Ammatiksi isännöitsijä

Lisä ansiot

Mitä koulutuksia vaaditaan isännöitsijän ammattiin jos tekisi oman työn ohella iltaisin ja viikonloppuisin?
Ja minkälainen työtilanne pääkaupunki seudulla ? (kannattaako yrittää)

Omaan rakennusmestari ja koneinsinööri koulutuksen, tosin en ole tehnyt päätyökseni rakennus töitä, mutta vapaa ajalta työkokemusta suunnittelusta ja rakentamisesta noin viiden vuoden ajalta yhteensä.

32

5025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskinappi

      Isännöitsijän ammatti on vaikea tehdä oman työn ohella, paitsi jos sinulla on vain pari-kolme taloa hoidettavanasi. Tällöinkin päivätyösi pitää joustaa: asukkaat haluavat palvelua myös päivisin ja erilaiset yhteistyökumppanit kuten huoltoyhtiöt, urakoitsijat ynnä muut tekevät töitä päivisin.

      Hyvä koulutuspohja alalle on isännöinnin ammattitutkinto (IAT), johon valmentavaa koulutusta saa monestakin paikasta. Katso tuolta lisää tietoa:
      http://www.isannointiliitto.fi/isannoitsijaksi/

      Työtilanne on muille paitsi täysin untuvikoille hyvä. Eli jos alla on isännöintikokemusta vähänkin, työpaikan voi melkein valita. Mutta tähän sinun ideaasi lisätöistä en usko kovin helposti löytyvän työnantajaa, vaan sinun pitäisi perustaa oma yritys. Toki on mahdollista, että jotain toisen yrittäjän sijaistusta tai ehkä pienemmän tilitoimiston isännöitsijän hommaa voisi olla tarjolla. Näistä ei kyllä missään ilmoiteta eli joudut itse selvittämään asiaa.

    • VAI OTONA VAI?

      Peruskoulutuksesi riittää isännöintialalla toimimiseen. Itse isännöintiin on tutkintoja kuten Isännöitsijän ammattitutkinto IAT, ITS- tutkinto ja Ammatti-isännöitsijän tutkinto, joka edellyttää jo kokemusta isännöitsijänä toimimisesta. Koulutusta järjestävät Kiinko ja ammatilliset aikuiskouluttajat eri puolella Suomea.

      Mielestäni isännöintiä ei voi tehdä oman työn ohella noin vain. Se edellyttäää sitoutumista useampaan taloyhtiöön vähintään vuodeksi kerrallaan ja iltakokouksia on riippuen yhtiöiden elinkaaren vaiheesta. Lisää isännöitsijän työstä katso tämän palstan keskustelu "Isännöitsijän työ". Keskustelussa on lausuttu joitakin tosiasioita alasta.

    • poikkitieteilijä

      Mitä oppiaineita isännöitsijän ammattitutkinnossa opetetaan?

      • qqqwqw

        5 vuotta toimin ut isännöitsijänä. Kun vain osallistut. Mitään tenttiä ei ole. Täyttä humpuukia.


    • ITS...

      Jos työnantajasi sallii niin mikään ei estä sinua aloittamasta oto-isännöitsijänä hoitaen sen verran taloyhtiöitä kun ehdit. Käytännössä taloyhtiöt eivät voi olla rivitaloa suurempia koska tällöin olet kiinni työssä jatkuvasti, pienempien talojen kanssa voi helpommin sopia miten olet tavoitettavissa. Pääasia on että sinä ja asiakas ymmärrätte miten asiat hoidetaan ja laitatte ne paperille.

      Vastuukysymyksiä et voi ohittaa ja ongelma oto-isännöinnissä on ettet saa vakuutusturvaa ja toisaalta mitkään kotivakuutukset eivät auta jos tulee ongelmia. Kiinteistövakuutuksen vastuuvakuutus hallitukselle saattaa kattaa myös isännöitsijän tällaisessa tapauksessa.

      Valitettavasti nykyinen koulutuksesi ei suoraan pätevöitä sinua isännöitsijäksi vaan suosittelen isännöitsijän ammattitutkintokoulutusta (ja tutkintoa) tai hetken aikaa isännöityäsi suoraan ITS-kurssia.

      Muutaman vuoden päästä voit valita firman jonne menet töihin ja nythän alkaa taas se aika vuodesta kun isännöitsijöitä tulee ja menee.

      • kevätkokouskautta?

        Mitä tarkoitat tällä "..alkaa taas se aika vuodesta kun isännöitsijöitä tulee ja menee"?


    • 34-34

      """Valitettavasti nykyinen koulutuksesi ei suoraan pätevöitä sinua isännöitsijäksi vaan suosittelen isännöitsijän ammattitutkintokoulutusta (ja tutkintoa) tai hetken aikaa isännöityäsi suoraan ITS-kurssia."""

      rakennusmestarin koulutus pätevöittää hyvinkin.
      Hallitushan sen päättää.

      Siitä on hyötyä (välttämättömyys), että ymmärtää miten kirjanpitoa hoidetaan.
      (siis jos on yrittäjä ja suunnilleen tietää mitä kirjanpitäjä tekee työkseen; pystyy omaksumaan taloyhtiönkin kirjanpidon, verokikkoineen)

      • voihan vihtori

        34-34; "pystyy omaksumaan kirjanpidon, verokikkoineen". Kerro mitä nämä verokikat ovat, ovat jääneet minulta huomaamatta. Jos olet yrittäjänä, niin kyllä sulla pitää olla myös kirjanpito omissa käsissä, muuten menee vähäisetkin katteet.

        Kaikki koulutus on hyväksi jopa isännöitsijän ammatissa, mutta kyllä talousasiat ovat ykkösinä, ne pitää osata.


    • poikkitieteilijä

      Minua vähän hämmästyttää, kuinka yli-ihmiseksi monet isännöitsijää ylistää. (En tarkoita juuri tätä keskustelua.)
      On totta, että hänen on hallittava useita eri osa-alueita, mutta asioista voi aina ottaa tarvittaessa selvää.
      Minusta tärkein henkilökohtainen ominaisuus on, että isännöitsijä kykenee ottamaan asioista selvää ja tekee sen oma-aloitteisesti.
      Hyvä yleissivistys ei ole haitaksi.

    • kouuu

      Siis yleensä on kahden laisia isännöitsijöitä, sellaisia jotka eivät ymmärrä talotekniikasta mitään ja niitä jotka ei ymmärrä kirjanpidosta tuon taivaallista.
      Ei vainenkaan on myös niitä jotka ymmärtää molemmista asioista jotain, mutta yleensä ei ole niitä, joilla on molemmilta osa-alueilta koulutusta joitain kursseja enempää. Mutta suuremmissa toimistoissa on erikseen tekninen isännöinti, jolle puolelle koulutuksesi viittaa olevan vahvempi. Ei muutakuin opiskelemaan kirjanpitoa vapaa-ajalla. Töitä on aina hyvälle, mutta eniten soittoja tulee päivällä ja toi ilta/viikonloppu ajankäyttö rajoittaa.

    • 13-13-13

      """34-34; "pystyy omaksumaan kirjanpidon, verokikkoineen". Kerro mitä nämä verokikat ovat, ovat jääneet minulta huomaamatta. Jos olet yrittäjänä, niin kyllä sulla pitää olla myös kirjanpito omissa käsissä, muuten menee vähäisetkin katteet.

      Kaikki koulutus on hyväksi jopa isännöitsijän ammatissa, mutta kyllä talousasiat ovat ykkösinä, ne pitää osata. """

      Tarkoitin verokikoilla esim.
      -paljonko talossa saa olla poistoja vuosittain "automaattisesti"
      -rahastoinnit yms. (talon tase ja tilinpäätöstä ei lueta ihan samalla tavalla, kuin parturin tai suutarin)
      - milloin asuntosijoittaja saa vähentää verotuksessa julkisivuremontin....
      - kannattaako joka yhtiökokouksessa tehdä päätös mahdollisten voittojen rahastoinnista. (Vastaus: kannattaa vaikka ei tossa mitään tapahdu vaikka ei tekisikään)

    • ITS...

      Kun kysytään hallituksilta minkälainen on hyvän isännöitsijän peruskoulutus niin enemmän korostetaan teknistä taustaa. Kun sama kysytään ammattimaista kiinteistönpitoa harjoittavilta sijoittajilta niin hallinnollinen ja talouden osaaminen korostuu.

      Minusta ammattitaitoinen isännöitsijä tuntee kiinteistötekniikan perusteet siten että ymmärtää miten se toimii sekä osaa puuttua ongelmiin valmitsemalla oikeat asiantuntijat. Nämä asiat oppii työn ohessa parissa vuodessa jollei istu vain toimistossa. Paras koulutus tulee kun menee huoltomiehen ja erikoislaitehuoltojen matkaan keikoille.

      Taloudesta täytyy tietää kirjanpidon perusteet ja osata tulkita taloushallinnon raportteja, paras testi on kysyä onko isännöitsijä itse laatinut vastikerahoituslaskelman. Jos on niin tuntee ainakin perusteet. Kirjanpitäjä on se ammattilainen joka tekee käytännön työt, mutta tiedän kollegoita jotka tekevät muutaman pikkuyhtiön kirjanpidon ihan ylläpitääkseen osaamista.

      Melkein tärkein ominaisuus on pystyä hoitamaan samanaikaisesti useita keskeneräisiä asioita, projektityöskentelyn osaaminen sekä jämäkkyys työssä.

      Ja mitä tulee kursseihin niin Kiinkon ITS-kurssi on minusta ollut tähän mennessä paras. Ammattitutkinnossa on liian paljon pystymetsästä tulleita ja ammatinvaihtajia jolloin itse kurssi etenee todella hitaasti. ITS käy pitkälti samaa teoriaa läpi mutta siellä on jo isännöitsijänä toimineita joten kaikki on jo paremmassa lähtötasossa. AIT on enemmän verkostoitumista, kurssimatkoja ja isännöitsijäntoimiston liiketoimintaan liittyvää ja sitä en tiedä kenenkään käyneen omilla rahoilla. AIT on tietynlainen status ja aikanaan edellytys jotta sait henkilöauktorisoinnin (jota ei enää ole), sinne ei oto-isännöitsijät tule.

      Paras koulutuspaikka on edelleen Kiinko koska sinne saadaan alan parhaat työkseen opettamiaan asioita tekevät.

    • Isänn. haluava

      Parhaiten isännöitsijäksi pääsee oppisopimuksen kautta. Toisaalta oppisopimuksessa työnantaja (tässä tapauksessa isännöintifirma) joutuisi maksamaan opiskelijalle tes:n mukaista palkkaa.

      Tiedustelin isännöintifirmoilta onko mahdollisuutta päästä suorittamaan oppisopimuksella isännöinnin ammattitutkintoa, mutta minun olisi pitänyt mennä ilmaiseksi sinne työharjoitteluun.

      Kyllä Suomesta töitä löytyy, ei vain halukkaita palkanmaksajia.Minut palkkaamalla yritys saisi vielä palkkatukea 670e koulutustuki 130e = 800e /kk tukia, mutta ei silti kelpaa vaan pitäisi ilmaiseksi tulla tekemään töitä.

      • ITS...

        Meillä on tässä maassa sellainen käytäntö että työntekijän ei tarvitse sitoutua tai vastata siitä vahingosta mitä aiheutuu työnantajalle, jos työntekijä ei viihdykään valitsemallaan alalla. Kun isännöintialalta poistuu ensimmäisten vuosien jälkeen yli puolet tulijoista niin riski oppisopimuksessa varsinkin pienelle työnantajalle on liian suuri.

        Isännöinnin perustutkinnot voi suorittaa työn ohessa joten oppisopimus ei ole välttämätön vaan voit hakea osaamisen jonkun muun työn ohessa tai vaikka työttömänä. Sitten vaan soittoa isännöitsijäntoimistoihin ja tarjoa itseäsi vaikka sairaslomatuuraajaksi tai istumaan iltakokouksia, siitä se lähtee.

        Jos oma asenne on suoraan Paperiliitosta niin suosittelen menemään muualle töihin.


      • keskinappi
        ITS... kirjoitti:

        Meillä on tässä maassa sellainen käytäntö että työntekijän ei tarvitse sitoutua tai vastata siitä vahingosta mitä aiheutuu työnantajalle, jos työntekijä ei viihdykään valitsemallaan alalla. Kun isännöintialalta poistuu ensimmäisten vuosien jälkeen yli puolet tulijoista niin riski oppisopimuksessa varsinkin pienelle työnantajalle on liian suuri.

        Isännöinnin perustutkinnot voi suorittaa työn ohessa joten oppisopimus ei ole välttämätön vaan voit hakea osaamisen jonkun muun työn ohessa tai vaikka työttömänä. Sitten vaan soittoa isännöitsijäntoimistoihin ja tarjoa itseäsi vaikka sairaslomatuuraajaksi tai istumaan iltakokouksia, siitä se lähtee.

        Jos oma asenne on suoraan Paperiliitosta niin suosittelen menemään muualle töihin.

        Hyviä pointteja ITS. Tuohon sitoutumiseen:

        Onhan meillä sopimusvapaus.On mahdollista tehdä oppisopimus, jossa on määrätty palveluvelvoite, jonka rikkomisesta seuraa sopimussakko. Puolustusvoimat tekee tällaisen sopimuksen lentäjiensä kanssa. Kyllä samanlaista voitaisiin isännöintiinkin soveltaa, toki summat ja sitoutumisen kesto olisivat olennaisesti pienemmät. :)


    • ITS...

      Onhan meillä sopimusvapaus mutta ei se käytännössä koske työsopimuksia. Voit tietysti tehdä määräaikaisen jonka perusteena on oppisopimus, tai voit tehdä sopimuksen koulutuskustannuksista jos työntekijä lähtee tietyn ajan sisällä pois.

      Jos ajatellaan että isännöitsijä hoitaa vaikka 20 asiakasta joiden kuukausittainen liikevaihto olisi 10 000 euroa. Isännöitsijä lähtee etsimään itseään ja puolet asiakkaista lähtee kävelemään, yleisten sopimusehtojen valossa vahinko on 15 000 euroa. Mistä löytyy sellainen käräjäoikeus joka tuollaisen sanktion työntekijälle määräisi missään tilanteessa?

      • keskinappi

        Ei ehkä tuolle tuollaiselle vahingolle, mutta en näkisi estettä sopimukselle, jossa määriteltäisiin että työnantaja investoi työnantajan koulutukseen x euron arvoisen panoksen ja sen vuoksi työntekijän on pysyttävä töissä y kuukautta tai x euroa tulee maksettavaksi tekemättä jääneiden kuukausien osalta.

        Tämä keskusteluhan lähti siitä, että työnantajat eivät viitsi investoida oppisopimuskoulutukseen jos on riski työntekijän häipymisestä. Tällöin voidaan määritellä koulutusinvestoinnin määrä ja tehdä siitä sopimussakko.


      • keskinappi

        Luin viestisi vähän huonosti, ollaankin siis tästä samaa mieltä: "voit tehdä sopimuksen koulutuskustannuksista jos työntekijä lähtee tietyn ajan sisällä pois."


      • ITSnappi
        keskinappi kirjoitti:

        Ei ehkä tuolle tuollaiselle vahingolle, mutta en näkisi estettä sopimukselle, jossa määriteltäisiin että työnantaja investoi työnantajan koulutukseen x euron arvoisen panoksen ja sen vuoksi työntekijän on pysyttävä töissä y kuukautta tai x euroa tulee maksettavaksi tekemättä jääneiden kuukausien osalta.

        Tämä keskusteluhan lähti siitä, että työnantajat eivät viitsi investoida oppisopimuskoulutukseen jos on riski työntekijän häipymisestä. Tällöin voidaan määritellä koulutusinvestoinnin määrä ja tehdä siitä sopimussakko.

        keskinappille ja ITS:lle:

        Jos joku henkilö haluaa oppisopimuksen kautta isännöitsijäksi niin tuskin mitään ongelmia tulee sitoutumisen kanssa. Päin vastoin, luulisi opiskelijan olevan tyytyväinen kun saa ammatin itselleen ja siinä sivussa palkkaa sekä työnantaja saa tosi halvalla työntekijän. Nämä asiat pitäisi selvittää työhaastattelussa.

        Ymmärrän kyllä ettei yhden hengen isännöintifirmoissa tälläiseen ole ehkä varaa, mutta suurempia is.firmoja luulisi kiinnostavan.

        Mutta kuten aiemmin on todettu, pitäisi ilmaiseksi saada työntekijöitä eikä palkkaa pitäisi maksaa. Tämä on sitä Jyrki Käteisen ja kokoomuksen ajamaa politiikkaa, johon Suomen työmarkkinat ovat menossa.


      • ITS...
        keskinappi kirjoitti:

        Luin viestisi vähän huonosti, ollaankin siis tästä samaa mieltä: "voit tehdä sopimuksen koulutuskustannuksista jos työntekijä lähtee tietyn ajan sisällä pois."

        Se pitää paikkansa että pienmmälle yritykselle oppisopimus on merkittävä investointi jossa on riskinsä, edelleen alan yritysten keskimääräinen työntekijämäärä on omistaja ja 1-2 palkattua. Valtakunnalliset konsernit tietysti vaikuttavat tähän keskiarvoon.

        PK-sektori on merkittävä työllistäjä jos samalla työllistämisen riskiä voitaisiin keventää esim. jakamalla riskiä YT-lain soveltamisvelvollisuutta pienempien yritysten osalta työntekijän ja työnantajan kesken. En tarkoita mitään irtisanomissuojan poistamista vaan sitoutumista tietyn koeajan jälkeen todellisen vahingon korvausvelvollisuudella, jos ei sitoumustaan täytä.


    • Burnout

      Kuinka vaativaa tuo IAT opiskelu tyäsipäiväisen isännöintityön ohessa on, paljonko opiskelu siis vaatii tunteja per viikko?

      Jos kaverit ja harrastukset jäävät niin siitä kärsivät myös asiakkaat.
      Ihmisellä pitää olla elämässään muutakin, kuin pelkkä työ.

    • AITkurssi5

      IAT on perustutkinto, sen voi tehdä työn ohessa. Tuntimäärää en osaa sanoa.

      AIT eli ammatti-isännöitsijän tutkinto on laajempi. Siihen kuuluu useampi viikon täyspäiväinen kurssi Helsingissä ja jokaiselta alueelta oma tentti sekä tutkielma jostakin aiheesta. Kurssille pääsy vaatii aikaisempaa isännöitsijänä toimimista.

    • Merkillelaittaja

      Ei tartte mitään koulutusta.
      Riittää kun on ahne ja vit....luonne.
      Sillä pärjää .

    • humpuukia

      Pohjanmaalla riitti ammattitutkintoon vain osallistuminen, Ei ollut yhtäkään tenttiä mistään. Moni oli paljon poissa tunneilta. Kaikki saivat todistuksen, kun olivat sen maksaneet. Humpuukia?

    • VIDUKS

      7 vuotta isännöitsijänä aikanaan toimin, kunnes sain tarpeekseni ja vaihdoin alaa. Nykyisessä työssäni olen tyytyväinen, ei tarvitse kuunnella aiheetonta vittuilua jää sopivasti vapaa aikaa ja normaalit työajat. Isännöitsijän työtä en kyllä suosittele kenellekään, vittumaisin työ mitä olen ikinä tehnyt. Ei ihme että alalla on vaihtuvuus suuri, ahneet omistajat ja huonot työehdot takaavat sen ettei alalle ole suurempaa tunkua tulevaisuudessakaan.

      • niin.TOTTA

        Tämä ketju on alalle aikoville. Millaista on isännöitsijän arki? Millaista juhlaa on isännöitsijän työ? Alalle hakeutuvat haluavat luultavasti tietää etukäteen, mitä työ pitää sisällään: Millaista on olla isännöintialalla työntekijänä?

        Työstä voisi sanoa, että se on helppoa ja vaihtelevaa, välillä äärimmäisen tylsää ja haasteeton. Työtunteja kertyy kuitenkin aivan uskomaton määrä ottaen huomioon, että Suomessa on yleistynyt 40 tunnin työviikko. Monellekaan isännöitsijän työsopimukseen nimensä laittavalle ei tule mieleen, mitä käytännössä tarkoittaa työmäärä: 37,5 tuntia viikossa. Se ei tarkoita 37,5 tuntia viikossa. Se tarkoittaa sitä, että iltakokousta ja muuta iltamenoa on tarjolla aikuisten oikeasti jatkuvalla syötöllä. Helpoin esimerkki on taas valottaa omaa arkea ja työviikkoani tähän aikaan vuodesta, kiireisen kokousten täyttämän alkuvuoden ulkopuolella.

        Työssäoloaika, sisältäen odotusajan ennen kokouksen alkua:
        ma 26.11. klo 8:00-21:15
        ti 27.11. klo 8:00-20:00
        ke 28.11. klo 8:00-19:00
        to 29.11. klo 8:00-20:45
        pe 30.11. klo 8:00-16:00
        Työviikko: 57 tuntia

        Alkava viikko näyttää yhtä miellyttävältä:
        ma 3.12. tullee olemaan klo 8:00-19:45
        ti 4.12. tullee olemaan klo 8:00-16:00
        ke 5.12. tullee olemaan klo 8:00-20:00

        Luit oikein. Itsenäisyyspäivän aattona eli 5.12. on tulossa arviolta 12 tuntinen työpäivä.

        Rivien välistä ja edellisten esimerkkien perusteella en voi suositella isännöitsijän työtä kenellekään: täysijärkiselle, perheelliselle tai ylipäänsä kenellekään, joka ei OIKEASTI halua luopua kokonaan omasta elämästä! Niin, ja sitten sekin vielä, että näillä tuntimäärillä on turha kuvitella tienaavansa kivasti. Esimerkkinä ma 26.11. klo 8:00-21:15. Minulle tuli yli viisi tuntia ylityötä yhdestä hallituksen kokouksesta. Kokouksen alkuaika oli klo 19:00 eli klo 16-19 3 h odotusta. Varsinainen kokous järjestettiin isännöintitoimiston ulkopuolella. Kokous kesti klo 19:00-20:55. Minun oli pakko lähteä kotiin isännöintitoimiston kautta. Sekin vielä.

        Yhdestä kokouksesta 5,25 h ylityötä ja siitä saan rahaa nettona noin 26,50 euroa. Laskennallinen tuntipalkka odotus- ja ylityöajalta 5,05 euroa/h. Ylitöistä nettona 5,05 eur/h on mielestäni vähän, onhan tämä olevinaan asiantuntijatyötä. Siivooja saa normaalityöajalla kirkkaasti parempaa palkkaa!


      • AIT
        niin.TOTTA kirjoitti:

        Tämä ketju on alalle aikoville. Millaista on isännöitsijän arki? Millaista juhlaa on isännöitsijän työ? Alalle hakeutuvat haluavat luultavasti tietää etukäteen, mitä työ pitää sisällään: Millaista on olla isännöintialalla työntekijänä?

        Työstä voisi sanoa, että se on helppoa ja vaihtelevaa, välillä äärimmäisen tylsää ja haasteeton. Työtunteja kertyy kuitenkin aivan uskomaton määrä ottaen huomioon, että Suomessa on yleistynyt 40 tunnin työviikko. Monellekaan isännöitsijän työsopimukseen nimensä laittavalle ei tule mieleen, mitä käytännössä tarkoittaa työmäärä: 37,5 tuntia viikossa. Se ei tarkoita 37,5 tuntia viikossa. Se tarkoittaa sitä, että iltakokousta ja muuta iltamenoa on tarjolla aikuisten oikeasti jatkuvalla syötöllä. Helpoin esimerkki on taas valottaa omaa arkea ja työviikkoani tähän aikaan vuodesta, kiireisen kokousten täyttämän alkuvuoden ulkopuolella.

        Työssäoloaika, sisältäen odotusajan ennen kokouksen alkua:
        ma 26.11. klo 8:00-21:15
        ti 27.11. klo 8:00-20:00
        ke 28.11. klo 8:00-19:00
        to 29.11. klo 8:00-20:45
        pe 30.11. klo 8:00-16:00
        Työviikko: 57 tuntia

        Alkava viikko näyttää yhtä miellyttävältä:
        ma 3.12. tullee olemaan klo 8:00-19:45
        ti 4.12. tullee olemaan klo 8:00-16:00
        ke 5.12. tullee olemaan klo 8:00-20:00

        Luit oikein. Itsenäisyyspäivän aattona eli 5.12. on tulossa arviolta 12 tuntinen työpäivä.

        Rivien välistä ja edellisten esimerkkien perusteella en voi suositella isännöitsijän työtä kenellekään: täysijärkiselle, perheelliselle tai ylipäänsä kenellekään, joka ei OIKEASTI halua luopua kokonaan omasta elämästä! Niin, ja sitten sekin vielä, että näillä tuntimäärillä on turha kuvitella tienaavansa kivasti. Esimerkkinä ma 26.11. klo 8:00-21:15. Minulle tuli yli viisi tuntia ylityötä yhdestä hallituksen kokouksesta. Kokouksen alkuaika oli klo 19:00 eli klo 16-19 3 h odotusta. Varsinainen kokous järjestettiin isännöintitoimiston ulkopuolella. Kokous kesti klo 19:00-20:55. Minun oli pakko lähteä kotiin isännöintitoimiston kautta. Sekin vielä.

        Yhdestä kokouksesta 5,25 h ylityötä ja siitä saan rahaa nettona noin 26,50 euroa. Laskennallinen tuntipalkka odotus- ja ylityöajalta 5,05 euroa/h. Ylitöistä nettona 5,05 eur/h on mielestäni vähän, onhan tämä olevinaan asiantuntijatyötä. Siivooja saa normaalityöajalla kirkkaasti parempaa palkkaa!

        Rankkaa duuniahan isännöitsijän työ on, mutta joustavaa työaikaa kannttaa soveltaa. Jos iltakokous loppuu esim. klo 21.00, ei ole mikään pakko mennä toimistolle seuraavana aamuna heti aamusta, vaan esim. vasta klo 12.00.

        Jos tämä ei ole jossakin paikassa sallittua, niin kyseessä ei ole isännöitsijän (vaan orjan) tehtävä.


      • Anonyymi
        niin.TOTTA kirjoitti:

        Tämä ketju on alalle aikoville. Millaista on isännöitsijän arki? Millaista juhlaa on isännöitsijän työ? Alalle hakeutuvat haluavat luultavasti tietää etukäteen, mitä työ pitää sisällään: Millaista on olla isännöintialalla työntekijänä?

        Työstä voisi sanoa, että se on helppoa ja vaihtelevaa, välillä äärimmäisen tylsää ja haasteeton. Työtunteja kertyy kuitenkin aivan uskomaton määrä ottaen huomioon, että Suomessa on yleistynyt 40 tunnin työviikko. Monellekaan isännöitsijän työsopimukseen nimensä laittavalle ei tule mieleen, mitä käytännössä tarkoittaa työmäärä: 37,5 tuntia viikossa. Se ei tarkoita 37,5 tuntia viikossa. Se tarkoittaa sitä, että iltakokousta ja muuta iltamenoa on tarjolla aikuisten oikeasti jatkuvalla syötöllä. Helpoin esimerkki on taas valottaa omaa arkea ja työviikkoani tähän aikaan vuodesta, kiireisen kokousten täyttämän alkuvuoden ulkopuolella.

        Työssäoloaika, sisältäen odotusajan ennen kokouksen alkua:
        ma 26.11. klo 8:00-21:15
        ti 27.11. klo 8:00-20:00
        ke 28.11. klo 8:00-19:00
        to 29.11. klo 8:00-20:45
        pe 30.11. klo 8:00-16:00
        Työviikko: 57 tuntia

        Alkava viikko näyttää yhtä miellyttävältä:
        ma 3.12. tullee olemaan klo 8:00-19:45
        ti 4.12. tullee olemaan klo 8:00-16:00
        ke 5.12. tullee olemaan klo 8:00-20:00

        Luit oikein. Itsenäisyyspäivän aattona eli 5.12. on tulossa arviolta 12 tuntinen työpäivä.

        Rivien välistä ja edellisten esimerkkien perusteella en voi suositella isännöitsijän työtä kenellekään: täysijärkiselle, perheelliselle tai ylipäänsä kenellekään, joka ei OIKEASTI halua luopua kokonaan omasta elämästä! Niin, ja sitten sekin vielä, että näillä tuntimäärillä on turha kuvitella tienaavansa kivasti. Esimerkkinä ma 26.11. klo 8:00-21:15. Minulle tuli yli viisi tuntia ylityötä yhdestä hallituksen kokouksesta. Kokouksen alkuaika oli klo 19:00 eli klo 16-19 3 h odotusta. Varsinainen kokous järjestettiin isännöintitoimiston ulkopuolella. Kokous kesti klo 19:00-20:55. Minun oli pakko lähteä kotiin isännöintitoimiston kautta. Sekin vielä.

        Yhdestä kokouksesta 5,25 h ylityötä ja siitä saan rahaa nettona noin 26,50 euroa. Laskennallinen tuntipalkka odotus- ja ylityöajalta 5,05 euroa/h. Ylitöistä nettona 5,05 eur/h on mielestäni vähän, onhan tämä olevinaan asiantuntijatyötä. Siivooja saa normaalityöajalla kirkkaasti parempaa palkkaa!

        Mitä isännöitsijä tekee työkseen?


    • Anonyymi

      Ainakin stadissa huutava pula isännöitsijöistä, ollut jo vuosia. Suurin osa nyt työskentelevistä täysin uuvatteja

    • Anonyymi

      Tee aluksi soveltuvuustesti: jos olet laiska, ahne, röyhkeä, hyvä valehtelemaan ja keksimään tekosyitä tekemättömille töille, sovellut erinomaisesti isännöitsijän ammattiin.

      Jos sinulla on lisäksi hyvät suhteet muutamaan kelvotonta työtä kiskurihinnalla tekevään rakennus- ja remonttifirmaan, on sinussa ainesta ihan huippuammattilaiseksi.

      Bonukseksi lasketaan myös hyvä supliikki, jonka avulla pystyt pelottelemaan taloyhtiöiden osakkaita teettämään "yhteistyökumppaneillasi" tarpeettomia remontteja.

      Terveisin nimimerkki "kokemuksia kuudesta taloyhtiöstä neljältä paikkakunnalta"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe