Suhteestani puuttuu jotakin

pulma1

Tätä on vaikea kertoa. Olen seurustellut nyt siis 5 kk poikaystäväni kanssa.
Kohta tulee siis puolivuotta. Olen vasta 18-vuotias ja tämä on vasta toinen suhteeni.
Edellisessä suhteessani minua petettiin.
Ja se vaikuttaa minun luottamukseeni nykyistäni kohtaan, vaikka en haluaisi.
Olemme riidelleet paljon poikaystäväni kanssa milloin mistäkin esim : luottamisesta . Ja aina riidat on ajautunut siihen , että jompi kumpi lähtee menee jonneki päin. Ja toine sen perään. Sit saatetaan huutaa kurkku suorana ja käyttäyty todella lapsellisesti. Kerran mun poikaystävä tönäs mut maaha ja sano et haluunko mä ees enää jatkaa. Sit mie menin iha sekasi ja sanoin et kyllä haluun. Sit me riideltii taas jälleen. Sen jälkeen riidat on ollut pienempiä ja ne on yleensä lopetettu heti alkuunsa. Mutta silti me vielä joskus riidellään rajusti. Nyt olen huomannut poikaystäväni oudon käytöksen viimeaikoina ja kysynyt häneltä suoraan. Hän väittää kaiken olevan kunnossa ja sanoo ärtyneisyytensä johtuvan stressistä jne. Yleensä uskon sen, sillä jos otan asiaa enemmän puheeksi hän vaihtaa aihetta, haluaa jättää aiheen siihe tai ottaa itseensä.
Usein riitelymme johtuu luottamuksesta. Yritän sanoa , et koita ymmärtää mitä mun exä teki se vie aikaa et pystyn luottaa. Ja välillä hänen existää joiden kanssa hän kaveeraa. Tästä en ole iloinen. Hän käy jopa vielä niiden mökillä. Mistä yksikin riita sai alkunsa. Sanoin , että odottaa mennään yhdessä mökille kesällä. Koska en halua hänen menevän kahden exänsä kanssa mökille , vaikka tiedän heidän olevan kavereita. Mistä minä voin tietää mitä siellä voi tapahtua jos en ole itse paikanpäällä?
Haluaisin kyllä luottaa. Mutta milloin pystyn siihen taas? Nykyään hän on usein poissaoleva kun puhutaan puhelimessa. Johtuu kuulemma väsymyksestä . Kun taas tapaamme kaikki on hyvi. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa ? Tuntuu , että kaikki sama mitä meillä oli suhteen alussa hiipuu poiss. Va johtuuko tää musta. Olen meinaan tämän asian ja monen muun asian takia alkanut huomata itsessäni masennuksen merkkejä. Miten saisin sen loppumaan lyhyeen ??? En halua tehdä niitä kaikkia juttuja mitä päässäni on alkanut välillä pyöriä ja kaikki liittyy itsensä satuttamiseen jollain tavalla.
Siitäkin olen puhunut poikaystävälleni ja tämä sanoo , et älä tee mitää vaa ja sit aihe jää siihe. Mikä häntä ja minua ja meidän suhdettamme vaivaa ?? Osaatteko sanoa yhtää tän perusteella... SORI ÄIDINKIELELLISESTI HUONOSTI KIRJOITETTU !

5

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppeliini1

      Teissä kummassakaan ei ole yhtään mitään vikaa. Te olette aivan tavallisia nuoria.

      MUTTA missä se vika on: Olette limautuneet toisiinne aivan liian tiukasti. "Suhde" keskenänne EI sovi tuohon kuvioon. Mitä teidän välillänne pitäisi olla on rehellinen ja reipas kaveruus. "Poikaystäväsi" kuuluisi olla vain yksi muiden ystäviesi joukossa. Siis EI huorakaveri (fwb) vaan hyvä kaveri jonka, ja samassa seurassa muiden kanssa, parannetaan maailmaa, tehdään porukalla yhdessä asioita. Oli ne sitten keskusteluja, ulkoilua, urheilua, elokuvia jne - asioita joita muutkin terveet nuoret keskenään ja porukalla tekevät.

      Tuo toisen ihmisen huomion vaatiminen vain sinulle itsellesi (ja päinvastoin) on niin epäreaalistista kuin olla voi.
      Te kumpikaan ette ole valmiita siihen.

      Se että on fyysisesti sukukypsä, on kaukana henkisestä valmiudesta olla vain yhden ihmisen kanssa.Tuollainen kuvaamasi elämä on aivan sairasta! Tietenkin, ettehän te ole siihen lainkaan valmiita.

      Kasvakaa rauhassa omillanne itsenäisiksi aikuisiksi. Teillä on vielä pitkä matka edessä. Kenties vuosien päästä voitte ajatella "suhdetta" mutta nyt nauttikaa nuoruudesta ja asioista joita voitte tehdä itsenäisesti ja kavereiden kanssa.

      • mimmi.isokaanta

        Eli minun pitäisi pistää poikki ??


    • Purukummi

      En tiedä, että huomaatko itsekään, että käytät pettämiskokemusta lyömäaseena poikaystävääsi vastaan? "Mä en halua, että sä menet niiden exien kanssa sinne mökille, koska mua on petetty aiemmassa suhteessa, "Mä haluan tietää, mikä sua vaivaa, koska mua on petetty aiemmassa suhteessa." Olen myös sitä mieltä, että teidän ei kannattaisi koittaa seurustella tässä vaiheessa vaan keskityytä ystävyyteen ja ystävyyden kautta parantamaan luottamusta toisiinne.Ehkä sinulla on vahvoja tunteita poikaystävääsi kohtaan, mutta muista, että suurin rakkauden osoitus on se, että antaa tilaa toiselle hengittää Kyllä routa porsaan kotiin ajaa aina, jos niin on tarkoitettu.

    • eihyvä89

      Eihän toisen kanssa pysty kaveriski ryhtymään, jos on olemassa tunteita. Sehän vaan rikkoo sisältä ja pitkittää paranemisprosessia, jos roikkuu toisessa "ystävänä" koska niin muka kuuluisi tehdä, kun toinen muka muuten on hyvä tyyppi. Ei niitä tunteita ja muistoja niinvaan kuoleteta. Molemmat tekee tuossa väärin ja kuulostaa oudoilta nuo poikaystävän mökkeilyreissut kahdestaan eksänsä kanssa. Varsinkin, kun aloittaja ei pääse sinne mukaan. Herää kyllä kysymys, että mitä sielä tekevät. Jos käyttää alkoholia, niin sitä ne sielä varmasti myös tekee, ja kännipäissään voi sanoa ja tehdä vaikka sun mitä, jos on noin epävakaalta kuulostava henkilö. Muutenkin vaikkei alkoholi maistuisikaan, niin jossain kaukana kaikesta kahden kesken idyllisessä mökissä kiinnostavan ihmisen kanssa voi herätä vaikka mitä tuntemuksia molemminpuolin herkästi, varsinkin kun on niitä ihania kultaisia muistoja niistä ihanista yhteisistä ajoista, joita voi helposti alkaa muistelemaan ja verestämään siinä.

      Tuossa ei nyt se molemminpuolinen luottamus ja olemassa olemisen hyvä tunne välity, joka on tärkeää, että parisuhde toimisi. Parisuhteessa on oltava hyvä olla. Rikot itsesi tuossa suhteessa. Se on ihan ok, jos ei pysty eron jälkeen olemaan toisen kanssa kaveri. Eksät on eksiä ja muutenkin, kun on kerran erottu niin ei pitäisi enää roikkua eksissä vaan etsiä kaverinsa muualta. Itse en suostuisi tuollaiseen suhteeseen, jossa eksät pyörii ja mies häviää epäilyttäville mökkireissuille. Pelisääntöjen on oltava molemminpuolin selvät ja sellaiset, että ne sopivat molemmille hyvin ja on hyvä olla. Kompromissejakin on molemminpuolin tehtävä että suhde voi hyvin, mutta ei sellaisia että siitä toinen joutuu kärsimään tarpeettomasti.

      Parisuhteeseen ei pitäisi ryhtyä, ennenkuin on saanut itsensä eheäksi entisestä. Siksi voisi tehdä sinulle erittäin hyvää keskittyä vain itseesi nyt, viettää sinkkuelämää ainakin vuosi tai parikin ja ajatella muita asioita. Avartaisi katsetta elämään kummasti, siihen mitä oikeasti haluaa.

    • ongelmat ratkaistu

      Kiitos kaikille vastauksista ja neuvoista. Nyt tiedän mistä tässä meidän suhteessamme oli kysymys. Ehkä liikaa roikuin kiinni poikaystävässäni ja ilmarakoa olisi hyvä jättää. Juttelin hänen kanssaan asiasta ja totesin miten asiat on.
      Totesin myös, että en ole ollut oma itseni vähään aikaan. Totesin , että pitäkööt kavereihinsa enemmän yhteyttä. Vaikka suurin osa niistä onkin tyttöjä mistä en edelleenkän pidä. Mutta kavereita nekin. Ilmarakoa enemmän omaa aikaa.
      Lisäksi aijon kehittää todella huonoa itsetuntoa ja luottamustani paremmaksi.
      Sekin voi osaltaan vaikuttaa suhteeseeni. Ja luottamus on parisuhteen salaisuus.
      Siihen aijomme myös tähdätä. Aikaahan se vie , mutta vieköö. Liikaa tunteita estää jättämästä. Olen myös muuttunut paljon. Poikaystävänikin totesi siihen, että en ole sama tyttö ,kuin enne. Aijon tehdä itselleni tavoitteet ja tähdätä nitä kohti. Helppoa se ei tule olemaan, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Elämäni tarvitsee myös uuden harrastuksen edellisen lopetettua. Eli asioita, joista nautin. Joista tulen iloisekski. Sekin antaa sisältöä kummasti elämääni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6193
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      35
      3761
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      15
      1462
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      33
      1370
    Aihe