Määräaikainen alehintaan?

jassuressu

Olen toiminut eräässä ammattioppilaitoksessa opettajana yli 10 vuotta vuosittain tehdyllä määräaikaissopparilla, ne pedagogiset kun puuttuvat eikä niitä ole perheen lisäyksen ym takia ehtinyt suorittamaan. 2011-2012 tein aikuiskoulutustöitä päätoimisena tuntiopettajana, opetusvelvollisuus 20 vvt (vuosiviikkotuntia).

Olen ollut nyt työtön 6 viikkoa kun työtä ei kuulemma ole. Nyt olisi työtä, mutta tarjoavat työtä osa-aikaisena kouluttajana, opetustunteja 25 viikossa. Ja palkka, se on 65% viimevuotisesta. Onko tässä nyt mitään laitaa? Työkkäri sanoi että jos työtä tarjotaan sen on otettava vastaan. Eli nyt tekisin saman työn kuin aiemminkin, enemmänkin, suurella palkanpudotuksella. Tämä on huonompi palkka kuin mitä olen nyt 6 viikkoa nauttinut työttömyyspäivärahaa. Voinko hakea soviteltua päivärahaa?

11

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akavan_erityisalat

      Hei,

      kiitos kysymyksestäsi. Työvoimaviranomainen määrittelee, minkä tyyppistä työtä kunkin hakijan tulee ottaa vastaan. Soviteltuun päivärahaan liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä työttömyyskassaan.

      Työta etsiessä kannattaa myös hyödyntää oman ammattiliiton mahdollisia ura- ja työnhakupalveluita.

      Terveisin,
      Akavan Erityisalat

    • Tulipa mieleeni

      Muistelen jossain olleen sellaisia tietoja, että jos tarjotun työn palkka miinus työmatkakulut jää pienemmäksi, kuin mitä työttömyysturva on, sitä ei tarvitsisi ottaa vastaan.... Soviteltua ehkä voi saada, se riippuu sun kassasta. Siihen vaikuttaa viikottaiset tuntimäärät ja bruttopalkka. Harkitse tarkkaan, tuo alehintatyö saattaa tiputtaa sun työttömyysturvan tason matalammaksi myös jatkossa...

    • ~cs~

      Ota työpaikka vastaan, sitten haet opintovapaata ja suoritat ne pedagogiset. Työpaikka pysyy tallessa opintovapaan ajan ja sitten olet pätevä. Eihän pedagogisten suorittamisessa kauaa nokka tuhise.

      • Huhhuijakkaa...

        Ei sitä opintovapaata noin vain oteta, siinä on työnantajallakin sanansa sanottavana...


      • ~cs~
        Huhhuijakkaa... kirjoitti:

        Ei sitä opintovapaata noin vain oteta, siinä on työnantajallakin sanansa sanottavana...

        Työnantaja ei voi kieltäytyä myöntämästä opintovapaata (paitsi jos henkilölle on sitä jo myönnetty maksimimäärä aiemmin tai palvelusehto ei täyty), ainoastaan lykätä vapaan alkamista. Tällöinkin syyn on oltava painava, ja se painavuus on tarvittaessa voitava myös tuomioistuimessa todistaa. Työntekijän pitäisi olla siis poikkeuksellisen tärkeä työnantajalle ja hänen tilalleen ei löydy ajoissa pätevää sijaista.

        Tässä tapauksessa on vaikea nähdä, kuinka epäpätevä opettaja ei olisi korvattavissa. Mikäli hänellä on sellaista erityisosaamista, jota ei muualta löydy, pitäisi siitä myös maksaa asianmukainen palkka.


      • ~cs~
        Huhhuijakkaa... kirjoitti:

        Ei sitä opintovapaata noin vain oteta, siinä on työnantajallakin sanansa sanottavana...

        Eli joko alkaa valjeta, kuinka tosiasiassa työnantaja on alisteisessa asemassa työntekijään nähden? Suurin osa velvoitteista on yksinomaan työnantajan puolella. Työntekijällä on enimmäkseen vain oikeuksia.


    • akavan_erityisalat

      Hei,

      Tarkennuksena vielä, että opintovapaan saaminen edellyttää, että työntekijän työsuhde on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään vuoden. Tällöin työntekijällä on oikeus saada opintovapaata 5 vuoden aikana yhteensä 2 vuotta.

      Terveisin,

      Akavan Erityisalat

    • ~cs~

      Tarkennuksena vielä, että opintovapaan saaminen ei välttämättä edellytä lainmukaisen ehdon täyttymistä. Työnantajalla on oikeus kyllä myöntää opintovapaata ihan pyynnöstä ilman minkään ehtojen täyttymistä. Sen sijaan jotta voisi saada koulutustukea Koulutusrahastosta, tiettyjen ehtojen tulee täyttyä.

      Joka tapauksessa aloittajalla kertomansa mukaan täyttyy työssäoloehto mainiosti, eikä työnantaja voi kuin korkeintaan lykätä opintovapaan alkamista painavasta syystä.

    • akavan_erityisalat

      Hei,

      Ja vielä tarkennuksena, että opintovapaalain mukainen opintovapaa edellyttää siinä olevien ehtojen täyttymistä. Kun ne täyttyvät työntekijällä on oikeus opintovapaaseen. Työnantaja ei voi kieltää opintovapaata, mutta voi sitä siirtää perustellusta syystä. Sopimukseen perustuva vapaa on eri asia; tokihan työnantaja ja työntekijä voivat sopia asiasta haluamallaan tavalla. Tällöin on enemminkin kysymys työvapaasta kuin lain tarkoittamasta opintovapaasta.

      Terveisin,
      Akavan Erityisalat

      • ~cs~

        Opintovapaa-termi on vapaasti käytettävissä, kun työnantaja ja työntekijä tekevät keskenään kyseisenlaisen sopimuksen, vaikka opintovapaalain edellytykset eivät täyttyisi.


    • kovaa peli pelattava

      Jos olet luova ja eteenpäin pyrkivä ihminen, perusta oma yritys ja tee koulutuksia sen piikkiin. Jätä kunnallinen riistolaitos, niillä on niin kovat tulostavoitteet, että kohta päivien päätteeksi joku luokka siivoaa koko koulun, erillisiä siivoojia ei palkata, meillä ollaan jo osin tähän siirrytty. Lämmin ruoka tuodaan keskuskeittiöstä ja vitosen siitä pitäisi maksaa, että saisi itse lämpöastiasta kauhalla jotain soppaa lautaselle ottaa.

      Minä perustin yrityksen ja teen koulutuksia siinä sivussa, pomo ei tietenkään pidä tilanteesta, jossa minä vein esim työnhakuvalmennuskoulutukset viime syksyltä. En opeta kunnan puolella näitä aineita, mutta omassa firmassa kylläkin. Kunta on nykyään riisto-työnantaja, palkka alkaa olla ok, mutta kaikesta tingitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe