kummitus

spooky2

savontien vanhassa kerrostalossa kummittelee.....ollut vanha sotilas sairaala ja myös kuolleita on siellä säilytetty.....oletteko kuulleet sieltäpäin onko outoja tapahtunut?

111

5536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiCO sa

      savontien kummituksista en tiedä, mutta Varkauden yllä on menneisyyden haamut. Nämä haamut ei ole verhoutunut valkeaan lakanaan, vaan menneisyyden punainen varjo keskuudessamme vaeltaa.

    • tyujhtjggjgfhj

      Itse asuin siinä talossa kymmenen vuotta sitten ja kaikkea outoa tapahtui..

      • ghjjkk

        Kertoisitko omia kokemuksiasi? Itse en enää siihen taloon muuttaisi...


    • mitenkäettä???

      Hui kauheeta, missä kerrostalossa?Missä siellä on niin vanha kerrostalo?

    • gjujvvj

      Kyllä siellä kummittelee. Asuin itse siellä muutaman vuoden. Oviin paukuteltiin, taulut tippu seinältä ja paljon muutakin mukavaa. Vieläkin puistattaa. En ikinä muuttaisi siihen taloon enää.

      • jepsistäjee

        jees, mä näin myös pienen vihreä miehen siellä.

        Olin vetänyt kaljaputkea 2 viikkoo et silleen


      • Varkkila1

        Kerro vaan niitä tarinoita lisää, äläkä välitä noista suunsoittajista. Olisi kiva lukea niistä tapahtumista. Ymmärrän, jos et voi kertoa kaikkea, ettei turhaan tänne nettiin jää mitään, mistä voisi sitten tunnistaa yms.


    • hgfhfghgfhjgfhfhjgfh

      Itsellä sama että taulut tippui koko ajan seiniltä..

      • gvjkkk

        Tavarat vaihto öisin paikkaa, karmeita painajaisia...sinne ullakolle pelotti kans mennä. Jos teit keittiössä ruokaa niin joku löi keittiön seinää ulkopuolelta.. Tietäisikö joku vielä enemmän historiaa talosta? Kuvia yms.?


      • tahtoo tietää..
        gvjkkk kirjoitti:

        Tavarat vaihto öisin paikkaa, karmeita painajaisia...sinne ullakolle pelotti kans mennä. Jos teit keittiössä ruokaa niin joku löi keittiön seinää ulkopuolelta.. Tietäisikö joku vielä enemmän historiaa talosta? Kuvia yms.?

        niin MIKÄ talo?


      • ghhjkk
        tahtoo tietää.. kirjoitti:

        niin MIKÄ talo?

        Olikohan osoite savontie 16.


      • Ghost Buster

    • +-0

      Mikä talo? Se iso punatiilinen?

    • hannu miettinen

      Lainattu Pohjois-Savon museoiden sivulta:

      Varkauden Sotasairaala 47 oli Sortavalasta Varkauteen siirretty yksikkö, joka toimi Tehtaan koululla ja Tehtaan sairaalassa. Sotasairaalan ajasta ovat kertomassa kummankin kohteen pääsisäänkäyntien luona olevat, Sotainvalidien Veljesliiton kiinnittämät muistolaatat. Sotasairaalassa oli hoidettavana myös edesmennyt jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth (1905-2004), joka haavoittui vaikeasti jatkosodan aikana 1. heinäkuuta 1941. Hänet tuotiin Punkaharjulla kenttäsairaalassa tehtyjen leikkausten jälkeen hoidettavaksi Varkauden Sotasairaalaan, Tehtaan koululle.

      Enkä usko että siellä kummittelee yhtään sen enempää kuin missään muussakaan rakennuksessa.

      • Yltiöpositiivi

        Mistät tiedät ettei sotasairaalan rakennuksiin ole kuulunut muita rakennuksia kuin tehaan koulu? Esim. lainauksessasi Tehtaan koulu on mainittu toisena paikkana, sotasairaalana, mikä on se toinen paikka mikä lainauksessasi on mainittu?


    • hannu miettinen

      Eli tässäpä, taas lainattua tekstiä:

      Varkaudessa toimi sota-aikaan sairaaloina lähes kaikki silloiset koulut, kuten Puurtilan koulu, Joutenlahden koulu, Luttilan koulu sekä lisäksi seurakuntasali, ammattikoulu ja vanhainkoti. Varkauden Sotasairaala 47 oli Sortavalasta Varkauteen siirretty yksikkö, joka toimi Tehtaan koululla ja Tehtaan sairaalassa. Sotasairaalan ajasta ovat kertomassa kummankin kohteen pääsisäänkäyntien luona olevat, Sotainvalidien Veljesliiton kiinnittämät muistolaatat. Sotasairaalassa oli hoidettavana myös edesmennyt jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth (1905-2004), joka haavoittui vaikeasti jatkosodan aikana 1. heinäkuuta 1941. Hänet tuotiin Punkaharjulla kenttäsairaalassa tehtyjen leikkausten jälkeen hoidettavaksi Varkauden Sotasairaalaan, Tehtaan koululle. Adolf Ehrnroothin muistolaatta on tarkoitus paljastaa itsenäisyyspäivänä vuonna 2004.
      Varkauden museon vuonna 1999 tekemässä Sota-ajan muistot -perinneprojektissa saatiin joitakin tietoja myös Sotasairaalan toiminnasta. Eräs haastateltavista muistelee, että Tehtaan koululla toimivan Sotasairaalan ympärillä oli aita ja portit sekä kulkuportilla sotilasvartio. Sama henkilö kertoo, että Sotasairaala 47:n siirtyessä Varkauteen saapuva kulkue lauloi tullessaan Karjalan laulua ja marssijonon edessä kannettiin Karjalan lippua. Sotasairaalana toimi myös Tehtaan sairaala (nykyinen Terveyskeskuksen vuodeosasto), jonka rakennus oli valmistunut vuosina 1935-1936. Itse sairaala siirtyi Varkauden kauppalalle vuonna 1953

    • äippä45

      uskokaa tai älkää!!!

    • kun tietäis

      Uskotaan, kun /jos ollaan luettu yhtään historiaa.
      Eräskin kertoi vieneensä tehtaankoulun sairaille pullaaa ja leipää aidan rakosesta, kun äitinsä oli sitä leiponut heille varttavasten.

      Mikä muu kaupunki olisi laittanut purkutuomiolle tuollaiset historiallisesti muistettavat , vankat ja upeat rakennukset?

      Ja juuri nämä sotasairaaloina toimineet varkauteleiset koulut lopetettiin "pitovaikeuksien" vuoksi.

      Näin toimivat sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutetut.

      Silloinen koululautakunnan puheenjohtaja, yhden vuoden sosialisti, toimi toisten painostuksesta, koska hänen aivoituksistaan ei varmastikaan lähtenyt yhdenkään koulun lopettaminen ja lasten kouluteiden pidennyshalut, olihan hän juuri tullut isäksi ja oma koululainen oli kasvamassa.

      Nyt kuitenkin Tehtaan ja Joutenlahdenkoulut pidetään kunnossa ja paremmassa kuin koskaan, laitetaan kattoa ja saneerataan, laitetaan jopa pihavaloja.

      Uudet koulut ovat nykyisin homeessa ja kosteusvaurioiden vaivaamia, näissä vanhoissa historialisissa rakennuksissa ei ollut mitään vikaa, mutta ne vain lopetettiin.
      Tulikohan suuretkin säästöt kaupungille, vai myytiinkö rakennukset jossain vaiheessa?

    • anjukka11

      Itse asuin talossa jokusen 13 vuotta kunnes muutama vuosi sitten muutin Leppävirralle. Varkaudessa ei ollut muuten mitään vikaa, mutta nuo kummittelut kammottivat, joten piti päästä koko kaupungista pois.
      Tuntuu aivan kirotulta olo täällä Leppävirrallakin, kun olen kaksi kertaa muuttanut sen jälkeen kun muutin Varkaudesta. Joka talossa on kummitellut samoin tavoin kun aikoinaan Savontiellä. Voisiko kyseinen Savontien talo olla kirottu? Onko muilla ollut tällaisia kokemuksia talosta pois muuton seurauksena?

      ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MUUTTAKO SIIHEN TALOON, SIELLÄ KAIKKI EI OLE KUNNOSSA!!!!!!

    • Niiu15

      Onks tää kaikki kummittelusta oikeesti totta???? Mun sisko muutti sinne :OOOO OMGG!! miettikää jos tällä hetkelkii joku piinaa sitä siel!!! pakko soittaa sille

    • lkmihdn

      Joo, siellä talossa oli sellanen omituinen tunnelma koko ajan. Ite ei oo kyl tainnu muuton jälkeen kummittelut vaivata. Välillä näin silmäkulmasta mustan kissan kans. Siis sinne ei kannata muuttaa... Olihan siellä vaikka mitä.

      • fdtyfdtsdtdtgfsdfdf

        Oletko sinäkin nähnyt siellä mustan kissan? Siis vaikka ei ole itsellä kissaa? Minäkin näin..


    • Hoitoonn mars mars!

      Kannattaisi käydä juttelemassa noista " kummituksista" jonkun ammattiauttajan kanssa!!!

      • anjukka11

        Hoitoonn mars mars!, millaista ammattiapua tarkoitat?


      • No kenelle soitat?
        anjukka11 kirjoitti:

        Hoitoonn mars mars!, millaista ammattiapua tarkoitat?

        Ghostbusters!


    • Jaris

      Hoitoonn mars mars ymmärrät kait että Varkaudessa uskotaan kummituksiin ja kaikkeen yliluonnoliseen! Ei mitään hoitoja, vaan vapaana hullut vaeltaa ja sit taas itketään kun jotain sattuu ikävää...

    • Käy sheriffin sivuil

      Mitähän toi kirjoitus tekee kummitus-kirjoittelun yhteydessä? Ellei sit kirjoittaja tarkoita et Haapala kummittelee Varkaudessa! Haapala ei ole edes töissä Varkaudessa ja miks hänen pitäs olla kyttäämässä jotain jalankulkijoita???

      • Sun Haapalaveto oli yliveto!


    • anna jarrut

      Pitäisiköhän joidenkin tarkastaa lääkitystä.. Vitsi vitsi, mutta siis ihan oikeesti tietäähän se jo lapset, ettei kummituksia ole olemassa. Kyllä on vähän miälenvikast uskoo kummituksiin ;) Kertooko se sitten mielen ongelmista, jos näkee/kuulee yliluonnollisia. MInä uskon niin. Uskon myös, että kannattaisi tuollaisten oreiden ilmaantuessa ottaa yhteyttä psykiatrian puolelle.

    • EI helv,

      Kannattaa hommata haulikko, tai vahvemmat lääkkeet!!

    • Malbono Morta

      Vekkuli paikka. Kannattaa käväistä öiseen aikaan vintillä.

      • kkbhiogcbkoouhvdrcc

        Mitä siellä on?


    • hohhoijjjaaa

      ...lepakoita tapulissa.
      Mitäs öisellä vintillä hiippailijalla muutakaan?

      Tosiaan tuo on hyvä.Boikotoikaa taloa kummittelevan mustan kissan takia.
      Tarkistakaa lääkityksenne jookos???

    • Vuokralaiset ry

      Taitaa olla vuokratalo.

      Omassa asunnossa asuvalla ei moista kummitusongelmaa kai ole.

      Menkää töihin niin saatte nk "oikeaa" ajateltavaa.

    • gffsdgfdtgfdgfdgf

      Te jotka käskette psykiatrille ihmistä joka on nähnyt kummituksia olette aika tyhmiä. Itse olen nähnyt vaimoni kanssa kummituksen ja olemme molemmet ihan terveitä.

      • Huoh...

        Ainakin omasta ja vaimosi mielestä.


      • jippikaijei1

        Kuten "anna jarrut" kirjoittaa, jo lapsille kerrotaan, ettei kummituksia ole. Kummituksia ei siis ihan oikeasti ole olemassa ja jos tällaisia näkyjä alkaa ilmaantua ja itse oikeasti uskoo nähneensä kummituksia, niin kyllä se vaan totta on, että omasta psyykestä tulee olla siinä vaiheessa jo melko huolissaan. Myös jotkin elimelliset sairaudet (aivokasvain yms.) voivat aiheuttaa vastaavanlaisia oireita, joten kyllä minä vaan lääkäriin menisin. Saa uskoo, mut ei ol pakko hei ;-)


    • borggana

      Onpa tällä palstalla aikamoisia idiootteja..yliluonnollisia(tai selittämättömiä) asioita on tapahtunut aina..jos useampi kuin yksi näkee saman asian ei kyseessä voi olla mikään psyykkinen sairaus..sanoohan sen järkikin..

      • jippikaijei1

        Tuo on muuten aina hyvä merkki, kun aletaan nimitellä. Tarkoittaa sitä, että paukut on loppu, eikä omaa näkemystä pystytä puolustamaan, niin aletaan sitten nimitellä. Aika sivistymätöntä.


    • Idiootti vaan

      Voitko borggana kertoa tarkemmin mitä nämä "yliluonnolliset" tai "seliittämättömät" asiat ovat ja esittää niistä faktaa joka ei mene urbaanin legendan puolelle.Onko kummittelu mielestäsi siis tieteellisesti todistettua?
      käsittääkseni yliopistot edelleenkin tutkivat asiaa lähinna psykologian näkökulmasta.

      Kumituksiin uskominen vaatii myös jonkinlaista uskoa metafyysiseen tuonpuoleiseen.Tarve saada oma elinympäristönsä järjelliseen hallintaan ja oma järkähtämätön oikeassaolemisen usko.
      Kummituksiin ja muuhun yliluonnolliseen uskova nojautuu lujasti näennäistieteeseen.

      Määritelmää näennäistieteestä wikipedialla:
      "Pohjautuu monesti epämääräiseen, usein mentaaliseen perustaan
      jossa on vaikkapa ruumiittomia henkiä.
      joka sallii auktoriteettiuskon tai joka perustuu jonkin eliitin paranormaaleihin tiedonhankintakykyihin
      Kaavamainen, dogmaattinen asenne totuuden puolesta, ei yritä etsiä totuutta muuttamalla omia näkemyksiään silloin, kun havainnot ja päättely niin vaativat.
      Monesti, joskaan ei aina ja kaikilta osin, karttaa loogis-matemaattista tarkkaa ajattelua.
      On oppi, jonka oletukset ja teoriat ovat testaamattomia tai eivät ole testattavissa tai kumottavissa lainkaan. Näennäistieteelliset väitteet ovat monesti ristiriidassa paremmin tutkittujen ja koeteltujen tieteellisten väitteiden kanssa. Näennäistieteen väitteet eivät muutu, vaikka havainnot ja loogis-teoreettinen tutkimus näyttävät muuta.
      On oppi, jota kiinnostaa usein käytännölliset monesti henkilöön liittyvät asiat, kuten miten parantaa sairaus, miten tuntea itsensä onnelliseksi, mikä johtaa monesti näennäisteknologiaan.
      Menetelmät eivät korjaa omia virheitään, eivätkä pohjaudu hyvin koeteltuihin yleisiin teorioihin
      On monesti erillinen oppi, jota eivät muut tue
      Esimerkiksi selvänäkeminen on tämän näkemyksen mukaan näennäistiedettä, koska se rikkoo tunnettuja fysiikan lakeja. Monesti lisäksi eri selvänäkijät väittävät samasta kohteesta eri asioita."

      Lukaiskaa lisäksi myös tämä:

      http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/120746-miksi-ihminen-uskoo-yliluonnolliseen-nain-syntyy-”kummitus”

      • jottai rotia

        Tosi hyvä artikkeli. Ja jutun ydin oli - yllättäen - että kummituksia ei ole olemassa.

        Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen keskustelu. On olemassa ihmisiä, jotka anonyyminä palstalla paljastavat uskovansa kummituksiin. Kuitenkin hyvin harva uskaltaa myöntää tälläistä asiaa ns. face to face kenellekään, syy lie se, että heitä pelottaa joutuminen psykiatriseen hoitoon. Varmaankin ihan aiheellinen pelko.

        On myös olemassa näitä, jotka haluavat uskotella toisille ihmisille, että on olemassa jotain yliluonnollista, joka on yli normaalin ihmisen käsityskyvyn - he itse ovat tietenkin niin poikkeuksellisen hyviä/ herkkiä, että vaistoavat tämän yliluonnollisen.

        Yhtä kaikki kummituksia tai mitään yliluonnollista ylipäätään ei ole olemassa. Kehotan vilpittömästi hankkimaan ammattiapua, jos tällaisia näkyjä ilmaantuu. Lienee myös mahdollista, että ihminen voi äärimmäisessä stressireaktiossa kokea tällaisen yliluonnollisen elämyksen, mutta tällöinkin siis kyseessä ns. psyyken häiriö.


    • hjhgfgfjhjhgjhgj

      jottai rotia et silti selitä jos useampi ihminen näkee kummituksen tai jotain yliluonnollista:) Eli sinun kommentti on loppujen lopuksi ihan turha..Hanki sitä ammattiapua..se auttaa..

      • kuitenniiii

        Joukkopsykoosi?


      • kuitenniiii
        kuitenniiii kirjoitti:

        Joukkopsykoosi?

        Vilkas mielikuvitus? Draaman ja ihanilun tarve? ;)


      • jottai rotia

        Selitätkö, kuinka minä tarvitsen ammattiapua? Oliko kommenttisi kenties aika turha? Olen jo selittänyt, kuinka minun mielestäni yliluonnollisuudet ovat selitettävissä. Kannattaa tutustua myös nimimerkin "Idiootti vaan" linkin artikkeliin.


      • knl,nvkhjhjh
        jottai rotia kirjoitti:

        Selitätkö, kuinka minä tarvitsen ammattiapua? Oliko kommenttisi kenties aika turha? Olen jo selittänyt, kuinka minun mielestäni yliluonnollisuudet ovat selitettävissä. Kannattaa tutustua myös nimimerkin "Idiootti vaan" linkin artikkeliin.

        Hanki sitä apua ja pian. Et ole selittänyt jos useampi ihminen näkee saman asian joka voi olla "kummitus"..


      • Juttua eteenpäin!
        knl,nvkhjhjh kirjoitti:

        Hanki sitä apua ja pian. Et ole selittänyt jos useampi ihminen näkee saman asian joka voi olla "kummitus"..

        No mitä nuo "useammat ihmiset" ovat sitten nähneet?
        Voitko nyt kertoa tarkasti ja esim vaikkapa kummituksia nähdeiden etunimet.Jatkon kannalta kannattaa mainita.Heiltä varmaan halutaan kysellä lisää.
        Otetaan yhteyttä yliopistoon ja pyydetään tutkijaryhmä paikalle.
        Sen verran erikoinen on vastaava "todistettavasti" tapahtuva kummittelu.
        Pakkohan semmoinen asia on tutkia.

        Mitäs muuta?
        -Mustan kissan?
        Siihen voin minäkin uskoa.Kissoja syntyy kai mustana aika-ajoin.
        mutta mitä se tekee kerrostalossa,niin kannattaisi soitella asiasta isännöitsijälle.Naapurisi voi ulkoiluttaa kissaansa rappukäytävässä.
        '


      • 98yu9uyi9uiiiui
        Juttua eteenpäin! kirjoitti:

        No mitä nuo "useammat ihmiset" ovat sitten nähneet?
        Voitko nyt kertoa tarkasti ja esim vaikkapa kummituksia nähdeiden etunimet.Jatkon kannalta kannattaa mainita.Heiltä varmaan halutaan kysellä lisää.
        Otetaan yhteyttä yliopistoon ja pyydetään tutkijaryhmä paikalle.
        Sen verran erikoinen on vastaava "todistettavasti" tapahtuva kummittelu.
        Pakkohan semmoinen asia on tutkia.

        Mitäs muuta?
        -Mustan kissan?
        Siihen voin minäkin uskoa.Kissoja syntyy kai mustana aika-ajoin.
        mutta mitä se tekee kerrostalossa,niin kannattaisi soitella asiasta isännöitsijälle.Naapurisi voi ulkoiluttaa kissaansa rappukäytävässä.
        '

        Tainnut saada liika iskuja päähän?..Onko vanhempasi sisaruksia?


    • jakeenperä

      yit:n aura ajamassa lumia, heti sateen jälkeen pois tieltä.

      Totta vai Tarua?

      • Slummila

        Aavekaupungissa kummitukset ovat ihan normaali juttu, joten ei niistä kannata stressata sen enempää.


    • map6

      Missä toi tiilipytinki sijaitsee? Koskaan nähnytkään, enkä edes kartalta hahmottanut.

    • Jumalalle kunnia

      Savontie 16 talossa on paljon ihmisiä,joissa yllä kertoman mukaan asuu potentiaalinen demoni.Miahdolliset melenterveys lääkkeet ovat ajaneet demonin sisään.
      Saataisiinko manaaja paikalle?

      Kyseisessä talossa on ylläkirjoittanut henkilö asunut 13v jonka riivaaja on seurannut jopa Leppävirralle asti ja ei jätä tätä rauhaan.Kertoman mukaan riivattu talo!!!!!!!

      Todella huolestuttava ajatus.Rukoilkaamme Jumalta armoa ja voimia kohdata nämä demonit.

      Emily Rose:
      http://www.youtube.com/watch?v=lSy7DldFdUI

    • Miinusnapa

      Mitä me demoneista. Onhan meillä henkiolento -Varkkila

      • Juudas Iskariot

        Nimenomaan, varsinainen Pyhä Henki!!


    • B-rapun talonmies

      Mä olen ihan varma että kummittelee, viimekin yönä kuulin aivan selvästi kun joku huuti böö!

    • omg

      apua onks tää totta?!?!?!??!?!?

    • Jesse Nasaretilainen

      Joopa joo, joku dena käyny siellä jolla vielä avaimet tallella.
      Suosittelen nyt ottamaan ne lääkkeet, ja jos lääkitystä ei vielä ole, suosittelen hankkimaan.

      Ihme että kaikilla jäänyt helvetin portti huomaamatta tehtaan koulun parkkipaikalla.
      Kuulin että siellähän on myös vampyyrejä.

    • tuleva aavekaupunki

      No höh, pitäähän tulevassa aavekaupungissa olla kummituksia.

      • hannu miettinen

        Ihan totta. Kun kaupunki vaan näivettyy ja hiljenee, niin koko ajan on enemmän ja enemmän tyhjiä rakennuksia joissa kummitusten on hyvä majailla. ;-)

        Pitäisiköhän jonkun ruveta järjestämään kummitustenbongailuturismia Varkauteen?


      • jo nyt on prl!
        hannu miettinen kirjoitti:

        Ihan totta. Kun kaupunki vaan näivettyy ja hiljenee, niin koko ajan on enemmän ja enemmän tyhjiä rakennuksia joissa kummitusten on hyvä majailla. ;-)

        Pitäisiköhän jonkun ruveta järjestämään kummitustenbongailuturismia Varkauteen?

        Tai turismia ylipäätään.
        Mitä ihmettä tekee Varkauden kaupunki???Turimihankkeet eivät etene piirun vertaa.Tilanne junnaa takavuosien tasolla.


      • Varkkila1
        jo nyt on prl! kirjoitti:

        Tai turismia ylipäätään.
        Mitä ihmettä tekee Varkauden kaupunki???Turimihankkeet eivät etene piirun vertaa.Tilanne junnaa takavuosien tasolla.

        Oho! Kaikki tehtävissä oleva tehdään. Kaupunki on jo vuosia keskittynyt turismin kehittämiseen erilaisten hankkeiden avulla. Sen takia lopetettiin leirintäaluekin, että tapahtuu kehitystä. Kaupunginjohtaja on näin luvannut ja onhan meillä vekara-varkaus ja sampihomma. Satojatuhansia käyntejä ja yöpymisiä :)


      • prkl!
        Varkkila1 kirjoitti:

        Oho! Kaikki tehtävissä oleva tehdään. Kaupunki on jo vuosia keskittynyt turismin kehittämiseen erilaisten hankkeiden avulla. Sen takia lopetettiin leirintäaluekin, että tapahtuu kehitystä. Kaupunginjohtaja on näin luvannut ja onhan meillä vekara-varkaus ja sampihomma. Satojatuhansia käyntejä ja yöpymisiä :)

        Kerrankin olen kanssasi samaa mieltä Varkkila.
        Nyt saa kaupunki miettiä mikä asiassa menee jatkuvasti vikaan.


      • matkailuala
        Varkkila1 kirjoitti:

        Oho! Kaikki tehtävissä oleva tehdään. Kaupunki on jo vuosia keskittynyt turismin kehittämiseen erilaisten hankkeiden avulla. Sen takia lopetettiin leirintäaluekin, että tapahtuu kehitystä. Kaupunginjohtaja on näin luvannut ja onhan meillä vekara-varkaus ja sampihomma. Satojatuhansia käyntejä ja yöpymisiä :)

        Etkös Varkkila voisi siirtyä grillaamaan kaupungin matkailua,asuntojen hintaenneustusten ja väkikatokeskusteluiden lomassa.
        Olisit todella mies paikallaan kyseisessä asiassa.Pakkohan tänne on saada jotain vipinää matkailun merkeissä.Uusia ajatuksia,uusia yrittäjiä.Hiukan sallivuutta kaupungilta yksityisten tapahtumien järjestämistä kohtaan jne.


    • Huliuliuli

      Uh onpa täällä tyhmiä ihmisiä. Mitää kumituksia tuskin on olemassa ja jos monet ihmiset sanoo näneensä saman kummituksen samassa paikassa eikö tullu mieleen et ne valehtelee...=.=

      • JosItselläEiKokemuksia

        Hulihuli jep täällä on tyhmiä ihmisiä, ja sinä näytät olevan yksi heistä. Itse olen yksi noista jotka vuosia sitten kertoivat oudoista kokemuksista tuosta talosta. Miten itse selittäisit oudot kokemukset? Harhoina vai?


    • bundolo

      Näin kummituksen lehtoniemessä ja siltä puttoili 300eQun tolloja liepeen alta.

    • Anonyymi

      Asuin talossa vuoden 2016-2017 ja koin kyllä itsekkin outoja kokemuksia siellä. En ollut aiemmin kuullut mitään erityisiä tarinoita rakennuksesta ja pidin sitä aika uutena kun se ei päälle päin kovin vanhalta näytä vaikka sitä onkin. Muuton jälkeen raivasin tavaroita ullakolle ja silloin tajusin että siellä ei kaikki ole ihan kunnossa. Outo humina, kylmä viima ja pimeys karmi selkäpiitä joka kerta kun ullakolla oli pakko käydä. Asunnossa tavarat vaihtelivat aina välillä paikkaa ja kuului outoja ääniä. Pahin kokemus joka sai minut muuttamaan pois asunnosta oli sellainen tunne että joku tarkkailee ihan joka tilanteessa. Kävelin olohuoneesta päivällä kohti mahuuhuonetta ja pikaisesti eteisen kohdalla käännyin takaisin hakemaan puhelinta kunnes näin kulman taakse kulkevan mustan kaavun. Loppui se Savontie asuminen siihen kokemukseen.

      • Anonyymi

        Mekin silloisen tyttöystävän kanssa nähtiin tumma hahmo aina välillä ja kun viikonlopun jälkeen maalta niin oli saattanut tavarat vaihtaa paikkaa.
        Ja kuten joku jo mainitsi niin mekin nähtiin musta kissa aina välillä vaikka ei ollut lemmikkejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mekin silloisen tyttöystävän kanssa nähtiin tumma hahmo aina välillä ja kun viikonlopun jälkeen maalta niin oli saattanut tavarat vaihtaa paikkaa.
        Ja kuten joku jo mainitsi niin mekin nähtiin musta kissa aina välillä vaikka ei ollut lemmikkejä.

        Mäkin näin siinä tienpuoleisessa rapussa ku asuttiin mustia hahmoja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mäkin näin siinä tienpuoleisessa rapussa ku asuttiin mustia hahmoja...

        Oikeasti?! Me kanssa nähtiin yhtä aikaa samassa kohtaa olohuoneessa musta hahmo joka meni olohuoneen poikki!!
        Just siinä tien vieressä olevassa rapussa ja kakkos kerroksessa!


    • Anonyymi

      Mistee työ juntit puhutte ku mie en yhtää nyt tajjuu?

      • Anonyymi

        Sinähän se juntti olet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän se juntti olet!

        Hehehe Hernekeitto
        Hahaha hautahullu
        Hohoho hermoheikko
        Hihihi hinttinakki
        Huhuhu hullu olet
        Hyhyhhy valeko haisee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehehe Hernekeitto
        Hahaha hautahullu
        Hohoho hermoheikko
        Hihihi hinttinakki
        Huhuhu hullu olet
        Hyhyhhy valeko haisee?

        Identiteetti Varkaus on rikos että elä minuna kirjoita tänne mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Identiteetti Varkaus on rikos että elä minuna kirjoita tänne mitään

        Sen verran nero olet pitäs tajuta 🤣


    • Anonyymi

      KUMMITTELEE ! SEMMONEN KAHLEITA HEILUTTAVA UKKO. TURJANVIRRALLA, AUTIO MÖKKI. SEN PIHASSA OLEN NÄHNY UKON 70 LUVULTA ASTI.

      • Anonyymi

        Olisikos haamu kesäkuussa 1975 surmattu Veli Teuvo Rönkkö? Vankikarkuli, maamme tunnetuimpiin vankeihin kuulunut Lauri Janhunen tappoi Rönkön tämän talossa Turjanvirralla Varkaudessa ja Rönkkö heilutteli ketjuja uhkaillen, mutta Janhunen ampui hänet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikos haamu kesäkuussa 1975 surmattu Veli Teuvo Rönkkö? Vankikarkuli, maamme tunnetuimpiin vankeihin kuulunut Lauri Janhunen tappoi Rönkön tämän talossa Turjanvirralla Varkaudessa ja Rönkkö heilutteli ketjuja uhkaillen, mutta Janhunen ampui hänet.

        Muistan tuon tapahtuman, oli 1975 iso uutinen Varkaudessa. Vankikarkuri Lauri Janhunen tosiaan pakeni Helsingin keskustassa poliiseilta vankisiirrossa ja pääsi junalla Pieksämäelle josta Varkauteen tapaamaan työmies Rönkköä Turjanvirralle maksaakseen kalavelat. Rönkkö hyökkäsi ketjut kädessään Janhusta päin mutta Janhunen ehti ampua. Janhunen pakeni ja kaappasi auton kuskeineen. Heinävedellä jäi kiinni juhannuksena v. 1975 tulitaistelun jälkeen, poliiseilla oli konepistoolit mukana.

        Ilmeisesti Rönkön avopuoliso eli Turjanvirran talossa kuolemaansa asti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan tuon tapahtuman, oli 1975 iso uutinen Varkaudessa. Vankikarkuri Lauri Janhunen tosiaan pakeni Helsingin keskustassa poliiseilta vankisiirrossa ja pääsi junalla Pieksämäelle josta Varkauteen tapaamaan työmies Rönkköä Turjanvirralle maksaakseen kalavelat. Rönkkö hyökkäsi ketjut kädessään Janhusta päin mutta Janhunen ehti ampua. Janhunen pakeni ja kaappasi auton kuskeineen. Heinävedellä jäi kiinni juhannuksena v. 1975 tulitaistelun jälkeen, poliiseilla oli konepistoolit mukana.

        Ilmeisesti Rönkön avopuoliso eli Turjanvirran talossa kuolemaansa asti?

        Olen nähnyt tuon kaamean hahmon, huusi syysyössä Turjanvirralla ja jotkut vitjat kädessä, haihtui ikäänkuin ilmaan!


    • Anonyymi

      Mä heräsin aamulla viikonloppuna ja mun naama oli ektoplasman peitossa!!!

    • Anonyymi

      Menkääpä yöllä vaikka Luttilan hautuumaalle tai Könönpellon nälkään 1800-luvulla kuolleiden hautausmaalle, niissä kummittelee. Henget vaeltaa levottomana välitilassa kun eivät tajua ovatko kuolleita vai eläviä. Usein ne ovat itsemurhan tehneitä, väkivaltaisesti tai kolarissa ennenaikaisesti kuolleita.

      • Anonyymi

        Kyllähän se sielu voi jäädä maan päälle välitilaan jos vainaja kokee jonkun asian jääneen maan päällä kesken. Kirjailija Mika Waltarin haamu on nähty Töölön asuntonsa ikkunassa, asunto on ollut kuolemastaan 1979 alkaen asumattomana ja Waltarin kaikki tavarat edelleen siellä.


    • Anonyymi

      Minä näin kuolleen läheisen äskettäin..

    • Anonyymi

      Minäkin asuin kyseisessä talossa äskettäin ja kyllä siellä oli jotenkin outo tunnelma.

    • Anonyymi

      No voihan… onko täällä vielä ketään, joka on asunut tuossa talossa? Millaisia kokemuksia on ollut asua tuolla, osoite siis Savontie 16, punatiilinen vanha talo. Katselin vuokrattavana olevaa asuntoa sieltä juuri. Itseäni ei kummitukset ainakaan ajatuksena pelota, mutta olisi kiva kuulla vähän enemmän entisiltä ja nykyisiltäkin asukkailta.

      • Anonyymi

        Minä asuin siinä vuonna 2003-2004 kahdessa eri asunnossa.


      • Anonyymi

        Piinaava tunnelma, tulee tuskanhiki pakkasellakin. Yöllä usein heräsin kun joku kosketti jalkaterää mutta ketään ei näy. Joskus askeleita, kolahduksia, kerran oli yöllä keittiökaappi auennut selälleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piinaava tunnelma, tulee tuskanhiki pakkasellakin. Yöllä usein heräsin kun joku kosketti jalkaterää mutta ketään ei näy. Joskus askeleita, kolahduksia, kerran oli yöllä keittiökaappi auennut selälleen.

        Minun tyttöystävä heräsi yöllä huutaen jotain outoa että hänen käsissään on hirttosolmu, ei tietenkään ollut.
        Näkyi päivällä silmänurkassa tummia hahmoja, makuuhuoneen oveen joskus yöllä koputettiin, siellä lopulta tyttöystävää ahdisti niin että ei uskaltanut yöllä yksin pissalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä asuin siinä vuonna 2003-2004 kahdessa eri asunnossa.

        Tuosta onkin jo pitkä aika. Oliko silloin millaista asua siellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta onkin jo pitkä aika. Oliko silloin millaista asua siellä?

        Kyllähän siellä tapahtui kaikkea outoa ja siksi muutimme pois, kun lopulta ajattelimme että ehkä jollakin on avain sinne joka käy.

        Just ihan normaalia että taulut ei kestänyt seinillä, outoja ääniä ja ihmismäisiä varjoja, öisin kuului kun joku käveli olohuoneessa, painostava tunnelma ja se oli viimeinen pisara kun oli tuoreet kahvit keitetty 😂🤷🏼‍♂️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän siellä tapahtui kaikkea outoa ja siksi muutimme pois, kun lopulta ajattelimme että ehkä jollakin on avain sinne joka käy.

        Just ihan normaalia että taulut ei kestänyt seinillä, outoja ääniä ja ihmismäisiä varjoja, öisin kuului kun joku käveli olohuoneessa, painostava tunnelma ja se oli viimeinen pisara kun oli tuoreet kahvit keitetty 😂🤷🏼‍♂️

        Mene hoitoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän siellä tapahtui kaikkea outoa ja siksi muutimme pois, kun lopulta ajattelimme että ehkä jollakin on avain sinne joka käy.

        Just ihan normaalia että taulut ei kestänyt seinillä, outoja ääniä ja ihmismäisiä varjoja, öisin kuului kun joku käveli olohuoneessa, painostava tunnelma ja se oli viimeinen pisara kun oli tuoreet kahvit keitetty 😂🤷🏼‍♂️

        Kuulostaa vähän pelottavalta tuollanen.


    • Anonyymi

      Hauskin tapahtuma itselleni tuosta talosta on kun anoppi humalassa väitti että piru pökki häntä pers**s**n!!

    • Anonyymi

      No johan on ollut menoa! Saa kyllä vähän miettimään että haluaisiko asua tuolla.

    • Anonyymi

      Tulipa mieleen semmonen juttu kun noita kummittelukokemuksia luki, että onkohan siellä sisäilmassa kaikki kunnossa. Esimerkiks musta home voi aiheuttaa monenlaista oiretta niin fyysisiä kuin psyykkisiä.

      • Anonyymi

        Mutta eikö ole outoa että monella on aika identtisiä kokemuksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta eikö ole outoa että monella on aika identtisiä kokemuksia?

        Siksipä juuri tuli mieleen, että saattaa olla kyse sisäilmassa olevista myrkyistä. Voi aiheuttaa erilaisia oireita, unihäiriöitä, näköhäiriöitä. En vähättele missään tapauksessa ihmisten kokemuksia, mutta saattaa olla kyseessä jokin muu kuin kummittelu.


    • Anonyymi

      Taas Könönpellon tädit lähtee varastelemaan pihoihin, kun kyselee kummituksia.
      Pennut opettavat myös varastelemaan.
      Maantien värinen tukka tädillä.Kahdelle isälle lapsia, ehkä jo kenties monelle?
      Rivarissa asui.

    • Anonyymi

      somero

    • Anonyymi

      karjala

    • Anonyymi

      Luulin tuolla asuessa että olen tullut hulluksi kun näin joka yö samanlaisia painajaisia, mutta eipä ole näitä painajaisia sen jälkeen näkynyt kun muutin tuosta talosta pois... myös tavarat liikkui siellä itsekseen...

      • Anonyymi

        Oikeasti sinullakin? Meillä kerran joku oli ottanut yön aikana kaikki taulut seiniltä🥺
        Tyttöystävä näki painajaisia ja huuteli unissaan kerran huuti unissaan jotain hirttoköydestä.
        Siellä oikeasti tapahtui vaikka mitä ja kaikki näkivät mustan kissan silmäkulmasta juoksemassa vähän väliä.


    • Anonyymi

      Olisi ihan mielenkiintoista käydä tuolla sisällä ja olla muutama yö. Saattaa olla tosiaan sisäilmassa jotain kuten tuossa aiemmin arveltiin. Homehan on tavallaan sienikasvustoa ja sienet aiheuttavat erilaisia myrkytysoireita ja hallusinaatioitakin. Tai sitten siellä vain on jotain muuta, jota ei järkisyillä pysty selittämään.

      • Anonyymi

        Mikä selittää samanlaiset tapahtumat? Itse en usko aaveisiin ja asuin tuolla, ja koin kaikkea kuten tuon mustan kissan?

        Itse uskon että silti kyseessä on pelkästään ihmismieli joka temppuilee.
        Olen kuullut vuosia myöhemmin ihmisiltä joita en ole tuntenut silloin mutta jotka asuneet samassa talossa joskus samanlaisia asioita.


    • Anonyymi

      Oliko tuo musta kissa siis selkeärajainen kissa vai joku tumma vilahtava hahmo silmäkulmassa?

      • Anonyymi

        Vain tumma hahmo joka vilisi silmäkulmassa


      • Anonyymi

        Itselläni selvä jokin nelijalkainen tumma hahmo joka oli kissan kokoinen, elin silti elämäni onnellisinta aikaa tuossa asunnossa elämäni ensimmäisen ja suurimman rakkauden kanssa. Kaipaan häntä joka päivä.


    • Anonyymi

      Veikkaan että tuolla on sisäilmassa jotain. Nuo kuulostaa ihan joltain myrkytysoireilta. Talvella olen huomannut tuon talon ohi mennessä, että kadun puoleisen alakerran ikkunatkin on huurussa ja osittain jäässä sisäpuolelta.

      • Anonyymi

        Vaikuttaako ne myrkytysoireet siten, että kaikki asukkaat näkevät saman mustan kissan hahmon eri asunnoissa? :)


      • Anonyymi

        Miten myrkyrtsoireet ottavat taulut pois seiniltä? 🤷‍♂️🤦‍♂️


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe