Appiukko vakoilee iltaisin

mamma001

Appivanhemmat ostivat vuosi sitten kivenheitonpäästä talon. He saattoivat aiemminkin tulla käymään milloin huvitti vaikka moneen kertaan miehen kanssa heille napakasti sanoimme, että haluamme että meille soitetaan etukäteen jos kylään ollaan tulossa. Tämä jatkuva kotirauhan häirintä rupesi korpeamaan todella, meillä on pieni vauva ja yksi alle kolmevuotias...öisin siis nukutaan jos suikin pystytään. Mieheni oli myös aivan ravoivona jatkuvista yllätyshyökkäyksistä; appivanhemmat saatoivat tuoda meille eteisiä sukulaisiaankin meille kylään ilmoittamatta. Viimeisellä kerralla olin viimeisilläni raskaana ja irrotimme miehen kanssa tapetteja kun appivanhempien auto kaartoi pihaan ja heidän mukana appiukon serkku jota emme kumpikaan aimmin olleet tavanneet. Kiehuimme todella, koska tiesimme että heidän muuttonsa naapuriin on vikatikki. Heti muuton jälkee alkoivat päivittäiset yllätyshyökkäykset; appiukko ilmestyy lauantai aamuna nauloja lainaamaan ja seuraavana päivä puutavaraa. Hän ei omista sentikään vertaa kodistamme ja lähin rautakauppa on puolenkilometrin päässä ja seuraava kilometrin. Tämän jälkeen mieheni sanoi minulle että häntä suoraan sanottuna vituttaa niin paljon että hän soittaa vielä kerran ja sanoo isälleen suorat sanat eli: "aina saa tulla käymään kunhan vain soittaa ja ilmoittaa tulostaan. Lopettivat meillä käymisen ihan kokonaan ja luulivat varmaan että tulemme katumapäälle (päinvastoin olemme monesti kotirauhaamme kiitelleet) ja tulevat nykyään vain pyydettäessä.

Nyt kuitenkin kuvioihin on kuitenkin astunut uusi todella häiritsevä ilmiö: nimittäin olemme nähneet heitä pari kolme kertaa pimeällä pihamme laidalla kurkkimassa mitä meillä sisällä tapahtuu. Viimeksi eilen näimme appiukon pihaporttimme takana yhdeksän aikaan illalla kyylämmässä meille sisään talon ainoasta ikkunasta jossa sälekaihtimet olivat auki. Tämä ei johdu lapsen lapsista sillä he saavat hoitaa heitä aina kun haluavat, mutta jotain outoja vainoharhoja heillä selvästi on. Mieheni oli käynyt eilen jumppatuntini aikaan heillä lasten kanssa kylässä, eli he varmaan luulivat että meillä oli jotain riitaa tms koska miehellä oli myös vauva mukana. Mies muuten käy heillä ainakin pari kertaa viikossa, enkä tosiaan puutu hänen vierailuihinsa, saan myös itse hyvää aikaa levätä vauvan kanssa kun mies on isomman lapsen kanssa heillä kylässä. Miehen vanhemmilla ei ole ystäviä ja heidän omat sukulaiset ovat myös ottaneet heihin etäisyyttä, koska tykkäävät viettää aikaa meidän perheen kanssa sekä kutsua meitä kylään ja toiseksi luulen että minua haukutaan jonkin verran anoppilan toimesta mikä saattaa olla ystävistämme rasittavaa.

Tulipas sekava teksti mutta teki hyvää purkaa se ulos ;) Onko muilla kokemusta vastaavasta? Pitäisikö meidän vain olla noteeramatta iltaisin talomme ympärillä hiippailevia "tonttuja! " :D

19

1552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aefåaew

      Anoppini harrastaa samaa. Asuu ihan lähellä, ja kun vierailuja rajoitettiin, hän päivittäin ajelee pyörällään ja potkurillaan talomme ohi. Olen löytänyt muutaman kerran jälkiä lumesta talon siltä puolelta, jossa ei kukaan käy - joku oli katsonut sisälle olohuoneen ikkunasta aivan läheltä. Hän on kertonutkin käyvänsä ikkunasta katsomassa olemmeko kotona, jos alakerrassa on hiljaista, ei tosin minulle. Nykyisin pidän verhoja alhaalla iltaisin joka ikkunassa. Kuitenkin inhottava ajatus, että joku pimeästä kurkkii sisälle... se tuntuu jo sairaalta.

      Tuollainen johtuu tietenkin oman elämänpiirin kapeudesta. Halutaan osallistua ja tunkeutua toisen elämään. Jatkuvan kylässä ramppaamisen ja tavaroiden siirtelyn ja järjestelyn lopettaminen oli suuren työn takana, kun toinen ei kertakaikkiaan ymmärrä, mitä on sopivaa toisen kodissa tehdä, joten nyt ei millään jaksaisi enää tätä. Olen miettinyt, pitäisikö hommata koira pihalle haukkumaan. Vai pitäisikö mennä hänen ikkunoistaan kurkkimaan niin että hän tuntisi, miltä sellainen tuntuu.

    • mamma001

      Mukava kuulla ettemme ole ainoita vastaavan kokeneita. Mietin usein että johtuuko käytös juurikin läheisriippuvuudesta vai kenties orastavasta muistisairaudesta hänellä on myös lääkitys masennukseen. Appiukko nimittäin pälyili taloon sisälle aivan kun pelkäisi näkevänsä sisällä jotain kamalaa ja sitten kun näki meidät ikkunassa hänet huomanneina hän lähti kamalaa kyytiä pois portilta ja palasi takaisin tien yli ja lähti kovaa kyytiä kotiinsa. Hänellä on selvästi outoja pelkoja ja tulee pälyilemään että kaikki on meillä hyvin mieltään rauhoittaakseen. Mitään järkevää syytä kolmekymppisten aikuisten vahtimiselle en keksi. Poikaansa hän kohtelee kuin lasta eikä halua päästää irti suojelevasta isänroolista tai hyväksyä että mieheni on aikuinen. Tässä taas nähdään miten tärkeää on vaalia parisuhdetta ja ystävyyssuhteitaan sekä harrastuksia, muuten iäkkäänä omista lapsista voi tulla jopa jonkinlainen pakkomielle.

    • prgaepgj

      Hyvä, että olette alusta asti ottaneet tiukan linjan, muuten ongelma olisi pahentunut. Jos joku käyttäytyy epänormaalisti, siihen ei pidä mennä mukaan säälimisen varjolla. Lääkäri ei ole kertonut salassapitovelvollisuuden vuoksi, mikä anoppia vaivaa. Sen tiedän, ettei hän ole ottanut mitään lääkitystä, vaan on hyvin loukkaantunut, kun lääkäri sitä ehdotti. Teillä on hyvä tilanne, kun puoliso on vielä elossa ja jonkinlainen kontakti lääkäriin lääkityksen kautta. Itse olen välillä jopa pelännyt anoppia, koska hän ei ole mieleltään kunnossa ja paha olo on kanavoitunut minuun jo pitkään. En ole ikinä käyttäytynyt häntä kohtaan epäasiallisesti, olen vähän liiankin kiltti luonne. LIian pitkään säälin häntä ja koetin ymmärtää. Se varmasti vaikuttaa vieläkin siten, ettei anoppi usko, jos hänelle sanoo jotakin. Kaikki asiat pitää sanoa yhtään liioittelematta jopa viisi kuusi kertaa, alusta saakka uudestaan ja nuo tilanteet ovat ikäviä, koska hän on aggressiivinen. Olisi hyvä tietää mikä häntä vaivaa, mutta sitä ei omaisille kerrota.

    • 984uwijfe

      onhan se raskasta yrittää vaan ymmärtää, mutta jos toinen on sairas ja saa itselleen mielenrauhan siitä, että varmistaa teillä kaiken olevan kunnossa niin jotenkin sen hänelle soisin, en tosin tuolla tavalla ikkunoista kurkkimalla, mutta voisiko asiasta ihan keskustella että mikä huolettaa ja vakuuttaa että teillä kaikki on ihan hyvin? ja pitäisikö näillä vanhuksille keksiä jotain pikku puuhaa, että elämässä olisi muutakin sisältöä kuin teidän kyttääminen. onneksi miehesi on samaa mieltä kanssasi ja pystytte yhdessä ratkomaan ongelmia, kaikilla ei asiat ole niinkään hyvin:)

    • kotirauhaaaaa

      Mitehkähän aloittajan tilanne on kehittynyt?

    • mek

      Ehdottakaa jeille että hommaavat jonkin harratulse vaikka golffin peluun niin eivä tkerkiä muuta tekemään jos innostuvat ja ihmeellisiä vanhempia kun eivät voi antaa aikuisten lapsien elää omaa elämäänsä rauhassa.

    • meillä on mukavaa

      Me harrastamme sukulaisia ja ystäviä. Meille saa tulla koska haluaa. Kaikki ovat tervetulleita aina kun tulee mieleen halu piipahtaa.

      • Meidän elämä

        Meillä on taas päinvastainen linja ja haluamme elää rauhassa omaa elämäämme.
        Yhteyksiä pidetään ja vierailuista sovitaan ennakkoon.

        Elämä on ihan tarpeeksi vaativaa työelämän ja pienten lasten kanssa, joten ylimääräistä riesaa en yllätysvieraista enää halua.


    • Kesäöitä

      Taas yövuorossa. Saakohan huomennakaan nukkua kun on kesäloma-aika. Suku-
      laisia ja muita vieraita asuntoautolla Suomea kiertelemässä. Lohdullista lukea,että
      jollakin jossain on samoja tuntemuksia.

      Me olemme koko lähisuku kuin yhtä suurta perhettä, kuvitelkaa loput! Kyllähän sitä
      miniä jaksaa, eikö jaksakkin ?

      • mek

        Seuraavan kerran kun yövuoron jälkeen haluat nukkua ja jos tulee vieraitaniin käsket niiden painua hevon kuuseen ja paikalliseen hoteliin niin saat nuukkua. Kerran sanoo kunnolla ja auot päätäsi tai sitten rupeappa soittelemaan yövuorostasi heille kun he nukkuvat ja kysyt että onko tyyny hyvin niin loppuu ne vierailut lyhyeen.


      • Fakta juttu
        mek kirjoitti:

        Seuraavan kerran kun yövuoron jälkeen haluat nukkua ja jos tulee vieraitaniin käsket niiden painua hevon kuuseen ja paikalliseen hoteliin niin saat nuukkua. Kerran sanoo kunnolla ja auot päätäsi tai sitten rupeappa soittelemaan yövuorostasi heille kun he nukkuvat ja kysyt että onko tyyny hyvin niin loppuu ne vierailut lyhyeen.

        Juuri näin, miniäparka!
        Joskus on vedettävä selkeät rajat, jos haluat selvitä hengissä.
        Kaikki eivät siitä pidä, mutta viis heistät välität.

        Ajatuksena yksi suuri perhe on kaunis, mutta harvemmin toimii käytännössä.

        Hyvää kesää sinulle yövuorolainen, pidä puolesi!


    • Dr pill

      Minusta jun tuntuu että moni olisi tyytyväinen että on appivanhemmat joita lapsenlapset kiinnostaa.

      Pahempi olisi tilanne jollei olisi isovanhempia joilt saisi apua.

      Siksi ihmettelen ap:n purkausta, että oletko itse vähän väsyneenä "vainoharhainen"?

    • ....

      Voitteko kuvitella miniät ja vävyt, tilanne voi olla juuri päinvastoin. En pidä siitä että lasten porukka saapuu lapsineen yllättäen, saisivat edes soittaa ensin. Itse en käy juuri koskaan lasteni luona, he käyvät riesaksi asti.
      Olen iäkäs ja väsynyt, kaipaisin yksinäistä vanhuutta. Ei valitettavasti ole leikkiä vaikka vähän sarkasmia onkin seassa.Vaikka rakastan jälkikasvuani, en jaksa heitä jatkuvasti, lapsenlikaksi pitäisi suostua aina kun on tarvetta tai naama on norsinv...tulla viikkoja, mutta käyvät silti sinnikkäästi.Olen sanonut monta kertaa että olen väsynyt ja kaipaan omaa rauhaa.

      • kyllästynyt mummo.

        Sama juttu meillä.
        Poika ja miniä lapsineen voivat tulla koska haluavat, eivät soittele eivätkä kysele, jättävät lapsensa hoitoon, kuvitellen että mummi on heitä varten olemassa.
        Olen vedonnut terveys-syihin, on mennyt kuuroille korville, ei lapsista kuulemma mitään vaivaa ole. No, kasvaahan ne, mutta minä olen sitä ennen haudassa.
        Meidän täytyy ilmoittaa minuutilleen koska mennään käymään, useimmiten tulee kieltävä vastaus vaikka harvoin olemme edes menossa.
        Saisi jälkikasvukin miniät ajatella vähän omaa itsekästä egoaan pidemmälle. Apu kyllä kelpaa..


      • Äiti minäkin
        kyllästynyt mummo. kirjoitti:

        Sama juttu meillä.
        Poika ja miniä lapsineen voivat tulla koska haluavat, eivät soittele eivätkä kysele, jättävät lapsensa hoitoon, kuvitellen että mummi on heitä varten olemassa.
        Olen vedonnut terveys-syihin, on mennyt kuuroille korville, ei lapsista kuulemma mitään vaivaa ole. No, kasvaahan ne, mutta minä olen sitä ennen haudassa.
        Meidän täytyy ilmoittaa minuutilleen koska mennään käymään, useimmiten tulee kieltävä vastaus vaikka harvoin olemme edes menossa.
        Saisi jälkikasvukin miniät ajatella vähän omaa itsekästä egoaan pidemmälle. Apu kyllä kelpaa..

        Mitäpä jos ilmoittaisit pojallesi selvin sanoin, että se on loppu nyt!
        Vierailuista ja lastenhoidoista on sovittava ennakkoon ja jos teille ei sovi ettekä jaksa, niin sanotte sen selkeästi.
        Jokainen hoitakoon itse omat lapsensa.

        Todennäköisesti poikasi ja miniäsi ottavat nokkiinsa, mutta se ei ole enää sinun murheesi.

        Hyvää kesää ja koeta jaksaa:)


    • Seis hemmottelu-

      Kyllä tuo jälkikasvu siitä kehittyy, eipä sitä nuorena miniänä tule ajatelleeksi kaikkea, mitäs jos pyydätte poikaanne ajattelemaan omilla aivoillaan ne kyläilyt? Pakkokos siihen on miniää sotkea että oma jälikasvunne tahtoo sinne mamman luo? Nimittäin harva miniä varmaankaan tykkää käydä usein appilassa, sai sieltä sitten lapsenvahtia taikka ei. Itse ainakin mieluummin otan sen koulutetun lapsenvahdin kuin anopin ko hommaan.. mieskin kuvitteli että äitinsä hoitaisi mielellään lapset, minusta se on vaan niin että anoppi on hommansa hoitanut, ja saa olla rauhassa. Veikkaankin että monen anopin oma poika on tämän lapsenvahti-idean todellinen isä!

    • ....

      minusta se on vaan niin että anoppi on hommansa hoitanut,

    • Liina Anniina

      Mikä tässä nyt mättää!
      Itse menette sinne kylään, mutta teille ei oikein saisi tulla.
      Kauheat pultit vetäisit niistä apen serkuista, jotka eivät sinua olleet nähneet, ja näin ollen tulivat katsomaan.

      Tiedätkö, olisko nyt asenneongelma? Kun itse pitäisin miellyttävänä kohteliaisuutena, että joku appelan serkku haluaa tavata. Eiväthän he ole voineet tietää teidän tapettiremppaa...
      joten näissä tapauksissa on sanonta: talo elää tavallaan, vieraat tulee ajallaan.

      Ainakin ikäihmiset käsittävät, että teidän ei tarvinnut olla asettuneena vieraskuoseihin ja järjestää tarjoilua yllätyskäynnille. Minkä oletan olleen pelkän pikavisiitin.
      Minusta tämänkaltainen yllätyksellisyys kuuluu normaaliin elämänkuvioihin.
      Ymmärrän, jos olette korkeassa asemassa olevia ihmisiä, valtionpäämiestasoa, silloin pyydetään erikseen audienssia ennen kuin mennään tapaamaan.

      Minusta miehesi käyttäytyi aika epäkunnioittavasti vanhaa isäänsä kohtaan. Uskon, että hän on ollut tavattoman järkyttynyt.
      Hyväksyn kyllä sen, että nykyään on tapana ilmoittaa etukäteen vierailusta ja sopia aika...
      mutta, mutta, oman isän piipahtaminen naapurissa pojallaan, niin aika joustamattomaksi menee jos joka kerta sovit etukäteen ja pyydät luvan.

      Noh, jokainen tekee tavallaan, mutta teidän on syytä muistaa, että ette itsekään mene sitten ilmoittamatta mummilaan. Muistakaa sopia ja kysyä, jaksavatko ottaa lapsiperheen vastaan.

    • JKOOO

      NIINKKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe