Seinäjoen bongomarkkinat

Heppu Hyypiö

SEINÄJOEN BONGOMARKKINAT

Voisi ajatella, että joillakin kesätapahtumapaikkakunnilla on käsissään ongelma matkailijoiden epätasaisesta esiintymisestä vuoden eri aikoina. Tapahtuman ajaksi majoitus on hankittava monta kuukautta etukäteen, mutta muina aikoina vuodesta hotellin käytävät kaikuvat tyhjyyttään.

Seinäjoen tangomarkkinoiden rinnalle ja vastapainoksi voitaisiin talvella pitää Seinäjoen bongomarkkinat, joilla kilpailisivat rytmikästä musiikkia tekevät lattari-, afro- ja funk-yhtyeet. Alan tarjontaa ei ole Suomessa paljon, joten kilpailu saataisiin vedettyä läpi ilman pitkiä esikarsintakiertueita. Samalla esitysten kestoja voitaisiin pidentää 10 minuuttiin, jotta joka perkussionistille saataisiin kunnon soolot. Myös Seinäjoen kaupunginorkesterille olisi kilpailussa käyttöä, jos paikalle ilmaantuisi joku ”Papa was a rolling stone” -tyylisiin sinfonisiin funk-soundeihin tykästynyt porukka. Lattarisoundeihin tarvittaisiin orkesterille hieman kuhmuisempia ja säröisempiä vaskisoittimia. Niitähän toki aina järjestyy!

Esiintymissalin vaatimuksiin kuuluisi tietenkin se, että heti ensimmäisen biisin aikana pitäisi penkit saada jonnekin seinän viereen kasaan pois tanssimisen tieltä. Seuraavan kesän tangokiertueen laulajia pitäisi saada yleisön joukkoon mahdollisimman paljon, jotta he kuulisivat, kuinka jotkut laulajat pysyvät rytmissä eivätkä tule koko ajan puolta säkeistöä orkesterin perässä.

Kisassa ei menestyttäisi ikikuluneita standardeja vetämällä vaan todennäköisesti tiensä bongokuninkaallisiksi raivaisi oman soundinsa löytänyt yhtye. Sen verran tangokisojen perinteitä voitaisiin vaalia, että jos pääsisin mukaan tuomaristoon antaisin kympin omalle suosikille: go-go-funkkia vetävälle ryhmälle riippumatta siitä, oliko esityksessä mitään järkeä.

Nyt kun pesiskentät uinuvat lumivaipan alla, potut ovat kuopassa ja AIV:t kelmussa, uskoisin, että paikallinen yleisökin löytäisi tiensä konserttiin!

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Torppa sairaalaan

    Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    86
    2225