Miten iho kuoritaan?

Ihonkuorinta apina

Elikkäs haluaisin tietää miten ihoa (kasvoja) kuoritaan. Olen jostain lukenut, että pistetään kuorintavoidetta ja kohta se pestään pois, ja jostain taas että voide laitetaan kasvoille ja annetaan kuivua siihen ja sitten se irroitetaan. Ja molempien vaihtoehtojen jälkeen pitää muistaa ihon kosteutus ja että tämä tulee tehdä noin kerran viikossa. Tää on mulle ihan uutta, jos tiedätte jotain, kertokaa, arvostan jos kerrotte :)

12

2056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asfygiosdåp

      Alkaa puhtaasta ihosta eli pese naama. Sitten, yleensä näin, otat kuorinta-ainetta ja huom. hellästi "peset" naamasi sillä, välttäen silmänympärysaluetta. Sitten huuhtelet hyvin pois, ja (kasvovesi) ja kosteusvoide perään. Siinä se.

      Kosteusvoiteen sijasta voi laittaa vaikka kosteuttavan naamion (jopa yöksi), koska kuorinnan jälkeen iho hyötyy tollasesta hyvin.

      Liian kovakourainen käsittely tai liian usein tehty kuorinta vain haittaa, eli malttia.

      On olemassa kahdenlaisia kuorinta-aineita, mekaanisia ja kemiallisia. Ehkä kalliimpia ne kemialliset. Mutta jos ei ole taipumusta ihon liikaan käsittelyyn, voi aivan hyvin käyttää esim. kerran viikossa mekaanista kuorinta-ainetta, eli sellaista missä on jotain rakeita tai palloja seassa.

      Tuubin kyljessä on ohjeet. Mutta tee iholle mieluummin liian vähän kuin liikaa. Itse en tykkää jättää iholle ensin jotain mömmöä ja sitten vielä jynssätä sitä jne. jne.

      Varoituksen sana: kuorinnat, joissa kuorivana mekaanisena elementtinä on luonnonainetta kuten vaikka jotain, no, ties mitä siemenenpalasia, ovat usein liian aggressiivisia iholle ja voivat ärsyttää, Johtuu rakeiden muodosta. Synteettiset rakeet ovat pyöreämpiä.

      Jonkun verran noista varmaan kannattaa maksaa. Riittoisia.

      • Muovirae :(

        Lisään vain semmoisen mielenkiintoisen asian, joka hiljattain sattui silmiini, että nuo ei-luonnolliset eli tehdaasvalmisteiset kuorinta-aineet on tehty niin, että "rakeet" ovat muovia! Pitkässä juoksussa on alettu pelätä, kun kaikki kansat näitä käyttää, niin muovirakeiden joutuminen luontoon, vesistöön, kaloihin, kaikkialle on tosi pahasta.

        Järkikin siis sanoo, luonnonmukaiset eli esim. just siemenistä tehdyt rakeet ovat jo valmiiksi luontoon kuuluvia.
        Itse olen nimittänyt tämmöistä Y.Rocher-putkiloani hiekkapesuvoiteeksi :). On hyvä aine ja sitä tärkeä käyttää.
        Oletteko huomannut, että ihovoiteet lakkaavat imeytymästä ja toimimasta, ellei ole aikoihin kuorinut!


    • Ihonkuorinta apina

      Okei, tää autaa varmasti paljon. Kiitoksia kovasti sinulle :)

    • Norbula7

      Moikka! Tahtoisin vielä lisätä edelliseen viestiin, että kuorinta-aineen voi tehdä helposti itsekkin. Onnistuu helposti sekoittamalla tavallista taloussokeria, maitoa (rasvapitoisuudella ei väliä) ja hunajaa. Jos kärsit selluliitista, sekaan voi heittää myös kahvinpuruja, jotka siis kiihdyttävät verenkiertoa kofeiinin ansiosta. Rakennetta voi ''säädellä'' oman mieltymyksen mukaan. Tämä on kätevää etenkin, jos tykkää kuoria koko vartalon. Käytetään siis samalla lailla kuin mitä tahansa kuorintavoidetta ja kosteutus käytön jälkeen. Poistaa kuolleen ihosolukon, heleyttää ja pehmentää uskomattoman helposti! Suosittelen siis lämpimästi kaikille. Itse kuorin ihoni noin kerran kahdessa viikossa. (:

      • Muovirae :(

        Hihhh, tämä (Norbula7) on kiva ohje kanssa!
        Lisäksi olen just löytänyt ohjeen: "Tee helppo ja halpa kotikuorinta neitsytkookosöljystä ja merisuolasta. Pyörittele sitä ihollesi ja ota sen jälkeen kylpy tai suihku ilman saippuaa. Iho jää ihanan pehmeäksi! "

        Itse olen monia vuosia tykännyt kasvoihin ja käsiin käyttää Y.Rocherin kuorintatuotteita. Ja nyt tältä istumalta meen katsomaan, ovatko sen rakeet ("hiekka") luonnonaineesta vai jostakin muovista!


    • Ihonkuorinta apina

      Okeei, täytyy pitää mieles, kiitos jälleen :) Ja tänne toki saa laittaa omia ns. kokemuksia kuorintavoiteista mitkä on hyviä :)

    • Ajat.

      Parransängen, silloin partahöylä leikkaa ihokarvat ja samalla kuorii myös ihoa,helppoa ja nopeaa.

    • manikyyri1

      hej,kuorintavoiteen voi myös tehdä sokerista ja siirapista,ruokalusikallinen molempia käsiin ja hiero pari minuuttia,huuhtele ja käsirasva perään,ihanaa=)

    • helppoa

      vesihionta santapaperilla

    • mä vaan

      Itse käytän sokerista ja hunajasta tehtyä kuorintavoidetta (teelusikallinen sokeria ja loraus hunajaa) ja kuorin ihon saunan jälkeen. Teen tämän kerta viikkoon, pysyy iho hyvässä kunnossa.

    • asiantuntija.

      Parasta on hammasharjalla vetyperoksidia naamaan niin korkealla prosentilla kuin uskaltaa. Itse käytän 9%. Iho ei tule olemaan niin pahasti ruvella käsittelyn jälkeen, että voi jo näyttäytyä muillekin seuraavana päivänä, vaikka aluksi saattaa näyttää melko hurjalta.

    • Anonyymi

      Kerran kun alkoi kesäloma niin vedin 4 päivän rännin, taksilla pitkin pitäjää ja kaikilla oli juotavaa ja varmaan kivaakin.

      Kaikki lomarahat oli juotu, äidiltä lainasin satasen että sain jotain syödäkseni loppu lomalla.

      Silloin vit..ti niin paljon että tuntui että naama irtoaa.

      Sellanen kuorinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe