Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

VUOKRATYÖ FIRMAT Saatava pois Mol:in SIVUILTA!

pomo300

Vuokratyöyritysten toiminta on saatava aisoihin. Heiltä pitäisi evätä mainostus kansallisen Työ ja Elinkeinotoimiston www-palvelussa.

Vuokratyöyritysten tulisi toimia omia kanavia pitkin, ei hyväksikäyttämällä Työ- ja Elinkeinotoimiston sivuja.

TE-Toimiston sivuilla tulisi olla ainoastaan asianomaisten ilmoituksia töitähakeville henkilöille töitä tarjoavalta taholta.

Monen vuokratyöyrityksen toiminta loppuisi kuin seinään jos he eivät voisi hyväksikäyttää Mol:in sivuja - vain aidosti tarpeelliset, erikoistuneet vuokratyöyritykset kyllä löytävät omn käyttäjäkunnan muita kanavia pitkin.

Suomessa alati yleistyvät "vuokratyö firmat" eivät palvele kenenkään etuja - ei edes työnantajan - saatika sitten valtion taikka työntekijän.

POIS NÄMÄ NAURETTAVAT VÄLISTÄVETÄVÄT MAINOSTAJAT VIRALLISILTA SIVUILTA - VARSINKIN KUN NIITÄ EI TARVITA LAISINKAAN! Etsitköön omat kanavansa toiminnallensa - vaikka suomi24.fi

49

3547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salkku2

      Aivan samaa mieltä.
      Laitoin siitä MOL.in sivuille joskus pyynnönkin, että kokonaan pois, tai sitten omille sivuilleen, että ihmiset jotka hakee vakiduunia ei joutuis väkisin katsomaan niiden höpöhöpöä.

    • Kaikille avoin

      Mol.fi sivusto on kaikkien vapaasti käytettävissä, sinne voi laittaa vaikka yksityinen henkilö työpaikkailmoituksen, jos haluaa. www.mol.fi ja "ilmoita avoin työpaikka". Ei ole vaikeaa edes, onnistuu keneltä tahansa netin käyttäjältä.

      • ei vuokraketkuille

        On avoin, mutta ei pitäisi olla. Ei ole mitään järkeä verovaroin tukea tällaista veronkiertoon ja työehtojen polkemiseen perustuvaa toimintaa.


      • Kaikki oltava esillä
        ei vuokraketkuille kirjoitti:

        On avoin, mutta ei pitäisi olla. Ei ole mitään järkeä verovaroin tukea tällaista veronkiertoon ja työehtojen polkemiseen perustuvaa toimintaa.

        Noh... kun sen työvoimahallinnon palvelun on vaan oltava kaikille avoin, jos siellä alettais karsimaan työnantajia, niin mihin vedetään raja? Julkinen palvelu on julkinen palvelu ja sillä hyvä.


      • Kaikki oltava esillä kirjoitti:

        Noh... kun sen työvoimahallinnon palvelun on vaan oltava kaikille avoin, jos siellä alettais karsimaan työnantajia, niin mihin vedetään raja? Julkinen palvelu on julkinen palvelu ja sillä hyvä.

        Vaikka siihen että 3kpl ilmoituksia työehtosopimusten rikkomisesta.


    • jepulisjee7

      Poistamisen jälkeen ei ois vapaana yhtään työpaikkaa..niin, ja ymmärrän teitä, jotka ei pääse töihin edes vuokrafirmoihin..takana lupaava tulevaisuus :-)

    • ahneet

      Vuokrafirman työn tekijät täällä puolustelemassa omaa touhuaan, ei siinä varmasti puolustelisin itsekin jos vastaavan rahasammon päällä istuisin.

    • Harmaa Tulevaisuus

      Kaksi huonoa ja luokatonta vuokrafirmaa takana ja voin sanoa tämän koko sydämestäni. Hyviä vuokrafirmoja ei löydy muualta kuin mielikuvituksesta. Toisesta firmasta jopa tarjottiin mahdollisuutta tienata paremmin ilman "turhaa" verokorttia! Mielestäni on aika mielenkiintoista, että tämän harmaan talouden edustaja teki myös bisnestä prosenttijengiin kuuluvan rikollisporukan kanssa. Siitäkin voisi joku jo päätellä millaisia ihmisiä vuokrafirmojen omistajissa on!

      Ne firmat vielä Barona ja TP Avuksenne kiertäkää kumpikin kaukaa!!!

      • bbnnmmjjk

        "Mielestäni on aika mielenkiintoista, että tämän harmaan talouden edustaja teki myös bisnestä prosenttijengiin kuuluvan rikollisporukan kanssa" '

        Voitkin jo odotella syytettä kunnianloukkauksesta!!


      • Huijareille
        bbnnmmjjk kirjoitti:

        "Mielestäni on aika mielenkiintoista, että tämän harmaan talouden edustaja teki myös bisnestä prosenttijengiin kuuluvan rikollisporukan kanssa" '

        Voitkin jo odotella syytettä kunnianloukkauksesta!!

        Jos tulee syyte kunnianloukkauksesta, niin kehotan poliisin talousrikoksiin keskittynyttä yksikköä kaivelemaan hieman parin herran firmojen tilejä. On nimittäin minullekin jäänyt palkkoja maksamatta ja samoin montaa kavereistanikin on kusetettu.Että katsotaanpa mielenkiinnolla jos vaikka joku pomoistakin saisi ehtoollista!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Photoja tutkailemaan
        bbnnmmjjk kirjoitti:

        "Mielestäni on aika mielenkiintoista, että tämän harmaan talouden edustaja teki myös bisnestä prosenttijengiin kuuluvan rikollisporukan kanssa" '

        Voitkin jo odotella syytettä kunnianloukkauksesta!!

        Mikkihiiri kerhon kesäalbumista vuodelta 2012 Hangosta löytyy viranomaisiakin kiinnostava kuva. Kaljupää united brotherhoodin liiveissä patsastelee 3 eri kuvassa. Sattumaako, että mopokerhon tapaamisissa on mukana näitä prosenttikerholaisia!


    • boing84

      Niinpä! Veit jalat suustani! Vuokrafirmat vaan rikastuu tavallisen duunarin kustannuksella!

      Vuokratyöntekijälle maksetaan monta sataa huonompaa palkkaa, kun vakkarille ainakin meidän firmassa. Melkein kaikki työntekijät on vuokrafirman kautta ja annetaan vaan määräaikasia soppareja, vaikka tarvitaan työvoimaa koko ajan! Sitten kun määräaikanen soppari päättyy niin potkastaan ulos ja otetaan uusi työntekijä samaan hommaan! Ja lomaa ei kerry koskaan!

      Ei ihme jos iskee masennus ja burn out, kun vuosia tekee töitä näiden paskalafkojen kautta ja lomaa ei oo koskaan! Ja sama paska jatkuu ajasta iäisyyteen. Täytyy vaan nöyränä tehdä duunia, et joskus sais sen vakipaikan.

      • Pomotin

        >> Lomaa ei kerry koskaan.


      • poxxc
        Pomotin kirjoitti:

        >> Lomaa ei kerry koskaan.

        sen takia tykkään keikkafirmasta, saan ottaa mielinmäärin töitä, ja sitten kun ei huvita, en ota, ja tosiaankin, lomarahat pitää muistaa erottaa tilistä.
        Ja toi on pötyä muka huonompaa palkaa, ei piä paikkaansa.


    • salmiakkipox

      Olen ollut yhden kerran vuokrafirman kautta töissä enkä toista kertaa mene, sain paljon vähemmän palkkaa kuin normaalityöntekijät eikä tiennyt milloin työt alkaa jaa loppuu! 99prosenttia on millin sivuilla vuokratyöpaikkoja eli täyttä roskaa! Ja mikä huvittavaa kävin yhteen vantaalaiseen yritykseen kolmen erivuokrafirman kautta haastattelussa, en saanut paikkaa ja silti sinne haetaan edelleen työntekijöitä. Barona esimerkiksi antaa kuvan ihmisille että olisi töitä vaikkei niitä todellisuudessa ole ollenkaan!

      • poxxcpoccs

        höpöhöpö--mulla on aina tiedossa alku ja loppu, olenpa ollut peräti puoli vuotta yhdessä paikassa ja nyt haen yhtä jossa on vuosi keikkaa..


    • -totuus-

      Olisipa MOLlin työpaikat äkkiä katsottu jos sieltä vuokratyöpaikat katoaisi!!

      Alasta riippuen saattaa olla jopa 80 prosenttisesti tarjolla olevat työpaikat olla vuokrafirmojen kautta eikä se tietenkään ole vuokrafirmojen vika vaan sen
      työantajan!!!!!!
      Tietenkin vuokrafimoissakin on täyttä pazkaa mutta niinhän on työnantajissa muutenkin eli luulisi sellaisilla yhteispelin hyvin toimivan!!!!!!!
      Mutta pienemmissä vuokrafirmoissa on ihan asiallisiakin tapauksia.

      Ja tuo aloittaja "pomo300" on joku ay-agitaattori, vuokrafirmathan olleet alusta saakka ay-liikkeelle punainen vaate mutta eivätpä niille mitään mahda kuten monelle muullekaan "vääryydelle" !!

      • Lisäksi myös

        Toinen varsin yleisesti edustettu ja ahkerasti ilmoiteltu ryhmä on provikkapalkkaiset työt. Puhelinmyynti kärkisijalla, mutta toki myös muuta "konsulenttiduunia" ilmotellaan harva se päivä. Jos nuo hyväntekeväisyystyöt otettas sieltä pois, niin ei todellakaan montaa paikkaa jäis. Itseasiassa sekä vuokratyöpaikat, että provikkaliksaiset paikat "vääristää" työmarkkinoita ahkeralla ilmottelullaan.... paikkoja muka on valtavasti avoimena, tosiasiassa tilanne on mikä on.


      • Pomo300

        En ole mikään AY-agitaattori. Ilamisin vain oman perustellun mielipiteeni asiasta. Toivottavasti muukin kansa herää näiden edellämainittujen "firmojen" tarpeettomuuteen.

        Kuten asiaa jo joku tuossa valaisikin - firmat myöskin vääristävät Suomen työllisyys kuvaa sekä osaavat työsopimukselliset veronkierrot.

        Ja kysypä itseltäsi rehellisesti - kenelle on etua jos perusduunari palkataan vuokratyö firman kautta?

        VASTAUS:
        - Ei ainakaan duunarille.
        - Ei myöskään palkanmaksajalle, jos haluat hyvän työntekijän. Rahallinen etu on pieni.
        - Välitysfirmalle - kyllä. He saavat rahaa jokaisesta tunnista jonka duunari tekee. Polkemalla duunarin palkkaa he voivat nostaa omaa provikaansa - nostamalla myyntihintaa palkanmaksajalle tämä heille jäävä provikka suurenee entisestään.

        Siinä on aika selkeä laskutoimitus kenelle tahansa tehtäväksi.

        Ja vielä tiedoksi tietämättömille. Se lasku välitysfirmasta palkanmaksajalle on todellakin noin 2 x tuntipalkka alv% vero.


      • raksamimmi

        Rakennusalalla toimivana sanoisin, että asiallinen vuokrafirma pesee alan pienyrittäjät 6-0. Palkat ja todistukset saa ajallaan.

        Ay-asioista sen verran, että yleensä maksavat tes:n mukaista palkkaa ja tiedän ainakin yhden, joka tekee liiton jäsenmaksuista perintäsopimuksen kuten missä tahansa firmassa. Sen sijaan olen ollut yksityisellä työnantajalla, joka ei moiseen suostunut ja muutenki yritti koko ajan tehdä pientä filunkia.
        Jopa rakennusliiton puheenjohtaja kirjoitti kerran "olen pikkuhiljaa alkanut kunnioittaa jopa kotimaisia vuokrafirmoja". Mikä kuvaa mielestäni hyvin sitä, miten epämääräistä on nykyään koko alan toiminta.

        Isotkaan firmat eivät nykyään rekrytöi suoraan ketään, joten vuokrafirma on ainoa tapa saada jalka oven väliin. Se on samalla työntekijälle mahdollisuus päästä tutustumaan yrityksen toimintaan. Toisinaan on hyvä, että on se vuokrafirma siinä välissä.
        Itse ja moni muukin on saanut vakipaikan vuokratyön kautta.
        Tiedän myös yhden, joka on ollut jopa viisi vuotta melko yhtäjaksoisesti vuokrafirman leivissä.

        Totta on kyllä sekin, että osa mol:n sivuilla olevista paikoista on ns haamupaikkoja eli mainoksia, joiden avulla vuokrafirmat koittavat hankkia sopivia työntekijöitä reserviin.
        Ainoa mitä asialle voi tehdä, on pyrkiä selvittämään firman tausta mahdollisimman tarkoin.


      • raksamimmi kirjoitti:

        Rakennusalalla toimivana sanoisin, että asiallinen vuokrafirma pesee alan pienyrittäjät 6-0. Palkat ja todistukset saa ajallaan.

        Ay-asioista sen verran, että yleensä maksavat tes:n mukaista palkkaa ja tiedän ainakin yhden, joka tekee liiton jäsenmaksuista perintäsopimuksen kuten missä tahansa firmassa. Sen sijaan olen ollut yksityisellä työnantajalla, joka ei moiseen suostunut ja muutenki yritti koko ajan tehdä pientä filunkia.
        Jopa rakennusliiton puheenjohtaja kirjoitti kerran "olen pikkuhiljaa alkanut kunnioittaa jopa kotimaisia vuokrafirmoja". Mikä kuvaa mielestäni hyvin sitä, miten epämääräistä on nykyään koko alan toiminta.

        Isotkaan firmat eivät nykyään rekrytöi suoraan ketään, joten vuokrafirma on ainoa tapa saada jalka oven väliin. Se on samalla työntekijälle mahdollisuus päästä tutustumaan yrityksen toimintaan. Toisinaan on hyvä, että on se vuokrafirma siinä välissä.
        Itse ja moni muukin on saanut vakipaikan vuokratyön kautta.
        Tiedän myös yhden, joka on ollut jopa viisi vuotta melko yhtäjaksoisesti vuokrafirman leivissä.

        Totta on kyllä sekin, että osa mol:n sivuilla olevista paikoista on ns haamupaikkoja eli mainoksia, joiden avulla vuokrafirmat koittavat hankkia sopivia työntekijöitä reserviin.
        Ainoa mitä asialle voi tehdä, on pyrkiä selvittämään firman tausta mahdollisimman tarkoin.

        Mikä vuokrafirma on joka tessin palkkoja maksaa? Kannattaa sanoa nimi jos tuollainen aarre löytyy. Jos olet rakennusalalla? Niin monesko vuosi on jo ja paljonko on tuntipalkkasi ja mitä lisiä saat? Paljonko on lomakorvaus % vai kertyykö lomat?


      • 4+3
        Sinappisilmä kirjoitti:

        Mikä vuokrafirma on joka tessin palkkoja maksaa? Kannattaa sanoa nimi jos tuollainen aarre löytyy. Jos olet rakennusalalla? Niin monesko vuosi on jo ja paljonko on tuntipalkkasi ja mitä lisiä saat? Paljonko on lomakorvaus % vai kertyykö lomat?

        Manpowerilla ainakin maksoivat TES:n mukaista palkkaa. Itse asiassa mukana oli myös ylimääräisiä etuja, joita ei ollut edes tessissä.


      • 4+3 kirjoitti:

        Manpowerilla ainakin maksoivat TES:n mukaista palkkaa. Itse asiassa mukana oli myös ylimääräisiä etuja, joita ei ollut edes tessissä.

        Mikä ala/ammattinimike ja mitä maksoivat? Monta vuotta kokemusta alasta kun aloitit? Mikä se ylimääräinen etu oli?

        Noita kannattaa kertoa niin ei firmalla henkilökunnasta ole puutosta sen jällkeen, mutta eipä noita paljon vuokrafirmojen työmainoksissa paljon näy.


    • fgfrhthtyte

      Ihmettelen, miksi valitatte vuokarfirmoista..Suomi on vapaa maa, ei sinne tarvitse hakea, jos ei tahdo. Itsellä kävi hyvä tuuri, sain vuokrafieman kautta vakinaisen työn.

    • Oletteko huomanneet?

      Työppärin ämmän sanoja lainatakseni: "Eihän sillä palkanmaksajalla ole mitään merkitystä, tärkeintä on työnteko ja kokemus!"

      Jännäksi tuon kommentin tekee se, että samaiset ämmät esittelee sitten työnhakijoita työnantajalle lausein: "Joo, ei se mitään oikeita töitä ole ikinä tehnyt, se on ollut vaan vuokratyöntekijänä siellä ja täällä, joo, ei sitä ole sinnekään talon kirjoille otettu..."

      Tuotanoin... yhtäkkiä sillä työn tekemisellä ja kokemuksella ei olekaan mitään arvoa, kun se on tapahtunut orjafirman palkkalistoilla - jännää on, hyvin jännää!

      • raksamimmi

        Heitämpä kommentin tähänkin. Ensimmäisen kerran kuulen, että työkkäristä olisi ketään millään tavalla esitelty työnantajille. Minulle on tarjottu lähinnä jotain työnhakuvalmennusta ym höpönlöpöä, jolta olen toistaiseksi onnistunut pelastautumaan pääsemällä ihan itse työhön.
        Mitään työnvälitystä siellä ei kokemukseni mukaan harjoiteta.


      • Kokeilepa joskus
        raksamimmi kirjoitti:

        Heitämpä kommentin tähänkin. Ensimmäisen kerran kuulen, että työkkäristä olisi ketään millään tavalla esitelty työnantajille. Minulle on tarjottu lähinnä jotain työnhakuvalmennusta ym höpönlöpöä, jolta olen toistaiseksi onnistunut pelastautumaan pääsemällä ihan itse työhön.
        Mitään työnvälitystä siellä ei kokemukseni mukaan harjoiteta.

        No ilmeisesti et ole liiemmin asioinut te-toimistossa... jos siellä istuskelee vaikkapa koneella "työpaikkoja etsimässä", niin kuulee jos minkälaista puhelua, ne kun soittelee niitä jopa siitä infotiskiltä. Ainakin pienemmillä paikkakunnilla on sellaista tyyliä, että jos työnantaja X tarvii jonku duunarin, mut ei viitsi/jouda hoitamaan rekryrumbaa, se soittaa te-toimistoon ja tilaa sieltä vaikkapa 20:n työttömän tiedot. Tietoihin tutustuttuaan sitten soittaa ja kyselee lisää, jos siellä on joku kiinnostava tapaus.


      • Että näin.
        raksamimmi kirjoitti:

        Heitämpä kommentin tähänkin. Ensimmäisen kerran kuulen, että työkkäristä olisi ketään millään tavalla esitelty työnantajille. Minulle on tarjottu lähinnä jotain työnhakuvalmennusta ym höpönlöpöä, jolta olen toistaiseksi onnistunut pelastautumaan pääsemällä ihan itse työhön.
        Mitään työnvälitystä siellä ei kokemukseni mukaan harjoiteta.

        "Ensimmäisen kerran kuulen, että työkkäristä olisi ketään millään tavalla esitelty työnantajille." ... "Mitään työnvälitystä siellä ei kokemukseni mukaan harjoiteta."

        No vähänpä sinä sitten tiedät. Oman tietämättömyytesi paljastit kirjoituksellasi.

        Yritykset voivat halutessaan tilata työkkäristä tietyn alan työnhakijoiden tiedot, ja työkkäri valikoi sitten työnantajan toivoman määrän työnhakijoita järjestelmästään (niistä, jotka ovat antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen työnantajille) ja toimittaa ne työnantajalle. Työnantaja valikoi sitten itse, keitä esitellyistä työnhakijoista haluaa haastatella.

        Jotenkin käy sääliksi näitä katkeria keskustelupalstakirjoittelijoita, jotka perustavat "tietonsa" (tietämättömyytensä) omaan "kokemukseensa" (kokemuksen puutteeseen) ja kuvittelevat, että yrityksissä ja organisaatioissa ei tehdä asioita, koska nämä reppanat eivät siitä tiedä, tai, kuten tässä tapauksessa, "ole kuulleet" asiasta. Todella surullista.


      • 11+18
        Että näin. kirjoitti:

        "Ensimmäisen kerran kuulen, että työkkäristä olisi ketään millään tavalla esitelty työnantajille." ... "Mitään työnvälitystä siellä ei kokemukseni mukaan harjoiteta."

        No vähänpä sinä sitten tiedät. Oman tietämättömyytesi paljastit kirjoituksellasi.

        Yritykset voivat halutessaan tilata työkkäristä tietyn alan työnhakijoiden tiedot, ja työkkäri valikoi sitten työnantajan toivoman määrän työnhakijoita järjestelmästään (niistä, jotka ovat antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen työnantajille) ja toimittaa ne työnantajalle. Työnantaja valikoi sitten itse, keitä esitellyistä työnhakijoista haluaa haastatella.

        Jotenkin käy sääliksi näitä katkeria keskustelupalstakirjoittelijoita, jotka perustavat "tietonsa" (tietämättömyytensä) omaan "kokemukseensa" (kokemuksen puutteeseen) ja kuvittelevat, että yrityksissä ja organisaatioissa ei tehdä asioita, koska nämä reppanat eivät siitä tiedä, tai, kuten tässä tapauksessa, "ole kuulleet" asiasta. Todella surullista.

        Puoli vuotta työkkärissä, yksi työhönosoitus tammikuussa. Eikä sinnekään päässyt kun hakijoita oli yli 200.

        Eipä munkaan kokemuksen mukaan te-toimistossa enää mitään työnvälitystä harrasteta (sen takia varmaan nimi onkin muutettu Työnvälityksestä TE-toimistoksi).
        Ei ainakaan meille vähn korkeammin koulutetuille.

        Täällä pääkaupunkiseudulla asiat tietysti voivat olla toisin kuin josain pikkupikassa jossa hakijoita ei ole tuhansia ja työkkärin eukoilla on aikaakin lässyttää puhelimessa työnantajien kanssa...


    • näinon77

      Tosiasia on, että työnantajat haluavat käyttää vuokrafirmoja. Näin pääsee äkkiä eroon työntekijästä, ei maksaa sairaslomia eikä noudattaa lakia tai kohtuullisuutta. Ainuttakaan vuokrafirmaa ei olisi ellei olisi kysyntää.

      • dfdfdfdfq

        Onko se totta että firmat jotka ottavat porukkaa töihin vuokrafirman kautta saavat vähentää työntekijän alv.n maksun verotuksessaan?.


    • adfvad

      Jos on vuokrafirman kautta töissä, niin kuka kirjoittaa työtodistuksen? Ja jos haluaa arvioinnin todistukseen, niin kuka sen tekee?

    • gshrytjhrytwjyjmute

      Vuokrafirma kirjoittaa todistuksen.

    • Tyytyväinen

      Itelle noista vuokratyöfirmoista tuttu on ainoastaan Manpower, mutta kokemukset ainakin tästä firmasta ovat pelkästään positiivisia. Oli paikka auki mollin sivuilla, hain siihen ja sain kutsun haastatteluun. Tämän jälkeen kävin vielä itse työnantajan haastattelussa, jonka jälkeen sain paikan. Alkoi muutaman kuukauden määräaikaisena, jonka jälkeen sain vakituisen paikan asiakasyrityksestä. Ollessani Manpowerilla palkka oli sama kuin talon omilla tekijöillä ja aikalailla vastaavat työsuhde-edutkin olivat käytössä. Palkat tulivat ajallaan, eikä ongelmia ollut missään suhteessa.

      Kyseessä on pienehkö firma jolla on melko kevyt johtoporras. Ymmärrän hyvin, että he hoitavat mieluummin rekrytoinnin vuokratyöfirman kautta, kun hakijoita paikkaan on todennäköisesti ollut melkoinen määrä. Lisäksi tätä kautta on todennäköisesti helpompi päästä epäsopivista työntekijöistä eroon.

    • pentti88pp

      Totta puhut ja kun vielä vuokrayhtiöt käyttävät hyväkseen törkeästi pienen yhtiön helpotuksia palkkojen sivukuluissa. Pienillä yhtiöillä on pienemmät sivukulut ja siksi lähes kaikilla vuokrayhtiöillä on kymmeniä tytäryhtiöitä, joiden kautta palkat maksetaan. Täysin keinotekoisia konsernirakenteita.

      • Pomotin

        Mitäs helpotuksia pienellä fimalla muka on?
        Sivukulut ovat yhtä suuret / työntekijä joka firmalla. Pieni ero tulee siitämitä Tes´siä sovelletaan.


    • sentäs

      Itse aina rajaan ne vuokrapaikat pois hausta.

    • tulevakansanedustaja

      Esimerkkinä voisin tästä heti itse laittaa 150 työpaikkaa hakuun mol.fi -sivulle, kerätä niistä tuhansista hakemuksista itselleni kattavan "reservin" ja tarjota sitten henkilöstövuokrausfirman tavoin työntekijöitä muille firmoille. Näinhän 99% henkilöstövuokrausfirmoista tekeekin..

      Kun olemme nyt taloudellisessa kurjimuksessa niin ehdotan, että henkilöstövuokrausfirman pitää maksaa 100e alv / ilmoitettu työpaikka saadakseen ilmoituksensa mol.fi -sivulle ja vuokrausfirman pitää myös näyttää olemassa oleva sopimus ko. työpaikan / firman kanssa työvoimaviranomaisille.

      Satanen ei riitä lähellekään, kun pitäisi laittaa ilmoitus oikotielle tai monsteriin.

      Näin saadaan kitkettyä kaikki "kuvitteelliset" olemassa olevat työpaikat pois.

      JOS tilastokeskus käyttää oman statistiikkansa luomiseen avoimista työpaikoista mol.fi - sivustoa niin eihän se pidä lainkaan paikkaansa. Siellä on satoja, ellei tuhansia haamutyöpaikkoja.

    • ihnetttys

      Monesti sama paikka on useamman vuokrafirman ilmoittamana mol:ssa, kilpaillaanko siinä halvimmasta välittäjästä vai onko vuokrafirmoilla jotain yhteyttä toisiinsa?

      Koko vuokratyö touhu on jotenkin helvetin hämärää, isot toimistot keskustassa, konttori täynnä konsultteja ja jotain lapiomiehiä tekemässä tulosta.

    • TE-tsto/Kela

      Ja valtiohan maksaa jokaisesta todennetusta yksityisen puolen rekrytoinnista yritykselle ns. päärahaa. Palkkio koostuu yksinomaan Kelan säästöstä muodostuvasta Prize-tukirahaston korkotulosta. Toki yritys joutuu tämän verottoman palkkion tulouttamaan muuhun kun pääoman tuottoon. Kysehän on vähän läpilaskutus-tyylisestä kaupasta. Viimeksi kun katsoin Kelan sivuilta, oli päärahan määrä 172,43€. Kyllä tällä tavalla kaupankäynti kannattaa, voihan olla että sama henkilö ilmoittautuu uudestaan ja uudestaan TE-toimiston asiakkaaksi. Ja tulee saman yrityksen rekrytoimaksi. Rekrytoinnin lukumäärällä ei ole vuositasolla kattoa.

    • näinpä näin

      No no! Siellähän lukee että voit edetä uralla ja saada vakituisen työpaikan ja mitä muuta diipadaapaa.
      2007 valmistuin amiksesta talonrakentajaksi ja ura urkeni vuokrafirmojen listoilla apumiehen tehtäviin eli toisin sanoin siivoojaksi ja palkka oli amiksesta valmistuneelle tessin mukaan luokka kaksi. Nyt 2013 edelleen vuokrafirmojen listoilla nimikkeenä edelleen apumies eli tämä siivooja ja palkkaus edelleen 2 luokkaa. Pienenä esimerkkinä samaan aikaan valmistuneilla on palka 16e/h kun taas itellä edelleen jotain 11e/h.
      Mitä muuuta olen hyötynyt vuokrafirmoista? No ensinnäkin kun kiertää vuoden aikana kaiken maailman rakennustyömaat sain rekrytointikiellot jokaiseen aikavälille 6-9kk niin on aivan turha hakea mihinkään oikeeseen firmaan. Toinen kohta Mitä nämä työpäälliköt ovat raksafirmoissa tykänneet cv.stä kun on vaan päivästä parin kuukauden pätkiin töissä? No eihän ne hyvällä kato. Mitä mieltä ne on "rakennusmiehestä" joka on kuuden vuoden jälkeen edelleenkin apumies? Nämä kun yhdistetään niin kiitos käynnistä.
      Miksi sitten päädyinkään vuokrafirmoille? Kun nämä saakeli dominoivat koko rakennusalaa niin ei tarvitse ottaa töihin omia.
      Tarinalla on kyllä hyväkin puoli. Tajusin tämän perseilyn aika äkkiä ja hain 2010 kouluun ja 2011 aloitin. Nyt ois vielä kaks vuotta ja raksainssin paperit ois taskussa. Samalla tajusin myös Adeccon sloganin "better work, better life" En ois ehkä kouluun hakenut jos Adecco ja muut vuokrafirmat eivät olisi antanut tälläistä "mahdollisuutta". Cv.n ansiosta eipä ole vuokrafirmoja tarvinnut jättää tosin ajattelin jatkossa valedelleen etten ole ollut töissä lainkaan niin saapahan paremman mahdollisuuden päästä töihin.
      Mutta varokaa vaan vuokrafirman edustajat mun työmaita sillä tuutte lentää siltä työmaalta kun leppäkeihäs kun kuulen sana henkilöstöpalvelu.

    • Hessu 123

      TE-toimiston funktio on pyrkiä tarjoamaan työtä. Jos sinua ei kiinnosta vuokratyö, se tuskin on sinua varten. Vuokratyötä on myös hyvin erilaista. On tuurausta, jolloin saa vuoroja sieltä täältä. Se on kiireapua, jossa palkka on TES tai hyvin lähellä sitä. Toisaalta on myös pidempiä 6kk tai yli määräaikaisuuksia, jotka ovat kokopäiväistä työtä. Usein nämä jakaantuvat niin, että tuuraustyö on rakennus-, ravintola- ja kaupan alalla. Joskus myös toimistolla esim. vastaanottovirkailija. Pitkäkestoiset vuokratyöt painottuvat toimistotöihin, kuten markkinointiin, taloushallintoon ja assistenttityöhön.

      Useimmiten vuokratyöstä valittavat ovatkin rakennus-, ravintola- tai kaupan alalla toimivia henkilöitä. Heille vuokratyö on suomeksi sanottuna epävakaata keikkatyötä tessin palkalla. Mutta vaikka kuinka vuokratyöyritystä inhoaa, niin mitäpä luulette kumpia keikkoja he haluaisivat asiakasyrityksille myydä? Keikkoja raksalla vai kokoaikaisen vuoden äitiyslomasijaisuuden markkinointiassistentiksi? Aivan niin... vuokratyöyritys kyllä hyötyisi enemmän jälkimmäisestä, mutta kun toimialan käytännöt ovat erilaiset. Sitä ei voi asiakkaalle myydä, mikä ei sillä toimialalla ketään kiinnosta.

    • Kyllästynytqq

      Ihan turhia ovat!

    • Pitkäaikaistyötön

      Voisiko joku tehdä tästä kansalaisaloitteen ja sitten hankitaan uutiskynnys niin uskon että ääniä tulee ja saadaan asia lakisääteiseksi.

    • Ok.

      Mollin sivuilla voi nykyään klikata haun niin ettei vuokratyöpaikat näy hakutuloksissa. Ongelma on siis ratkaistu.

      • Kas tällä tavalla

        On olemassa myös toinen sudenkuoppa: "vain koeajaksi palkkaavat työnantajat", eli houkutellaan duunareita pitkillä soppareilla, todellinen tarve on kuitenkin sesonkiluonteinen/lyhyt, joten duunari pistetäänkin pihalle yks kaks varottamatta "koeaikapurkuna" vaikka koeajan viimeisenä päivänä. Näin keplottelemalla pystytään pitämään duunaria jopa 4kk kerrallaan ja pistämään pihalle ihan minä päivänä tahansa. Tästä on tullut jo varsin yleinen tapa monen työnantajan osalta, tämä koetaan vuokratyövoimaa kätevämmäksi ja halvemmaksi.


    • Anonyymi

      Sota tähän vaadittais että nämä saataisiin pois.

      • Anonyymi

        Suomessa on natsit firmat ja johtajat kusetamassa duunareita.


    • Anonyymi

      4 vuokrafirmaa takana ja nyt riitti. Kusettavat ja konsultit eivät tiedä mistään mitään. Nykyajan orjakauppaa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe