Dieselin käynnistyminen pakkasella ilman lämmitystä.

pakkasessapyörivä

Eli nyt kysymys johon toivon pelkön asiallisen vastauksen ilman merkkikohtaisia vouhkaamisia. Miten jos tuomonen vm-10 VW merkin 1.6 TDI koneella varustettu auto seisoo ilman lämmitystä tuomosessa 10-20 asteen pakkasessa. Lähteekö käyntiin ilman lämmitystä?

24

10132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+12

      Jos on hyvät akku, öljyt ja hehkut. niin lähtee. Akkussa siis virtaa, öljyt riittävän notkeat talveen käyvät, ja hehkut kunnossa.

      hehkuta 2 kertaa peräkkäin ja yritä niin jo hyrrää ja pidä kytkin pohjassa koko ajan niin vaihteisto ei vastusta startatessa.

    • ämis

      Annataan nyt pelkön asiallinen vastaus. Jos lähtee käyntiin niin silloin se lähtee, jos ei niin sitten ei lähde. helpottiko?

    • Ilman lisälämmitystä? Kyllä.
      Ilman hehkutusta? Tuskin.

      -06 1.9 TDI lähti ilman lisälämmitystä vielä -25 asteessa. Ääni oli kyllä mielenkiintoinen. -30 asteessakin lähti, mutta silloin piuhan päästä, eli ei tietoa lähtemisestä ilman.

      • a(2)

        Kyllä nuo uudet surasuihkutteiset lähtee yleensä käynttiin ilman hehkutustakin, huonolla akulla se on jopa parempi, kuin käyttää akkua hehkutukseen.


      • voi olla
        a(2) kirjoitti:

        Kyllä nuo uudet surasuihkutteiset lähtee yleensä käynttiin ilman hehkutustakin, huonolla akulla se on jopa parempi, kuin käyttää akkua hehkutukseen.

        Samaa olen vähän mietiskellyt. Autossa on ilmeisesti akku menossa huonoksi ja kaksi kertaa atuto on jäänyt käynnistymättä sellaisessa tilanteessa kun olen hehkuttanut kahdesti. Mietin vaan että olisiko jaksanu paremmin pyöräyttää käyntiin yhdellä hehkutuksella tai jopa ilman hekuttamista.


      • Voiko tosiaan
        voi olla kirjoitti:

        Samaa olen vähän mietiskellyt. Autossa on ilmeisesti akku menossa huonoksi ja kaksi kertaa atuto on jäänyt käynnistymättä sellaisessa tilanteessa kun olen hehkuttanut kahdesti. Mietin vaan että olisiko jaksanu paremmin pyöräyttää käyntiin yhdellä hehkutuksella tai jopa ilman hekuttamista.

        No ilman hehkutusta diesel ei lähde edes kesällä käyntiin.


    • ahu tdi

      Ainakin vuoden 2000 vw tdi lähtee -28 pakkasesta ilman lämmitys kun hehkuttaa pari kertaa ja akku ja hehkut on kunnossa

    • hesu.

      Jos kyseisellä autolla tavallisesti käynnistyksen jälkeen ajetaan yli puoli tuntia. Öljyt ovat valmistajan suosituksen mukaiset, ja auto on säännöllisesti huollettu asian mukaisesti niin (kyllä lähtee) vaikka 25 asteen pakkasesta.

    • leffafriicci

      ei tartte olla edes hehkuja, mikäli akussa riittää poweria pyörittään moottori lämpimäks, lähtee käyntii ku raktori, mutta lähtee !
      ÄLÄ mee siihen elokuvastarttaus-lankaan, että avainta käytetään starttiasennossa alle sekunti, jos moottori on kylmä, voi aivan hyvin startata minuutinkin putkeen ilman että mitään hajoaa, se on tehty kestämään! startilla voi myös ajaa auton pois tientukkeesta, mikäli ei käy, mutta mieluummin ei kuitenkaan kovin usein.

      • 15+12

        "ei tartte olla edes hehkuja, mikäli akussa riittää poweria pyörittään moottori lämpimäks, lähtee käyntii ku raktori, mutta lähtee !"

        Kerran tuli tuo kokeiltua. Kyllä se tosiaan lähtee ilman hehkuja kun tarpeeksi kauan sahaa(n. 2min yhteensä). Pakkasta oli -25. Vaihdoin sitten hehkut ja testasin vanhat, kaikki oli pimeenä. 1.9tdi afn.


      • jos diesel virtaa

        Itse olen ainakin oppinut että kannattaa startata niin kauon että lähtee käyntiin. Jos ensin starttaa muutaman sekunnin ja yrittää sitten uudestaan, niin voi olla että ei lähde enää kunnolla startti pyörimään jos on akku huonossa varauksessa. Akussa voi siis riittää virtaa yhteen pitkään starttiin, mutta ei toiseen enää yhden lyhyen jälkeen. Jos akku on hyvässä virrassa niin kyllä se pikku saahamisen jälkeen lähtee käyntiin jos polttoaine ei ole menny hyhmään.


    • Se käy!

      On eniten kiinni juuri akun kunnosta ja sen hetkisestä lataustilasta, ja käytetyistä öljyistä. Siksipä en laita merkkitietoa keskiluokan vm2002-kärrystä, joka kaksi talvea sitten, siis 9-vuotiaana lepäsi muutaman päivän Levin -30 pakkasessa, ja lähti käyntiin ilman minkäänlaista esilämmitystä. Vaikeasti lähti, mutta lähti kuitenkin. Eikä akkukaan ollut enää edes nuori, vaan meni uusintaan vielä samana talvena.

    • golf 98

      Itsella golf vm 98 ajettu 400tkm ja päivittäin teen työmatkat siten että toisessa päässä ei ole lämpöä, hyvin on jo monta talvea tampereen korkeudella lähtenyt käyntiin, öljynä neste diesel 10w-40 ja huollettu itse lähinnä öljyt vaihdettu. kerran on auton iässä hehkut uusittu ja suuttimet huollettu.

      • golf 98

        siis 1.9turbo diesel


    • tais olla provo

      No miksei lähtisi? Jos auto on kunnossa, niin lähtee yhtä varmasti kuin bensamoottoriset. Mitää eroa ei ole bensan ja dieselin käynnistyvyydessä.
      Typerä kysymys, mutta sedhän olikin provo. Eikös?

      • bensa lähtee paremmi

        No on siinä sellainen ero että dieslpolttoaine hyhmettyy paljon pienemmällä pakkasella kuin bensa. Toinen ero on tietysti sitten se että bensa sytytetään kipinällä, jolloin se syttyy paremmin kylmässä, kuin puristamiseen perustuva diesel.


      • mitä väliä
        bensa lähtee paremmi kirjoitti:

        No on siinä sellainen ero että dieslpolttoaine hyhmettyy paljon pienemmällä pakkasella kuin bensa. Toinen ero on tietysti sitten se että bensa sytytetään kipinällä, jolloin se syttyy paremmin kylmässä, kuin puristamiseen perustuva diesel.

        Ihan miten vaan haluat noita nippelitietojasi esitellä. Käytännössä ei mitään eroa käynnistyskyvyssä Suomen olosuhteissa. Koskaan ei dieselissäni ole ollut käynnistysongelmia. Käynnistyy virta-avainta käännettäessä, ei muuta. Siis täsmälleen kuten bensa-autot.


    • Ääliölle

      Nimimerkille "mitä väliä". Tämä on keskutelupalsta, ja sen tarkoituksena on, että täällä keskustellaan. Jos sinun mielestäsi ei pitäisi keskustella eikä aiheeseen liittyviä näkemyksiä saisi esittää, on ehkä parempi, että pysyt poissa näiltä palstoilta ja etsiydyt sinne missä muutkin purnaajat ja valittajat purkavat pahaa oloaan.

      • mitä väliä

        Sinäkö laadit säännöt, miten ja kuka saa keskustella?
        Jos muut kuin sinua miellyttävät mielipiteet ärsyttävät, ongelma on täysin omasi. En voi tällä keskustelupalstalla auttaa sinua ongelmassasi. Valitettavasti
        Itseäsi hyvin kuvaava nimimerkkisikin on osoitus henkisestä hyvinvoinnistasi


    • Ilmasta ei tykkää

      Jos suorasuihku (ei korkeapaine) ei lähde helposti kylmällä käyntiin niin tarkistaa polttoainelinjojen O-renkaat ja muut liitokset. Ilmaa ei saa päästä sekaan.

    • tojotallamennään

      590tkm ajettu diesel toyota lähtee -30 asteesta ilman lämmitystä yhdellä hehkutuksella.. moottorina 4litrainen 6syl turbodiesel ja 24v sähköjärjestelmä.

      • Anonyymi

        440 thkm ajettu Jeep Cherokee XJ TDi käynnistyi nippanappa -25C kun huonot hehkut ja akku sekä letkulämmittimen vastus hajalla. Kun osat on kunnossa niin starttaa hyvin. Bensamoottori käynnistyy biojätedieselin talviversion sijaan paremmin re85 bensalla kun siihen on lisätty tankatessa puolet e95 bensaa. Jos starttaisi Lapissa dieseliä ilman esilämmitystä olisi talvella pulassa ennenpitkää. Stadiin kadunvarteen sopii myös parhaiten bensamoottoriauto koville pakkasille. On diesel tai bensa niin ehjät tulpat auttavat kovasti pakkasella liikkeellelähdössä. Pää kylmänä ja hehkut kuumana!


    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä jotkut ostavat Suomeen autoja, jotka eivät edes käynnisty ilman kaikenlaisia lisälämittimiä yms. virityksiä -30 pakkasessa? Onko ne jotakin kesäautoja? Miksi niitä yritetään edes käynnistää talvella?

      • Anonyymi

        Niin ihmettelen mnäkin.
        Minulla on ollut dieseleitä parikymmentä vuotta enkä muista koskaan niissä olleen käynnistysongelmis. Ei minulla ole mitään lisälämmittimiä tms. Letkulämmitin kyllä on, mutta käynnistyy kyllä hyvin ilman sitäkin…

        Paitsi kerran ja sekin oli kesällä, akku oli tullut tiensä päähän ja tarvitsin kaapelilla apua käynnistämiseen. Dieselhän käy ilman akun virtaa, mutta käynnistys tarvii virtaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe