äiti oli kieltäytynyt menemästä kun kuulemma sattuu niin paljon eikä auta mitään ):

        Ennen ne polttikin noita suonia ihan miten sattuu. Nykyisin sen pitää vuotaa kun menee poltettavaksi ja polttavat juurisen minkä vuotaa. Joka sinällään on huvittavaa koska ei ihan ensimmäisenä tule mieleen lähteä lekurille ja toiseksi päivystyksessä saa oottaa sen tunnin ainakin että pääsee sisään jollon vaihtoehtona on että vuodat kuiviin tai vuoto lakkaa ja nenälle ei tehdä mitään.


    • Albert Schweitzer

      Se on leukemian ensimmäisiä oireita.

    • teinin mami

      Kyllä kannattaa mennä lääkäriin .Omalla tyttärelläni vuoti runsaasti nenästä verta pienenä ja varsinkin talvella.Veriarvot olivat hyvät mutta limakalvot olivat kuivat.Saatiin kosteuttavaa nenäsuihketta ja laitoin myös a-vitamiinitippoja ohjeen mukaan.Makaamaan ei pidä ruveta koska veri valuu nieluun ja vatsaan ja sitten alkaa oksettamaan.Nouse puoli-istuvaan asentoon ja ota tai hommaa kylmäpussi.Laita se otsaasi tai nenävarren päälle ja purista nenää kunnolla.Vuoto rauhoittuu nopeasti ja jos on runsasta eikä asetu..lääkäriin sitten vaikka keskellä yötä.

    • .2.

      Myös D-vitamiinin vajaus voi aiheuttaa verenvuotoa, niin ja ethän asu hometalossa?

      • kuolen(ko?)

        En asu, talo on aivan terve, vanha mutta hyvää puuta eikä kaikki nää hämähäkit viihtyisi hometaloissa :D

        Hei kiitoksia ihan tosi paljon että on tullut näin asiallisia vastauksia (:


    • Aikamies33

      Minä havahui kahe aikaa ööllä siihe ett nokka tippas. Olin kusella käymäsä ulkorappusella. Soiti serkulle, lääkärismiesille, joka neuvoi panee kylmää niskaa vaste. Heitti kymmenes minuutis. Viieltä aamuööl taas alkoi tippasu, kylmähoitoa uuestaa ja tepsi. Aamulla 7 aikaan alko tippuva ja sitä jatku enemmä ja vähemmä vuolaasti aina siihe asti ku pääsin ip;llä lääkäriin, joka poltteli ja laitto jotai verkkoa väliseinään. Vuotokoha lähelle siis.
      Hoitotointen aikana pöyrryin (mikä kelmeä kokemus: kuulo hekkeni äkkiä ja tuli ennenkokemattoma vittumaine olo) ja oksensin verta, sen minkä olin nielly aamusta lähtii mahaan. En tiiä lähtikö taju pikkutoviksi ja missä järjestyksessä kaikki niinä pyörryntää eedeltävinä hetkinä tapahtui ja kauanko sitä kesti. Aika raju ja epätoelline viilis. Helpotti kyllä ko hoitsu lähkäs kylmän pyyheen ottaa ja ikkunasta huiskahti kolea virtaus. Suoltakin kävin vähän tyhjimässä kesken hoidon. Kalpea olin silloin.
      On se helvetillinen tunne ku valuu verta sieraimista ulos ja nielua päin yhtäaikaa. tulee läpi paperitolloista vaikka sieraimet o yht täynn sellulöösää ko oli Kete Rahkosella. Niistinki aamupäivän aikana nokkaonteloston monta kertaa töhjäx, aina tuli paksua verihilloa. Pelottava näky vaikka mitään kipua en vuodon tähe tuntenu missää vaihees. Montakoha desiä lie lirunu vateihi ja menihä sitä mahaanki.
      Kyllä täytyy laittaa ilmankostuti käyntii ny. Ei huviittas toista kertaa kokea ku läägäri puskee tikkuja, kirpeitä suihkeita ja etanoolisia sutteja nenää

    • 7ipää

      Kokeile (vuodon tyrehdyttämisen jälkeen) laittaa nenään sormilla
      1) tavallista oliiviöljyä
      2) valkovaseliinia

      Itsellä erityisesti jälkimmäinen on auttanut.

    • sierain

      Verisuonen tukitseminen polttamalla aivan varmasti auttaa. Se on yksinkertinen pikku juttu. Myohemmin voit sivellä sieraimet vaseliinilla estääkseen liiallisen kuivimisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe