kikkailua tullin kanssa

Ollio96

tullin kanssa kikkailusta onko kellään minkäänlaisia vinkkejä millä saisi alennettua tullin veroa ja kikkailtua autoa mahdollisimman halvalla esim lisävarusteet, kosmeettiset vauriot, käytönjäljet, mittarin kanssa pelaaminen ymymym...... millä saisi pelattua ?

26

1059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • autoton12

      Paras tulos tulee, kun et osta mitään. On meinaan nolla verot.

    • wiwa la tdi

      jep. miten se sitten menee tullin kanssa?
      täytyykö ottaa kuvat vaurioista heti suomenpuolella satamassa?
      olis hyvä jos vois siinä odotellessa sitä veropäätöstä hommailla niitä että vaikuttais siihen verotusarvoon!

    • tietoaonvaionko

      ruuvaa mittari ylös ennen näyttöä tulliin ja ota auto mukaasi näytille ja sitten kun saat verot ruuvaa lukemat takas. Kaikkia autoja pystyy ruuvata. Pikkuvirheistä ei kannata rutista koska et saa kuin kymppejä pois veroista ja päätös menee marvoon ja siellä se sitten kestää.

      • tiedoksisinullekin

        Niin ja rek.katsastuksessa mittarilukema kirjataan ylös ja sen jälkeen joka kerta katsastuksessa, Tullin papereista tarkastetaan ilmoittamasi kilometrilukema.


    • Nikolai Lehtonen

      Mittarin kanssa pelaamisesta taitaa päästä vankilaan, ihan btw.

      Kerää kaikki mahdolliset vauriot ylös ja laita selvitys tullille, niin he pyytää sinut näyttämään autoa. Näin tein itse kun toin auton maahan maaliskuussa 2012, listasin puskureiden naarmut ja hieman tummuneen vaalean nahkaverhoilun. Tullin henkilö otti kaikista vioista kuvat, vero niiden seurauksena niistä 3% eli noin 300 €.

      Lisävarusteet eivät kuulemma vaikuta, vaikka niitä lomakkeissa kysytäänkin. On toisaalta ihan ymmärrettävää, ei siellä riitä työvoimaa laskemaan niiden vaikutusta ja vertailemaan Suomessa myynnissä oleviin ja niiden lisävarusteisiin.

      • mulkqvisti

        Jos varusteet eivät muka vaikuta, niin silloin auto on verotettu väärin. Verotusarvon perusteena on vastaava suomessa myyty auto ja tasan tarkkaan enemmän varusteltu auto on kalliimpi kuin vähemmän varusteltu. Verovalitus vetämään, perusteena veron väärä peruste. Verovalitus kannattaisi muutenkin tehdä aina, pitäähän virkamiehillä olla jotain tekemistä.


    • tietoaononon

      Heh vankilaan...

    • mb c 220 ruvella

      samoin itsellä puskurit ruvella...ei paljon mitää nvaikutusta
      rupes syynään sitten koko autovarusteita myöten
      ainut et pitäs tehdä jonnekkin valitus siitä
      että se alkuperä hinta on jostain rantijuop1n autoliikkeen ylihintaista autoista
      verrattu jossain laskurill x 2 - 0.9%=
      silloin voit hyötyy joku 1500 euroo esim uudessa kaksi vuotta vanhassa mb c-e mallia...
      ja ainut että varustetaso on huomattvasti parempi

      vaihtoaoautoplux - tuo jollain ihme kytkyhommalla autojaan?

    • arpapeliä

      Ei mitenkään. Verotusarvot kirjoitetaan kahviossa, ei niillä ole mitään tekemistä totuuden kanssa.

    • ei tolkkua veroissa

      Juuri verotaulukoita katselin kiinnostavista automalleista. Kilometrien vaikutus veroon on naurettavan pieni. Ajomäärässä 50tkm ero vaikuttaa veroon noin tuhat euroa. Minusta ero pitäisi olla kyllä suurempi. Vähän sama logiikka kun 100tkm ja 200tkm ajetun hintaero olisi vain 2000€.

      • V. Ero

        Kuulostaa oikealta. Veron määrässä tonni on noin palttiarallaa 4000 auton arvossa.


    • 100g/km

      Nykyäänhän vero määräytyy päästöjen mukaan. Ei siinä taida hirveesti muut asiat vaikuttaa.

    • auto_koliikki

      kauan siellä satamassa suomen puolella kestää ne paperihommat tullin kanssa??
      Keväällä menossa ostoksille

      • Juuri hain

        Muutaman minuutin. Lomakkeen täyttö ja jonotus tiskillä. Ja voihan lomakkeen tulostaa ennen lähtöä valmiiksi kun laivassa on aikaa täytellä...


    • D-4D

      Onko siinä sitten kolme kuukautta aikaa ajella ennen kuin vero täytyy maksaa??

      • minä vaan

        Tullilla on kolme kuukautta aikaa tehdä veropäätös. Se voi tulla vaikka viikossa siitä kun olet jättänyt auton käyttöönottoilmoituksen tullille. Siinä on sitten viikko tai pari maksuaikaa.


    • J:Korjaaja

      Siihen vaikuttaa,kilometrit,isommat kolhut,ulko pinnassa,jos vinkkiä haluat niin ,soita
      0400842497

    • Onnea matkaan

      Toin 3 viikkoa sitten 9000 € maksaneen Mersun. Ajoin Ruotsin läpi ja tulin Vikingillä Helsinkiin. Katajanokan tullin edestä piti soittaa partio paikalle. Ovessa on puhelinnumero. Partio tuli n 20 minuutissa, leimattiin paperit ja sain jatkaa. Tämä kesti 10 minuuttia. Autoveropäätös vajaa 4000 € tuli alle viikossa. Sitten rekisteröintikatsastus ja Suomen rekisterit samalla kertaa katsastuskonttorilta.
      Koko ruljanssi ostopäivästä Saksassa - siis Suomeen ajo, tullit ja katsastukset rekistereineen - kesti 2 viikkoa.
      Tää oli jo kolmas Mersu, jonka toin. Ensimmäisen kävin v 2002 ja ajoin sillä 10 vuotta. Toisen toin tuttavalle v 2004. Tämäkin tuntuu testien ja 2000 km ajon jälkeen aivan loistavalta.
      Vinkiksi sanon, että Saksassakaan ei kannata jobbarilta ostaa. Kun ostaa kunnon liikkeestä ei ole juurikaan riskejä. Kilometrien rassaus on Saksassa rikos (vuodesta 2005) toisin kuin Suomessa, jossa se ei ole. Ei autoliikkeen kannata mainettaan pilata mittaria rassaamalla. Saksassa näet asia voidaan tutkia ja myyjä joutuu oikeuteen. (Jobbareista ei ole kokemusta).
      Auto veroineen, rekisteröinteineen ja matkoineen maksoi vähän alle 15000 €.
      Vastaavanikäinen Suomi-auto maksaa n. 2000 - 4000 € enemmän ja on selvästi enemmän ajettu ja huonokuntoisempi.
      Muuten Berliiniä välttäisin. Mulla on tuttavapiirissä 3 tapausta sieltä ja kaikissa on huonompi lopputulos kun mun kaupoissa, jotka ovat pienemmiltä paikkakunnilta.
      Kevätruuhka alkaa, pidä kiirettä, jos aiot valita parhaan päältä. Kyllä auton ostossa asiantuntemusta tarvitaan sekä Suomessa että Saksassa. Molemmissa maissa olen huijarilla käynyt. Saksassa en huijarilta ostanut, Suomessa erehdyin ostamaan (olin tuolloin vielä kokematon autokaupoissa).
      Jos autoliikkeen yhteydessä on korjaamo, tilanne on epäilyttävä.

      • Tuo Berliini ja

        osittain koko vanhan Itä-Saksan puoli on epäilyttävää aluetta. Berliiniin keskittyy koko nykysaksan pskin aines, oli sitten kyse vihervasemmistosta tai anarkisteista jotka polttavat luxusautoja kun eivät muuta osaa eivätkä viitsi. Itäpuolella on muutenkin köyhempää, jopa samanlaista kuin Suomessa. Moraali pääsi muutenkin rapistumaan kommunismin aikana. Ostaisin itse autoni merkkiliikkeestä tai hyvästä saksalaisesta jobbariliikkeestä, ne tunnistaa jo päältäpäin. Häkistä vain silloin kun tietää tarkasti sen mitä on ostamassa ja Lähi-Idän pojilta ei mielummin ollenkaan. Yksityiseltä omistajalta saa usein hyviä autoja mutta silloin on parasta hallita kieli ja käytöstavat.


    • Onnea matkaan

      En usko, että kikkailusta on hyötyä. Jos on pahoja kolarijälkiä tai erityisen rötvätty sisätila, voi yrittää näyttää autoa ja tinkiä verosta. En tiedä onnistuuko.
      Normaalitapauksessa autoa ei edes näytetä vaan veroasiat hoituu postitse. Kaavakkeeseen täytetään varustetasosta tietyt asiat,mutta veron määrään vaikuttaa oleellisesti päästöt, vuosimalli ja mittarilukema. Tullin laskurilla voit kokeilla, mitä joidenkin tietojen muutos vaikuttaa veroon. Mulla ainakin vero tuli täsmälleen laskurin mukaisena.
      Luulisin, että niin huonokuntoista autoa ei kannata tuoda, josta tulli myöntäisi veroalea.

    • Turopertti

      On tää hauskaa.....
      Saksalainen herra tuo autonsa liikkeeseen vaihtoon. Myyjä ilmoittaa että 220tkm on liikaa meidän liikkeessä. Ei nääs myy. No herra menee ja ruuvauttaa 100tkm pois ja kaupat syntyvät. Teettipä vielä huoltokirjankin oheen. Ja eikun ilmoitus Mobileen ja kas, auto kiinnostaa erästä suomalaista herraa joka lentääkin paikalle katsomaan autoa. Huippuhieno auto ja vielä maltillisilla kilometreillä. Kaupat syntyvät.

      Illalla hotellissa mies tutkii tullin sivustoa ja huomaa että lisäämällä parisataatuhatta mittariin, säästyy maahantuonnissa tonnin. Ja eikun kysymään myyjältä missä voisi ruuvauttaa mittaria. Myyjä sanoo sen olevan laitonta eikä suostu moiseen kilometrien alennukseen. Suomies sanoo kuitenkin että mittariin pitää saada lisää kilometrejä, ja raskaalla kädellä. Nuo autoverot nääs. Jaa, toteaa myyjä ja ajattelee että mitäs laitonta tässä kun tuo hullu lyö takas ne kilometrit jotka juuri oli ruuvattu pois ja vielä 100tkm lisää. Myyjä kertoo paikan jossa operaation voi tehdä.

      Suomies lähtee kotiin tyytyväisenä ja lataa satamassa auton täyteen kaljaa. Ja eikun tulliin paperit ja kohta veropäätös jo luukussta kolahtaakin. Mainiota tuumaa mies ja maksaa verot.

      Mies ajelee autolla jonkun vuoden ja alkaa himoitsemaan uudenpaa kaaraa alle. Ja eikun auto myyntiin. Mittarissa on nyt 450tkm kun tuli aikoinaan hiukan lisättyä. Se on liikaa. Eihän kaarasta saa vaihdossa mitään, joten mies päättää palauttaa alkuperäiset kilsat mittariin koska oikeastihan autolla ei ole ajettu kuin 270tkm. Ja kun auto on vielä oikein siisti niin otetaa samalla vähän ylimääräistä. Laitetaan hiukan alle 200tkm niin johan kauppa käy. Ei tällaisilla kilometreillä löydy toista nettiautosta ja tähän hintaan.

      Uskokaa tai älkää. Tarina on tosi.

      • Turopertti

        Ai niin. Auto on edelleen liikenteessä. Myytiin liikkeestä alle kuukaudessa.....


      • Säälivät terveiset

        Itsekään et usko juttuasi. Jutustasi huomaa, ettei sulla ole hajuakaan, kuinka hyväkuntoinen auto Saksasta ostetaan. Taidat olla Suomi-jobbari.


    • eitarvi

      ei tarvi kuin ostaa kuin esim joku 2006 jolla on ajettu vähän suhteessa mitä tullin mukaan voidaan hyväksyä vuosiajoksi. Esim jos autolla on ajettu 30.000km niin ilmoitat tullauksessa että verotetaa 100.000 mukaan, muistaakseni suomessa "sai" ilmoittaa joku 15.000km per vuosi ilman sen kummempaa....

      Ei tarvi mittariin koskea...

      Tosin 200.000km autot Saksassa on 100% parempi kuin jokut 120.000km suomi autot.

      Tosin itse en jaksa maksaa edes sitäkääm veroa suomeen vaan ostan ka-kilville saatavia autoja = autovero = 0%

      • dddccc

        Et taida tietää etta keväästä lähtien on kaikkien katsastuskonttoreiden merkattava maahantulokatsastuksessa auton mittarilukema Trafin tiedostoon jotta tulli voi verrata tullauksessa ilmoitettua km.lukemaa autossa olevaan km.määrään.


    • keskenkasvuinen!

      Mitä tarkoitat? Pitäisikö alkaa neuvomaan, miten huijaat tullia ruuvaamalla mittaria, hakkaamalla pellit lommolle, repimällä lisävarusteet....Olet vähän dorka tai tyhmä kun täältä kyselet. Tällaiset huijarit pitäisi ilmoittaa eteenpäin! Pysy vielä kotona muutama vuosi kasvamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe