Aloitan vaahterasiirappi-paaston - kerron tänne kuulumisia! :)

vaahterasiirappi1

Heippa kaikki paastoilijat,

ajattelin tulla tänne nyt kertomaan, että aloitan huomenna vaahterasiirappi-paaston! Eli ken haluaa kuulla edistyksestäni, saa siihen nyt mahdollisuuden. :P

Eli aloitan todellakin paastolla, ja paaston aikana pudotettujen kilojen ja hoikemman peilikuvan ansiosta toivottavasti motivoituneena jatkan sitten terveellistä linjaa pidemmän aikaa, eli kalaa vihanneksia, hedelmiä, jne. Terveellistä, kevyttä ruokaa. Tarkoituksena totta kai olisi omaksua se terveellinen elämäntapa pidemmäksi aikaa!

Huomenna alkaa siis paasto, joka on nyt ensialkuun yhden viikon eli 7 päivää. Ja tämä paastohan on siis tällainen:

- Joka päivä 1 litra vaahterasiirappi-juomaa
- Joka päivä lisäksi 1,5 litraa vettä

Vaahterasiirappijuoma koostuu aineksista:
- 1 litra vettä kahden sitruunan mehu 1-2 rkl vaahterasiirappia ja pieni hyppysellinen cayannepippuria

Tätä nyt sitten 7 päivää, ja ajattelin, että tulen tuossa 3-4 päivän päästä kertomaan, että mitä on siihen mennessä tapahtunut. Ja sitten lopuksi tietty lopputulokset 7 päivän kuluttua.

Ja minun aloitustilanteenihan on 170 cm ja 70,8 kg.

Huomenna aamulla alkaa siis!

Mites teillä muilla - onko kokemusta tästä paastosta, minkälaisia tuloksia saitte ja miltä paasto tuntui? :) Kertomaan vaan kokemuksia ja fiiliksiä!

17

6012

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vaahterasiirappi1

   Tein tuon "litkun" äsken jo valmiiksi jääkaappiin litran kanisteriin huomista päivää varten.

   Korjaan tuota reseptiä hieman, eli teinkin näin:

   - 1 litra vettä, YHDEN sitruunan mehu (oli aika iso sekin nimittäin), ja 3 rkl vaahterasiirappia. Lisäksi hyppysellinen sitä cayannepippuria.

   Maistuu hyvältä, pidän sitruunan mausta, ja vaahterasiirappi tuo makeutta! Eli ihan hyvältä maistuu, mutta eiköhän tuo ala tökkimään kun tarpeeksi monta päivää juo. :D

  • Paw Paw

   Miten kävi? :)

   Itse aloitan kyseisen paaston huomenna. Tänään kävin hankkimassa kaikki raaka-aineet vaikka oikeanlaista vaahterasiirappia en löytänytkään. En asu Suomessa ja olen yli viikon verran kolunnut läpi kaikkia tavallisia ruokakauppoja ja terveyskauppoja joko palmuvaahterasiirappia tai Grade B vaahterasiirappia etsien. Jostain luin, että nuo eri luokat tarkoittavat kuinka tummaa vaahterasiirappi on ja kuinka rikasta se on ravintoaineiden suhteen. Ostin siis tumminta mitä löysin, toivotaan että riittää ;)

   Kilojen ja tai senttien menetys ei haittaisi, mutta ennenkaikkea haluaisin kokea sen paaston puhdistavan vaikutuksen. Eli kaikki se kuona pois ja niin kehon kuin mielen virkistyminen.

   Tämä on ensimmäinen paastoni ja tarkoitus oli olla tällä Master Cleansella vähintään 7 päivää, mieluiten 10 päivää. Kuulemma ensimmäiset 3 päivää ovat ne vaikeimmat. Wish me luck!

  • aurinko2

   Miten siis kävi?

  • Paw Paw

   Ensimmäinen päivä on nyt takana. Join päivän aikana 4 lasillista juomaa, 2 mukillista yrttiteetä ja varmaan reilut 2l vettä.

   Valehtelisin jos sanoisin, ettei minulla olisi ollut tänään nälkä! Ei kuitenkaan sellainen, minkä vuoksi olisin edes halunnut keskeyttää. Vaikka yksi ongelmistani syömisen suhteen ovat mielestäni epäsäännölliset ruokarytmit, silti huomasin että juuri niihin aikoihin kuin yleensä syön, oli nälkäkin kovempi. Vaikka oli nälkä niin juomaa ei silti oikein tehnyt mieli. Se on maultaan oikein hyvää, mutta ehkä silti hieman liian makeaa. En viitsi kuitenkaan alkaa suhteita muuttamaan.

   Olo on ollut tavallista voimattomampi, mikä ei nyt liene yllätys näin ensimmäisenä päivänä. Iltapäivällä myös hieman yökötti, mutta ehkä se johtui verensokerista. Olin sopinut etukäteen meneväni salille ja vaikka intoa ei oikein ollut, niin menin silti. Kaloreita meni sykemittarin mukaan reilut 400, mutta syömättömyyden huomasi hyvin tehossa. Tein kuntopiirin tyyppistä ohjauksessa ja sykkeet olivat koko ajan aivan pilvissä.

   Saa nähdä miten menee huominen. :) Nyt illalla on kurkkuni kipeytynyt ja nieleminen sattuu mutten oikein tiedä olenko tulossa kipeäksi vai liittyykö se vain tähän detoxiin.

  • Paw Paw

   Viides päivä on nyt menossa ja en ole vielä saavuttanut sitä ihmisten hehkuttamaa energistä ja nälätöntä tilaa. Ensimmäinen päivä oli ehkä rankin ja sen jälkeen on helpottanut päivä päivältä. Pystyn istumaan vieressä kun muut syövät, mutta katselen sitä ruokaa kaiholla. Ruoka pyörii mielessä koko ajan ja varsinkin iltaisin on ihan oikea nälkä! Jokaisella on kuulemma joku tietty ruoka, jota alkaa tekee erityisesti mieli ja minulla se on wokkivihannekset jauhelihalla ja sweet chili kastikkeella. :)

   Tavoitteeni on edelleen se 10 päivää, mutta kyllä tämä tuntuu enemmän kituuttamiselta kuin siitä puhtaasta ja kevyestä olotilasta nauttimiselta.

  • Paw Paw

   Ajattelin kertoa vielä loppukokemukset. Suoritin siis Master Cleanse Detox ohjelmaa 10 päivää. Ohjemassa juodaan päivittäin juomaa, joka sisältää sitruunamehua, vaahterasiirappia sekä cayannepippuria. Sen lisäksi pitää juoda vettä ja voi nauttia yrttiteetä.

   Oma tavoitteeni oli nimenomaan detox ja puhdistautuminen. Ohjelmassa ei lasillisten määrää ole rajattu mitenkään, mutta itse join päivittäin 2-4 lasillista tätä juomaa, jolloin kalorini jäivät alle 400 joka päivä. Tämä sen vuoksi, että olen lukenut että 400 kaloria/vrk olisi paaston raja? Ja paaston jos minkä pitäisi olla se puhdistava?! ;)

   Kolmen ensimmäisen päivän jälkeen pitäisi nälän kadota, mutta minulla se ei kadonnut mihinkään koko 10 päivän aikana. Koko aika oli siis enemmän tai vähemmän kärvistelyä, mutta halusin viedä loppuun sen minkä olin aloittanut. Harrastin liikuntaa aivan normaalisti (kuntosali, salibandy, tennis) koko ajan, mutta voimaa oli huomattavasti normaalia vähemmän ja salilla jouduin tekemään pienemmillä painoilla.

   Kiloja hävisi reilut 5 ja aloitusmitat olivat 167/75. Olen ollut normaalilla, mutta kevyellä (n.1200kcal/vrk) ruokavaliolla nyt 5 päivää ja tänään kävin ensimmäistä kertaa vaa-alla sitten detoxin. Yllätyin, että painoni oli edelleen sama kuin loppuvaiheessa. Itse oletin, että se olisi noussut ainakin pari kiloa jo pelkästään ruoansulatuselimistön täyttymisen vuoksi. Senttejä hävisi myös vähän jokapuolelta. Eniten pepusta (-5cm) ja reisistä (-3cm).

   Olen iloinen menetetyistä kiloista ja senteistä, koska laihdutan mutta silti paasto oli pettymys. Lähinnä sen vuoksi, että en saavuttanut sitä paaston olotilaa, jonka tulisi olla nälätöntä ja energinen, enkä sitä mieletöntä puhdistautumisen tunnetta. Positiivista oli kuitenkin vatsalaukun kutistuminen ja se, että nyt osaan taas nauttia enemmän niistä arkisistakin makukokemuksista.

   Tämä oli tosiaan ensimmäinen (ja mahdollisesti viimeinen ;)) paastoni ja haluaisin kysyä, että mitä tein väärin vai eikö tuolla ohjelmalla ole edes mahdollista saavuttaa paastoa? Onko vesipaasto ainoa keino?

   • olettaisin

    Taitaa johtua juuri tuosta, että et juonut pelkkää vettä ja näin näläntunne säilyy koko ajan. Ilmeisesti puhtaassa vesipaastossa näläntunne katoaa jossakin vaiheessa.


   • Kevätpuhdistus

    Itse olen paastonnut useita kertoja 7-10 päivää (mehupaasto, jossa kalorit max 400). Energinen olo tulee yleensä 3-5päivän jälkeen. Suolen tyhjennys auttaa näläntunteeseen ja poistaa kuonaa suolesta (mitä tulee vielä monta päivää alkutyhjennyksen jälkeenkin).


  • mehupaastoilija

   Olettehan huomioinut ennen paaston aloittamista suolen tyhjentämisen! Se on oleellista ennen paastoa ja ilman sitä ei ainakaan yksikään minun paastoni ole onnistu. Ei myöskään kannata kauheasti kuntoilla paastossa vaan yrittää muutenkin ottaa vähän rennosti :)

  • marisca1

   Itselläni olisi tarkoitus aloittaa huomenna myös vaahterapalmusiirappipaasto. Kävin äsken apteekissa hakemassa glaubersuolaa ja sain sen hienosti alas sekoitettuna puoleen litraan haaleaa vettä. Nyt odottelen jännittyneenä mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. :D

  • paastoilija11

   heippa, itsekin olen paastoillut ja pakko sanoa että kannata liian ankara olla itselleen. kovin äkisti jos koittaa elämäntapamuutoksen tehdä, jää helposti olo että on pakko ja ääh ja plääh. kannattaa itseään kuunnella ja rakastaa. syömisellekin (terveelliselle ja epäterveelliselle) on syynsä ja se, missä olotilassa syöt on iso juttu. mitä ajattelet kun syöt..syötkö ravinnon takia, nautinnon takia, muuten vaan, ahmitko jne jne. paaston tarkoitusperät pohjautuvat nimenomaan henkiseen ja fyysiseen puhdistautumiseen. itseensä keskittymiseen. jos paaston aikana himoitsee ruokaa ja jää vain pahaa mieltä muiden syöntiä katsellessa, kannattaa pysähtyä, mennä vaikka itsekseen "kuuntelemaan omaa nälkäänsä". ensiksi on hyvä rauhoittua ja tiedostaa, että "ei kuole nälkään" :p tai mihin ne ruuan nälän tunteet liittyvätkin. mahan saa "täyteen" vedellä ja itse suosittelisin mehupaastoja. kuitenkin... pää periaate olisi pysähtyä kuuntelemaan omia henkisiä ja fyysisiä tarpeitaan. suolentyhjennys on ehdoton. paastoon kannattaa myös siirtyä pikkuhiljaa. totutella mielen tasolla, sekä jättää rsvaisimmat ruuat pois ja juoda esim smoothieita, syödä hedelmiä jne pikkuhiljaa jo ennn paastoa. myös detox-tee on hyvä. toivottavasti täatä kirjoituksesta olisi jollekulle apua :)

  • je552

   Olen kokeillut tätä paastoa pelkkää vesipaastoa.

   Pelkässä vesipaastossa on ollut jokakerta voimaton ja väsynyt olo , en jaksaisi liikkua juurikaan. Parin päivän päästä vaan ärtyy lisää , en ole mennyt siitä pidemmälle pelkällä vedellä. (max4 päivää ollut , ehkä pitäis kärsiä pidemmälle :D)

   Sitruuna cayenne pippuri ja vaahterasiirappi paastossa jaksaa tehdä enemmän ja on virkeämpi. Tulee käytyä kanssa kusella jatkuvasti ja tuntuu että toi on puhdistavampi tapa. Ekalla kerralla ainakin tuli itseasiassa tosi virkee fiilis , vatsan toiminta ikäänkuin lakkaa parinpäivän päästä tai jotain. Mutta pitää olla tarkkana että se juoma on tasapainossa , ei liikaa sitruunaa , ei liikaa pippuria jne.

  • Miksei?

   Miksi ei liikaa pippuria?

   Mulla hurahtaa aina paljon?
   Haittaako?

  • anon.

   Miksi te ette syö salaattia?

  • 27:s paasto

   Olen harrastanut paastoja 27 vuotta n. 10-14 päivää kerralla/vuosi. Aina on ollut hyvä olo ja itse paastoamiseen olen addiktoitunut niin, että tulen pysyttelemään tämän harrastuksen parissa varmaan loppuikäni. On tullut kokeiltua kaikennäköisiä versioita mehupaastoista ja vaahterapalmusiirappiakin kymmenisen kertaa. Siirtyminen tuoremehupaastoista vaahterapalmusiirappiin oli muistaakseni positiivinen kokemus, mutta kun litkua muutaman päivän juo, niin itse ainakin kyllästyn siihen totaalisesti. Nyt olen toista kertaa vesipaastolla (8. päivä menossa), ja tämä versio tuntuu sopivan minulle todella hyvin. Ainoat poikkeukset pelkkään veteen ovat aamu- ja iltapäivätee. Olo on koko ajan todella hyvä ja energinen, eikä nälän tunnetta ole ensimmäisen päivän jälkeen ollut lainkaan (elimistö on jo niin tottunut paastoamiseen, että siirtyy suosiolla paastolle heti, jos vuorokauteen ei tule ruokaa). Tuossa aiemmassa kommentissa kuvattua voimattomuutta ja väsymystä en ole kokenut lainkaan, mutta ihmiset (ja paastot) ovat erilaisia. Jos tätä juttua lukee joku useita kertoja paastonnut, niin suosittelen jossain vaiheessa kokeilemaan myös tällaista ankaraa vesipaastoa -tulee halvaksikin.
   Yhteen kiusalliseen paastovaivaan eli lihaskramppeihin luulen löytäneeni parannuskeinon - krampit kun ovat minua aina vaivanneet paaston loppuvaiheessa. Nimittäin mineraalivesi, josta ravistellaan hiilihapot pois. Ostin Prismasta jotain luonnon mineraalivettä, (taitaa olla peräisin jostain ruotsalaisesta lähteestä), jota olen juonut joka päivä reilun litran, eikä yhtään kramppia ole tullut. Ilmeisesti noissa mineraaleissa on jokin taika.
   Toinen juttu: on tärkeää pitää itsensä kunnolla lämpimänä näin talviaikaan. Reilusti villaista ylle, itse nukunkin reilusti vaatetettuna ja villasukat jalassa, mitä en muulloin koskaan tee. Ja nukun kuin tukki, tosin unen tarve on vähäisempi kuin normalisti.
   Ja vielä: Tsemppiä kaikille paastoajille, paastoaminen on pitkän ja terveen elämän salaisuus.

   • tyhmää

    Miksei magnesiumia?


  • Saliha

   Ajattelin aloittaa vaahterasiirappipaaston. En syö viikkoon muuta kuin vaahterasiirappia ja lettuja. Ja paljon! :)

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   2871
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   2428
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1881
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1388
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   414
   1358
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   66
   1308
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1005
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   809
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   802
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   793
  Aihe