13 vuotiaalle oikean kokoiset rintsikat?

....

Hei. Osaisiko joku sanoa minkä kokoiset liivit minun kuuluisi ostaa / mitkä olisivat minulle parhaimmat? Napakka mitta rinnan alta on 65 cm ja mitta päältä 78?

Voisiko joku oikeasti auttaa, tarvitsen sopivan kokoiset liivit (:

12

1514

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liivitön

      Et tartte mittään liivejä vielä.

    • neuvot_
    • oisko ehkä 65B ?

      Sivustolla toisinaan esiintyneen laskuopin mukaan rintojen alta mitatusta luvusta vähennetään viitisen senttiä (noin -5 cm) ja se luku olisi rintaliivin ympärysmitta.
      Tällä tavalla sinulla pitäisi olla liivit joiden ympärysmitta on 60 cm. En nyt tiedä menikö tuo ihan oikein? Yleensäkin ihmettelen sitä hoppua mikä Suomessa on että suunnilleen 10-vuotiaat haluaa jo pitää "harjoitteluliivejä". Kun mitä nyt ihan muutamassa maassa on tullut liikuttua ajan kanssa, niin monin paikoin liivien käyttö aloitetaan siinä 17-18 -vuotiaana. Kuulemma monissa muissa maissa pelkäävät rintasyöpää ja sitä että rinnat menettävät elastisuuttaan jos liivien käyttö aloitetaan liian aikaisin. No mene ja tiedä, ota siitä selvää... Kokeile 65B-kokoa?

      • Olenvaajoku

        No kuule jos rinnat kasvaa nopeasti kuten murrosiässä kuuluukin niin kyllä sillon haluaa rintaliivit, että ei esim. Nännit näy paidan läpi jne.


    • eräsjokuvaantaas

      Changen laskurin mukaan taas 60DD. Eikähän se oo siis jotain väliltä 65A ja 60DD, jonka rinnakkaiskoko on siis 65D, ja joka ei ole niin iso miltä kuulostaa.

    • tissifani Jontte

      Onko 60DD =60E? Jos on, niin tässä joitain rinnakkaiskokoja. Rinnakkaiskoko tarkottaa sitä että tissin koko (tilavuus ja paino) on suunnilleen sama kuin siinä vierekkäisessä vaihtoehdossa. Voin olla väärässäkin muta sitä kait se tarkottaa.

      60E -> 65D
      65D -> 70C
      70C -> 75B
      75B -> 80A

      Toisin sanoen 60E tai 65D -kuppikoon rinta on saman kokoinen kuin 80A! ;)))

      • tissifani Jontte

        Täydennetään nyt sit vielä sen verran että tietysti mitä "isompi" kirjain, niin sitä "ulottuvampi" se tissi on. Elikkäs esim. F-kupin tissi tulee ulommas kehosta (eli on "ulottuvampi") kuin vaikkapa B-kupin tissi. No menipä nyt sekavaks, sori vaan...


    • -mathilde-

      Kuule kulta, ei mitoilla ole suurta merkitystä, liivit ostetaan kokeilemalla ja valitaan ne jotka istuvat parhaiten. Kaupassa huomaat kumminkin että slle sopivien liivien koot vaihtelevat. Lisäksi rintojen malli, ruuminrakenne yms. vaikuttaa siihen mikä koko istuu parhaiten mistäkin liivistä.

      Jos olet kovinkin solakka, voi olla että ympärysmittasi onkin 60. Valitse siis etukäteen kauppa jossa on kokoja 60-65. Kuppikokosi sijoittunee välille A-C.

      Liivejä on todella monenlaisia, joten se mikä sopii sulle ja on istuvin ja mukavin vaihtoehto, on vaikea sanoa noin pinnallisten tietojen perusteella. Koko on siis vain yksi tekijä.

      Jos ovat ensimmäiset liivit, eivätkä rinnat ole kovin paljon kehittyneet vielä, kannattaa myös miettiä ottaisiko kaarituettomat pehmeät liivit, että totut niihin paremmin.

      Sun pitää arvioida myös miten paljon tukea rintasi tarvitsevat.

      Jos olet 13-v ehkä et halua kiinnittää huomiota itseesi liikaa, joten vältä push-up liivejä.

      Tärkeintä olisi kokeilla mahdollisimman monia malleja että löytää sopivimmat.

      Netissä on hyvä liivien sovitusoppaita, kuvina tai videoina, niistä näkee mitä yksityiskohtia pitää liiveissä katsoa. Vaikka tämä:
      www.lumingerie.fi/rintaliivien-sovitusopas#.UQMLy_JactA

      Kun sovittaa pitää keskittyä omiin tuntemuksiin, tuntuuko mukavilta, istuuko hyvin? Kupit laitetaan päälle niin kumarrutaan eteenpäin ja asetellaan rinta kuppiin, ympärysmitta kiinnitetään uloimpaan hakaseen ja olkaimet säädetään sopiviksi (niin että rinta sijoittuu noin puoliväliin olkavartta).

      Ympärysmitan napakkuus näkyy niin että nostetaan käsivarret ylös - jos liivien nauha nousee mukana, se on liian väljä. Kuppia ja nauhaa pitää katsella myös sivulta peilistä: onko nauha suorassa, eikä nouse selästä, pullottaako rintakudosta kupin yli jne.... Kokeillaan myös pusero päällä, että näkyy miltä liivit näyttävät vaatteiden kanssa.

      Tuo sovittamaan opetteleminen on tärkeää, koska niin ne sopivat liivit valitaan.

      Liivejä ostaessa olis hyvä jos sun äiti tai iso sisko tai joku muu aikuinen nainen on mukana.

      • Ohjeen soveltaminen

        "... ja olkaimet säädetään sopiviksi (niin että rinta sijoittuu noin puoliväliin olkavartta)."

        Tuon osan ohjeista saa todennäköisesti unohtaa vielä vuosiksi. Kysyjän iässä rinnat ovat vielä ryhdikkäät ja tiivistä kudosta, ne pysyvät siinä missä kasvavatkin eikä niitä nostella tai lasketa rintaliiveillä kuten roikkuvia rintoja. Minullekin eräs isorintainen nainen sanoi että älä kiristä olkaimia kireälle ettei rinnat nouse noin korkealle. Totesin siihen että niitä ei ole nostettu, ne ovat kasvaneet juuri siihen kohtaa rintakehää. Kyseisellä naisella rinnat roikkui liiveistä huolimatta melkein vatsan päällä.


      • -mathilde-
        Ohjeen soveltaminen kirjoitti:

        "... ja olkaimet säädetään sopiviksi (niin että rinta sijoittuu noin puoliväliin olkavartta)."

        Tuon osan ohjeista saa todennäköisesti unohtaa vielä vuosiksi. Kysyjän iässä rinnat ovat vielä ryhdikkäät ja tiivistä kudosta, ne pysyvät siinä missä kasvavatkin eikä niitä nostella tai lasketa rintaliiveillä kuten roikkuvia rintoja. Minullekin eräs isorintainen nainen sanoi että älä kiristä olkaimia kireälle ettei rinnat nouse noin korkealle. Totesin siihen että niitä ei ole nostettu, ne ovat kasvaneet juuri siihen kohtaa rintakehää. Kyseisellä naisella rinnat roikkui liiveistä huolimatta melkein vatsan päällä.

        Rintojen roikkuminen tai ei-roikkuminen ei vaikuta siihen mihin rintojen tulee liiveissä sijoittua vaan se liittyy siihen että jos olkaimet ovat liian löysällä tai liian kireällä, liivin muutkaan osat (nauha ja kuppi) eivät istu oikealla kohdalla.

        Rintojen asettuminen liiveissä oikealle tasolla on tärkeää, koska silloin se nauhaa tukee rintoja hyvin, olkaimet eivät paina hartioita ja rintakudos asettuu kuppiin oikein.

        Ja jos katsot rintojasi, niiden juuri, eli se kohta josta ne kasvavat rintakehästäsi, on tietyllä kohdalla, eikä siihen vaikuta rinaan roikkuminen tai ei-roikkuminen. Tämä kohta mistä rinnat kasvavat voivat tietysti olla yksilöllisesti ruumiinrakenteen mukaan eri kohdassa ja vartalon mitoitus muutenkin erilainen. Mutta tämä kohta on se, jonne liivin keskikohta ja kaaret sijoittuvat edessä ja sivusta katsoen nauhan tulisi selässä olla samalla tasolla. Yleensä tämä kohta sijoittuu niin että oikein puetuissa liiveissä rinnan keskikoihta on olkavarren keskikohdassa.

        Myös isokuppisella voi rinnat sijoittua kohtuullisen ylös rintakehällä ja jos ylävartalo on lyhyt, hyvin tukea-antavissa liiveissä nekin nousevat luonnolliselle paikalleen aika ylös.

        Jos tuttavallasi rinnat ovat "roikkuneet vatsan päällä" se tarkoittaa että rinnat ovat kookkaat ja löysät kudokseltaan, eikä hänen käyttämänsä liivit ole olleet tarpeeksi tukevat. Tai sitten liivit ovat kohtuulliset, mutta hän ei ole kiristänyt olkaimia tarpeeksi kireälle eikä nostanut nauhaa oikealle kohdalle: jos nauha sijoittuu liian alas, se ei tietenkään tue rintoja niin hyvin. Tai sitten liivien koko on väärä, selänympärys on liian iso ja noussut ylös selässä, jolloin vastapuolelta rinnat ovat valahtaneet alemmas - tämä on tyypillinen isokuppisten virhe, usein se numeroa kapeampi selänympärys tarjoaisi napakamman tuen.

        Tässä on hyvä esimerkki siitä, katsopa kuinka saman naisen (kuva jossa viivat) rinnat ovat hyvinistuvissa liiveissä korkeammalla eli oikealla paikalla.

        http://campbellandkate.com/blog/Too-Big-Bra-Bands-Bad-Deal-for-Big-Busts


    • -mathilde-

      jatkan vielä, että oletko jo kättänyt tämmöisiä toppimallisia kevyitä ensiliivejä?

      www.kappahl.fi/article/toppi_412445

      Noissahan ei ole kuin pituusmitat.

    • Mene äitisi kanssa liivi kauppaan ja pyydä sielä ammattilaiselta apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe