Palomiehen eläkeikä

Antsa2

Miksi palomiehen pitää päästä aikaisemmin eläkkeelle, kuin muu työväki ? Tunnen monia palomiehiä, mitkä tekee muita töitä vapaapäivinään. Eikö nämä pitäisi olla lepopäiviä (raskaantyön vastapainoksi ???) että jaksaisi normaaliin eläkeikään ! Voisivat jättää esim, rakennustyöt niille jotka ne osaavat, joillakin oma autontuonti firma ym. Minust jos ei kestä työtä, olisi alanvaihto paikallaan !

5

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dvhkghk

      Tervemenoa sitten vain itse sinne palomieheksi vaikkapa savusukeltajaksi 62 vuotiaana. Haluaisitko kenties että jos vaikka itse olet palavassa rakennuksessa sisällä sinua tulee auttamaan joku joka todennäköisesti saa sydänkohtauksen jo ennen kuin on edes löytänyt sinua?

      Ja palomiehet JOUTUVAT tekemään kahta työtä sen takia ettei siitä palomiehen työstä makseta sellaista palkkaa millä täällä Suomessa elää... Ihmettelen miksi niin moni sitä kuitenkin jaksaa tehdä...

    • Liikaa etuja

      Eikös heillä ole kaikki välineet kuntoiluun siellä työmaalla, joten ovat ilmeisemmin hyväkuntoisia kavereita. Eläkeikä sama kuin muilekkin. Saa maata ja huilata, joka mutkassa. Uida, saunoa, nostella puntteja, nukkua jne. Kuka muu ammattiryhmä saa tehdä näin työssä? Kaikki muut tekevät sen omalla vapaa-ajallaan ei työssä.

      Osa ainakin näyttää olevan hyvässä lihassa kun saa käyttää siihen työaikaa.

      Työn voisi heilekkin muuttaa kolmivuorotyöksi eikä mitään 24-h vuorotusta ja kolmen päivää vapaata. Loppuis natinat.

      Ja saataisiin paljon lisää uusia työpaikkoja. Sama koskee lääkäreitä, jotka päivystävät 24/7. Tällaista työtä ei tule enää sallia. Edesvastuutonta potilaan hoitoa!

      Mitä palkkaukseen tulee niin ei se ole kovin hyvä miesalalla, mutta ilmeisemmin se verrataankin terveydenhuoltoon ja naisvaltaiseen alaan.

    • kerran pelastettu

      Hei haloo!

      Onko sinulla vapaaehtoista kotivakuutusta? Jos on niin miksi? Oletan, että sen takia, että voit vahingon sattuessa saada taloudellista turvaa- eikö niin? Muuten periaatteessa maksat turhaan.

      Saattaa olla, että palomiehet ovat valtaosan sinunkin vakuutuksesi hädän hetkellä. Heidän tulee olla hyväkuntoisia selviytyäkseen juuri niillä kohtalokkailla sekunneilla kun tilanne on paha. Itse soisin, että minun kohdalleni sattuisi toistamiseen sellainen savusukeltaja, joka ihan oikeasti jaksaa kantaa minut turvaan- tuskin viiskymppinenkään siitä selviäisi. Minä maksan veroja eli vakuutustani suorituskykyisen turvan osalta.

      Kaikki kunnia vanhenemiselle, mutta on vain tosiasia, että ihmisen solujen rakenne alkaa rapistua jo 40 vuotiaasta alkaen. Palomiehellä ei ole varaa huilata kesken operaation - joissakin muissa tehtävissä se on mahdollista.

      Ala on jo niin vaariintunut, että ihan hävettää. On halvempaa pitää palokunta nuorena kuin lisätä virkoja. Palomiehillä pitäisi olla oikeus jäädä eläkkeelle esim. 45 vuotiaana - joku harva hyväkuntoinen voisi jatkaa toimistotehtävissä. Se on mielestäni ainoa tapa säilyttää taso sellaisena kun sitä pahimmalla hetkellä oikeasti tarvitaan. Ihmishengellä kun ei ole hintalappua!!

      Terveisin melkein tukehtunut.

    • SavuaaIkuisesti

      Muistaakseni ILO (www.ilo.org) on kehoittanut Suomea muuttamaan palomiesten eläkeiän takaisin 55 vuoteen. Mutta siihen eduskunta tietenkin totesi että ei voi koska silloin muutkin ammatit vaativat samaa.

    • Pelastettu

      Vastaus nimimerkille "liikaa etuja". Luulenpa että sinunlaisesi eivät edes treenaisi, vaikka saisivat sitä työajalla tehdä. Palomiehillä on vuotuiset kuntotestit, jotka pitää hyväksytysti läpäistä, joten eikö ole kohtuullista, että kuntoa voi ylläpitää työajalla, jos sitä testataan ja jos se on vaatimus. Mitä työaikaan tulee, niin taidat olla niitä onnettomia kateellisia, jotka toivovat toisille vain huonoa onnea. Olisit varmaan tyytyväinen, jos palomiesten peruspalkkaa (nykyään alle 2000e/kk, lisäthän saa kaikki, jotka työskentelevät iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja pyhinä) pienennettäisiin. Toivot varmaan myös että palomiehet menisivät esim 2-vuororytmiin, jolloin pitkämatkalainen, jonka työmatka kestää esim 2h/suunta, 12h vapaaseen edestakaisen työmatkan jälkeen jäisi 8h aikaa "huilata" kaupassa käynnin, lastenhoidon ja heidän harrastuksien, saati omien harrastusten ja vielä oman yöunen ohessa. Melko mahdoton, mutta ilmeisen tehokas ja tavoiteltava yhtälö nykypäivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe