kun kaveri ei puhu! :(

hiton vaikea tilanne

Mitä ihmettä voi tehdä tilanteessa jossa ystävä on surullinen ja allapäin ja sen huomaa, mutta kun kysyy että mikä on niin hän suoraan sanoo että "no en mä nyt halua niistä puhua." se on aika lukko tilanne, ei siinä nyt inttämään voi jäädä ja se on aika selvä viesti, ei jätä paljon vaihtoehtoja..sitten et puhu. Mutta kun haluaisin kuulla ja saattais auttaa häntä itseäänkin..kamalaa kun tietää että toista vaivaa joku ja sitten hän ei vaan halua puhua. toivottavasti hän puhuu edes jollekin...en jäänyt inttämään ja kysymään että "oletko varma?" tai "ehkä se auttais suakin jos kertoisit", sanoin vaan "okei..no nähdään." olisiko pitänyt jotain muuta? :S

16

3242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfsdftwt

      ei olisi.

    • Hyväksy tilanne

      Et voi tehdä asian hyväksi mitään.

    • app4

      Okei..kurja vaan kun hän on niin sulkeutunut aina ikävien asioiden suhteen..vaikkei tarvitsisi! hän ei jotenkin halua/uskalla näyttää tunteitaan, en tiedä mitä hän siinä pelkää..mahdollisia tunteenpurkauksia? ollaan kuitenkin hyviä ystäviä vaikkakin tunnettu vasta pari vuotta..toivottavasti tämä ajan kanssa muuttuu ja hän uskaltaa alkaa näyttää niitä toisiakin tunteita ja puhumaan ikävistäkin asioista luottaen etten pelästy, ajattele hänestä mitään negatiivista tai karkaa..

    • ilhil

      Voiskohan mahdollisesti olla siitä kyse, ettei halua puhua sinulle kun ei luota? oletko puhunut hänen asioistaan joskus jollekkin eteenpäin ja hän on saanut siitä tietää (juoruilua). tai ei halua kuormittaa sinua hänen mieltä painavista asioista, pitää sinua terapeuttina? ehkä et osaa tukea häntä niin kuin hän toivoisi.

    • app4

      En ole kyllä juoruillut hänen asioitaan koskaan eteenpäin, en niin tekisi muutenkaan mutta siis en olisi edes liiemmin voinut kun hän ei ikävistä asioista oikein puhu. Toisaalta ei hänelle mitään kamalaa tässä ole tapahtunutkaan, mutta onhan meillä kaikilla kurjia tilanteita ja vaiheita elämässämme niin niistä hän saattaa harvoin ohimennen mainita, mutta kun esittää jatkokysymyksiä niin sulkeutuu oikeastaan samantien, ei todellakaan avaudu sen enempää tai anna tuneille valtaa. Mutta en kyllä ole voinut hänen luottamustaan pettää kun ollaan oltu kavereita ja tunnettu vasta niin vähän aikaa (=n 2v) että muistan kyllä suurinpiirtein aiheet joista olemme keskustelleet ja tilanteet joten ei niistä oikeen ole voinut juorutakaan sitten. Hän ei ole koskaan avautunut minulle joten en ole voinut edes juoruta mistään.

      Tuo taas on yksi uusi näkökulma ja vaihtoehto että ei haluaisi kuormittaa minua omilla murheillaan...tein selväksi että olen kyllä aina valmis kuuntelemaan. Hän on vaan todella sulkeutunut, en tiedä pitäisikö jutella siitä hänen kanssaan ja kysyä suoraan miksi näin ja vakuuttaa etten minä mene rikki ja kestän kyllä.

    • beenthere2

      Ole vain hyvä reilu reipas ystävä, älä vainoa puhumisenpakolla ja inttämisellä. Se ajaa hänet vain kauemmas suojakuoreensa. Johtuu kotioloista, jossa ei ole saanut puhua ongelmista, oltiin vain kuin raskaita ongelmia ei olisi olemassakaan "julkisesti".

      Autat jo olemassaolollasi paljon. Hän tietää voivansa puhua mutta ei halua vielä.

      • Anonyymi

        Just näin. Se on hyvä, että hän tietää, että voi olla yhteydessä, sitten jos siltä tuntuu. Ei vain pysty puhumaan.


    • raxd

      moi kaveri mitä sun nimi on

    • Anonyymi

      Mulla ja mun kaverilla on riita ja se ei suostu puhuu vaikka oon kiltti mitä teen?

    • Anonyymi

      Ehkä se paha olo liittyy sinuun ja ei halua olla tekemisissä. Sinä vaan saat hänet pahalle tuulelle? Voi olla niinkin.

      • Anonyymi

        Mulle tuli yhdestä tutusta se tunne jo viime vuoden syksynä kun nähtiin yhdessä paikassa, oli kärttyinen ja tiuski mulle ja kun tuli hänen toinen tuttava paikalle kohteli mua kuin ilmaa, kerran jopa lähti pöydästäkin tämän ystävän tultua paikalle ja ei sanonut mulle mitään, jätti vaan yksin istumaan. Tuosta ymmärsin ett häntä ärsytti mun ulkonäkö ja muukin minussa ja purki muhun pahaa tuultaan, ei voinut muihin tuttaviensa sitä purkaa. Yhden tapaamiskerran jälkeen pisti mulle jopa sellasen viestin ettei aio kyseisessä paikassa enää käydä, mutt haluaa nähdä niitä kahta muuta tuttavaa joita siellä tapasi samaan aikaan mun kans. Joten päätin jo silloin ettei mun hyödytä naamatusten hänen kanssaan tavata, kun kerran niin paljon ärsytän häntä joka tavalla, antoi ymmärtää ett häntä ärsytti kaikki mun ulkonäössä, hiukset ja vaatteet ja sekin ett olen ylipainoinen, en vaan ole tarpeeksi edustavan näköinen kelvatakseni hänen ystävien joukkoon. Aiemmin ei kyllä antanut sellasta kuvaa, kun olimme yhdessä paikassa enemmänkin tekemisissä, joten nuo myöhemmät reaktiot mun ulkonäköön tuli ihan puskasta, ihan järkytyin miten katsoi mua halveksuenkin välillä, tuli takautumia yhdestä toisesta henkilöstä vuosien takaa, joka myös tylytti mua pahasti, kun oli huonolla tuulella, mä oikeasti vetäydyin kuoreeni ja menin hiljaseksi. Satutti se kohtelu mitä sain, myöhemmin vähätteli niitä sanomisiaan, mutt vahinko oli jo käynyt, ei ne sanat ja ilkeily ja ilmana kohtelu unohdu,


    • Anonyymi

      Tarpeeksi hankala kun olla ei halua enää puhua kellekään. Ei luota, ei uskalla, ei jaksa, ei enää välitä tai halua. Ei sitä voi kukaan muuttaa. Ei nekään jotka oikeasti itsemurhaan päätyvät yleensä siitä huutele.

    • Anonyymi

      Jos voisin kysyä, nii mitä voin tehdä, koska paras ystäväni on ollut viimeset kaksi kuukautta tosi vaitelias minulle. Ennen kerroimme kaiken toisillemme, eikä meidän välillä ollut salaisuuksia. Nykyään tämä ystävä ei kerro paljon mitään, ja tunnen syyllisyyttä, että olisin pettänyt hänen luottamuksen. Tuntuu myös, ettei hän enää kuuntele. Vaikka onki vanha keskustelu, niin kysyn silti.

      • Anonyymi

        Kysy siltä suoraan tai kirjoita kirje.


    • Anonyymi

      Puhuminen ei todellakaan välttämättä ja joka tilanteessa aina auta. Se on joku ihme klisee, jonka joku on joskus keksinyt.

      Läsnäolo ilman puhumista voi olla joskus parempaa tukea kuin lypsää toista puhumaan. Jos joku on läpeensä kyllästynyt tilanteeseensa, niin miksi hän vielä sen lisäksi haluaisi jauhaa siitä tilanteestaan puhumalla, vastailemalla uteluihin?

      Ehkä voi silloin sanoa, että vaikka et halua puhua, niin olen tukena, ja jos joskus haluat puhua, niin kuuntelen. Kannattaa siis keskittyä siihen, mitä itse haluaa antaa sille kärsivälle osapuolelle, eikä vaatia siltä kärsivältä osapuolelta jotain, kuten suun avaamista.

      Toisekseen, enin osa ihmisitä ei osaa vain kuunnella, vaan yleensä aletaan tyrkyttämään myös neuvoja tai jakelemaan omia kommentteja tilanteesta, kertoilemaan esimerkkejä siitä, mitä itse tekisi samassa tilanteessa taai muuta vastaavaa. Se voi olla yksi syy siihen, miksi aina ei haluta puhua. Minulla se lopetti asioistani kertomisen, koska aina alettiin neuvoa, vaikka en neuvoa pyytänyt. Ei tyydytty siis vain kuuntelemaan, vaikka nimenomaan se olisi huijentanut oloani. Nevominen taas oli erittäin rasittavaa.

    • Anonyymi

      Minulla myös kokemusta ystävästä, joka ei puhu murheistaan, vaikka sen näkee kauas, että 'tuska" painaa. Ollaan oltu ystäviä jo 20 vuotta. Asiasta on puhuttu, jopa hieman "riideltykin", koska en halua, että nämä "terapeuttiset" keskustelut ovat yksipuolista. Itse olen hänelle kertonut, kun joku asia vaivaa ja vaikka ollaan siitäkin puhuttu, että keskustelujen pitäisi olla molemminpuolista, niin hän ei avaudu, sanoo vain, ettei pysty avautumaan. Kyllä minulle vain väkisin on tullut sellainen tunne, ettei hän luota minuun, vaikka koskaan en ole luottamusta pettänyt.
      Lisäksi hän on useamman kerran minulle sanonut, että olen hänelle ainoa tosi ystävä, koska hän ei ystäväkseen helpolla ketään päästä. On kuulema jonkinlainen "erakkotyyppi".
      Yhteydenpitommekin on melko "yksipuolista". Minä aloitan aina viestittelyt. Hän vastaa kyllä, mutta itse aloittaa viestittely ehkä "kerran vuodessa" ja kun asiasta mainitsin, niin hän sanoi suoraan, että meillä on hieman eri käsitys ystävyydestä....
      Taitaa kuitenkin ikävä kyllä olla aika päättää tällainen ystävyys, koska useista keskusteluista huolimatta tilanne on vuodesta toiseen ollut sama, enkä minäkään loputtomiin voi odottaa toisen "avatumista"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe