Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemuksia lumiketjuista?

Puskajussi12

Koitetaan nyt kuitenkin :-)

Onko täällä ketään, jolla on kokemuksia lumiketjujen käytöstä matkailuautolla ja vaikeissa olosuhteissa metsäteillä ajosta?

Ja millaiset lumiketjut kannattaa ostaa, hintahaarukka tuollaisille ketjuille näyttäisi olevan 20€ - 250€...

T. Puskajuice :-)

13

2709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitin vuonna 1978

      Lumiketjujen laatu ja kestävyys vaihtelee todella paljon. Vaativissa olosuhteissa lumiketjuja usein käytettäessä on lumiketjujen oltava vähän järeämpää tekoa, kestääkseen eteen tulevat pitkäkestoiset rasitukset.

      Kestävyyden lisäksi tärkeää on hankalissa olosuhteissa mahdollisimman helppo ja nopea lumiketjujen renkaan päälle laitto. Haasteellisinta on löytää vaikeissa oloissa helposti renkaan päälle laitettavat toimivat lumiketjut. Monien ketjujen päälle laitto ja kiristäminen on työlästä tehdä hyvissä testi olosuhteissakin. Tosi tilanteessa ei sellaisia ketjuja saisi laitettua renkaan päälle käyttöön.

      Helposti renkaan päälle asennettavien ketjujen etsimiseen kannattaa satsata aikaa.

      Meillä lumiketjuja on käytetty vain lyhytaikaisesti. Paikalleen juuttuneen auton irroittamiseksi. Puskaparkista auratulle tielle ajettaessa. Liukkaita mäkiä noustessa. Hetkellisesti pöppyrälumella tiellä liikuttaessa

    • Ihan perseestä

      Ei etuveto Ducatoon kannata laittaa ketjuja koska kun pitoa tulee liikaa,niin sitten palaa kytkinlevy ja sitten todellakin jäädään sinne metsään sen trumatikin kanssa.

    • Ostin B-temasta;

      Terve.
      Hankin muutama vuosi sitten ketjut Biltemasta. Ajattelin ettei ole suuren rahan pantti jos ovat huonot. Hinta oli noin 20 euroa parille ja ne oli muovisessa kantorasiassa.
      Opettelu:
      Harjoittelin irtirenkaan päälle niitä jotta osaan tarpeen tullen asian.
      Kokemus:
      Muutaman kerran olen tositoimessa niitä tarvinnut. MOkkitien pityys on 200 m joka on auraamaton. Asennuksessa menee hieman aikaa, vaikka sitä on harjoittelut. Se on kuitenkin oma lukunsa asentaa kiinni olevaan renkaaseen vrt irtorengas.
      Hyvin kulkee 40-50 cm lumessa joka on pehmeää. Katso ettet tuhoa mahdollisia hanoja auton pohjasta koska auto koko ajan "hengessa". Peruutettaessa varo ettei roiskesuojat repeydy ts hanki paina niitä rangasta vasten liian tiukasti.
      Auto hieman soutaa edes takaisin sillä suuntavakavuus kärsii. Lumi ei ole maassa kiinni. Älä aja liian lujaa.
      Ainoan kerran jäin kiinni kun annoin pyörän pyöriä tyhjää jolloin jäin mahasta kiinni eikä tasauspyörästölukkoa ole. Auto on etuvetoinen.
      Yhden kerran tiukassa paikassa vääntyi 1 lenkki suoraksi - lienee syy liian melto metalli - korjasin asian.
      Muutoin olen päässyt hyvin niillä liikkeelle ja pari jäistä pihaa olen selvittänyt jopa asentamalla ketjut "sen sutia pyörivän renkaan päälle".

      Kuten sanoin - ei ollut suuren rahan pantti -ja ovat hintansa tuoneet. On koko ajan mukana kesää talvea. Kukapa sen tietää milloin tulee niin liukas tai pehmeä kesämää että rankaiden pito päättyy siihen.

      • Anonyymi

        Ihan lisäisin edelliseen, että jos kiinnitysvaijerin lukko ei ole hyvässä kunnossa, vaan ehkä hieman lyttääntynyt, kannattaa varoa. Meillä ketju lähti irti ja mennessään mykkyrälle rikkoi jarruletkun.


    • Puskajussi12

      Tulin kuitenkin vielä kerran katsomaan tälle saitille olisko tullu yhtään täysjärkisen ihmisen vastausta asialliseen kysymykseeni,,,

      Yllätyin kun täällä löytyi peräti kaksikin kokemusta ihan täysjärkisiltä matkailijoilta :-)

      Mulla oli viime viikolla kuomukärry perässä ja kärryssä moottorikelkka ym. roinaa. Aavasaksan päälle (siihen aurinkomajan kohdalle) pääsin juuri ja juuri; uudet renkaat alla. Mutta ei olisi tarvinnut olla kuin 50 metriä lisää nousua niin yhdistelmäni olisi kait pysähtynyt. Autoni on alkovimallinen Detlefs Fiatin koneella ja etuveto...

      Lähden huomenna Ouluun ja käyn siellä "hurrien" liikkeessä ostamassa nuo halvat ketjut. Onpahan helpompi kuljettaakkin kuin murske jota nyt oon pitänyt varalta pussukan mukanani talvella ;-)

      Kiitos kokekuksista niitä omaaville ja muut haistakoon... d8D

      T. Puskajussi

      Ps. Pääsin minä sinne Aavasaksan ihan huipullekin asti - PERUUTTAMALLA d8D

    • Anonyymi

      Kalliit on nuo ketjut mitä Jyväscaravan myy, yli 200 euroa! Mistähän löytäisi käytetyt ketjut Fiat Ducatoon?

    • Anonyymi

      Alpeilla jouduttiin käyttämään ketjuja useasti ja niitä saa Saksan markkinoilta edullisesti!

    • Anonyymi

      Norjasta saa parhaat ketjut. Sitten kun olet menettänyt hermosi ja hajoittanut bilteman ketjut niin hommaa norjasta.

      • Anonyymi

        Bilteman ketjujen ei tarvitse kestääkään kuin yhden kerran. Silloinkin hyvä jos ne leviää irti renkaasta, jättää ne sinne kun irti pääsee ja ostaa taas uudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bilteman ketjujen ei tarvitse kestääkään kuin yhden kerran. Silloinkin hyvä jos ne leviää irti renkaasta, jättää ne sinne kun irti pääsee ja ostaa taas uudet.

        Karavaanarit on niin pihejä ja kitupiikkejä, että ne vaikka hitsataan ennemmin kun jätetään mihinkään. Olishan se aivan kamalaa jos joku vielä sattuisi niitä vielä käyttämään ja ilmaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karavaanarit on niin pihejä ja kitupiikkejä, että ne vaikka hitsataan ennemmin kun jätetään mihinkään. Olishan se aivan kamalaa jos joku vielä sattuisi niitä vielä käyttämään ja ilmaiseksi.

        Karavaanarit ei ole yksi ja sama joukko ihmisiä jotka käyttäytyy samalla tavalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karavaanarit on niin pihejä ja kitupiikkejä, että ne vaikka hitsataan ennemmin kun jätetään mihinkään. Olishan se aivan kamalaa jos joku vielä sattuisi niitä vielä käyttämään ja ilmaiseksi.

        Hoikka mies ja lihava lippispäinen muija, paikallisessa K-Market myymälässä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe