Eikö kukaan

2013 vuosi

voi vaikuttaa asioihin? Jatkuvasti on irtisanomisia ym. Ja työttömille luodaan vaan lisää paineita. Mistä töitä, jos töitä ei ole? Pitäisi tulla uusia aloja ja tehtäviä. Koulut tosin kouluttaa kaavamaisesti samaa. Toki insinöörejä ja teknikoita tulee jatkuvasti. Ja kaikille muillekin aloille myös.

Sitten otetaan ulkomailta halpatyövoimaa, jolla lisätään lisää painetta työttömille. Ja saadaan peruspalkkaa alemmas, joka muutenkin on pieni. Elämme 2013 luvulla ja 1000 - 1300 kuukausi palkka on ollut ainakin 2000 luvulta lähtien. Vähän aikaa sitten oli tilasto jossa 700 000 ihmisen kuukausi tulot on ollut 1000 euroa. Milloinkahan Suomeen tulee minimi perus palkka? Ja joku perus oikeus tavalliselle työssäkävijälle?

On pätkätyötä, määräaikais työtä jne. Miten tuollaiset voi elää tänä päivänä ns normaalia elämää?

7

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtä on paljon

      Ei ole työttömyyttä! Voit tehdä työtä niin paljon kuin haluat, mutta toimeentulo ei riitä elämiseen. Elämänkokemuksesta tiedän, että mitä halvemmalla teet työtä niin sitä enemmän saat työtä tehtäväksi. Olen tehnyt työtä alle Viron palkkatason, mutta Suomen palkkatasossa. Esimerkiksi 600 euroa viikossa 16 tuntia päivässä noin viisi euroa tunti..

    • akavan_erityisalat

      Hei!

      Toit esille yhden työelämän ajankohtaisista ongelmista. Tärkeää on saada kaikille aloille työehtosopimukset, jotka määrittävät sellaiset alakohtaiset minimipalkat, joilla on mahdollista tulla toimeen.

      Näiden asioiden korjaamisen eteen ammattiyhdistysliike tekee jatkuvasti työtä.

      Terveisin,
      Akavan Erityisalat

    • ~cs~

      Yrittäjyys on myös yksi vaihtoehto. Itsekin voi niitä työpaikkoja luoda.

    • 2013 vuosi

      Toki voi. Ainut vaan, jos yritys toiminta ei kannata. Olen kahdesti yrittänyt ja molemmilla kerroilla yritys kaatui. Toisella kerralla en olisi aloittanut edes. Oli todellla huono neuvonta pikesillä. En tiedä miksi virastoissa on ihmisiä töissä, jotka eivät osaa tehdä työtään! Saisivat saada sanktiota maksettavaksi jutuissa, joissa yrittäjä ei ole saanut oikean laista palvelua ja neuvoa ja että on jäänyt isot lainat maksettavaksi.

      Monilla aloilla on 8 tunnin työpäivät ja peruspalkat. Joissa asiat toimii noin, niin niissä usein perusasiat kunnossa.

      Luulisi kuitenkin, että Suomessa olisi asiat hyvin, mut ei. Sitten on vielä Saksakin, jossa asiat todella huonosti. Joissakin työpaikoissa 300 euroa kuussa palkkaa ja älyttömät työajat.

      • suomen elämää

        Esim 2000 vuonna 8 tunnin päivä työstä kuukaudessa sai 1200 - 1300 euroa. Miten siis 2013 vuonna voi asiat mennä näin paljon huonommaksi?

        Tavallinen työssä käyvä. Ja jo tuolloin mainitsin monessa paikassa, että työnjakaminen olisi tosi kätevä juttu, koska noin saatais lisää työpaikkoja ja jaettais työssä jaksamista.

        Jostain syystä asiat ei mene oikeella tavalla oikeeseen suuntaan Suomessa.


    • akavan_erityisalat

      Hei,

      Ei Suomessa sentään noin huonosti asiat ole. Monella alalla on työehtosopimus, joka määrittää vähimmäispalkkatason. Mikään ei kuitenkaan estä neuvottelemasta tätä korkeampaa palkkaa. Liitosta saa myös neuvoa ja tukea palkkaneuvotteluihin.

      Yleisellä tasolla keskituloisen palkansaajan ansiotaso on noussut joka vuosi.

      Terveisin,
      Akavan Erityisalat

    • missä mennään?

      Vaikuttaa kuitenkin olevan noin huonosti, kun monet yritykset lähtee ulkomaille. Ja onhan hyväksi käyttöjäkin aika paljon ollut. Olin Pekingissä pari kuukautta töissä ja tuolla on joissakin firmoissa saman kaltainen meno mitä joissakin Suomen yrityksissä. Työn tekijällä mitään oikeutta ja joutuvat tekemään ympäripyöreetä päivää ja tosi huonolla palkalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe