Kysymyksiä koirista

koirafani3

Kun on kysellyt koiriin liittyvistä jutuista, niin joltain ihmiseltä kuulee aivan päinvastaista juttua kuin toisilta. Otetaan nyt täältä sitten selvää näihin kysymyksiin:

1. Koirapuistot eivät ole hyväksi koiralle?
- Jotkut sanovat, että koirat ahdistuvat puistoissa (ei ole omaa laumaa), voivat joutua alistetuksi, puistoissa on pöpöjä.
-Jotkut kehuvat, että koirat nauttivat kun saavat peuhata toisten koirien kanssa ja saavat liikuntaa

2. Koira pitää päästä haistelemaan toista koiraa lenkillä?
-Jotkut sanovat, että koirat siitä vasta suuttuvatkin, jos eivät pääse nuuhkimaan toisiaan

3. Kun koira haukkuu, niin sitä pitää kieltää?
-Taisi Tanja Karpela juuri jossain haastattelussa sanoa, ettei koiraa pidä kieltää kun se haukkuu vaan haukkumisen syy pitää poistaa
-Luulisi kuitenkin, että olisi hyvä kieltää koiran haukkuminen kun se räksyttää esim ihmisille

Vastauksia kiitos.

16

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dssdcsddc

      "Jotkut sanovat, että koirat ahdistuvat puistoissa (ei ole omaa laumaa), voivat joutua alistetuksi, puistoissa on pöpöjä."

      -Se on niiden kateellisten kommentti, joilla ei ole muita koiria suvaitsevaa koiraa.

      "Jotkut sanovat, että koirat siitä vasta suuttuvatkin, jos eivät pääse nuuhkimaan toisiaan"

      -No se nyt on ihmisestä kiinni. Toiset tykkäävät tutustua uusiin koiriin aina tilaisuuden tullen, kun taas toiset tykkäävät lenkkeillä aivan omissa ajatuksissaan koiransa kanssa. Lupa täytyy aina kysyä, jos haluaa koiransa tapaavan muita koiria.

      "Taisi Tanja Karpela juuri jossain haastattelussa sanoa, ettei koiraa pidä kieltää kun se haukkuu vaan haukkumisen syy pitää poistaa
      -Luulisi kuitenkin, että olisi hyvä kieltää koiran haukkuminen kun se räksyttää esim ihmisille"

      -No koirat nyt haukkuvat niin eri syistä, että asia on monimutkainen.

    • hgjhjghj

      Monella on oma näkemys ja ne vaihtelee.

      itse näin:

      1. Koirapuistot eivät ole hyväksi koiralle?
      Itse pidän koirapuistoilusta ja koirani myös. Katson aina tasapainoiset koirat kaveriksi ja omistajat jotka ohjaa koiriaan tarvittaessa myös puistossa kuten itsekin teen.

      2. Koira pitää päästä haistelemaan toista koiraa lenkillä?
      Itse olen opettanut tapaaman myös hihnassa ja vain luvalla. Koira opetetaan odottamaan lupaa saako mennä vai jatketaanko lenkkiä ilman haistelua/tapaamista. Ei ole ongelmia tapaamisissa eikä remmirähjää.

      3. Kun koira haukkuu, niin sitä pitää kieltää?
      -samaa mieltä ei toivottuun käytökseen puututaan ja toivottua kannustetaan.

    • ...

      Omat näkemykseni aiheista ovat lopusta alkuun päin:

      Tanjan kanssa samoilla linjoilla, aina puututaan syyhyn, ei reakoida oireeseen, jonka syy laukaisee.

      Lenkillä en näe mitään syytä koiran päästä haistelemaan toista. Riittävä itsestäni riippumaton syy on kuitenkin jo se, että vastaantuleva tahtoo koirien kohtaavan. En siis kielläkään, mutta koskaan en itse tarjoa, koska omalla koirallani ei ole mitään syytä tavata lenkillä muita. Ja kyllä, se häiritsee meidän lenkkeilyä kovasti, että toiset käyvät tervehtimässä, koska koirani ottaa aina kierrokset ja olettaa pääsevänsä leikkimään, joten kävely on sen jälkeen useita satoja metrejä todella piinallista kierrosten takia. Yleensä jos ihmisllä on syy tulla juttelemaan, että koirat saavat haistella, niin toki juttelen. Yleensä nämä ihmiset ovat kiinnostuneita koirastani, tahtovat tieää siitä ikää, rotua jne. Siinä on riittävästi mielestäni syytä jutella heidän kanssaan, että he saavat haluamansa tiedot kysellä.

      Koirapuistot kansa ovat hyvä juttu, jos niiden käyttöön on jokin syy. Itselläni ei ole, koirallani on riittävästi kavereita juosta vapaana muuallakin. Mutta jos jollakin ei ole mahdollisuutta juoksuttaa koiraansa muiden kanssa vapaana muualla, niin toki koirapuisto sitten. Koirapuistoihin omaani en juurikaan vie, koska siellä on vieraita koiria, jodien käytöstä en voi tietää, ja niitä koirien jätöksiä niin paljon, että mietin aina terveellisyyttä.

    • hirmutoy

      1. Koirapuistot on sikäli ihan hyvä juttu, mutta on niitä idiootteja jotka tuovat epäsosiaalisia ja huonosti käyttäytyviä koiriaan niihin. Ite en pidä koirapuistoista olleenkaan juuri tämän takia

      2. Aina koiria ei pidä haistella, kehittyy helposti tavaksi koiralla oppii että jokaista saa ja pitää haistella koko ajan, eikä keksity oikeen mihinkään muuhun. Lisäksi muut koirat koirat eivät välttämättä pidä tervehtimään rynnivästä vieraasta koirasta

      3. Ei toivottuun käytökseen pitää puuttu ja heti. Tässä asiassa Karpelan jutut voi jäättää muuhun arvoon, Tanjasta muuten sen verran että juontaa vain ohjelmaansa eikä esitä siinä oikeen mitään koulutus vinkkejä. Lisäksi, on hyvä juttu jos opetat koirasi olemaan hiljaa silloin kun pitää, säästyt valittavilta naapureilta

    • siinäpä olisi

      1. Koirille tekee hyvää päästä kunnolla leikkimään. Koirilla harvemmin on mitään laumaa ympärillä, ihmiset eivät ole lauma.

      2. Kyllä pennusta asti on hyvä tutustua, epäsosiaaliset eivät tietenkään voi toisia edes nuuskia. Epäsosiaalisuus tai johtuu sitä ettei ole sosiaalistettu

      3. Kiellän, kun en voi pihan vierestä menijöitä eliminoida, siinä menee yleinen tie yleiselle ulkoilualueelle.

    • 1. koirapuistoilu on sosiaalinen tilanne koiralle, joten miksi e?! koirani RAKASTAA puistoilua.

      2. en anna koirieni haistella muita kun ollaan lenkillä. silloin keskitytään lenkkeilyyn, esim juurikin tuo koirapuisto on sitten sitä varten että siellä moikkaillaan toisia koiria ja haistellaan. kävelylenkit kävelylenkkeinä.

      3. toinen koirani on hiljainen, ei juurikaan hauku. toinen koirani taas haukkuu jonkin verran. ainoa missä koirani ei saa haukkua on kotona sisällä (muutakun ovikellolle) muutoin koirani saa haukkua niin paljon kun sielu sietää! koira juttelee kun haukkuu, joten miksi kieltäisin liiaksi?

      • haukkujan emäntä

        Olen samaa mieltä, itse kiellän koiraa haukkumasta ohikulkijoille, vahtiviettinen kun on, jos ei osaa olla hiljaa =sisälle. Koiran haukuntaa kuuluu usein ja niille saa vastailla, kun pihalla ollaan, kai on tärkeät asiat menossa.


    • FixunKoiranOmistaja

      Olette kaikki väärässä.

      1. Koirapuistot ovat koirille ahdistavia paikkoja. Toiset koirat eivät kuulu omaan laumaan sekä siellä voi joutua alistetuksi. En missään nimessä veisi omaa koiraani koirapuistoon. Kyllä koirakavereita voi hankkia muutenkin. Taitaa kaikki kommentoijat omistaa jonkun pikkukoiran "joka ei tee koskaan pahaa muille koirille".

      2. Kyllä, koirat tulevat vihaisiksi, jos ne eivät pääse haistelemaan toisia koiria lenkillä.

      3. Kyllä, pitää kieltää koiraa haukkumasta.

      • klo9

        phah, aikamoista schaissea!! mut päivän naurut sain kommenteistas :DDDDD ja joo taitaa sulla olla tosi fiksu koira ja vielä fiksumpi on varmaa se joka hihnaa pitelee :DDDDDDDDDDDDDDDD


    • Ajan kanssa

      1. Koirani tykkää ja EI tykkää puistoilusta, on kuin sirkus koiralle. Mene tuttujen rekkujen läsnäollessa, ei saa tilanne sähköistyä. Jos koirat rynnivät portille, niin niitä ei ole oikein koulutettu,.

      2. Pitää joskus tavata joitakin rekkuja, ei välttämätön, koska koira haistaa ja merkitsee paikkoja.

      3. Koiralle pitää riittää se, että ilmoitat huomioineesi asian. Älä kiellä kokonaan, on hyvä että joku varoittaa.

      Nämä kaikki vaativat kovasti työtä, jotta menee oppi perille, mutta kyllä menee, sillä kokemusta on.

    • kääkkä x2

      1. Koirapuistot eivät ole hyväksi koiralle?
      Monille koirille koirapuisto on kiva paikka tavata kavereita. Omia koiriani en vie koirapuistoon, vaan ulkoillaan tuttujen koirakavereiden kanssa esimerkiksi metsässä. Vanhempi koirani ei tykkää seurustella muiden koirien kanssa, ei edes hirveästi välitä tuttujen seurasta.

      Nuorempi taas on hiukan epävarma enkä halua, että se joutuu tilanteeseen, että joutuu puolustamaan itseään. Näin kävi kerran ja sen jälkeen se alkoi murista joillekin koirille. Olen saanut koiran luottamuksen takaisin enkä aio sitä enää menettää. Itse viihtyisin koirapuistossa; siellä on kiva jutella koiraihmisten kanssa. Entisellä asuinalueellamme itseasiassa puistoiltiinkin aika paljon, kun siellä puistossa oli yleensä sama, tuttu porukka.

      2. Koira pitää päästä haistelemaan toista koiraa lenkillä?
      Hihnassa haistelukin sopii monille koirille, mutta omani eivät haistele hihnassa edellä mainituista syistä.

      3. Kun koira haukkuu, niin sitä pitää kieltää?
      Vahtihaukkua nuorempi koira välillä yrittää. Sen kiellän. Ulkona leikkiessä saavat haukkua niin paljon kuin haluavat.

    • 15+14

      Koirapuisto on hyvin epäluonnollinen paikka tavata muita koiria. Pieni aidattu alue ja ihmisiä häiritsemässä koirien välienselvittelyä

      • etnäinmeillä

        koirapuisto onkin vaan katos sosiaalisille koirille! ei epäsosiaalisille!


    • mups1

      Mielipiteitä on moneksi. Omaa järkeä kannattaa käyttää.
      Tässä meidän mietteitä.

      1. Koirapuistot sekä hyvästä että pahasta. Ideaalitilanteessa koirat pääsisivät juoksentelemaan vapaana metsässä tms. ja riekkumaan vapaasti lajitoveriensa seurassa. Tämä ei aina onnistu etenkään kaupungissa, joten apuun tulevat aidatut koirapuistot. Me vierailemme koirapuistoissa n. kerran viikossa/kahdessa, muuten keksitään muuta ohjelmaa. Meidän lähipuistossa alue on jaettu erikseen pienille ja isolle hauvoille, mikä helpottaa tilannetta. Jos koirat eivät tule toisten koirien kanssa toimeen, niin parasta pysytellä poissa puistoista. Omistajat eivät vain aina tätä tajua. Kaikki koirat eivät automaattisesti pidä toisistaan, joten liiallinen puistoilu voi olla stressaavaa. Parhaimmillaan se on hauska tapa tavata toisia koirakoita.

      2. Koiraa ei mitenkään välttämättä pidä päästää tervehtimään muita koiria lenkillä. Jotkut koirat ovat arkoja, toiset aggressiivisia. Myös koirien elekieli kärsii, kun koira on kytkettynä, mikä saattaa johtaa turhiin väärinymmärryksiin. On parempi opettaa koiralle, että mennään ohi reippaasti ja jos joitakin (tuttuja) koiria tervehditäänkin, niin ensin pyydetään lupa (katsomalla omistajaan).

      3. Oma koirani ei hauku, joten vaikea vastata. Luulen että haukun huomioiminen vain vahvistaa käytöstä, joten jos haukkuminen on häiritsevää, niin kieltäminen ei ole kovinkaan tehokas keino sen poistamiseen. Parasta keksiä muita keinoja.

    • Vastausta sitten omasta puolestani...

      1."Jotkut sanovat..."Noinkin voi olla.
      "Jotkut kehuvat..." Noinkin voi myös olla.

      Itse en harrasta tosin koirapuistoja.Syy lähinnä,että niin minä,kun koirat on pikemmin tottuneet liikkumaan.Ei kiertämään aitauksissa.Lähtökohta on,että koirat on koulutettu niin hyvin,että voi pitää päivittäin lenkillä vapaana.Ja varmasti on liikkumaan tottuneille mukavampi vaihtoehto...Sen lisäksi on oma,kokonaan aidattu piha,missä voi olla vapaana.
      Peuhaaminen hoidetaan oman lauman kesken/muutamien kaverikoirien kesken,irti.
      Eli ei ole tarvetta edes koirapuistoiluun.

      2."Koira pitää päästä..." Ei yhtään mitään tarvetta.Koirien väliset seurustelut hoituu yllämainitulla tavalla.Kun noin on toimittu,niin koirat oppii suhtautumaan osaltaan neutraalisti niin hihnassa,kuin auki,muihin koiriin.Ja harrastuksissakaan muut koirat ei "hajota",kun ei kiinnosta.

      3."Kun koira haukkuu..."
      Riippuu mistä syystä.Oisko nyt kyse lähinnä turhanpäiväisestä?Jos on,niin kyllä meillä on esim.aidalla haukkumiset estetty ihan simppelisti niin,että opetetaan oikea malli,palkitaan ja kannustetaan,mutta myös vaaditaan.Ja tarpeen vaatiessa ihan vanhanajan kielto...
      Näin kaikessa muussakin turhanpäiväisessä haukkumiseen liittyen.

    • seropi_omistaja

      1. Asutaan melko liki isoa koirapuistoa, joten käyn päivittäin koirani kanssa siellä, se itse vinkuu sinne innoissaan eikä voida mennä sen ohi, aina se sinne haluu kavereidensa kanssa peuhaa :)

      2.Koirani ei haistele muita, olen kouluttanut sen kulkemaan nätisti vierellä. En myöskään suvaitse että toiset koirat tulee väkisin haistelemaan, jokaiselle omarauha kävellä :)

      3. Koirani haukkuu leikkiessään ja en kiellä, koska ei ole tarvetta. Turhanpäivänen räkyttäminen on eriasia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      97
      1727
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      230
      1387
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      253
      1011
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      895
    5. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      745
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      725
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      37
      687
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      26
      665
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      664
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      30
      654
    Aihe