Au Pairiksi Saksaan?

AuPairiksi Saksaan?

Onko kellään kokemusta Au Pairina Saksassa? Mielellään lukisin kokemuksianne, sillä olen varmaankin ensi syksynä menossa sinne Au Pairiksi.
Onkohan se edes laillista mennä ilman järjestöä Eurooppaan melkein vuodeksi 'töihin'? Mielellään asiallisia kommentteja, KIITOS!

6

2745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • München

      Älä mene järjestön kautta, ei mitään järkeä Euroopan sisällä. Siinä häviät vain rahojasi... Jos olet jo luultavasti menossa, niin on varmaan jo perhe löytynyt vai? :)

      Olen ollut täällä nyt reilut 6kk, eiku oho lähes 8kk jo takana. Aika mennyt hurjan nopeaan, vähän liiankin, itseasiassa olen jo pidentänyt reissua kesän loppuun kun ensin piti lähteä ennen kesää. Olen tällä hetkellä siis Etelä-Saksassa.

      Hmm itse olen siis tosiaan viihtynyt erittäin hyvin, perheeni kanssa varsinkin ei olisi voinut käydä parempaa tuuria. Tosin olen puoliksi suomalaisessa perheessä, mikä on helpottanut paljon. Kavereitakin löysin hyvin nopeaan, kannattaa jo ennen lähtöä ottaa jotenkin yhteyttä esim. muihin lähelläoleviin au paireihin, facebookista yleensä löytyy aika isoja ja hyviä ryhmiä, joissa voi ottaa heihin yhteyttä. En oikein tiedä mitä kertoa, mikä askarruttaa? :)

    • AuPairiksi Saksaan?

      Kiitos 'München' vastauksestasi!
      Hyvä perhe on luultavasti jo löytynyt, tai oikeastaan muutama hyvä ehdokas, mutta en ole vielä tehnyt päätöstä perheestä. :) Molemmat perheet ovat suomalais-saksalaisia ja siellä Münchenin suunnilla.
      Hyvä, että olet nauttinut olostasi siellä! Toivottavasti minullekin käy yhtä hyvä tuuri perheen ja paikan kanssa!!
      Mietin, että onko järkevää lähteä AuPairiksi perheeseen, joka puhuu ainakin osittain omaa kotikieltäni.. Onko se haitannut sinua, ja oletko opiskellut saksaa siellä ollessasi,esimerkiksi kielikurssilla?
      Askarruttaa juuri se, että kannattaako Saksaan lähteä Au Pairiksi, ja oikeastaan kaikki käytännön vinkit ovatkin tervetulleita, sillä olen ensikertalaisena lähdössä pitkäksi aikaa ulkomaille toisten nurkkiin asumaan..
      Hyvä, jos kavereita on löytynyt, sillä se myös askarruttaa minua paljon, että miten sen pitkän ajan siellä jaksaa oleskella.. Varmasti vapaa-ajalla kaverit olisivat enempi kuin plussaa!!
      Mitä perheeltä kannattaisi kysellä ennen reissuun lähtöä?

    • München

      Olen käynyt kahdella kielikurssilla (pari kertaa viikossa) mutta nyt toukokuussa haluan intensiivikurssille, eli että olisi tunteja joka aamu. Onhan siinä haittapuolensa kielen kannalta, mutta alkuun se helpotti paljon, että ei ainakaan ollut mitään kielimuureja vaikeuttamassa alkua. Ja kyllä ainakin ymmärrys on parantunut hurjasti, ymmärrän melkein kaiken mitä minulle puhutaan, se oman puheen tuottaminen on aina vaikeampaa..
      Kyllä suosittelen Saksaan lähtemistä, monella tapaa tätä voisi verrata Suomessa oloon, paitsi kaikki on hieman paremmin :--) Ja vaikka München on kuulemma Saksan kallein kaupunki siin tyyriseen Suomeen verrattuna täällä on halpaa. Pitäisi vissiin mennä käymään pohjoisemmassa niin sit vasta oliskin halpaa :-D T'äällä tapahtuu paljon, siis esim paljon konsertteja. Helppo lähteä esim. viikonlopuiksi lähiseuduille tutustumaan paikkoihin. Mm. Wien ja Praha n.4,5h päässä.
      Perheeltä itse kyselin about kaikkea mitä mieleen tuli. Asuinseudusta, lapsista, talosta, huoneestani, taskurahastani, kyselin myös onko perheessä ollut aiemmin au paireja ja sainkin yhden samalta paikkakunnalta olevan tiedot. Tapasin sitten hänet ennen lähtöäni ja hänen puheensa varmistivat päätökseni lähtemisestä. Kannattaa tätä siis kysyä :-)
      Eipä oikein muuta kuin avoimin mielin matkaan, toivottavasti tästä romaanista on apua :-D

    • Au Pairiksi Saksaan?

      Kiitos München!

      Romaanistasi oli paljon apua!! :--) Haluaisitko kertoa, miten päädyit Au Pair perheeseesi? Olen löytänyt nyt mielestäni hyvän perheen, mutta olen lukenut niin paljon kauhukokemuksia Au Pairina olemisesta Internetistä, että minua pelottaa luottaa tähän löytämääni perheeseen.. Tuntuu, että miten voin olla varma, että perhe on oikeasti aito ja luotettava, eikä perillä odota jotain aivan muuta? Haluaisin kovasti lähteä, mutta nyt pelko on ruvennut hiipimään mieleeni. :--)

      Miten paljon perheesi maksaa palkkaa/taskurahaa sinulle? Jos teet sovittua enemmän töitä, niin maksavatko he lisää? Maksoitko itse lennot, vai ehdottiko perhe niiden maksamista? Saatko viikonloppuisin ja vapaa-ajalla viettää aikaa kavereidesi kanssa ilman, että perheesi ''kyttäilisi'' touhujasi.. :) ?

      Kävitkö ennen Saksaan lähtöäsi jollakin saksan alkeiskurssilla Suomessa?

    • München

      No siis olen lukenut saksaa läpi kouluvuosien, mutta kirjoitin sen abivuoden syksynäni eli olin 2v ilman mitään tunteja. Paljon oli siis unohtunut, mutta äkkiä se on muistunut mieleen ja pärjään kaupungilla saksalla.

      Löysin perheeni au pair worldista, tai he ottivat siellä minuun yhteyttä. Skypetin äidin kanssa, eka skype hujahtikin kahteen tuntiin ja puhuttiin ihan kaikesta. Kyllä sen silloin jo tietää, skypettelyn jälkeen siis, että millaisia he saattaisivat olla. Ainakin saa vahvan ensivaikutelman ja oman fiiliksen. Se, että aiempi au pair sanoi kaiken saman mitä perhekin oli jo kertonut, loi vahvan tunteen, että ainakaan mitään huijareita nämä eivät ole. Ja että au paireja on ollut jo viisi ennen minua (yksi joka vuosi) toi myös luottavaisen tunteen, että perhe osaa toimia au pairien kanssa. Kävin siis vanhan au pairin kanssa kahvilla ja kyselin sitten häneltä millaista minun aikani tulisi olemaan ja miten perhe suhtautuu esim just vapaa-aikani viettoon. Tuo bilettäminen ja kavereiden kanssa hengaaminen kun on iso osa vapaa-aikaani. Ei mua mitenkään ole kyttäilty, haluavat aina kovasti tietää mitä teen mutta ihan uteliaisuudesta. He kun eivät oikein koskaan käy ulkona niin "elävät sitten minun kauttani" haha tai näin hostisäni aina sanoo.

      Saan taskurahaa 250e/kk, he maksavat sen lisäksi bussilippuni (kuukausikortti) kattaa kaikki lähikeskustan (ringet 1-4) ja lataavat prepaid puhelimeeni joka kuukausi rahaa. Olen myös ollut suht paljon yksin ns, yh-äitinä lasten kanssa ja näistä olen aina saanut lisäkorvauksen. Monissa perheissä tuo bussilippu annetaan rahana, mutta minä otan mielummin näin. Se maksaa täällä kuitenkin tuon n.60e niin saattaisin nuukapäissäni joskus yrittää mennä helpompaa kautta hah. Perhe maksoi lentoni, välissä kun kävin Suomessa ne maksoin itse. Ja päätinkin pidentää reissuani, eli menenkin perheen maksamalla paluulipulla vain tekemään pääsykokeeni ja ostan itse lennot takaisin ja vietän vielä kesän täällä. Eli minä ainakin olen ollut tosi tyytyväinen.

      Voin antaa vaikka meilini, jos haluat sitä kautta kysellä lisää? Ehkä niin helpompi..?
      [email protected]

    • Anonyymi

      Pitkääkö tämä saksankielentaito jotenkin todistaa kielitestillä ennen lähtöä, jos siis lähtee au pairiksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe