Allekirjoitetun työsopimuksen irtisanominen ennen työn aloitusta

salla-raipe

Olen laittanut nimmarin työsopimukseen (vakituinen, ei koeaikaa, 1kk irtisanoutumisaika) paikkaan A, jossa työn on sovittu alkavan kolmen viikon päästä. Nyt sain kuitenkin paremman tarjouksen (sekä sopivampi ja mielenkiintoisempi työ itselle, että hieman parempi palkka) paikasta B. Haluaisin päästää paikkaan B.

Tiedän toki, että olen jo allekirjoituksellani ilmaissut haluavani paikkaan A, ja että tällaisesta vaihtelusta koituu olennaisesti haittaa yritykselle A, sekä huono maine minulle tämän ja kenties muidenkin työnantajien keskuudessa, joka saattaa seurata perässä tulevaisuuteenkin, mutta toisaalta pitää sen pienen ihmisen vähän omaakin etuaan ajatella tässä kylmässä kapitalismimaailmassa, jossa nämä samat yritykset pistävät tuhansia ihmisiä pihalle samalla kun tekevät miljoonavoittoja ja myöntävät ennätysoptioita... :)

Kysymyksiä:

1. Mietin, voinko peruuttaa työsopimuksen paikkaan A jo ennen töiden aloittamista, koska sopimushan astuu varsinaisesti voimaan vasta kolmen viikon päästä. Eli juuri tällä hetkellä minulla ei ole voimassa olevaa työsopimusta, eikö niin? Tämän näkemyksen mukaan voisin peruuttaa työsopimuksen paikkaan A ilman irtisanomisaikaa, koska sopimani irtisanomisaikahan alkaa vasta kolmen viikon päästä. Meneekö se näin?

2. Jos työsopimus katsotaan sitovaksi jo nyt, eli että sopimus on astunut voimaan jo ennen työn aloittamispäivämäärää, minulla olisi siis sopimuksen mukainen 1kk irtisanomisaika jo voimassa vaikka työt eivät ala moneen viikkoon. Voinko tässä tapauksessa irtisanoa sopimuksen nyt jo ennen työn aloittamista, jolloin tekisin 1 viikon ajan töitä (3 viikkoa töiden alkuun 1 viikko töitä = 1kk irtisanomisaika). VAI: tuleeko minun odottaa töiden alkuun, ja vasta sitten tämä 1kk irtisanomisaika lähtee rullaamaan. Koeajan kanssahan tilanne olisi helppo, mutta tässä tapauksessa koeaikaa ei ole.

Olen toki tietoinen mahdollisuudesta sopia tilanne paikan A kanssa, ja sitä tietysti yritänkin, mutta koitan etsiä vastauksia miten homma etenee sitten jos sopiminen karahtaakin kiville. Eli mikä on se teknisesti "helpoin" tie vaihtaa paikka A paikka B:en.

5

3600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sulla on jo maine

      Elämä on valintoja. Mutta mitä pitempään sinä sitä allekirjoittamaasi nyt mietit, sitä vaikeammaksi asia käy. Sun on itse nyt päätettävä ja heti, otatko siihen sopimuksen kanssasi tehneeseen paikkaan yhteyttä ja sanot, että perut, vai annatko asian nyt vain olla niin kuin olet sopimuksen tehnyt.

      Entäs sitten jos et viihdykään siinä houkuttelevammassa paikassa.

      Sinänsä, miten kauan se houkuttelevampikaan sun miettimistäsi odottelee. Ettei vain olisi jo heti sun empisen jälkeen soittanut seuraavaksi sopivimmalle ehdokkaalle. Sulla ei kohta oo mitään duunii...

      Näitä tämän kaltaisia kysymyksiä tulee jatkuvasti? Onko ihan oikeesti tilanne tuo, vai tehtaileeko joku erilaisia tilanteita mielikuvituksessaan...

      Sun empiminen siihen houkuttelevampaan tarjoukseen nähden on sekin tulkittu negatiivisesti, ainakin lievästi.

    • salla-raipe

      "Sun on itse nyt päätettävä ja heti, otatko siihen sopimuksen kanssasi tehneeseen paikkaan yhteyttä ja sanot, että perut, vai annatko asian nyt vain olla niin kuin olet sopimuksen tehnyt."

      Juu, eli paikkaan B olisi tarkoitus siirtyä. Tämä ei ole enää itselleni epäselvää :)

      Mitä mieltä olet kysymyksistäni 1 ja 2? Hoituuko tilanne mielestäsi kuten jommassa kummassa näistä, vai olenko aivan hakoteillä?

      Paikan B toki vastaanotin suullisesti, empimällä riskeeraisin sen menettämisen, kuten totesit.

    • salla-raipe

      Vieläkin etsin vastauksia kysymyksiin 1 ja 2, eli hoituuko asia näin vai jollain muulla tavalla? (ks. ensimmäisen viestini kysymykset). Löytyykö keltään kokemusta?

      • viipymättä.

        Kysytäänpä sinulta:
        Mitäs meinaisit, jos sinä olisit allekirjoittanut työnantajan kanssa sopimuksen, ja muutaman päivän päästä työnantaja soittaisi, ei me palkatakaan sua, sori.


        Edelleen odottelet vastausta! Mitä pitempään vetkuttelet, sitä typertyneempi se allekirjoituksesi vastaanottanut työnantaja on. Pitäisi nimittäin sitten heti soitella työnantajalle ja kysellä häneltä miten purkaminen onnistuu. Jos työnantajalla on toiseksi paras ehdokas, niin varmaankin ottaa sitten hänet.

        Toivottavasti se suullisen sopimuksen tehnyt työantaja ei rupea perumaan sopimuksiaan kanssasi.


    • Anonyymi

      Vastaan 8 vuotta vanhaan ketjuun, jotta asia ei jäisi avoimeksi.

      Kohta 2. Sinulla ON voimassa oleva työsopimus työnantaja A:lle koska olet allekirjoittanut sopimuksen. Mutta sinä et ole vielä työsuhteessa - se alkaa vasta kun sinulla on ensimmäinen työpäiväsi. Jos sopimuksessa lukee 1kk irtisanomisaika, niin se on se mihin olet sopimuksellisesti työnantaja A:n kanssa sitoutunut.

      Sinun tulisi heti ilmoittaa että irtisanoudut. Tällaisessa tilanteessa työnantaja ei yleensä halua ottaa jo poislähtevää työntekijää tekemään viikkoa paria vaan sopivaan työsopimuksen purkamisesta ilman irtisanomisaikaa.

      Kuten tiedostat, tästä voi jäädä huonoa henkeä, mutta minkäs teet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      65
      2880
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      407
      2782
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      98
      2233
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      83
      1962
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      72
      1900
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      6
      1818
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      8
      1808
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      148
      1767
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1562
    Aihe