Paikalla pitempään Sepramia käyttäneitä?

ssri76

Laittakaa kokemuksia aloitus oireista ja monta viikkoa meni että helpottui!?
Miten on muuten mennyt fiilisten kanssa kun lääkettä syönyt pidempään?


Itsellä alkoi Cipralex.lla 5mg pari viikkoa, mutta vaihdettiin Sepramiin, koska sain hirveät ahdistukset ja en pystynyt olemaan paikallani. Nyt on Sepramia menny sellanen 2,5 vkoa 10mg.

Haittavaikutuksena kaikista häiritsivin on päiväväsymys. Noin kahden kolmen aikaan päivällä pystyy vasta lähtemään ulos jalottelemaan..
Lisäksi on aamuisin juostava vessassa 10min välein ripulin takia, sen nyt vielä kestää. Päätä särkee, sekään ei niin haittaa, mut muuten olo on ihan hyvä iltaa kohti, mutta noi aamut ja aamupäivät on sellasia, että haluaa olla vaan sängyssä "turvassa", eikä oikein mikään huvita ja kaikki pelottaa jopa jos puhelin sattuis soimaan.

Otin aluksi kolme päivää 5mg ja nyt mennyt siis tuo 10mg vasta. Ensimmäisen viikon otin aamuisin, mutta kokeilin viikon ottaa myös illalla. Sama päiväväsymys.
Kiitollinen olen vastauksista ja voimia samojen fiilisten kanssa painiville!

38

5599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nosto

      nosto

    • depis23

      Menossa kolmas vuosi Sepramia, annoksella 60 mg/vrk, aloitin 10 mg:lla, nostin sitten viikoittain annosta. Ei mitään sivuvaikutuksia. Kaikki on niin kovin yksilöllistä.

    • ssri76

      Ok. Kiitos vastauksesta. Sulla ollu tuuria kun ei mitään sivuvaikutuksia :)
      Mihin vaivaan kirjoitettiin?

      Lisää kokemuksia kehiin!?

    • nosto

      nosto

    • ssri76

      Vieläkin väsyttää rajusti aamupäivän..tänään pääsin makkarista vasta kahelta ylös...
      Otin aamulla 5mg 7.n aikaan ja toisen 5mg 9.n aikaan.
      Täytyy viikko viel katella, sit ois 4 vko.a lääkettä syöty.

      Mukava olisi lukea muiden kokemuksia?

    • depis23

      Hei!

      Depressioon on määrätty. Kahtena ensim. viikkoina oli ihan pientä päänsärkyä, siinä se, tiesin kyllä varautua asiaan, juteltiin ennen Sepramin aloitusta psyiatrin kanssa tarkkaan mm. lääkkeen mahd.sivuvaikutuksista, tämä ei olut ensimmäinen masennuslääkkeeni, useita kokeiluja takana ja niissä sitten enempi vähempi sivuvaikutuksia tuli.

      Otatko lääkkeen aamulla vai illalla? Itse otin alussa illalla koska se väsytti, tosin hyvä koska kärsin unettomuudesta niihin aikoihin.

      • ed.

        ..anteeksi, luinkin että olet kokeillut niin ilta-kuin aamuottoa.


    • ssri76

      Kiitos vastauksesta!

      juu kokeilin iltaakin mutta tuntui että ei päässyt syvään uneen ja muistaakseni en nukkunut yhtään paremmin, väsytti kuitenkin myös päivällä samanlailla.
      Nyt tähän aikaan on jo selvästi virkeempi olo ja yleensä iltaa kohti olo paranee. Aamut ja aamupäivät tekee mieli olla vaan peiton alla. On tää kyl kikkailua :)
      Mukava olis lisää kokemuksia kuulla, meneekö väsymys ohi ajan kanssa?

    • ssri76

      Nyt on olo kohentunut huomattavasti. Ei väsytä enää päivisin ja öitä saa nukuttua paremmin. Taitaa alkaa lääke toimia, hyvä niin. Lähemmäs 3 vko.a otti mutta kyllä kannatti kärsiä!!

    • ssri76

      Nostin viime keskiviikkona annosta 15mg.n ja nyt on ollut taas enemmän apaattinen olo.


      Tälläisiä tuntemuksia on ollut:

      Aamut ja aamupäivät hankalia. Annoksen noston jälkeen (15mg) pirteempi illalla ja hieman vaikeempaa nukkua.

      Sepram ei aktivoi minua, eli olen "laiskempi" kuin ennen lääkkeen aloittamista! lääkityksen myötä olen tipahtanut ihan sohvaperunaksi. Päivät menee myös jotenkin ihan sumuisessa olossa, päivät vaan vilahtaa samalla kaavalla.

      Tasapaksu turta olo, sitä haluaisi vain olla omissa oloissa.
      Kaikki menee jotenkin ohi kun pää ei vastaanota mitään, pökkyrä, tyhjä pää, omassa maailmassa.

      Pelot lisääntyneet ihmisiä ja asioita kohtaan. Töihin meno olisi ihan kauheeta.
      Naisia ei huvita/uskalla alkaa tapailemaan.


      Hyvät puolet:
      Rauhallisempi, tuntemattomien ihmisten ilmoilla helpompaa, aika kuluu nopeammin, keskittymiskyky parempi, ahdistus helpottanut.

      Vieläkin olisin kiinnostunut kuulemaan pitempään käyttäneiden kokemuksia?
      Meneekö tässä se 2-3kk että alkaa olemaan kunnossa?

      • ssri76

        Tämän vielä lisäisin kun minua on kiinnostanut toi alkoholin käyttö, näitä aiheeseen liittyviä palstoja lueskellessa. Ihmiset kun kertovat huonoja kokemuksiaan lääkkeistä..

        Eli itse en käytä alkoholia.


    • ssri76

      Vieläkin olisin kiinnostunut kuulemaan pitempään käyttäneiden kokemuksia?
      Meneekö tässä se 2-3kk että alkaa olemaan kunnossa?

    • ssri76

      Ollut tänään aika mielenkiintoinen pvä. Lähdin kirjastoon taas ja sinne kun pääsin, kerkesin 10min istuu niin alkoi hiipii sellanen ihme olo, ei jaksanu oikein hiirtä liikutella ja tuli sellanen fiilis et nyt täält pois. Kotiin kun tulin takas niin alkoi hieman ahdistaa ja tuli sellanen paniikinomainen tunne. Otin 15mg opamox.a ja 2 luontaistuotetta L-teaniinia ja sit peiton alle. Ihan sekava meininki, silmät kiinni alkoi tuntumaan siltä että katsoi telkkaria! Todella ikäviä ajatuksia alkoi tulemaan, mietin jo et miten täältä pääsis pois! Voi herranen aika, täytyy varmaan maanantaina ruveta soittelee lääkärille mitä täs ny tekis ton lääkkeen kans? On ollu kova usko et sais nää pelot tolla lääkkeellä kuntoon, mut ei tätä tämmöstä elämää kauan jaksa.

    • niisku8

      Itse aloitin käyttää lääkettä todella varovasti, otin 1/4 10 mg tabletista viikon ajan ja nostin siitä pikkuhiljaa koska pelkäsin niin paljon noita sivuoireita, tosin en usko että sitä ahdistusta oikein voi välttää koska niin tämä lääke vaan toimii, eka menee huonommaks ennen kuin menee paremmaks.

      Fyysiset sivuoireet sain kutakuinkin siis vältettyä, mutta kyllähän aluksi ahdistaa tosi kovasti. Itse olin vaan sängynpohjalla ja itkin.Sanoisin että parisen kk siihen meni että olo alkoi kohentua. Ei sepram kokonaan paranna, mutta toimii hyvänä tukena, eli kun olo paranee niin suosittelen kyllä lisäksi hakeutumaan johonkin intensiiviterapiaan, koska itsellä alkoi parissa vuodessa lääkkeen teho hiipua ( ei tullut samanlaista hyötyä kuin alussa vaikka annostus nostettiin 40 mg) ja nyt on taas lähtötilanteessa.

      Kyllä se lääke alkaa tehota vielä ja ahdistus häviää kunhan annat sille aikaa, ja kunhan ensin pääset tuohon tavoiteannokseen. Tuo sekoamisen pelko ja tunto kuuluu asiaan, mutta sinun pitää vain tietää että mieli tekee tepposia, ja se menee kyllä ohi. Voithan tottakai soittaa lääkärille, tuskin mitään menetät. Rauhoittavat ovat hyvä apu nyt alussa kun tulee tiukkoja tilanteita, mutta niitäkin kannattaa käyttää harkiten!

      kerroit toisessa ketjussa käyttäneesi paroksetiinia joka tehosi. Miksi lääke vaihdettiin jos se oli hyvä?

    • ssri76

      Paroksetiinin käytöstä on jo vuosia. Siitä tuli hampaiden puristusta ja yöhikoilua, muuta en muista ja käytin silloin alkoholia.

      Mulla on ollut paroksetiinin jälkeen myös Cipralex mutta apteekissa ei sitä ollut ja vaihtoivat Escitalopram Actavikseen, mistä taas tuli hirveä ahdistus ja jouduin lähtemään päivystykseen, muutenkaan meinannu paikalla pysyä ja haudoin itsemurhaa.

      Luin sieltä sun omasta ketjusta että sulla toi väsymys ei poistunut kuurin aikana ja itse kans olen täs odotellut meneekö tää väsymys ohi...

      Olen tässä nyt kahden vaiheilla joko vaihto paroksetiiniin tai johonki muuhun (lyrica?) tai sitten vaa täytyy odotella. Oon jo pari kertaa sille lääkärille (psykiatri) soittanut ja sanoi että katsellaan tilannetta. Ens keskiviikkona tulis 2kk täyteen, tänään olen mennyt tuolla 10mg.lla. Tavoiteannos oli alunperin lääkärin mukaan 20mg mutta huonolta näyttää nostaa...!!!

      • ssri76

        Cipralexistäkään tullut mitään pahoja oloja silloin vuosia sitten, mutta silloinkin käytin alkoholia. Ehkä hikoilua tais olla..


      • ssri76

        "Ens keskiviikkona tulis 2kk täyteen" Tässä olen laskenut väärin..


    • ssri76

      Tänään soitin psykiatrille joka määräs lääkkeen, meinas et josko ajais alas sen..
      Sanoi kyl et se on itsestä kiinni jos haluaa jatkaa. Katson nyt viikon tolla 10mg.lla et miten edistyy, kun joka tapaksessa pitää lopetella varovasti.
      Harmin paikka kun ei mitään järkeä saa mistään, tuntui että se lekurikin halus vaa päästä eroon.

      Mitä täs nyt pitäis tehdä, voimavarat rupeaa loppumaan totaalisesti..apua!!??

    • niiiisku8

      Voimattomuuskin hävisi, käytön aikana kylläkin vähän väsytti mutta ei ihan kamalasti ja sitten vasta kun lääkkeestä ei enää muutoin mulle ollut kamalasti hyötyä niin huomasi miten kovasti väsyttää.

      Entä jos palaat takaisin siihen paroksetiiniin, jos se on aikaisemmin toiminut. Sun ahdistus/masennus voi johtua siitäkin että olet ehkä sen paroksetiinin lopettanut liian aikaisin.. Onko tästä ollut lääkärin kanssa puhetta?

      Tsemppiä!

    • ssri76

      Kiitos niisku että näet vaivaa vastailla, miten sulla menee?
      En "uskalla" ainakaan vähään aikaan kokeilla mitään muita lääkkeitä. Katson nyt tän viikon tolla 10mg.lla ja toivon parasta. Tänään oli pikkasen parempi pvä jostain syystä. Kait se annoksen lasku siitä 15mg.sta aiheutti pahoja fiiliksiä, vaikka en syöny ku viikon sillä annoksella. On aikamoista kamaa tää lääke!
      Jotenkin haluan uskoa tohon 2kk.n niinkuin sinäkin sanoit..

      Psykiatri meinas et siit paroksetiinista tulee viel kovemmat ahdistukset alkuun. Itse kun en muista, olin sen verran junnu silloin ja käytin alkoholia rajusti, joten lääkekään varmaan hirveesti tehonnu..

    • tarja501

      Hei . Olen käyttänyt citalopraamia eli cipramil ja , sepram nyt 40 mg päivässä yli 20 vuotta jo. Masennus krooninen diagnoosina. Aluksi oli vaikeaa cipramil 10 mg aamuisin, tuli paha olla oksensin 3 kuukautta joka aamu 04.30 , mutta ajan myötä kaikki oireet ovat hävinneet. Välillä käytin sepramia 60 mg aamulla ja nyt otan lääkkeen illasta , kun nukutti vaan päivät. Pudotus takaisin 40 mg päivässä. Isommasta annoksesta tuli sydämmen tykytystä, tuntui et sydän lentää kurkusta ulos..... masennus välillä poissa tai se on koko ajan , välillä vaan parempia jaksoja. Muut oireet ahdistuneisuus, paniikki, pelot....välillä pahempanna välillä helpompana. Ja tosiaankin olisiko ollut 1992 kun aloin sitä 10 mg aamisin ottamaan, 3 kuukautta kesti olot , oksennukset, päänsäryt jne...ek. helpotti sivuvaikutukset...jospa tästä apua
      kannattaa olla kärsivällinen , sitten lääke alkaa vaikuttamaan ja olo on parempi ainakin pystyy elämään suht koht normaalia elämää :)

    • ssri76

      Kiitos tarja viestistä! Aika pitkään siis sait kärsiä, mutta hyvä että maltoit odottaa.
      Mistä nuo muut oireesi johtuu "ahdistuneisuus, paniikki, pelot"? Onko Sepram siis kuitenkin auttanut?

    • ssri76

      Nyt on ollut helpompaa jo muutaman päivän, enkä ole tarvinnut opamoxia. Hyvä olo ja pirteämpi. Ainoa paha juttu on että pari yötä on ollu vaikeuksia nukkumisen kanssa, illalla ja nukkumaan mennessä vielä pirteä. Kuuluuko tämäkin asiaan ja menee koska ohi?

    • ssri76

      Huomenna tulee 7vko.a 10mg 3pv 5mg ja kyllä tää vieläkin vaikeeta on. Eilen siirsin taas iltaan tuon 10mg ja luultavasti tämä pelokas olo johtuu taas siitä kun olin eilisen päivän ilman lääkettä ja otin vasta illalla.

      Siirsin sen iltaan kokeillakseni uudestaan josko päivät olisi helpompia, eikä olisi sellaista tokkuraa/apaattisuutta ja pelkoa. Ei voi aamupäivällä lähteä mihinkään kun lääkkeen otosta parin tunnin päästä alkaa noin 6 tunnin henkinen paha olo.


      Olen odottanut että olisi viikon tasaisen hyvä olla mutta päivät vaihtelee laidasta laitaan, välillä on tosi hyvä pvä ja sitten taas seuraava pvä on paha olla ja pelottaa kaikki.

      En saa mitään järkevää aikaan, töihin en pysty, harrastukset on jääneet jne. Kotona vain "turvassa" ja kaupassa käyn. Kerran viikkoon olen pakottanut itseni punttikselle.

      Todella vaikeeta aikaa ollut ja usko meinaa loppua minä hetkenä hyvänsä. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen mitä lääkkeen kanssa tehdä? Olen ollut toiveikas että 2kk.ssa alkaisi olo normalisoitua??

      Auttakaa te joilla on kokemusta!??

      • Suttu

        Vanha ketju, mutta vastaisuuden varalle muille kerron omista kokemuksista. Itselläni on paniikkihäiriö johon söin sepram 40 mq yli 11vuotta. Tuossa nostovaiheessa on jatkuva itse analysointi tauotonta joka aiheutti itselleni ainakin oireiden pahenemista. Toisaalta olin varma että ensimmäinen murunen aurmttoi jo.
        Kohtauksia tuli vuosien aikana jonkin verran lievänä mutta opin kohtaamaan ne niin ettei niistä pahempaa seurannut.
        Yleensä keksin jotain muuta tekemistä etten keskittynyt kohtaukseen vaan jonkin muun tekemiseen.tiesinhän kuitenkin mistä oli kyse. Rauhoittavia en ikinä käyttäny, määrättiin kyllä ja yhden paketin hainkin tueksi mutta heitin sen pois jokunen vuosi vanhentuneena.
        Mutta nyt tulin siihen tulokseen että haluan eroon niistä. Painoa on tullut reilusti lisää, seksi ei ole kiinnostanut vuosiin, luojalle kiitos että on mies pysynyt matkassa kuitenkin nämä vuodet.
        Kävin lääkärillä ja hän halusi vaihtaa lääkkeeni toiseen koska yksistään painoa on tullut lisää ja sepram on menettänyt tehonsa vuosien saatossa ja annostus on ollut alusta asti maksimi. Huomasin kuitenkin viikkojen kuluessa sepramin tehon vähetessä että kuinka itse olenkin ihan erilainen päivä päivältä enemmän. Olen pitkäaikaistyötön ja luultavasti masentunutkin( testien mukaan keskivaikea/vaikea) mutta nyt vasta olen huomannut kuinka lääkkeet passivoi. En ihmettele masennusoireita kun ei saa mitään aikaiseksi ja makaa vaan sohvalla. Nyt lääkkeen lopettamisesta on muutama viikko, energiaa riittää ja jokunen kilokin on pudonnut. Toistaiseksi kohtauksia ei ole tullut, mutta tuleekohan niitä edes koska tiedän miten ne kohtaan. Se jää nähtäväksi, mutta tällä hetkellä en ole aloittamassa uutta lääkettä joka tosin on kyllä kaapissa odottamassa....näin täällä toistaiseksi.


    • Vierestä seurannut

      Itselläni on kokemus seurata vierestä perheenjäsenen kokemuksia. On muuten hyvin tyypillistä ssri-lääkkeenkäyttäjän elämää tuo mitä kirjoitat. Meillä alkoi pikkuhiljaa tulla haittoja enemmän ja enemmän, myös fyysisiä paniikin tapaisia.

      Silloin ajattelin, että on tämä kummaa potilaan hoitoa kun hoito tuo mukanaan lisää vaivoja ja ahdistusta sen sitten pitäisi auttaa tervehtymään. Taitaa olla harvassa tervehtyneet.

      Alkuperäinenkin on tainnut tulla jo riippuvaiseksi lääkkeistä.

    • ssri76

      En omasta mielestäni ole tullut riippuvaiseksi lääkkeistä, miksi tuollaista kirjoitat?
      Lopetan tämän sepramin jos ei ala kahden kuukauden jälkeen näyttää paremmalta.

      Siinä olet oikeassa että potilaiden hoito on kyllä aivan retuperällä!

      Nyt tarvitaan kokemuksia Sepramia käyttäneiltä, ei riitely tai syyttelyviestejä tähän palstaan kiitos!

    • voimia lopettamiseen

      Yrität todella aktiivisesti saada tietoa lääkkeen käytöstä täältä. Mutta kun lukee noita juttujasi, niin ainoa keino on lopettaa sepramin, ennen et tule pääsemään eroon tuosta olostasi, vaan se koko ajan pahenee ja muuttaa muotoaan. JOs etsit muita vaihtoehtoja niitä ei kyllä ole.

      Varaudu mahdollisesti koviinkin vieroitusoireisiin lopettaessasi, senkin jälkeen elämäsi saattaa olla yhtä ylös alas heilumista vielä vuosia. Juuri nämä lääkkeet tekevat sitä.

      Etkö ole riippuvainen? 7.4. kirjoitit, että "olen tässä nyt kahden vaiheilla, joko paroksetiini tai jokin muu". Siis kuitenkin haikailet edelleen neurolepti lääkkeitä?!
      Kun menet seuraavan kerran lääkäriin, tiedän, että hän tuputtaa sinulle vain uutta samanlaista neuroleptityyppistä lääkettä eri nimellä. Lääkärisi itse on tekemässä sinusta lääkeriippuvaista, jos et itse vielä sitä koe olevasi. Kysypä häneltä lääkkeiden aiheuttamista vieroitusoireista niin tajuat, että ei hän niistä tiedä eikä osaa tukea sinua niissä. Toivottavasti olen väärässä tässä mielipiteessäni, mutta...... Tällaista tämä hoito valitettavasti on.

      6.4 kirjoitit, että "sais nää pelot lääkkeellä kuntoon". Täsä olet kyllä nyt väärällä tiellä. Tiedätkö, että lääkkeen tuoma vaikutus elimistössäsi aiheuttaa juuri niitä pelkoja.

      Tiedätkö, että paroksetiinistä on todella vaikea päästä eroon. Jo pakkauksen mukana tulleessa lääkeselosteessa sanotaan, että lääkkeen lopettaminen saattaa aiheuttaa erittäin kovia vieroitusoreita, jotka saattavat pitkittyä.

    • ssri76

      äsh...!! Neurolepteistä haaveilen??? Masennuslääkkeet ei ole neuroleptejä. Jätä kirjoittamatta tuollaisia tekstejä. Ei ole kenellekään mitään apua.

    • ssri76

      Tilanne nyt... Aurorassa. Sepram lopetettu ja tilalle paroksetiini 10mg lennosta, aloitettu 25.4. Tavoite 40mg. Iltalääkkeenä ketipinor 50-100mg. Ahdistukset ja pelot menneet ohi. Tsemppiä kaikille sepramin kanssa taisteleville ja toivottavasti tästä on jollekin joskus apua, sen takia tätä olen tänne kirjoitellut.

    • ssri76

      Tällä hetkellä Paroksetiini 15mg ja huomenna nousee 20mg.n. Iltalääkkeenä ketipinor 100mg ja 50mg prazine. Viimeisenä oljenkortena Stella. Ensi yöksi kokeillaan vielä atarax.ia. Nukkuminen katkonaista edelleen. Katsotaan taas ensi yö mitä tuo tullessaan...

    • Tietoa sinulle

      ssri76. Sekä paroksetiini ja ketipinor aiheuttivat ainakin meillä unettomuutta. Noin tunnin kuluttua ottamisesta meni sellaiseen outoon tilaan ja kulki edestakaisin yöllä aina klo 4-jopa 7 :ään asti. Välillä nukahti joko istualleen tai sohvalle hetkeksi kunnes taas nousi ylös. Sitten yht`äkkiä muuttui tavallisen oloiseksi laittoi yövaatteet päälle ja meni nukkumaan. Kun lääke lopetettiin, tämä piirre katosi. Eli lääkkeistä johtui selvästi unettomuus.

      Paroksetiini ja ketipinor OVAT neuroleptejä, älä uskottele itsellesi muuta. Ja ne koukuttavat kovasti, siksi niistä on vaikea päästä eroon. Noista muista en osaa tässä sanoa, mutta saattavat olla myös neuroleptejä. Atarax taitaa olla benzo. Eli aikasmoisessa lääketujussa elät.

      • höhöö

        Voi ristus täällä taas joku provoilee tahi on sähköhoidon tarpeessa..:-D ketipinor on noista ainoastaan neurolepti,atarax väsyttävä allergialääke,kumpaistakin käytetään nukkumisen tueksi kun väsyttävät. ei tässä näitä kukaan huvikseen syö,itse olin ainakin tosi kipeä ennenkuin lääkkeisiin koskin..ja ovat auttaneet!


    • Hienoa että on

      auttanut. Höhöö kuulut pieneen vähemmistön joukkoon. Mutta älkää ihmeessä mollatko niitä joille syötetään ja jotka koukutetaan neurolepteillä ja muilla psykoosilääkkeillä turhaan.

      Tämä kasvava joukko on ihan oikeasti olemassa, joiden elämä tehdään hoidon nimissä todella sairaaksi. Heillä on oikeus kertoa täällä kokemuksiaan ja mielipiteitään vapaasti. Tällä tavalla tieto lääkkeiden haitoista ja lääkäreiden toimista tulee yleison tietoisuuteen.

    • ssri76

      Oma hoitajan mielestä unettomuus johtuu masennuksesta. Unenlaatu on syvempää nyt mutta edelleen samanlailla katkonaista kuin ennen lääkitysten aloitusta. Paroksetiini toki aiheuttaa alussa unihäiriöitä, mutta nukkuminen ei ole huonontunut ainakaan.

      "Paroksetiini ja ketipinor OVAT neuroleptejä, älä uskottele itsellesi muuta. Ja ne koukuttavat kovasti, siksi niistä on vaikea päästä eroon. Noista muista en osaa tässä sanoa, mutta saattavat olla myös neuroleptejä. Atarax taitaa olla benzo. Eli aikasmoisessa lääketujussa elät."
      Ota asioista selvää ennen kuin vaivaudut tohtoroimaan ;) En vieläkään ymmärrä teitä jotka kirjoittelette tuollaisia viestejä...mitä siitä saatte? :)

    • tulevasosionomi

      Voimia sulle ssri76. Kuulostaa kovin samalta kuin minun kokeiluni lääkkeiden kanssa. Sopivaa ei tahdo löytyä :( Itse uskon vahvasti että lääkkeetön terapia voisi olla paras vaihtoehto. Harmi vaan etten useista hakemuksista huolimatta ole onnistunut saamaan Kelan terapiatukea. Muka liian hyvässä kunnossa. Kulissit pyrin kyllä pitämään kunnossa (käydä koulun loppuun jne.) jotta pysyisin jotenkin tässä yhteiskunnassa kiinni. Taustalla olen kuitenkin lähes toimintakyvytön. En pysty näkemään kavereita, käymään töissä tai huolehtimaan itsestäni.

      Aloitin Sepramin käytön ekalla viikolla 10 mg annoksella. Tällä määrällä en huomannut mitään muita oireita kuin alentunut libido ja lievät nukahtamisvaikeudet.

      Sen jälkeen nostin 20 mg ja nyt tällä annoksella alottelen neljättä viikkoa. Olo ei ole ollut lainkaan niin hirveä kuin Mirtazapiinilla, mutta toisaalta helpotustakaan ei ole vielä näkyvissä. Kutsun leikillisesti tätä tilaani koomaksi. Odottelen vielä ainakin ensimmäisen kuukauden loppuun asti ja harkitsen sitten jotain muuta.

      Olo on aika turta kuten moni on täällä kuvaillut. Tuo pelko kaikkea kohtaan ja halu jäädä peiton alle kuvaa täydellisesti olotilaani. Olen vaipunut täysin aloitekyvyttömäksi ja haluttomaksi tehdä mitään. Leuat tuntuu jäykältä ja hampaat puree yöllä yhteen, pää tuntuu raskaalta, ajatus kulkee jähmeästi. Libido on täysin poissa, enkä kykene edes ajattelemaan seksiä. Tosin tätä ennenkin ollut haluttomuutta 3 vuotta, luultavasti masennuksesta johtuen. En muista kuitenkaan, että kaikki läheisyys olisi tuntunut koskaan näin merkityksettömältä.

      Ruokahaluttomuus ja vatsan sekaisuus on kuitenkin ehkä hankalinta. En ole kokenut minkäänlaista nälkää pariin viikkoon. Tajusin, että eiliespäivä meni lähes syömättä. Maha ei nykyään edes murise. Syöminen on täysin kellon ja oman muistini varassa. Olen laihtunut tähän mennessä pari kiloa. Tämä ei omalta osaltani ole kovin hyvä asia, koska olen alipainon rajoilla jo muutenkin.

      Saa nähdä mihin suuntaan olo lähtee kehittymään. Olen siinä suhteessa toiveikas, että tällä lääkkeellä on ollut suhteellisen paljon tyytyväisiä käyttäjiä.

    • Differentguy

      Minua pierettää tuo nappi mut hymy naamal niin ei haittaa vaikka paukkua pukkaa.

      • Anonyymi

        Lapsellinen kommentti todella. Itse käytän Sepramia 20 mg vrk. Vatsa on edelleen sekaisin ja ruoka ei maistu Tein kylläkin sen virheen, että keskeytin itse ottamisen ja aloitin uudestaan. Tuo lääke ei ole mikään leikin asia. Jäin ihan nyt hiljattain leskeksi ja masennus lisääntyi. Aion kyllä ottaa yhteyden terveydenhoitoon tässä joskus. Olen samaa mieltä Mirtazapiinista, söin sitäkin joskus en tottunut ja lopetettiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe