Suhde vs Peliriippuvuus

hongkong1

Olen nuori nainen, jolla on miesystävä. Tämä miehni, jota kutsun tässä viestissä nyt nimellä Tomi. Tomi on.. hän on peliriippuvainen. Itseasiassa hänen suurinosa kavereistaankin on peliriippuvaisia. No mutta ei nyt mennä kavereihin. Olemme seurustelleet kohta 7 vuoden ajan ja ainut asia joka meidän suhteessa rasittaa on se, että Tomi on peliriippuvainen.

Pari vuotta sitten kun vielä opiskelin ja Tomi asui luonani, kävi töissä. Palkkapäivinä kun tulin koulusta kotiin, mietin kävisiköhän Tomille että hän ostaisi tällä kertaa ruokaa. En ehtinyt edes olohuoneeseen kun näin hänen istuvan sängyllä kädet kasvoihin painettuna. Tiesin.. se oli taas tapahtunu. Tomi oli ennen töistä tultua käynyt shellillä pelaamassa pelikoneilla. Hän oli ensin nostanut rahaa, että pelaa vain kahdela kympillä. No käteinen oli loppunut, mutta korttilla oli rahaa ja mikä sitä pelihimoista estämään laittamasta korttia koneeseen. Kaikki meni. viimeistä euroa myöten.
Se ei ollut ainoa kerta.
Opiskelijana minulla ei ollut paljon rahaa, ja jouduin jälleen soittamaan vuokranantajalle, josko hänelle kävisi että siirtäisimme vuokran maksu aikaa.
Tomi pelasi myös paljon nettipokeria johon on monia satasia uponnut. Vaikka hän on laittanut pyynnöstäny pelirajan.. se ei pakota häntä lopettamaan, vaan hän pelaa kavereittensa tileillä rahallaan. Nyt hän on velkaa pankille, usealle kavereille, vanhemmilleen, minulle (no minua en oikeastaan edes laske).
Tomi asuu nykyään Helsingissä paremman palkan toivossa, mutta ei hänelle jää käteen koskaan mitään, koska laskut, laina, kaverit, vanhemmat.. heille menee palkkarhat. loput rahat meneekin sitten pelaamiseen, ja kierros jatkuu: rahan lainus muilta, että pystyy elämään viikot uuteen palkkaan.
Tomi käy joskus myös pelaamassa casinolla.

Olen yrittänyt neuvoa, auttaa, puhua, jutella. Mutta raha-asioista ei Tomi halua puhua, hän suuttuu ja käskee olla hiljaa. Jos ehditan, että hankkisi apua pelihimoonsa, hän ei halua. Olen pari kertaa sanonut että kohta soitan ja varaan hänelle ajan, silloin hän sanoo että jos soitan niin hän eroaa minusta.

En todellakaan enää jaksaisi tätä hänen peliriippuvuuttaan, vaikka ne eivät ole minun rahoja joita hän pelaa, niin se riippuvuus kuitenkin vaikuttaa myös minun elämään.

Miksi ihmeessä, joku ihminen on keksinyt pelaamisen rahasta. Miksi jokou ihminen on viitsinyt tyhlata aikaansa siihen, että keksii kauppoihin pelikoneen, ja varsinkin siihen kortti mahdollisuuden.
Se ihminen/ihmiset pilaavat monta parisuhdetta ja hyvin monen elämän. Jään odottamaan sitä kun joku järellä ajatteleva ihminen keksii, että pelikoneet tuhotaan tai ainakin kortti vaihtoehto.

En nyt keksi mitään erikoisempaa pointtia tälle viestille, mutta toivotttavasti tämä saa sinut ajattelemaan ja ajamaan asiaa. Vai toivoisitko, että oma miehesi/naisesi olisi peliriippuvainen niin paljon, että hän pelaa kaikki rahansa joka kuukausi, joka kuukausi lainaa muilta rahaa eikä koskaan pääse plus osastolle raha-asioissa.

Olemme miettineet, että haluaisimme lapsia, mutta en uskalla, koska pelkään että tulen olemaan yksin se vanhempi, joka ostaa lapselle ruokaa, tankkaa auton käydäkseen kaupassa, viemässä lapsen harrastuksiin ja kaikkeen mitä lapsi maailmassa tarvii. Rakkautta hän saa varmasti kummaltakin enemmäin kuin osaisi toivoa. Mutta tiedän kun Tomi huomaisi, että hän on taas rahaton ja lapsi tarvisi ruokaa, hän turhautuisi ja pelkäisin sitä että hän sanoisi että hän aikoo lähteä.
Vihaan itkeä joka päivä hänen riippuvuuttaan, mutta en halua menettääkkään häntä. Korkeintaan menetän hänet hänen omaan tuskaansa kun hän turhautuu lopulta ihan loppuun.

4

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,
      Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää mies. Jos ei mies itse halula apua ongelmaansa, niin ei siinä muut auta. PELASTA ITSESI ! ! !

      terveisin olli, joka yrittää pitää oman pelihimonsa kurissa, jokseenkin siinä jopa onnistuen...

    • Aale Addiktio

      No ei hyvältä vaikuta. Itselläni on kaikenlaisia riippuvuuksia, mutta olen juuri ja juuri pystynyt pitämään elämäni kasassa aiheuttamatta pieniä katastrofeja isompia ongelmia.

      Mitäs jos kokeilisitte muutaman kuukauden sellaista että siippasi palkkarahat tulevat sinun tilille? Annat sitten kiintiömäärän pelirahaa per kk, ja koitat maksaa sen velat pois.

      Voimia sinulle, en tiedä kuinka vanha olet, mutta et voi koko ikääsi odottaa toisen "parantumista".

    • mustanaamio83

      Ray tarjoaa ilmaista apua peliriippuvuuteen, suosittelen. Joko pelit tai sinä, miksi olla miehen kanssa joka välittää pelaamisesta enemmän kuin sinusta?

    • kokeiles..

      Tuo ei pidä paikkaansa, että suhteen ainoa ongelma on pelaaminen.
      Mies ei suostu hoitoon.

      Istupa hetki ja mieti asia tältä kannalta:

      SINULLA on peliongelma, ei Tomilla. Mieti miten pääsisit peliongelmastasi eroon.

      Kun purkaa riippuvuuksia, niin mikä sinut saa retkahtamaan? Mikä niissä sinua koukuttaa? Miten sinä päädyt rahattomaksi. Annat rahaa sille Tomille, että hän pelaisi lisää?

      Se peliongelma on täysin sun omasi.

      Jos rakastat sitä ihmistä jolla sanot olevan pelaamisongelma/peliriippuvuus, niin oikeasti mieti miten sinä sulaudut koko kuvioon.
      Älä mieti että hänellä on ongelma, koska täytyyhän sulla olla jokin ongelma muuten sulla ei olisi paha mieli siitä kun toinen tuhlaa rahansa, ja annat hänelle rahaa ja SURET asiaa jota hän ei näytä surevan läheskään yhtä paljon kuin sinä.
      Mistä olet riippuvainen, ja mistä sinun kannattaisi hakea apua ongelmaasi? Mietipä sitä niin asiat lähtee muuttumaan, mikäli otat tämän harjoituksen tosissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe