Land Rover Discovery 3

Onko porukalla kokemuksia Discovery 3:sta? Kiinnostais kuulla kokemuksia, että onko se oikeasti niin huono auto kun kaikki väittää? Onko paljon sähkövikoja yms? Onko siitä perheen ainoaksi autoksi ja mitä maksaa huollot? Osaako ja ottaako kaikki korjaamot edes noita korjattavaksi? Kannattaako tommosta 200tkm ajettua Disco kolmosta ostaa?
Ilmoita


14 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


No ominaisuuksiltaan ja mukavuudeltaan ovat mitä parhaita autoja.

Mutta tosiaan tuo luotettavuus ei ole ainakaan luotettavuustutkimuksien mukaan Discoveryn vahva puoli:
http://www.iltalehti.fi/autot/2012082215985870_au.shtml

Omakohtaista kokemusta ei ole, niin empä mene sanomaan mitään. :)
Ilmoita
valitettavasti hyvin marginaaliset. Paria tuollaista juuri koeajoin SE ja HSE mallit, oikein mukavaa ja hiljaista kyytiä, ei toki mikään raketti TDV6 koneella (190hv / 2500kg tyhjänä), mutta kyllä sillä liikenteen rytmissä menee ja maantiellä kohtuu kulutuksella. Jos hyvin huolletun yksilön löytää, niin ei niitä kilometrejä tarvi pelätä, autolla kuin autolla.

Onkohan tuo "koriin integroitu runko" hieman lötkö, lähes kaikissa Disco3sissa, mitä kysyin, tuulilasi juuri vaihdettu tai halki eli lasivakuutus ehdoton.

Yllätyksenä, alustoissa oli molemmissa pintaruostetta reilusti, toinen ajettu 173tkm, toinen 316tkm, vm. 2005. Muutenhan ei pitäisi alukoppaisen ruostua.

Offroadpajalla hinnoilteltiin jakopää(etu) n. 750€, (taka)jakopää n. 550€. Automaattilaatikon öljynvaihto tyyris 500€ ja varmasti muutenkin kallis huoltaa, jos ohjelman mukaan meinaa mennä :) Netistä googlaamalla briteissä huoltojen hinnat samat, kuin täällä peruskinnereissä, kyllä se on kallista tämä suomalaisen asentajan aika ja osat arvokkaita.

Hyvät yksilöt lähtee hinnan ollessa kohdallaan liikkeestä muutamassa päivässä, myynnissä roikkuvissa sitten ei hinta kohdallaan tai tulossa isohuoltoa ym. Webasto ei saletisti toimi, jos ei ole korjattu/vaihdettu, käsijarrun toiminnasta kannattaa myös varmistua. Ilma-alustojen (SE ja HSE) pitäisi kohtuu hyvin toimia, kovat pakkaset ym. voi kiusata.

Ostan heti, kun sopiva osuus kohdalle!
2 VASTAUSTA:
No webasto ei toimi kovalla pakkasella muissakaan autoissa sen kummemmin.
Se on lisävaruste. Suurinpiirtein sama autossa kun autossa.
Webastossa ei ole normaalisti mitään vikaa. Toimimattomuus johtuu siitä, että
softa poistaa webaston käytöstä, jos polttoainevalo on syttynyt ja kone on sitten
sammutettu. Kun näitä kertoja on kertynyt tietty määrä, webasto on poissa pelistä
kunnes vikakoodi tältä osin nollattu.
+Lisää kommentti
Discossa on erillinen runko, mutta sen lisäksi kori on on myös kantava rakenne, kaiketi suunniteltu vähän kuten itsekantava kori turvallisuussyistä. Eli jos ajat kolarin, niin ei ole ihan paperia se kori. Näin olen asian ymmärtänyt.

http://i195.photobucket.com/albums/z86/mini_vtec/D3newchassis.jpg

Ainakin runkoa erillisenä voi siksi pitää, että korin pystyy nostamaan pois. :)
Ilmoita
Kyllä maine ns.korjaamoautona pitää vahvasti paikkansa. Eikä sijoitukset nuissa katsastus/JD Powerin yms. tilastoissa ole olleet kovinkaan mairittelivia. Eli jos autolla pitää ajaa kierrä kaukaa.
1 VASTAUS:
Hyvinhän tuo vm 2005 disco 3 sioittui .oli keskiarvon paremmalla puolella.

Katsoin juuri trafin katsastustilastoista.
+Lisää kommentti
Miten oma Disco3 (vm. -05) mallini sijoittuu katsastuksessa, kun joka kerran on mennyt ekalla läpi?
1 VASTAUS:
Niin, siis hakku helmasta läpi.
+Lisää kommentti
Itse kierrän AINA kaukaa juuri esitellyt uudet mallit, kun malttaa odottaa pari vuotta, niin on ongelmat yleensä korjattu ja saa kunnollisen pelin allensa.
Jos auto on hyvin pidetty ja huollot hoidettu, niin ei kilometrejä tarvitse pelätä, tuttavillani on Disco3 jolla nyt reippaat 400tkm takana ilman isompia ongelmia.
Ovat olleet autoon niin tyytyväisiä että päättivät jättää sen itselle ja ajaa loppun.
Ostivat myös viime talveksi uudemman vähemmän ajetun Disco3:n perheen koon ja maalla asumisen vuoksi maasturi etenkin tavisin aivan ehdoton.
Ilmoita
Itselläni oli Disco 3 TDV6SE, ostin uutena vuonna 2007, ajoin sillä 2,5 vuoden aikana 136 tkm, koko aikana ei pienintäkään vikaa ollut autossa. Valitettavasti oli pakko myydä kun iski pieni taantuma päälle.... no onneksi ajat muuttuu, tänä vuonna on Disco nelosen hankinta edessä, en koskaan harkitsisi mitään muuta maasturia kuin Land Roverin valmistamat.
Ilmoita
Itsellä nyt toinen Disco 3 menossa. Kilometrejä tulee vuodessa siinä 45000 ja vaunuakin pitää vetää melko usein. LR on osoittautunut hyväksi työkaluksi, mukavaksi ja luotettavaksi. Pahinta on valtion keräämät rangaistusverojen makselu. Tarvitsen asuinpaikan ja työn vuoksi nelivedon jolla saa hinata yli 3000kg, tämä on tekniikaltaan ja varustelultaan järkevin ratkaisu. Kilohinnalla saa paljon autoa eikä huolia ole sen kummemmin kuin muissakaan merkeissä kun huollot tekee ajallaan. En oikein ymmärrä noita käsityksiä "englantilaisista" tai tuttavan kertomuksia. Kannattaako noita noin yleistää ja jakaa kokemuksina?
Ilmoita
Itselläni nyt 180th km takana Disco 4:llä. Autossa ei toistaiseksi ollut minkäälaista vikaa tai korjautettavaa huoltojen lisäksi, johon luen myös jarrulevyjen uusimisen ja puslien päivittämisen. Kunhan kuluvat osat korvaa ja huollot tekee, niin luotettavampaa kulkinetta on vaikea löytää.
Ilmoita
Meillä nyt levisi ammattikäytöstä 510 000 km ajettu Disco 3 (vm.2006). Käyttö on ollut raskasta, ajettu huonoja teitä ja vedetty raskaita kuormia (n. 3 000 kg kärry). Kampiakselin laakeri jumitti koneen. Isompia ongelmia ei ole ollut jos normaalit kulumiset lasketaan pois (jarruosat, alustan puslat jne.). Ostettiin samanlainen alle 200 000 ajettu tilalle ja tilattiin uusi moottori vanhaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Land Rover Discovery 3

Onko porukalla kokemuksia Discovery 3:sta? Kiinnostais kuulla kokemuksia, että onko se oikeasti niin huono auto kun kaikki väittää? Onko paljon sähkövikoja yms? Onko siitä perheen ainoaksi autoksi ja mitä maksaa huollot? Osaako ja ottaako kaikki korjaamot edes noita korjattavaksi? Kannattaako tommosta 200tkm ajettua Disco kolmosta ostaa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta