Jalka ja nivelkivut

B.B.1977

Olen 27-vuotias ja olen kärsinyt jalka ja nivelkivuista jo 11-vuotta. Lääkärit ei ole löytäneet mitään syytä kipuihin. Lääkäreillä on tietenkin oma diagnoosi mutta onko se oikea? Reumalääkäri sanoi että olen niin nuori että minulla ei voi olla kipuja. Sitten Fysiatri sanoi että mä kuvittelen ne kivut. Tällaiset diagnoosit lääkäreiden mukaan niin en tiedä et uskooko oikein lääkäreitä.

13

8305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kipuinen

      Vaikka itse olenkin vasta 20-vuotias, niin tiedän mistä puhut. Minulla alkoivat nivelkivut (varsinkin jaloissa) kasvukipujen aikaan. Ongelmana on vain ollut ettei nämä "kasvukivut" ikinä ole lakannut. Viimeiset kolme vuotta olen käynyt ahkerasti lääkärissä ja yrittänyt selvittää mistä nämä johtuvat. Kunnallisella puolella minut on leimattu päästäni pipiksi (kun eihän näin nuorella voi kipuja olla) ja ns. JPK:ksi (=joka paikka kipeä).

      Oletko käynyt yksityisellä lääkärillä?

      Sieltä nimittäin sain ensimmäistä kertaa inhimmillistä kohtelua ja lääkäri otti kipuni tosissaan. Oli kylläkin vaikeuksia löytää sopiva lääkäri, mutta muutamien suositusten kautta löytyi todella asiantunteva ja asiallinen lääkäri.

      Minulla vielä lopullinen diagnoosi kesken, mutta yksi löytynyt syy on hypermobiliteettisyndrooma, eli nivelten yliliikkuvuus. Minkälaista diagnoosia sinulle on tarjottu?

      Lääkärit osaavat lannistaa ihmisen täysin. Ei ole kerta eikä toinenkaan, kun olen lähtenyt lääkäristä itkevänä ja todella sekavana, kun on erehtynyt joskus ajattelemaan itsekin sitä, että jos vain kuvittelen ne kivut. Mutta niin ei ole. Kipu on todellista.

      • Samasta kärsivä

        Hei! Kerro ihmeessä, mistä lääkäriasemalta olet löytänyt asiallisen lääkärin,kärsin jalkakivuista päivittäin.


      • B.B.1977

        Olenhan minä yrittänyt yksityisellekkin puolella käynyt mutta siellä tulee sellainen mielipide eli sama kuin kunnallisella puolella et sä kuvittelet ne kivut ettei sulla voi mitään vikaa olla. Tietysti siellä on yksi asia tullut jo julki kun olen varannut aikaa niin on sanottu et pitäs käydä monella lääkärillä kun ne ei osaa sanoa et mikä on vikana. Se on pelkkää rahastusta. Mutta se todellinen syy on se et miksi sä oot täällä (yksityinen) kun sä olet päästä pipi.


      • Kipuinen
        Samasta kärsivä kirjoitti:

        Hei! Kerro ihmeessä, mistä lääkäriasemalta olet löytänyt asiallisen lääkärin,kärsin jalkakivuista päivittäin.

        Tämä taitaa mennä jo mainostamisen puolelle, mutta Helsingissä Mehiläisessä Leena Paimela (vastaanotto ainakin Forumissa) tietää asiansa ja sain suosituksia hänestä monesta eri paikasta, joista kyselin, mistä kivut voisivat johtua. Ei kertaakaan kyseenalaistanut kipuja ja suhtautui niihin erittäin vakavasti.


      • Kipuinen
        B.B.1977 kirjoitti:

        Olenhan minä yrittänyt yksityisellekkin puolella käynyt mutta siellä tulee sellainen mielipide eli sama kuin kunnallisella puolella et sä kuvittelet ne kivut ettei sulla voi mitään vikaa olla. Tietysti siellä on yksi asia tullut jo julki kun olen varannut aikaa niin on sanottu et pitäs käydä monella lääkärillä kun ne ei osaa sanoa et mikä on vikana. Se on pelkkää rahastusta. Mutta se todellinen syy on se et miksi sä oot täällä (yksityinen) kun sä olet päästä pipi.

        Älä ainakaan alistu siihen mitä lääkärit sanovat. Niillä on ollut "meidän tyyppisille" ihmisille käytössä lyhenne JPK, eli joka-paikka-kipeänä ja kuvitelleet kaiken olevan vain meidän mielen tuotetta. Kenenkään ei tarvitse elää kipujensa kanssa ja jos niihin on apua saatavilla sinulla on siihen oikeus.


      • kirsu

        Huojentavaa viimeinkin huomata, etten ole ainoa kipuinen. Itselläni kivut alkoivat joskus 3-5 vuotiaana ja todettiin luonnollisesti kavukivuiksi. Kivut vaan eivät koskaan ole loppuneet. Iän myötä (nyt 24) kipualueet ovat levinneet ja kipu tullut epämääräiseksi ja sormien nivelissä alkanut olemaan jäykkyyttä. Muutamaan kertaan olen lääkärissä käynyt aiheesta. Testeissä ei mitään ole löytynyt enkä jaksa juosta lääkäriltä toiselle kun kipuun on jo tottunut osana elämää..

        Toivottavasti löydätte syyn ja lääkkeen oireisiinne.


    • leena

      Hei kivuista kärsivät!
      Jalka ja nivelkipuihin on suola hoito nopea ja tehokas.Minulla on vastaan otto Helsingin Kalliossa jossa teen suola-ja turvehoitoja kivuista kärsiville sekä kokovartalo että paikallishoitoja. Kokovartalohoidot on amme hoitoja, myyn myös tuotteita kotihoitoon jolloin on edullisempaa jatkaa hoito sarjaa kotona kuin käydä päivittäin vastaanotolla. Pitkään jatkuneet kivut ei yhdellä hoitokerralla poistu.
      Voit varata ajan ja tiedustella hintoja sähköpostinkautta. [email protected]

      • ...

        tuollaiset auttaa ehkä rentoutumaan, mutta todellisia kipuja tuollaset ei todellakaan poista. Siis jos sulla on joku kunnon vika niin ei se millään suolalla kyllä parane!


    • kipu

      Itse aloin kärsimään jalkakivuista jo 8-vuotiaana. Testejä tehtiin, mitään ei löytynyt. Kukaan ei ottanut tosissaan ja jotkut jopa nauroivat. kymmenen vuotta sain kiertää lääkäreitten luona, kunnes eräänä päivänä (oli muuten myös 13 ja perjantai) tapasin ihanan lääkärin joka laittoi asiani heti eteenpäin. hän löysi heti monta vikaa vaikka muut väittivät mun olevan terve.

      Niin masentavaa kuin se onkin, niin joskus menee vuosia että löytää sen lääkärin joka tajuaa missä on vika.
      Valitettavasti jotkut luovuttavat kun apua ei löydy. Mutta kannattaa taistella, vaikka raskasta onkin..

      Itse muuten löysin hyvät lääkärit yksityisen kautta. Minut kyllä siirrettiin sitten kunnalliselle puolelle.

      • Kipuinen

        Minulla kävi aivan samalla tavalla. Muut lääkärit (varsinkin kunnallisella puolella) leimasivat minut tosiaan sekopääksi, joka ihan huvikseen käy valittamassa olemattomasta. Käskettiin lopettamaan valitus ja yrittämään elää niin kuin kaikki muutkin. Ja mikä oli tärkeintä: näin nuorella ei kipuja voi olla, eikä ainakaan näin pitkäkestoisia. Kerrottiin myös kuinka kaikilla ihmisillä on välillä kipuja, mutta niiden kanssa on vain opittava elämään. Ja kaikki tämä kerrottiin naama enemmän tai vähemmän virneessä.

        Luojalle kiitos, että on vielä olemassa lääkäreitä jotka ovat sekä inhimmillisiä sekä asiansa osaavia. Hyvä, että myös sinä olet löytänyt sellaisen!


    • Anonyymi

      Kipuun on mielestäni aina syy, tosin sen löytäminen joskus vaikeaa. Olisi lääkärin oikeampi sanoa, että minä en nyt osaa auttaa.
      Itse olen kokenut samantapaista. Vika oli lääkärin mukaan korvien välissä, siis psyykkistä. Myöh moniosaava kuunteleva lääkäri löysi diagnoosin ja ohjasi kuntoutukseen.
      Ihminen on niin ihmeellinen, että lääkärikin joutuu tunnustamaan rajallisuutensa eikä minusta se ole häpeällistä tunnustaa sitä.

      • Anonyymi

        Vähemmän minusta on tuntunut, etteikö lääkäri osaisi auttaa, vaan enemmänkin taitaa johtua siitä, ettei heitä kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähemmän minusta on tuntunut, etteikö lääkäri osaisi auttaa, vaan enemmänkin taitaa johtua siitä, ettei heitä kiinnosta.

        Ketju on hiukan vanha, alussa mainittiin lääkäri Leena Paimela. Todella hyvä reumatologi. Jos haluaa ammattitaitoisen ystävällisen reumatologin, niin häntä voi suositella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe