Suomen todellinen työttömyysaste

Totuus julki

Minua raivostuttaa tapa, jolla Suomen viranomaiset vääristelevät virallisia työttömyystilastoja ongelman kätkemiseksi. Kaikkein surullisinta on että monet uskovat tämän emävalheen. Tänään julkistettiin taas Tilastokeskuksen virallinen työttömyysaste, joka oli 6,9 %. Otsikot olivat: "Työttömyys laski joulukuussa" ja "Huonot ajat eivät näy työllisyydessä".

Tilastokeskuksen kysely sai työttömien määräksi 180000, Työministeriö taas ilmoitti että työttömiä työnhakijoita oli joulukuussa 282000. Tilastokeskus putsaa tilastoista 102000 työtöntä. Aiemmin se oli tuo Työministeriön luku, johon viitattiin, kun puhuttiin virallisesta työttömyydestä. Viime vuosina ollaan ruvettu puhumaan tästä Tilastokeskuksen luvusta virallisena.

Jos tuota Työministeriön lukua käytettäisiin puhuttaessa virallisesta työttömyydestä, olisi työttömyysaste 282000/2593000 = 10,9%. Valitettavasti tämäkin lukema kertoo vain vähän Suomen työttömyysongelmasta, kuten seuraavassa näette. Lasken seuraavaksi Suomen todellisen työttömyysprosentin, johon huomioidaan kaikki henkilöt, jotka ovat työttömiä.

Jotta saisimme työttömyysluvun, joka kuvaa todellista työttömyystilannetta virallisia lukuja paremmin, tilastoissa pitäisi näkyä kaikki seuraavat ryhmät. Osasta näistä on saatavilla tarkat tilastot. Osasta joutuu tekemään arvion mutu-tuntumalta. Jos teille tulee mieleen vielä joku ihmisryhmä, joka on tosiallisesti työtön, mutta ei näy virallisissa tilastoissa, niin ilmoittakaa ihmeessä.

1. Työttömät työnhakijat, joille parhaillaan maksetaan työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Tämähän on tällä hetkellä ainoa ryhmä, joka otetaan huomioon virallisissa tilastoissa. Näitä on siis 282000.

2. Työttömät, jotka on pakotettu palkattomiksi harjoittelijoiksi tai täydennyskoulutuskursseille. Nämä eivät näy virallisissa tilastoissa, vaikka ovatkin aivan yhtä työttömiä kuin ryhmään 1. kuuluvat. Näitä on tilastojen mukaan 111000.

3. Sellaiset työntekijät, jotka ovat osa-aikatyössä, vaikka haluaisivat tehdä kokopäivätyötä. Nykyäänhän jos työtön on kuukauden aikana työskennellyt yhdenkin työtunnin, niin häntä ei siltä kuukaudelta lasketa työttömäksi. Nämä voisi tilastoida käyttämällä 40 tunnin työviikkoa viitekehyksenä. Esim. kaksi työntekijää, jotka tekevät 20 tuntista työviikkoa muodostaisivat tilastoihin yhden työttömän. Tästä joudun tekemään arvion ihan summamutikassa. Sanotaan nyt 100000. Tuskin tuo on kauheasti alakanttiin.

4. Työttömät, jotka on siirretty erilaisten eläkeratkaisujen piiriin. Kuinka paljon on työttömyyseläkeputkessa? Kuinka moni työtön on hakeutunut sairaseläkkeelle työttömyytensä takia, vaikka oikeasti olisikin työkykyinen? Työttömyyseläkeläisiä on tilastojen mukaan 23 000. Arvioidaan nyt muita eläkeläisiä, jotka ovat todellisuudessa työttömiä, olevan 7 000, niin saadaan näitä tilastoihin 30000.

5. Kokonaan työttömyysturvan ulkopuolelle jättäytyneet. Näitähän on nykyään valtavasti. Työttömiä, jotka ovat menettäneet viimeisenkin toivonsa työnsaannin suhteen, eivätkä enää jaksa vaivautua ilmoittautumaan työttömiksi työnhakijoiksi, vaan hakevat elantonsa toimeentulotuesta. Tästä on vaikea esittää tarkkaa arviota, olkoon nyt 100000. veikkaan tuonkin olevan alakanttiin, sillä eiväthän läheskään kaikki edes ilmoittaudu työnhakijoiksi työvoimatoimistoon, vaikka työttömiä olisivatkin.

6. Lomautetut. Nämä ovat tilapäisesti työttömiä, eivätkä luonnollisestikaan näy tilastoissa. Nämä voitaisiin ottaa virallisissa tilastoissa huomioon samalla laskutavalla kuin kohtaan 3. kuuluvat. Heitetään nyt arvioksi 20000.

7. Toista tutkintoa suorittavat. Tämän ryhmän keskuudessa pitäisi tehdä kysely sen selvittämiseksi, kuinka moni on opiskelemassa toista tutkintoa vain alanvaihtohalukkuuden vuoksi ja kuinka moni taas sen vuoksi että edellisessä ammatissa ei ollut työtä tarjolla. Jos esim. insinööri on opiskelemassa lähihoitajaksi, niin kyllä hän on työtön. Arvio 20000.

8. Karenssilla olevat. Suomessa langetetaan työnhakijoille vuosittain 80000 karenssia, joiden pituus on 3 kk. Tämä merkitsee sitä että koko ajan 20000 työtöntä on odottamassa karenssin umpeenkulumista. He alkavat näkyä virallisissa työttömyysluvuissa vasta silloin kun heille aletaan maksaa työttömyyspäivärahaa.

Tästä voidaan nyt laskea Suomen todelliseksi työttömien määräksi 282000 111000 100000 30000 100000 20000 20000 20000 = 683 000. Työvoimaan kuuluvia on 2593000, joten työttömyysasteeksi saadaan 683000/2593000 = 26,3%.

Minun tekee pahaa kun kuulen poliitikkojen vähättelevän Suomen työttömyysongelmaa viitaten tuohon viralliseen 7% lukuun. Tuo on törkeää kansalle valehtelemista, ja pitäisi lopettaa. Mielestäni tästä pitäisi tehdä kansalaisaloite vaatien työttömyystilastojen todenmukaistamista.

94

2952

  Vastaukset

  • Täysin samaa mieltä. Nuo työttömyysluvut ovat yhtä vääriä kun "peukut" tässä viestissä, tein 6 plussaa kerralla, en kerro miten.

   • Työkalut - asetukset - poista evästeet - päivitä sivu - laita plussa uudestaan. Toista.


   • Miten tuon teit, kun mun peukkuja ei lasketa lainkaan =(


   • firefoxilla kirjoitti:

    Työkalut - asetukset - poista evästeet - päivitä sivu - laita plussa uudestaan. Toista.

    On siihen helpompikin keino. Julkaisen sen sitten kun Suomen todelliset työttömyysluvut julkaistaan ja työvoimahallinto myöntää petoksen ja sen että kohtelevat työttömiä laittomasti pakottamalla heitä orjatöihin eli harjoittavat ihmiskauppaa. Eli tuo tarkoittaa että EI IKINÄ.


   • peukuton kirjoitti:

    Miten tuon teit, kun mun peukkuja ei lasketa lainkaan =(

    Eihän työttämällä tietenkään toimi nettiäänestys eivätkä kauppojen automaattiovetkaan aukea.


  • Todellinen työttömyysluku huitelee siellä 30 prosentissa.

   • Suomessa oli elo-syyskuun vaihteessa 2009 269 500 työtöntä työnhakijaa. Avoimia työpaikkoja oli vain 31 100 eli vain joka yhdeksäs työtön löysi teoriassa työpaikan.
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Työttömyys#Ty.C3.B6tt.C3.B6myys_Suomessa Mikähän mahtaakaan olla tämänpäivän todellinen totuus?


  • itse kun olen ekstratyöntekijä eräässä helsinkiläisessä yökerhoketjussa, joka käsittää 6 yökerhoa keskustassa.. 10v paiskinnut siellä viikkotunnit 10-30.. jos olisin työtön nii enkö sais suunnilleen yhtä paljon tukia kun palkkaa... omasta mielestäni olen työtön kun teen 2 vuoroo viikossa

   • voidaan laskea työttömäksi. Itse teen 4h osa-aikatyötä ja tienaan himpun verran enemmän kuin olisin työtön tukien kanssa. Paljon enemmän vain joudun töitä tekemään tuon himpunkin eteen. Mikään muu työ ei ole rahallisesti kannattavaa kuin kokopäivätyöt....


  • Eikös työlliseksi määritellään henkilö joka tekee säännöllisesti YHDEN tunnin viikossa töitä !!
   Tyhmempi luulisi että työllinen tekee vähintään 6 tuntia / päivä ja 5 pvä / vko !!

  • Tilastojen siivoilu ja ketkuttelu tulee paljastumaan täydessä karmeudessaan vielä lähitulevaisuudessa kaikille kansalaisille. Kupla on paisunut jo niin isoksi, että päättäjät eivät pysty enää vääristelemään totuutta. Totuus on, että tämä järjestelmä on hajoamassa ja sitä yritetään peitellä mm. tilastojen vääristelyillä.

   • eläkeikää yritetään vain nostaa, että tilastot ei paljastu...


  • Tämä on juuri tätä valtion "poissa silmistä, poissa mielestä"- tekniikkaa eli valehdellaan tilastoissa, jottei yksi Suomen suurimmista ongelmista näkyisi julkisesti ja sitten voidaan muille maille ylpeillä, että ollaan sitä niin hyvinvointivaltio kuin olla ja voi, samalla kun jossain päin Suomea joku yhteiskunnasta syrjäytetty (kyllä, SYRJÄYTETTY) henkilö taistelee sosiaalitoimen kanssa siitä, että saisi edes leivän pöytäänsä.

   Jos tämä aito työttömyysprosentti kuitenkin tulee useammalle suomalaiselle tietoon, valtiovalta selittää, että " kaikessa pitää säästää" (ja samaan aikaan ladotaan miljardeja euroja jollekkin yli varojensa eläneelle maalle!!)

  • Yksi keino siistiä tilastoja olisi siirtää ne 70 000 työkyvytöntä työtöntä työkyvyttömyyseläkkeelle. Valtio ilmeisesti haluaa kuitenkin säästää rahaa, tulee halvemmaksi maksaa työttömille se 540€/kk nettona, kuin vähintään se 714€/kk eläkettä.

   • ja työkyvyttömien pyörittely tem- sirkuksessa voi pitää työllisyysastetta korkeampana, koska nämä henkilöt joutuvat toistuvasti humpuukikursseille vähän väliin ja työttömyysprosenttikin alenee.


   • se aito sorbus kirjoitti:

    ja työkyvyttömien pyörittely tem- sirkuksessa voi pitää työllisyysastetta korkeampana, koska nämä henkilöt joutuvat toistuvasti humpuukikursseille vähän väliin ja työttömyysprosenttikin alenee.

    Ja he työllistävät humpuukimaakareita, kurssin järjestäjiä, joille tietysti valtio maksaa ja maksaa kenties enemmän kuin työttömälle itselleen?

    Jos Suomen 26% työttömyys tulisi kansainvälisesti julki, maa (lue: Suomen poliitikot) menettäisi kansainvälisesti arvostetun asemansa ja se alettaisiin nähdä Kreikan ja Espanjan kaltaisena Euroopan ongelmapesäkkeenä. Se pitää välttää kaikin tavoin ja keskittyä samalla oman uran kohentamiseen, omien tulojen parantamiseen, kartuttaa omia pankkitilejään ja kiinteää omaisuuttaan, jotta on valmis sitten, kun romahdusta ei voi enää salata ulkomaailmalta.


   • ggfdgs kirjoitti:

    Ja he työllistävät humpuukimaakareita, kurssin järjestäjiä, joille tietysti valtio maksaa ja maksaa kenties enemmän kuin työttömälle itselleen?

    Jos Suomen 26% työttömyys tulisi kansainvälisesti julki, maa (lue: Suomen poliitikot) menettäisi kansainvälisesti arvostetun asemansa ja se alettaisiin nähdä Kreikan ja Espanjan kaltaisena Euroopan ongelmapesäkkeenä. Se pitää välttää kaikin tavoin ja keskittyä samalla oman uran kohentamiseen, omien tulojen parantamiseen, kartuttaa omia pankkitilejään ja kiinteää omaisuuttaan, jotta on valmis sitten, kun romahdusta ei voi enää salata ulkomaailmalta.

    Ei Suomi ole missään nimessä ainoa maa, jossa työttömyyslukuja vääristellään. Ei ole mitään syytä olettaa että niillä olisi yhdessäkään maassa mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

    Esim. Kreikassa julkistettiin hiljaittain tyrmistyttävät työttömyysluvut. Virallisesti työttömiä on siellä 1,88 miljoonaa, ja työvoimaan kuuluvia henkilöitä on 7,02 miljoonaa, mikä tekee viralliseksi työttömyysasteeksi 26,8%. Virallisesti työttömäksi lasketaan kuitenkin vain ne jotka aktiivisesti hakevat työtä. Näiden lisäksi Kreikassa on 1,46 miljoonaa työtöntä, jotka eivät aktiivisesti hae työtä, eivätkä tietenkään näy virallisissa luvuissa. Jos ei-aktiivisetkin työttömät lasketaan mukaan, niin Kreikan työttömyysasteeksi saadaan 47,6%. Tämäkään ei välttämättä kerro koko totuutta, sillä ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka moni Kreikan 3,68 miljoonasta työllisestä on oikeasti työllisiä. On mahdollista, että sielläkin työlliseksi lasketaan palkattomia harjoittelijoita ja pätkätyöläisiä, jotka tekevät 10 h työviikkoa. On täysin mahdollista, että Kreikassa todellinen työttömyys on luokkaa 60%! Espanjassa todennäköiseti samaa luokkaa myös.

    USA:ssa virallinen työttömyysaste on vain 7,7% ja laskee koko ajan. Siellä tapaan kuuluu, että kaikkien niiden, joiden työttömyys on kestänyt vähänkin pitempään, ei enää oleteta kuuluvan työvoimaan, ja näin putsataan pois tilastoista. Tuohon 7,7% lukuun lasketaan vain ne jotka ovat olleet alle vuoden työttömänä ja etsivät aktiivisesti töitä. Jos työttömiksi lasketaan myös ne, jotka eivät aktiivisesti hae töitä, niin työttömyysaste nousee 14,4 prosenttiin. Jos mukaan lasketaan myös yli vuoden työttömänä olleet, niin todellinen työttömyys on 23%. Totuus on se että USA:ssa on nykypäivänä työttömiä lähes yhtä paljon kuin 1930-luvun lamavuosina. Työttömyys käväisi 30-luvun laman huipulla 24 prosentissa, ja jos työttömyyden tilastointiperusteet olisivat samat kuin tuolloin, niin tuo 23% olisi USA:n nykyinen virallinen työttömyysaste.

    Saksassakin työttömyys kummasti parissa vuodessa laski 10 prosentista 5 prosenttiin kansainvälisen finanssikriisin ollessa kuumimmillaan. Lisäksi Iso-Britanniassa virallinen työttömyys on 5% paikkeilla. Tuo on varsin outoa, koska kun toissa syksynä Lontoossa oli valtavat nuorisomellakat ja mellakoitsijoilta kysyttiin, miksi he mellakoivat, vastaus oli että kun me ollaan kaikki työttömiä, eikä meillä ole mitään tulevaisuutta. On se nyt kumma että maassa, jossa on vaivainen 5% työttömyys, mellakoidaan työttömyyden takia. Luulisi tuolta töitä löytyvän varsin helposti. Haiskahtaa ihan siltä kuin brititkin peukaloisivat työttömyystilastojaan.

    Kyllä se on niin että käytännössä jokaisessa vanhassa teollisuusmaassa todellinen työttömyys on jossain 20-30% välillä. Tätä ei haluta kansalle kertoa, koska se johtaisi yhteiskuntarauhan järkkymiseen. Tälle kun ei ole mitään tehtävissä, kun kaikki työt siirtyvät Kiinaan ja Intiaan ja samalla aikaa robotit syrjäyttävät ihmisen yhä useammasta työtehtävästä.


   • se aito sorbus kirjoitti:

    ja työkyvyttömien pyörittely tem- sirkuksessa voi pitää työllisyysastetta korkeampana, koska nämä henkilöt joutuvat toistuvasti humpuukikursseille vähän väliin ja työttömyysprosenttikin alenee.

    Näinpä. TYPissä on täysi sirkus menossa ja meno vain paranee. Voi teitä jotka sinne joudutte. Siellä on kolme ovea josta teidät yritetään tunkea sisään.

    1. Arkku (paras ratkaisu TYP:n kannalta)
    2. Pois työmarkkinatuelta sossunluukulle alennetulla toimeentulotuella
    3. Työkyvyttömyyseläke

    Töitä kyseisestä paikasta EI irtoa!


   • hjhfk kirjoitti:

    Ei Suomi ole missään nimessä ainoa maa, jossa työttömyyslukuja vääristellään. Ei ole mitään syytä olettaa että niillä olisi yhdessäkään maassa mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

    Esim. Kreikassa julkistettiin hiljaittain tyrmistyttävät työttömyysluvut. Virallisesti työttömiä on siellä 1,88 miljoonaa, ja työvoimaan kuuluvia henkilöitä on 7,02 miljoonaa, mikä tekee viralliseksi työttömyysasteeksi 26,8%. Virallisesti työttömäksi lasketaan kuitenkin vain ne jotka aktiivisesti hakevat työtä. Näiden lisäksi Kreikassa on 1,46 miljoonaa työtöntä, jotka eivät aktiivisesti hae työtä, eivätkä tietenkään näy virallisissa luvuissa. Jos ei-aktiivisetkin työttömät lasketaan mukaan, niin Kreikan työttömyysasteeksi saadaan 47,6%. Tämäkään ei välttämättä kerro koko totuutta, sillä ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka moni Kreikan 3,68 miljoonasta työllisestä on oikeasti työllisiä. On mahdollista, että sielläkin työlliseksi lasketaan palkattomia harjoittelijoita ja pätkätyöläisiä, jotka tekevät 10 h työviikkoa. On täysin mahdollista, että Kreikassa todellinen työttömyys on luokkaa 60%! Espanjassa todennäköiseti samaa luokkaa myös.

    USA:ssa virallinen työttömyysaste on vain 7,7% ja laskee koko ajan. Siellä tapaan kuuluu, että kaikkien niiden, joiden työttömyys on kestänyt vähänkin pitempään, ei enää oleteta kuuluvan työvoimaan, ja näin putsataan pois tilastoista. Tuohon 7,7% lukuun lasketaan vain ne jotka ovat olleet alle vuoden työttömänä ja etsivät aktiivisesti töitä. Jos työttömiksi lasketaan myös ne, jotka eivät aktiivisesti hae töitä, niin työttömyysaste nousee 14,4 prosenttiin. Jos mukaan lasketaan myös yli vuoden työttömänä olleet, niin todellinen työttömyys on 23%. Totuus on se että USA:ssa on nykypäivänä työttömiä lähes yhtä paljon kuin 1930-luvun lamavuosina. Työttömyys käväisi 30-luvun laman huipulla 24 prosentissa, ja jos työttömyyden tilastointiperusteet olisivat samat kuin tuolloin, niin tuo 23% olisi USA:n nykyinen virallinen työttömyysaste.

    Saksassakin työttömyys kummasti parissa vuodessa laski 10 prosentista 5 prosenttiin kansainvälisen finanssikriisin ollessa kuumimmillaan. Lisäksi Iso-Britanniassa virallinen työttömyys on 5% paikkeilla. Tuo on varsin outoa, koska kun toissa syksynä Lontoossa oli valtavat nuorisomellakat ja mellakoitsijoilta kysyttiin, miksi he mellakoivat, vastaus oli että kun me ollaan kaikki työttömiä, eikä meillä ole mitään tulevaisuutta. On se nyt kumma että maassa, jossa on vaivainen 5% työttömyys, mellakoidaan työttömyyden takia. Luulisi tuolta töitä löytyvän varsin helposti. Haiskahtaa ihan siltä kuin brititkin peukaloisivat työttömyystilastojaan.

    Kyllä se on niin että käytännössä jokaisessa vanhassa teollisuusmaassa todellinen työttömyys on jossain 20-30% välillä. Tätä ei haluta kansalle kertoa, koska se johtaisi yhteiskuntarauhan järkkymiseen. Tälle kun ei ole mitään tehtävissä, kun kaikki työt siirtyvät Kiinaan ja Intiaan ja samalla aikaa robotit syrjäyttävät ihmisen yhä useammasta työtehtävästä.

    >>USA:ssa virallinen työttömyysaste on vain 7,7% ja laskee koko ajan. Siellä tapaan kuuluu, että kaikkien niiden, joiden työttömyys on kestänyt vähänkin pitempään, ei enää oleteta kuuluvan työvoimaan, ja näin putsataan pois tilastoista. Tuohon 7,7% lukuun lasketaan vain ne jotka ovat olleet alle vuoden työttömänä ja etsivät aktiivisesti töitä.


   • hjhfk kirjoitti:

    Ei Suomi ole missään nimessä ainoa maa, jossa työttömyyslukuja vääristellään. Ei ole mitään syytä olettaa että niillä olisi yhdessäkään maassa mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

    Esim. Kreikassa julkistettiin hiljaittain tyrmistyttävät työttömyysluvut. Virallisesti työttömiä on siellä 1,88 miljoonaa, ja työvoimaan kuuluvia henkilöitä on 7,02 miljoonaa, mikä tekee viralliseksi työttömyysasteeksi 26,8%. Virallisesti työttömäksi lasketaan kuitenkin vain ne jotka aktiivisesti hakevat työtä. Näiden lisäksi Kreikassa on 1,46 miljoonaa työtöntä, jotka eivät aktiivisesti hae työtä, eivätkä tietenkään näy virallisissa luvuissa. Jos ei-aktiivisetkin työttömät lasketaan mukaan, niin Kreikan työttömyysasteeksi saadaan 47,6%. Tämäkään ei välttämättä kerro koko totuutta, sillä ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka moni Kreikan 3,68 miljoonasta työllisestä on oikeasti työllisiä. On mahdollista, että sielläkin työlliseksi lasketaan palkattomia harjoittelijoita ja pätkätyöläisiä, jotka tekevät 10 h työviikkoa. On täysin mahdollista, että Kreikassa todellinen työttömyys on luokkaa 60%! Espanjassa todennäköiseti samaa luokkaa myös.

    USA:ssa virallinen työttömyysaste on vain 7,7% ja laskee koko ajan. Siellä tapaan kuuluu, että kaikkien niiden, joiden työttömyys on kestänyt vähänkin pitempään, ei enää oleteta kuuluvan työvoimaan, ja näin putsataan pois tilastoista. Tuohon 7,7% lukuun lasketaan vain ne jotka ovat olleet alle vuoden työttömänä ja etsivät aktiivisesti töitä. Jos työttömiksi lasketaan myös ne, jotka eivät aktiivisesti hae töitä, niin työttömyysaste nousee 14,4 prosenttiin. Jos mukaan lasketaan myös yli vuoden työttömänä olleet, niin todellinen työttömyys on 23%. Totuus on se että USA:ssa on nykypäivänä työttömiä lähes yhtä paljon kuin 1930-luvun lamavuosina. Työttömyys käväisi 30-luvun laman huipulla 24 prosentissa, ja jos työttömyyden tilastointiperusteet olisivat samat kuin tuolloin, niin tuo 23% olisi USA:n nykyinen virallinen työttömyysaste.

    Saksassakin työttömyys kummasti parissa vuodessa laski 10 prosentista 5 prosenttiin kansainvälisen finanssikriisin ollessa kuumimmillaan. Lisäksi Iso-Britanniassa virallinen työttömyys on 5% paikkeilla. Tuo on varsin outoa, koska kun toissa syksynä Lontoossa oli valtavat nuorisomellakat ja mellakoitsijoilta kysyttiin, miksi he mellakoivat, vastaus oli että kun me ollaan kaikki työttömiä, eikä meillä ole mitään tulevaisuutta. On se nyt kumma että maassa, jossa on vaivainen 5% työttömyys, mellakoidaan työttömyyden takia. Luulisi tuolta töitä löytyvän varsin helposti. Haiskahtaa ihan siltä kuin brititkin peukaloisivat työttömyystilastojaan.

    Kyllä se on niin että käytännössä jokaisessa vanhassa teollisuusmaassa todellinen työttömyys on jossain 20-30% välillä. Tätä ei haluta kansalle kertoa, koska se johtaisi yhteiskuntarauhan järkkymiseen. Tälle kun ei ole mitään tehtävissä, kun kaikki työt siirtyvät Kiinaan ja Intiaan ja samalla aikaa robotit syrjäyttävät ihmisen yhä useammasta työtehtävästä.

    Asiaa!


   • Haans. kirjoitti:

    >>USA:ssa virallinen työttömyysaste on vain 7,7% ja laskee koko ajan. Siellä tapaan kuuluu, että kaikkien niiden, joiden työttömyys on kestänyt vähänkin pitempään, ei enää oleteta kuuluvan työvoimaan, ja näin putsataan pois tilastoista. Tuohon 7,7% lukuun lasketaan vain ne jotka ovat olleet alle vuoden työttömänä ja etsivät aktiivisesti töitä.

    Videollasi ei ollut mitään asiaa. Irvailet toisia rumiksi; ilmeisesti pidät omaa omahyväistä naamaasi kovinkin komeana. Haluat ilmaista vaalimainostusta itsellesi täällä. Miten tyhminä oikein äänestäjiä pidät? Tein pyynnön ylläpidolle vaalimainoksesi poistosta.


  • Aloittaja kirjoittaa täyttä totta! Veikkaanpa kuitenkin, että vaikka tästä tulisi todella suosittu ketju niin ei tätä ikinä tulla nostamaan edes Suomi24:n etusivun juttuihin eli ns. Top 5:een.

   Työpaikkoja ei yksinkertaisesti enää ole mutta kalevismiin sairastuneet, kuten suurin osa maamme päättäjistä, eivät sitä ymmärrä. Myös minun omasta tuttavapiiristänikin löytyy muutama "kalevi".

  • 12 kuukauden viive aiheuttaa

  • Tilastokeskuksen tiedot eivät ole oikeat

  • Ovat ne.

  • Itse olen tiennyt jo kauan, että työttömiä on enemmän kuin tilastot näyttävät. Ei tarvitse kuin päivisin liikkua kaupungilla ja suurissa kaupoissa niin ihmisiä (suurin osa työttömiä) on liikkeet täynnä. Työttömyys tulee vielä lisääntymään kun vanhat ikäluokat kuolevat ja jättävät suuret perinnöt lapsilleen. Tällä hetkellä suurin osa nuorista olisi valmis töitä tekemään mutta arvatkaa ovatko valmiita enää 40-50 vuotiaina vanhempien perinnön saamisen jälkeen. Tuskinpa kun tulee toimeen muutenkin. Tietenkin sellaiset nuoret joilla on lapsia kenen eteen tehdä työtä voivat hyvinkin vanhana vielä jotain töitä tehdä mutta eipä sitä enää 10 vuodessa kauheasti ehdi lapsiensa perinnön eteen tekemään.

   • Tehdään julkinen seuranta työttömistä ja tempputyöllisistä vapaaehtoisvoimin, siis kansalaisten itse järjestämä joukkotapahtuma kaikkiin kaupunkeihin.

    Anotaan kansallista työttömien viikkoa jolloin jokainen kantaa vaikka sinistä neilikkaa yms. takinliepeessä jotta kaikki konkreettisesti näkisivät työttömiä ja tempputyöllistettyjä ym. osa-akaisia / määräaikaisia.


  • Tulevaisuus vaikuttaa aika järkyttävälle euroopassa, koska rahojen loppuminen on täyttä totta ennemmin tai myöhemmin. Kiinalaisten suuryritysten oman maan löysempi verotus ja säännöstö, kilpailukyky, tytäryhtiöt euroopan puolella ja konserniavustus-mekanismi tulee jättämään EU:n pois kaikesta voitonmuodostuksesta.

  • Työttömyys on paljon suurempaa kuin tilastot näyttää ja työt eivät tule tosiaan enää koskaan takaisin. Itseasiassa työtä tulee häviämään kokoajan kiihtyvämmällä vauhdilla. Sitä nämä päättäjät eivät tajua. Olisi aika siirtyä jo kansalaispalkkaan taikka perustuloon.

   AP syväanalyysi nykyisestä työttömyysongelmasta:
   http://news.yahoo.com/ap-impact-recession-tech-kill-middle-class-jobs-051306434--finance.html

   Kun tuota lukee, niin ei tulevaisuus töiden kannalta näytä todellakaan hyvältä. Saa nähdä vaan miten valtioit pysyvät pystyssä tulevaisuudessa työttömyyden pusertaessa niitä.

   • Mutta mistäs se kansalaispalkka silloin rahoitetaan, jos koko kansa menee kortistoon? Jos melkein kaikki ovat työttöminä, ei kukaan enää saa palkkaa työstään, eikä näin ollen valtio voi saada sellaisia verotuloja, joista se voisi tuon kansalaispalkan maksaa. Taitaa koko systeemi kaatua omaan mahdottomuuteensa.


   • Kuka maksaa? kirjoitti:

    Mutta mistäs se kansalaispalkka silloin rahoitetaan, jos koko kansa menee kortistoon? Jos melkein kaikki ovat työttöminä, ei kukaan enää saa palkkaa työstään, eikä näin ollen valtio voi saada sellaisia verotuloja, joista se voisi tuon kansalaispalkan maksaa. Taitaa koko systeemi kaatua omaan mahdottomuuteensa.

    Eiväthän länsimaat ole pitkään aikaan enää maksaneet valtion kuluja verotuloilla, muutakuin osittain.

    Todellisuudessa kuluja maksetaan ottamalla lainaa, ja samalla "painaen uutta rahaa" josta nämä lainat valtioille tulevat pankkien/keskuspankin toimenpiteiden kautta.

    Edellämainittu tapahtumasarja puolestaan aiheuttaa inflaatiota mikä näkyy erityisesti ruuan, sähkön ja polttoaineen hinnoissa - vahingoittaen pahiten kaikkein köyhimpiä ihmisiä joiden tuloista suhteellisesti suurin osa menee näihin perustarpeisiin.

    Eräällä tavalla "maksajia" ovat myös niiden köyhien maiden epätoivoiset ihmiset jotka työskentelevät mitättömällä palkalla lähes orjuuden kaltaisissa oloissa tehden elektroniikkaa tai muita tuotteita länsimaiden ostettavaksi ostovoimaansa jatkuvasti menettävällä valuutalla jota jatkuvasti "painamme" lisää.

    Ovatkohan viralliset inflaatioluvut muuten aivan paikkansapitäviä, välillä nimittäin tuntuu että hintojen nousu on vauhdikkaampaa kuin viralliset tilastot antavat ymmärtää?


   • Kuka maksaa? kirjoitti:

    Mutta mistäs se kansalaispalkka silloin rahoitetaan, jos koko kansa menee kortistoon? Jos melkein kaikki ovat työttöminä, ei kukaan enää saa palkkaa työstään, eikä näin ollen valtio voi saada sellaisia verotuloja, joista se voisi tuon kansalaispalkan maksaa. Taitaa koko systeemi kaatua omaan mahdottomuuteensa.

    Tulee kokonaan uusi talousjärjestelmä. Sitä ei kukaan tiedä mitä lopulta tulee, mutta nykyinen ei kestä loputtomiin. Vaihtoehtoja on esitetty resurssitaloudesta kommunismiin ja kuuluisuus talouteen. Meidän ei siitä tosin tarvitse murehtia todennäköisesti menee vielä satavuotta vähintään, että robotit tekevät kaikki duunit, mutta tämä siirtymävaihe on se mikä on vaarallinen ja siinä varmaan paraskeino on lyhyemmät työviikot ja kansalaispalkka. Näin saisimme työtä jaettua suuremmalle osalle väestöä sekä pystyisimme takaamaa kaikille kohtuullisen kulutuksen jota tarvitaan kapitalistisen järjestelmän ylläpitämiseksi.

    Tosiaan kaikki systeemit kaatuva lopulta omaan mahdottomuuteen. Mikään ihmisen kehittämä ei ole ikuista. Miksi olisi tämä meidän kulutusyhteiskuntakaan? Ekonomiset lait eivät ole mitään maailman lakeja.


   • Työttömyys pahenee kirjoitti:

    Tulee kokonaan uusi talousjärjestelmä. Sitä ei kukaan tiedä mitä lopulta tulee, mutta nykyinen ei kestä loputtomiin. Vaihtoehtoja on esitetty resurssitaloudesta kommunismiin ja kuuluisuus talouteen. Meidän ei siitä tosin tarvitse murehtia todennäköisesti menee vielä satavuotta vähintään, että robotit tekevät kaikki duunit, mutta tämä siirtymävaihe on se mikä on vaarallinen ja siinä varmaan paraskeino on lyhyemmät työviikot ja kansalaispalkka. Näin saisimme työtä jaettua suuremmalle osalle väestöä sekä pystyisimme takaamaa kaikille kohtuullisen kulutuksen jota tarvitaan kapitalistisen järjestelmän ylläpitämiseksi.

    Tosiaan kaikki systeemit kaatuva lopulta omaan mahdottomuuteen. Mikään ihmisen kehittämä ei ole ikuista. Miksi olisi tämä meidän kulutusyhteiskuntakaan? Ekonomiset lait eivät ole mitään maailman lakeja.

    Lopun aikoja eletään.


   • "Saa nähdä vaan miten valtioit pysyvät pystyssä tulevaisuudessa työttömyyden pusertaessa niitä."

    Niin ... ehkä tässä on se suuri sunnitelma. Kun "he" eivät tahdo millään muuten saada rajat ja valtioajattelu häviämään. Hyvin mahdollista on että korkein tavoite ei ollekaan työtekevän ihmisen orjauttaminen, vaan valtioiden saaminen konkurssiin. Siinä tapauksessa "he" kyllä onnistuvat. Tai luulevat saavansa. Uskon nimittäin että kansa vielä marssii lapio olallaan. Itselläni on jo lapio kädessä.


  • Olen asiasta samaa mieltä ja erimieltä.

  • Yhdyn edellisiin .

  • ei sillä ole yksilön kannalta mitään vaikutusta onko työttömiä 100 vai 100000kpl... se on jokaisen yksilön kohdalla juuri sellainen kuin on... ei se siitä paremmaksi/pahemmaksi muutu vaikka lukumäärä olisi mikä.

  • "ei sillä ole yksilön kannalta mitään vaikutusta onko työttömiä 100 vai 100000kpl."
   Ei ole merkitystä työttömyysprosentilla jos se henkilökohtainen työttömyysprosentti on 100%. Mutta mitä enemmän työttömiä on ja mitä vähemmän on työapaikkoja sen vaikeampi on työllistyä.

   Päättäjät, virkamiehet ja media antavat ymmärtää että työttömyys on työttömien syy ja jos vain ottaa työapikan vastaan niin töitä kyllä löytyy. Samalla suuri joukko aivopestyjä idiootteja uskoo heihin. Todella torkeää puhetta josta pitäisi saada em. ryhmät vastuuseen.

  • Totta, sitä hoetaan edelleenkin, että tekevälle riittää töitä, eikä siihen tarvita edes koulutusta jos vain halua on. Nämä ihmiset ovat ilmeisesti niitä, joilla on käynyt hyvä säkä ja ovat saaneet pitää työpaikkansa ja elävät siinä uskossa, että töitä löytävät jos työttömäksi jäävät. Nykyään vaan ei homma ole niin, vaan jokaiseen työhön vaaditaan koulutus ja hakijoita on pilvin pimein oli se työ mikä tahansa (paitsi lääkäri).

   Nyt sitten kaikki työttömyysuhan alla tai jo työttömiksi jäävät hakeutuvat lähihoitajakoulutukseen, kun hoetaan, että sillä alalla töitä riittää. Nyt jo on vaikeuksia saada alan koulutetun ihmisen vakitöitä ja mitä siitä sitten seuraa kun puoli suomea kouluttautuu lähihoitajaksi.

   • selkämeren sairaanhoitopiiri hakee viehättäviä sairaanhoitajia espanjasta asti kun siellä on työvoimapulaa ammattitaitoisita amattilaisista!. Nämä viehättävät espanijalaiset opiskelevat suomessa ruotsinkielen ensimmäisenä kotimaisena kielenään, koska silloin ruotsinkielinen vähemmistö on enemmistönä selkämeren sairaanhoito piirin alueella, jos suomenkielinen sairaanhoitaja siirtyy selkämeren sairaanhoito piiriin, niin siirtoa haittaa ruotsinkielen taito, eli suhteelinen suomen ruotsalainen vähemmistö ei enää kasva, ja jää vähemmistöksi jos suomenkielistön määrä selkämeren sairaanhoito alueella kasvaa


  • Täältä lähtee kohta kassojenkin hommat kun Fujitsu on jo jonkin aikaa sitten alkanut tuomaan suomeen itsepalvelukassoja. Varmaan pankkeihinkin yms. tulee android-robotit palvelemaan asiakkaita. Kaikki täällä viedään niin koneelliseksi kuin vain voidaan voiton ja ahneuden tavoittelussa. Ei taida kirurgitkaan kohta enää tehdä leikkauksia, vaan valvovat useapaa robotin tekemää leikkausta useasta monitorista. Mitä meille ihmisille kohta enää jää.

   • Jospa muut tekevät, kuten minä: kieltäytyvät käyttämästä kassa-automaatteja. Syrjäytetty kaupan kassa voisi olla oma tytär, joka sitten joutuu opiskelemaan ilman sitäkään sivutuloa.


  • Tein juuri hakemuksen siivoustyöhön ja kas vuokraväitysfirmalla on siellä täytettävässä hakemuksessa kohta jotta, "oletko oikeutettu palkkatukeen". Sen nyt sitten arvaa, että paikkaan otetaan palkkatukea saava ennemmin, koska työnantajan ei tarvitse maksaa itse työntekijälle kuin noin puolet ja valtio maksaa loput. Tämä vääristää kilpailua. Eli sinne haetaan määräaikaista orjaa ja taas on joku työtön hetken poissa tilastoista.

   • käytännös kaikki valtiolta noilla kun saavat muualtakin
    eli ei kannata mennä jo suomalaisista pitää


  • Nosto =)

   • Hyvä, sitä samaa. Nostoa.


   • htyyht kirjoitti:

    Hyvä, sitä samaa. Nostoa.

    ostetaan ostetaa ostetaan


   • panania kirjoitti:

    ostetaan ostetaa ostetaan

    nosto


  • Erittäin hyvä kirjoitus aloittajalta!

  • nimenomaan

  • Veit ajatukset mielestäni!

  • Tänään en ollut uskoa silmiäni kun luin uusimman Talouselämä-lehden. Siinä Jaakko Kiander sanoi ettei ihmettele ollenkaan sitä, etteivät tavalliset kansalaiset tiedä kovinkaan paljoa talouskriisistä. Tämä kriisi kun ei kuulemma kosketa tavallista kansalaista juuri mitenkään. Meillä on kuulemma edelleen tosi alhainen työttömyysaste, yksi Euroopan alhaisimpia, ostovoimakin on hyvin kehittynyt ja korot on nollassa. Niin että kyllä kelpaa siinä kansalaisen elellä.

   En nyt sitten tiedä mitkä tämän Kianderin tarkoitusperät ovat, että miksi hän suustansa tuollaista saastaa päästää. Voiko taloudellisia ilmiöitä työkseen tutkiva ihminen todella olla noin pihalla että on aidosti tuota mieltä, vai onko em. lehti käskenyt sanoa noin? Joka tapauksessa tällainen on juuri sitä valtavirtamediassa nähtävää totuuden vääristelyä, suoranaista valehtelua, jota inhoan yli kaiken. Olisi kansan pikkuhiljaa aika nousta barrikadeille.

   • Tässä lamassa julkisuudessa on otettu toisenlainen ote lamaan kuin 1990-luvun lamassa, missä tv-uutisissa aamusta iltaan toitotettiin työttömyyslukuja ja firmojen antanua potkuja. Tällä tavalla propagandistit syventivät laman tunnelmaa ja talouskin seuraa sitä mitä julkisuudessa kerrotaan.

    Tässä lnykyisessä amassa onkin päätetty ottaa käyttöön WWII:n aikaiset propaganda opit. Eli valahdelleaan kansalaisille niin reilusti, ettei kukaan kansalaisista osaa edes epäillä propangandan todenperäisyyttä.

    Onhan syöksykierteessä oleva lentokonekkin vielä ilmassa ennen kuin maa tulee vastaan.


  • no ei tällä 'kriisillä' olekyllä mitään vaikutusta tavalliseen töissäkäyvään ihmiseen joka vakiduunissa on.... kaikkihan jatkuu ihan samanlaisena kuin vuosi kaksi tai kolme takaperin.... käy töissä ja 2viikon välein napsahtaa tili pankkiin... eihän siinä ole mikään muuttunut mihinkään suuntaan.Rahaa jää säästöön koko ajan .

   • Vannomatta paras.


  • "6. Lomautetut. Nämä ovat tilapäisesti työttömiä, eivätkä luonnollisestikaan näy tilastoissa. Nämä voitaisiin ottaa virallisissa tilastoissa huomioon samalla laskutavalla kuin kohtaan 3. kuuluvat. Heitetään nyt arvioksi 20000."
   Suurin osa näkyy työkkärin mukaan, Ely-keskus hakuun ja sieltä oma ja uutiset ja työllisyyskatsaus.
   En kuitenkaan laskisi heitä työttömiksi, en myöskään pimeetä työtä tekeviä joten ihan vaan arvaan että määrä on jotain 460000 tällä hetkellä. Ehkä jokin kymmenesosa heistä tekee pimeetä työtä, nykyään on hyvin maan alla ne, kukaan ei oikein kerro niitä tekevänsä vaikka aina aamuisin jonnekin lähtisikin.

   En laskisi myöskään pätkätöitä tai osa-aikatöitä tekeviä mikäli omasta tahdostaan tekevät niitä eli esim. mies elättää muutoin tai jos palkka on päälle 1500 kuussa.
   Surkeapalkkaisia ovat alle sen saavat, mutta eivät työttömiä.

   Kaikki kursseille laitetut, karensseille laitetut (laittavat myös loppuiäkseen osan koska on se työssäoloehto) sekä työvoimasta poistetut (osa käy soppalassa, saaden rahaa, osa ei saa sieltäkään, osa hankkinut saikun siksi ettei tahdo orjana olla) ovat kyllä työttömiä, lähtisivät heti töihin jos vain niitä olisi.

   Jos ne jotka opiskelevat vaikkapa kolmatta tutkintoa (kaksi taitaa alkaa olla jo ihan normi vähitellen tai minimi amisten osalta) sekä ne jotka ovat valtion järkkäämissä suojatöissä joissa ei töitä ainakaan mitään hyödyllistä tehdä laskettaisiin mukaan, luku olisi kyllä paljon suurempi ja helposti päästäisiin ainakin yli kuudensadantuhannen.

  • Kyllä järjestelmässä on todella pahasti jotain vialla, jos ihmisten pitää jatkuvasti kouluttautua saadakseen töitä. Se kun johtaa siihen lopulta, ettei mikään riitä, koska ihmisen elinikä on niin lyhyt. Robotille on paha mennä pistämään kampoihin nopeudessa ja tehokkuudessa, saatika siinä, ettei se halua palkkaa. Ihmiset tekevät itsensä tarpeettomiksi.

   ---> Surullista

   • Koulutusvaatimukset on liioiteltuja useimpiin töihin.


   • no kyllähä ne kirjoitti:

    Koulutusvaatimukset on liioiteltuja useimpiin töihin.

    Jep, ja jos havaitsee kuka lopulta yleensä saa paikan jossa on ollut ne "huikeat vaatimukset" niin tuntuu että asianomaiset vaatimukset ovat pelkkää näytelmää.


   • adsfsdf kirjoitti:

    Jep, ja jos havaitsee kuka lopulta yleensä saa paikan jossa on ollut ne "huikeat vaatimukset" niin tuntuu että asianomaiset vaatimukset ovat pelkkää näytelmää.

    Minulla oli teoria, että ryhtyisin siivoojaksi tai kodinhoitajaksi (tai mikä se nimike nykyjään onkaan), mutta ei se kuulemma onnistu. Jonkin verran on vuosien varrelta kokemusta noistakin hommista, mutta kun pitäisi käydä puolentoista vuoden kurssi, johon kuuluu puolen vuoden ilmaistyö. Ei kiinnosta. Kuka nyt ei osaisi siivota mummojen asuntoa ja viihdyttää heitä ja käydä kaupassa? Miksi menisin jonnekin kurssille opettelemaan puudelin ulkoiluttamista ja kahvipöydän kattamista moneksi viikoksi?

    Ammattitaito on siivoojalle hyvä. Minunkin asunnossani on joku tehnyt vahinkoa laminaattilattialle - ilmeisesti luutunnut väljällä vedellä, ja saumojen kohdalta on pullistunut, jossain lohkeillutkin. Pitäisi oikeastaan uusia koko lattia. Kiitos vaan siivooja! Mutta voihan tuollaiset asiat oppia kirjoistakin. Minusta on hölmöä vaatia jotain ihme siivousteknikon "pätevyyttä". Ihmetellään sitten, miksei moppimummoja löydy, kun palkkakin vielä on, mitä on ja työajat hankalat.


  • Noston paikka

   • kerrankin ole oikeassa


  • nostetaan kun kauhailija sekoilee taas

   • mitä se haittaa, vähän lomaa... lomautusta....saa huilata pahimmat kelit pois alta, pian taas rakennetaan, ei tää tähän kaadu.


   • Kävin juuri uusimassa työturvallisuuskortin että voisi hakea raksahommia, eivät tosin näytä työllistymisnäkymät kovin ruusuisilta...


  • no et kai itse maksanut... se kuuluu työnantajan kouluttaa ja uusia aina ne tulityö/työturvallisuuskortit....

  • Luulen, että osut yllättävän lähelle totuutta. Sitten lisäisin vielä lapsiaan yli 3-vuotiaana kotona hoitavat. Tuet on katki. Itse en ole koskaan ilmottautunut mihinkään eli en ole tilastoissa. Tuskin ainut Suomessa...

  • Välikysymyskeskustelussa julistivat, että 470 000 eikä kukaan pannut hanttiin. Vihreiden sinnemäki vähän jankutti, mutta muut myönsi.

   HUOMAA, tuo 470 000 on välittömästi työmarkkinoiden käytettävissä oleva joukko, loput, jotka luettelit, ei ole NIIDEN suoraan käskytettävissä, mutta todellinen olemassa oleva porukka kylläkin.

   Kyllä kako-kepuli-"demarit"-natsit osaavat, kansaa kusettaa ja "demari" Jungnerin suulla lauloivat vielä jopa "työvoimapulaakin".

   Pitäisikö nuo valehtelijat saattaa valtakunnanoikeuden eteen, sillä kusettivat puheillaan tuhansia:
   http://www.oikeus.fi/14499.htm
   http://www.lainvoima.com/ siis yrittäjiksi ryhtyneitäkin. Nämä olivat niitä Heinäluoman ja Vanhasen v.v. 2003-2005 luomia "uusia" työpaikkoja. Siis entisiä työttömiä, yrittäjinä.
   UUSIA, muttei LISSÄÄ.....

  • Törmäsin mielenkiintoiseen sivustoon, kuin Suomen perustuloverkosto ry
   http://perustulo.org/

   Kävin kannattamassa toimenpidealoitetta perustulosta. Nyt vois vaikuttaa asioihin.

   Perustuloaloitteen voi allekirjoittaa täältä:
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/44

   Siellä on kohta, jotta "Nimesi ei tule näkyviin Kansalaisaloite.fi:ssä.". Ei siis sen takia kannata jättää allekirjoittamatta.

   • Nimi tulee näkyviin, kun allekirjoituksia on yli 50000, mutta ei senkään takia kannata jättää allekirjoittamatta..


  • Tökäriin kun joutuu, niin ensimmäisenä painostetaan hyppäämään yrittäjäksi, vaikka ei olisi minkäänlaista aikaisempaa kokemusta, tai ylipäätään mitään mahdollisuuksia pärjätä yrittäjänä. Kova hinku on siivota tilastosja välittämättä lainkaan ihmisistä.

  • Valitettavasti tämä tilastojen siivoaminen on aivan totta.

   • Kaikki jotka eivät näe työttömien oikeaa määrää lienevät taustoiltaan demarivaikutteisia. Kuten lienee mm Jaakko Kianderkin??
    Ja entäs kenen työministerin aikakaudella työlliseksi määriteltiin henkilö joka tekee säännöllisesti yhden tunnin työviikkoa ??????
    Miten kävisi jos se viikkotuntimäärä nostettaisiin vaikkapa 30:n tuntiin jolla jo jotenkin vois elää??????


  • Tuosta luvusta puuttuvat vielä kaikki pakolaiset, turvapaikanhakijat ja ulkomaalaiset maahanmuuttajat 200 000 - 300 000 tulee lisää helposti. Kaikki kun lasketaan yhteen saada yli miljoona työikäistä työtöntä Suomessa tällä hetkellä.

  • Niin totta.
   Meillä oli juuri sukujuhlat kun serkkupoika pääsi ylioppilaaksi.
   Siellä sitä taas tädit ja sedät ikäpolvea ennen 60-lukua syntyneet - suureen ääneen voivottelivat työttömyyttäni.

   Niin, olenhan vasta 49v, minulla on akateeminen tutkinto ja toinen keskiasteen (amk) tutkinto.
   Töitä kun saa, kun niitä haluaa.
   Liki 300 hakemuksen ja 2 vuoden jälkeen en ole saanut.
   On se työvoimapula hurja!

   P.S. Hakemusten laatimisessa ei ole ongelmaa, pari kaveria on saanut duunia minun kirjoittamillani papereilla.

   Enemmän olen silti huolissani nuorista, joilta viedään heti pohja elämältä. Kouluttaudu ja tiedä jo nyt, että työtä saat. jos omaat oikeat suhteet, ehkä, ehkä et.

   • "Enemmän olen silti huolissani nuorista, joilta viedään heti pohja elämältä. "
    Nuorten pitäis lähteä ulkomaille. Suomeen ei kannata jäädä syljeskelemään kattoon.


  • Suomen Tietotoimisto (epäsuorasti) paljasti todelliset työttömyysluvut tänään:

   "Kouluttamattoman työllistyminen vaatii erityistaidon.

   08.06.2013 04:08

   Kouluttamattomien työmahdollisuudet ovat Suomessa kehnot. Pelkän peruskoulun käyneistä työikäisistä eli 15-64-vuotiaista alle puolet oli toissa vuonna töissä. Tutkinnon suorittaneista töissä oli kolme neljästä."

   Eli tutkinnon suorittaneista 25% on työttöminä ja peruskoulun käyneistä yli 50%.

  • "Mitä suurempi valhe sen paremmin se uskotaan"

   -Aadolf Hitler

   • Se ei ollut Adolf vaan Joseph joka sanoi niin:

    "Je größer die Lüge und je unwahrscheinlicher die Lüge - desto eher wird sie geglaubt" - Joseph Göbbels

    Koko lause: "Mitä suurempi valhe, ja mitä epätodenmukainen se on - sitä enemmän siihen uskotaan."

    Käytännössä se tarkoittaa että jos valehtelee asiasta jota kuulija ei pysty tarkistamaan onko totta vai ei, niin valheeseen uskotaan. Sen takia esim. lapset uskovat joulupukkiin, ja suomalaiset omiin päättäjiinsä.


  • En tiedä todellisista luvuista, mutta samoja puheita on työttömyydestä kuulunut 90-luvun alun laman jälkeen ja tuntuu, etteivät siitäkään lamasta kaikki kansalaiset nousseet. Valtion keinot työllisyyden parantamiseksi ovat rajalliset ja yritysten kuuluu tuottaa voittoa, eikä osallistua hyväntekeväisyyteen, joten kovasti potkitaan pihalle jos tilauksia ei satele -- ja miksi satelisi kun muilla mailla ei ole varaa tavaroita ja palveluita tilata. Siivoojan ja kaivinkoneen kuljettajan apupojan töitä olisi, mutta kukapa niillä itsensä elättäisi?

   Hieman kieltämättä ihmetyttää, että ihmiset hankkivat tällaisessa tilanteessa lapsia tällaiseen maahan. Mistä tiedät, saatko huomenna "fudut"? Miten maksat työttömänä asuntovelan? Kysymyslistaa voisi jatkaa loputtomiin.

  • hyvä olen täsmällen samaa mieltä, uutisissa vähätellään jatkuvasti työttömyyslukuja ottaa jo päähän tuo pelleily

   • Mitäpä sen väliä, ei kait kukaan niitä lukuja ole uskonut viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen.
    Ennen oli "sama" työttömyys mutta töitä sai kunhan Helsinkiin muutti eikä kranttu ollut.


  • en ymmärrä kuka kehtaa teetää työtä ilmaiseksi en ainakaan minä

  • työtön ole tilastossa minäkin vaikka vain odottelen eläkkeen alkua.Osaltani tilasto kaunistuu kun kesällä tai viimeistään seuraavana kesänä kun valintani mukaan muutun eläkeläiseksi työttömästä.

   • Itse asiassa et ole työtön tilastossa jos et aktiivisesti etsi töitä. Eli käytännössä pikkukuntien työttömät on poissa tilastoista. Töitä kun kumminkaan ei ole tarjolla niin kukapa sitä alkaisi kiusaamaan työnantajia heille soittelemalla.


  • Tilastokeskus voisi edes vähäsen pyrkiä rehellisyyteen ja tilastoida orjat orjiksi.

   Eihän sitä eläimiäkään työllisiksi tilastoida vaikka töitä tekisivätkin ja työttömiä vähempi arvostetaan kuin eläimiä.

   Nykyinen tapa jossa tilastoista siivotaan suurin osa työttömistä on selkeästi väärä. Josko laskettaisiin työttömistä orjiksi sellainen 3/4 ja neljäsosa työttömiksi niin oltaisiin jo lähempänä oikeaa. Voisi pitää tilastoluvut jokseenkin samoina työttömien määrän osalta mutta uusi tilasto jossa orjia olisi sellainen 400000 kertoisi mistä on kyse.

   Tuonniminen propagandajohtaja siellä näyttäisi olevan, ei kait siinä eroa edeltäviin tai seuraaviin olekkaan mutta jos vähäsen olisi kunnioitusta edes itseään kohtaan niin pyrkisi rehellisyyteen töissään.
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Marjo_Bruun

  • Nosto. Asioihin ei ole vielä tullut muutosta parempaan, pahemmaksi vain mennyt vuoden aikana. Tulevaisuus suomessa pelottava, eikä valoa tunnelin päässä näy.

  • Minä kuulun ryhmään "työstä kieltäytyjät" sillä minulla ei ole mitään kiinnostusta tehdä rahaa tälle valtiolle, joka on bisnesmiesten valtaama. Olen toki hakevinani työtä ja ketkuilen sen mukaan, että ei tuet katkea. Lisäksi saan fattasta ja kelasta normituet. Näillä pärjää hyvin kun olen jo pitkän työurani aikana kerännyt omaisuuteni ja vaurauteni. Olen siis veroina jo maksanut tukeni, joten ei aleta kiukuttelemaan eikä nimittelemään. Syyni ei ole laiskuus tai tyhmyys, vaan pelkästään kannanotto siihen, mitä eliitti on saanut aikaan kun he alkoivat hoitaa bisneksiään rikollisesti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   181
   3949
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   1960