Hauraat ja katkeilevat..

..kynnet

Eli onko kynsien geelauksesta apua kun kovettavat lakat ei auta vai pahentaako se kynsien kuntoa lisaa?

13

2048

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhöou21

      kynsien geelaus tarkoittaa rakennekynsiä. kuten myös oman kynnen akryylaus. kestolakkaa voisit kokeilla jollet halua rakennekynsiä. et mainitse mihin ongelmaan haluat apua mutta rakennekynnet kestää paremmin ja oma kynsi kasvaa alla ihan normaalisti. rakennekynnet vaativat kuitenkin sitoutunutta käymistä kynsihuolloissa jos haluat jaktuvasti hyvännäköiset kynnet. rakennekynsiä ei kannata ottaa jollet aio huolloissa käydä. kestolakka on parempi vaihtoehto jos haluaa silloin tällöin vain käydä.

    • ..kynnet

      Eli ongelmananin on siis hauraat ja katkeilevat kynnet (otsikko) ja haluaisin ne kestamaan paremmin lohkeamatta ja katkeamatta. Kestolakkausta siis tarkoitin kun kovettavat lakat ei auta tarpeeksi.

      Eli tehdaanko niita kestolakkauksissa kynsistudioissa ja/tai myydaanko niita materiaaleja myos kuluttajille ja minka hintainen on toimenpide ja huoltovali?

      • 1 12

        Geelilakka, "kestolakka", on tavallaan ohut kerros värillistä rakennegeeliä, joka kovetetaan uv-valossa. Lakka pysyy kynnellä hyvin, mutta mahdollista on, että luonnonkynsi kuitenkin alta liuskottuu ja palanen lohkeaa irti. Geelilakka on "joustavaa", eikä siis samalla lailla kova, kuten varsinainen rakennekynsi, mutta tuo kyllä kynteen paksuutta. Tuotteita myydään myös kuluttajille, mm. nettikaupoissa. Geelilakan/lakkojen lisäksi on siis myös hankittava kunnollinen uv-lamppu, sekä tuotteesta riippuen pinnan puhdistusaineet ennen ja jälkeen lakkauksen ym. lisätuotteet. Kyse ei siis ole pelkästään nopsasta lakanlevityksestä...
        Kyllä, geelilakkauksia tehdään kynsistudioissa, joissain kampaamoissakin, kosmetologeilla ym. Paikkoja löytyy hinnastoineen googlaamalla yksinkertaisesti; geelilakkaus. Myös kynsistudion ovesta voi astella sisään reippaasti kysymään! Silloin kynsimuotoilija myös näkee kyntesi rakenteen, ja osaa ehkä paremmin kertoa, onko lakkauksesta apua juuri Sinulle. Kysymään voi mennä, ostamatta mitään tai varaamatta aikaa. Ammattilainen neuvoo mielellään, ja voit ottaa liikkeen kortin mukaasi, mennä kotiin miettimään kerrottuja vaihtoehtoja, ja tilata aikasi vasta sitten, kun tiedät, mihin vaihtoehtoon olet päätynyt.

        Kynsi kasvaa noin millin viikossa, joten geelilakkaus alkaa näyttää kurjalta siinä vaiheessa, kun luonnonkynsi on kasvanut ja lakkauksen raja nousee liian korkealle. Toki geelilakkauksen voi tehdä värittömällä lakalla, jolloin kasvuraja ei erotu niin selvästi, ja huoltoväliä voi venyttää käyttämällä lisäksi tavallista väritöntä kynsilakkaa. Useimpien geelilakkojen alle tehdään kevyt luonnonkynnen pintakiillon poisto viilalla. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, mutta vaikuttaa lakkauksen kestävyyteen.

        Luonnonkynttä suojaa myös ihan tavallinen kynsilakka. Ongelmaksi vaan usein tulee se, että lakkaus nopeasti kuluu pois, varsinkin juuri sieltä herkästi lohkeavasta kynnen kärjestä. Kokeilla toki voit, vaikka värittömällä lakalla, auttaako, jos lakkaat lähes päivittäin. Selkeästi värillinen lakka taas pitää tunnollisuutta lakkaukseen yllä, kun kuluneet lakankärjet näkyy, ja lakkaus on "pakko" siistiä. Pysyviä lakkoja ovat mm. hilelakat (lähes merkistä riippumatta) Voit siis kokeilla niinkin, että lakkaat kynnet huolella, ja laitat kärkeen pari kerrosta hilelakkaa (muista kuivattaa lakkakerrokset hyvin välillä) ja vielä hyvä päälilakka. Varaa lakkaukseen kunnolla aikaa, jotta lakka(kerrokset) todellakin kuivuvat kunnolla. Paras tehdä illalla telkun ääressä, ja pyhittää loppuilta laikottelulle. Lakka jatkaa kuivumistaan vielä nukkuessa, ja aamulla kestää jo tiskaustakin hyvin....


    • jsewep0

      hinnat riippuu täysin yrittäjästä. itellä 30-35e. saa tilattua ilman koulutustakin ainakin jostain mutta tuotteiden tasosta en osaa kommentoida kun itselläni on ammattilaistavaraa käytössä (en ole tuntenut tarvetta vaihtaa).

      kovettavat lakat on ihan eri asia kuin kestolakkaus. kestolakka on ohutta geeliä ja tukee jonkun verran kynttä. jos nyt olet satavarma että puhumme samasta tuotteesta ja silti ei riitä niin sitten jää jäljelle vain rakennemateriaalit. ja kyllä ne tuovat avun ongelmiisi mutta sitouttavat ammattilaishuoltoihin. yhden kerran vuoksi ei kannata lähteä laitattamaan rakennetta. niistä on vaivalloista päästä nopeasti helpolla eroon. eli jollet pysty-halua-raaski käydä huolloissa säännöllisesti harkitsisin vielä tuota kestolakkausta. mulla kestolakka-asiakkaita joiden huoltovälinä voi olla kuusikin viikkoa. tämä toki riippuu asiakkaasta itsestään paljolti, mitä ja miten tekee käsillään tms.. tuotteissa on ilmeisesti eroja. pyydä monta kerrosta laittajaltasi jos kaipaat tiukempaa tukea.

    • terveet kynnet

      Sulla voi olla jonkinlainen kynsilakka-allergia. Itselläni kovettavatkin lakat heikensivät kynttä yhtä paljon kuin muut kynsilakat. Ainoa pelastus on tullut Trindin Nail Balsamista ja siitä, etten käytä kynsilakkoja ollenkaan. Kynteni eivät ole liuskoittuneet sen jälkeen kun aloin noudattaa noita ohjeita.

    • hbsgtbwihv

      Eihän kovettavat lakat tuo apua hauraisiin ja katkeileviin kynsiin. Pitää ensin miettiä mikä on ongelma ja mistä johtuu. Katkeileeko siksi että on kova kynsi (kovettavat vain pahentavat ongelmaa) vai liuskoittuvatko ja siksi katkeavat vai ovatko ohuet vai pehmeät ....
      Ongelmiin on ratkaisu ja tuotteita mutta jokainen tuote on vähän eri ongelmaan.
      Ammattilaisilla on tuotteita kuuriluonteiseen käyttöön ja kun tulos on saavutettu, ylläpitohoitoon.

    • ..kynnet

      Eli mulla on siis ohuet ja pehmeat kynnet jotka katkeilee ja lohkeaa helposti ja siihen ongelmaan kaipailisin apua ja siksi oon miettinyt toa kestolakkausta yhtena vaihtoehtona mikali auttaisi tahan ongelmaan. Tipillisia rakennekynsia en halua huoltovalien ja hinnan takia niin siksi toi kestolakkaus kiinnostaisi kunhan se tehtaisiin mahdollisimman luonnollisella tai taysin varittomalla savylla.

    • slörkjr WÅA¨09

      Rohkeasti kokeiltaa kestolakkausta! se on valtaosalle vielä täysin tuntematon tapa pitää kynnet kunnossa. lookin saa kuin rakennekynsissä jos niikseen mielii mutta on edullisempi, nopeampi. helppo poistaa itsekin1 monet mun asiakkaat on vaihtaneet ja olleet tyytyväisiä! ainoastaan ne joilla työ tai harrasteet asettaa käsille todella kovaa rasitetta eivät pärjää kestolakalla. esim ravintolatyö koska siinä niin paljon lutrataan veden kanssa. tosin jos olet tarjoilija etkä keittiö/tiskihommissa niin todennäköistä on et kestolakka riittää. useimmat on kokeilleet tätä heti rakennekynnen poiston jälkeen jolloin kynnen kärkiosio vielä ohut ja taipuisa, silloin siinä ei pysy kestolakkaus mutta kun se tehdään suoraan vahvan eheän kynnen päälle niin kestävyys on ihan eri luokkaa. mulla osa kestolakka asiakkaista käy joka 5. vko huollossa. osalla kulutus suurempa ja käyvät 3vko välein. huoltoväli on yksilöllinen kuten rakenekynsissäkin.

      • 8+10

        Ravintolatyössä ei saa käyttää kynsilakkoja, ei edes värittömiä, varsinkaan keittiössä!


    • anneeee1

      itselläni on geelilakkaus ja olen kyllä tykännyt ! Näyttää aivan kynsilakalta, mutta huomattavasti kiiltävämmät sekä pysyvät siisteinä noin 4 viikkoa itselläni.. toki se on yksilöllistä.. käyn huollattamassa näitä studio backstagella helsingin hakaniemessä, edullista ja hyvää palvelua, suosittelen !

    • ms_¨¨
    • says I

      ravintolatyössä ei saa käyttää kynsilakkoja koska ne saattavat lohkeillla irti ja jäädä ruokiin. tosin liuskottuva luonnonkynsi voi sen myös tehdä. eli tässä kohti fiksumpaa ja myös hygienisempää on ottaa suoja kynnelle. kestoakka ei lohkeile johtuen siitä että se on geeliä. olen tehny 10v ravintolakokin töitä ja nyt olen ammattikynsimuotoilija joten todellakin tiedän mistä puhun. että päivittykääs muutkin ravintola, sairaanhoito tms alan ihmiset tähän päivään. tuotteet edistyvät ja asenteita on aika tarkistaa!
      miettikääs millainen pöpötasku suorastaan on kynsi joka liuskottuu ja lohkeilee.. kynsilevyjen väliiin pääsee vaikka ja mitä. ja näilläkö sitten on paras toimia. myös ihotautilääkärit monesti suosittelevat kynnenpurijoille ja hauraille kynsille akryylikynsiä sittä ne ovat hygienisemmät. myös ihmisen henkilökohtaisen terveyden kannalta on parempi ettei kanna käsissään jatkuvasti vaikeasti puhdistettavaa bakteeriloukkoa. rakennekynnet, kestolakkaukset on ihan yhtälailla pestävissä sekä desinfioitavissa.
      toki ulkonäkö ja pituus voi olla neutraalin huomaamaton heillä joiden työ sitä vaatii. rakennekynnet ja kestolakkaus ei aina tarvitse olla 2cm ja kirkkaanpunainen.

    • Tumpelo ripakinttu

      Toivottavasti joku osaava ihminen osaa vinkata oikeaan suuntaan, eli ongelmani on sama (erittäin hauraat ja pehmeät kynnet, siskoni työnsi kynsinauhojani bambutikulla ja sai oikeaan kynteeni kolon aikaan -vahinko siis, mutta hätäännyin hirveästi :(... ) MISTÄ VITAMIININ/HIVENAINEEN TMS. PUUTOKSESTA TÄMÄ KERTOO?? SINKKI?? Jos lähestytään asiaa näin ravinnon kannalta... Syön hyvin terveellisesti ja olen lähes 100% kasvissyöjä. Vitamiineina käytän monivitaa, kalsiumia (aloitin vasta viime vkolla kalsium-lisän käytön, eli kts tehoaako tämä jo!), ferrovita tms. en muista nyt nimeä (sis.rauta B C valmiste, tämänkin aloitin turhan myöhään, eli pari pvää sitten...) sekä möllerin tuplaa. Monivitaa&Mölleriä olen syönyt monta vuotta. Kysyisin samalla saanko riittävästi B12-vitamiinia?? Sekä monivitassa että ferrovitassa tätä on, mutta kasvissyöjille, varsinkin vegaaneille se on hyvin tärkeä... Olen mielestäni katsonut nuo ravinto-asiat tarkkaan, mutta jostakin tämä yllättävä kynsien laadun heikkeneminen johtuu :( Kerrottakoon että syön liian vähän ja painin asian kanssa parasta aikaa... Vaikka ravintoni on terveellistä suurimmaksi osaksi niin olen alipainoinen kun kaikkea pitäisi syödä enemmän, tiedostan kyllä asian ja yritän korjata tilanteen, siis painon nousuun! Kiitos asiallisesta opastuksesta!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe