Seinäjoen bongomarkkinat

Heppu Hyypiö

SEINÄJOEN BONGOMARKKINAT

Voisi ajatella, että joillakin kesätapahtumapaikkakunnilla on käsissään ongelma matkailijoiden epätasaisesta esiintymisestä vuoden eri aikoina. Tapahtuman ajaksi majoitus on hankittava monta kuukautta etukäteen, mutta muina aikoina vuodesta hotellin käytävät kaikuvat tyhjyyttään.

Seinäjoen tangomarkkinoiden rinnalle ja vastapainoksi voitaisiin talvella pitää Seinäjoen bongomarkkinat, joilla kilpailisivat rytmikästä musiikkia tekevät lattari-, afro- ja funk-yhtyeet. Alan tarjontaa ei ole Suomessa paljon, joten kilpailu saataisiin vedettyä läpi ilman pitkiä esikarsintakiertueita. Samalla esitysten kestoja voitaisiin pidentää 10 minuuttiin, jotta joka perkussionistille saataisiin kunnon soolot. Myös Seinäjoen kaupunginorkesterille olisi kilpailussa käyttöä, jos paikalle ilmaantuisi joku ”Papa was a rolling stone” -tyylisiin sinfonisiin funk-soundeihin tykästynyt porukka. Lattarisoundeihin tarvittaisiin orkesterille hieman kuhmuisempia ja säröisempiä vaskisoittimia. Niitähän toki aina järjestyy!

Esiintymissalin vaatimuksiin kuuluisi tietenkin se, että heti ensimmäisen biisin aikana pitäisi penkit saada jonnekin seinän viereen kasaan pois tanssimisen tieltä. Seuraavan kesän tangokiertueen laulajia pitäisi saada yleisön joukkoon mahdollisimman paljon, jotta he kuulisivat, kuinka jotkut laulajat pysyvät rytmissä eivätkä tule koko ajan puolta säkeistöä orkesterin perässä.

Kisassa ei menestyttäisi ikikuluneita standardeja vetämällä vaan todennäköisesti tiensä bongokuninkaallisiksi raivaisi oman soundinsa löytänyt yhtye. Sen verran tangokisojen perinteitä voitaisiin vaalia, että jos pääsisin mukaan tuomaristoon antaisin kympin omalle suosikille: go-go-funkkia vetävälle ryhmälle riippumatta siitä, oliko esityksessä mitään järkeä.

Nyt kun pesiskentät uinuvat lumivaipan alla, potut ovat kuopassa ja AIV:t kelmussa, uskoisin, että paikallinen yleisökin löytäisi tiensä konserttiin!

0

<50

Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa menee naimisiin

   Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
   165
   6861
  2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

   ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
   79
   3629
  3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

   Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
   Maailman menoa
   174
   3289
  4. Koronavirus saapunut Suomeen

   Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
   Maailman menoa
   163
   1653
  5. Zoo aloittaa yt't

   Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
   Ähtäri
   33
   583