Murata Electronics?

Bemer

Millainen paikka tuo Murata Electronics on?

Millaista työ käytännössä on?
Ilmapiiri?
Suhtautuminen vuokratyöntekijöihin?

Mollin sivuilla olisi ainakin haku käynnissä, joten kaikenlainen ennakkotieto olisi tarpeen.

145

10141

  Vastaukset

  • Muratasta paljoa tiedä mutta rekrytointi tohon lafkaan amatöörimäistä. Paljon vuokrapaikkoja auki, miksi?

   • "Paljon vuokrapaikkoja auki, miksi?"..no ehkä heillä sattuu olemaan paljon yrityksiä, jotka etsivät heidän kauttaan tekijöitä. Vi..u, miten joku voi olla tyhmä!!


   • fgrqgqreqe kirjoitti:

    "Paljon vuokrapaikkoja auki, miksi?"..no ehkä heillä sattuu olemaan paljon yrityksiä, jotka etsivät heidän kauttaan tekijöitä. Vi..u, miten joku voi olla tyhmä!!

    Ite oot , idari!


  • Suuri vaihtuvuus ja paskat palkat!!!

  • Duunipaikkana ihan ok. Palkat ei tosiaan päätä huimaa ja duunikavereiden kanssa tulee kyllä toimeen. Sehän on tärkeintä, ettei ala suutansa soittaa heti alkuunsa. Jos oikeasti haluat kokeilla jotain uutta työtä, niin laita vaan hakemus menemään. Sinne tarvitaan potentiaalisia ja ahkeria duunareita. Laiskaksi ei kannata heittäytyä, koska silloin sinulle näytetään ovea. Tosin pari onnetonta on saanut vielä jäädä, koska ovat esimiestensä lellikkejä. Mutta heistä ei kannata ottaa mallia, jos ja kun aloitat työsi Murata electronicsilla! Tervetuloa mukaan porukkaan. Suosittelen!

  • -palkkaus ei ole kyllä kovin kummonen ainakaan 2-vuorotyössä
   -työ on toistoa toiston perään
   -henkilöstöasiat ovat aivan retuperällä
   -itketään asioista mihin sinä et voi edes vaikuttaa (laatu)

  • Ihan ok paikka mikäli kestää itseään toistavaa työtä tavoitteena nollavirheprosentti tai on uuttera ja haluaa oppia enemmän kuin ns. perushommat.

   Palkka ei ole kummoinen, mutta eipä tuon koulutustason vaatimuksilla sen parempaa saa muualtakaan.

   Edelliseen kommentoijaan yhdyn kyllä tuossa, että henkilöstöasiat ovat aika huonoissa käsissä.

  • Tuonne Muratalle näyttää olevan jatkuva haku päällä ja aina ne hakee vuokrafirmojen kautta. Eikö siis porukka pysy talossa vai mikä on? Onko se tosiaan kasvussa oleva yritys vai esittääkö ne julkisesti, että kaikki on loistavasti? Kysymyksiä, joihin en tiedä oikeita vastauksia. Kun ei ole mitään kokemusta kyseisestä työpaikasta.

  • Minä voisin vastailla "pataseiskan" kysymyksiin. Ainakin siltä osin, mitä tiedän Murata Electronicsista. Joten luepa tämä ja päätä sen jälkeen vieläkö Murata kiinnostaa sinua!

   Se on totta, että kyseinen firma käyttää vuokratyötä. Nyt viimeksi ovat hakeneet uusia työntekijöitä Baronan ja ISS:n kautta. Heillä on tarjota pidempiaikaisia työsuhteita. Porukan vaihtuvuuteen saattaa vaikuttaa se, että työt eivät ole tarpeeksi haastavia tai siellä ei vaan muuten viihdytä.

   Tietääkseni Murata on kannattava yritys. Jokaisella firmalla on imagonsa, ja kyllä Murata mielestäni markkinoi itseänsä ihan oikein. Siellä tosiaan valmistetaan tärkeitä tuotteita.

   Jos tosiaan kiinnostaa mitä ne tyypit tekee työkseen, niin voihan sieltä kysyä töitä.

   • joo.. t


  • Murata Electronicsin ISS/Barona toimeksiantoja on ollut kokoajan päällä nyt jo ainakin vuoden ajan. Luulisi että kun on huono työllisyystilanne niin ongelmia voi olla jossain muuallakin kuin siinä että "porukka ei välttämättä viihdy siellä".

   Epäilen että ns. kasvulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Jos firma kasvaa niin firma keksii kyllä keinot jolla porukka saadaan pidettyä sisällä.

   • uskallan väittää että nämä ongelmat on lähes aina tekemisissä liian pienen palkan kanssa!

    Epäilen että ns. kasvulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Jos firma kasvaa niin firma keksii kyllä keinot jolla porukka saadaan pidettyä sisällä.

    sellaista tuotantotilaa en kyllä ole nähnyt koskaan, firmoja ei tunnu paskaakaa kiinnostavan alakerran väen tyytyväisyys= tarpeeksi hyvä palkka


   • No ei ne kyllä ole tähän päiväänkään mennessä keksineet miten pitää työntekijöistä kiinni. Kyllähän siellä toki yritystä on että haukutaan työntekijät ja sanotaan että et sä kyllä muualta töitä saa jää vaan ihmeessä tänne. Ei tuollaista työtä kukaan kestä eikä jotkut henkilöt jaksa edes opetella lentää mielummin pihalle.


  • mikä siellä paikassa on vikana kun vaihtuvuus on noin suurta, jatkuvasti haetaan uutta ja uutta?? eikö siellä saa palkkaa tarpeeksi jottei tarvitse hakea seuraavaa paikkaa. vai mikä vittu siellä oikeen on? onko se työ kovin paikkoja hajottavaa? menee niskat ja paikat kipeäksi??

   • v**** niska kyllä menee . helevetin myrky hajuinen myös tuo tuotantotila V**** meteeli Kaikien pahin V**** 15mn Tauko Koko Ajan kyttä . Orjamaisellinen tunne! P**** Kiinassakin Varmasti Ei Ole Näin Pettuneitä Työntekiöitä ! Paska Palkka , Oikein Vittumaista Pomot, Sairas Vuoro järjestelma . Myrkyllä Haiseva Tuotanto tilat . No.. Ei V*** Mitän Makua. 3 Päivä jaksasin Siellä, (Ei V**** millään Kestännyt viikkokaa!!) Kiduttaamaan itsesi. Kyllä mulla ainakin loppu. Menee Vaan Jos joku haluaisitt Maistamaan Paskaa :) !


  • Siellä on muutama esimies, joiden kanssa ei välttämättä tule toimeen. Tämä on kiinni siitä, että mille osastolle päädyt sen jälkeen, kun tulet valituksi työhön. Sitten tietenkin jatkuva kiireisyys ja vuorotyö on sellasia seikkoja, jotka saattaa aiheuttaa ongelmia. Oli mullakin useasti hartiat ja selkä jumissa. Muratalla on osastoja, joissa on pelkästään istumatyötä ja sitten sellasia paikkoja, joissa saat työskennellä sekä istuma- että seisomatyössä (kun esim. valvot laitteita). Porukka vaihtuu, koska jotkut lähtee opiskelemaan tai vaihtaa työpaikkaa. Sitten on kyllä heitäkin, jotka ei sovi kyseiseen työpaikkaan eli fysiikka ei kestä pienintäkään stressiä. Mulla olisi ollut mahdollisuudet jatkaa Muratalla, mutta perhesyistä johtuen päätin lopettaa työt. Murata sopii sinkuille paljon paremmin, koska heillä on aikaa tehdä ylitöitä (joita ainakin siihen aikaan oli joka viikko tarjolla). Aika varma työpaikka, eli saat työskennellä rauhassa. Jos vaan osaat hommasi, niin työsoppariasi tullaan ilman muuta jatkamaan. Ehkä sun kannattaisikin mennä käymään Muratalla ja selvittää, että olisko se työpaikkana sulle sopiva.

  • Kerrotteko, millaista palkkaa tuolla saa. Esim 1500-2000 kk? 11e/h?

  • Muratalla tienasin n. 1800 € lisät /kk. Sen jälkeen on palkka noussut, mutta vasta sitten kun vaihdoin firmaa.

  • siis itseäni kyseinen homma kiinnostaisi myös joten heitän muutaman kyssärin. Onko homma hankalaa/millaista se on/onko helppo oppia? Palkka noin suurinpiirtein kk? onko mahdollisuus tehdä paljonkin ylitöitä? onko kielitaito pakollinen kun ei mahotoman hyvä se itselläni ole?

   • ja lisäks vielä että tekee kö ne 3 vuorossa töitä? hakevat nyt 2 vuorolaisia mutta hakivat ainakin kesätöihin yövuoroon.


   • jospa menis töihin kirjoitti:

    ja lisäks vielä että tekee kö ne 3 vuorossa töitä? hakevat nyt 2 vuorolaisia mutta hakivat ainakin kesätöihin yövuoroon.

    - kk liksa taitaa tätä nykyää olla jotain 1800-1900 lisät.
    -vuoroja on perus 2vuoro(1viikko aamua ja 1viikko iltaa) yövuoro(jatkuvaa yötyötä) ja viikonloppuvuoro, eli 12,45h päivässä tai yössä viikonloppuisin
    -ei ole vaikea oppia, kuhan pitää korvansa auki ja yrittää olla kiinnostunut.

    ja ylityöt riippuu aika pitkälti siitä menetkö elementti valmistukseen vai komponentti valmistukseen. jälkimmäisessä ei kuulemma hirveästi övereitä ole.

    firmassa on aika suuri vaihtuvuus kylläkin


  • Onko tietoa tuotekehityksen (ohjelmistosuunnittelu) palkoista? Ymmärtääkseni tässä ollaan puhuttu lähinnä tuotannosta...

   • Tarkennuksena edelliseen, että oman väen palkasta on kysymys, eli en ole hakemassa vuokratyöpaikkaa.


   • Tarkennus kirjoitti:

    Tarkennuksena edelliseen, että oman väen palkasta on kysymys, eli en ole hakemassa vuokratyöpaikkaa.

    Sinne otetaan vaan vuorafirmojen kautta ainakin tuotantoon.


  • Vuoden kokemuksella voin sanoa että henilöstöaisioita ei osata hoitaa. Vaihtuvuus on suurta varsinkin nuorten keskuudessa, moni lähtee vuodessa muualle. Ja palkat ovat mitä ovat. Mutta aina on uusia tulossa joten lienee valittu strategia.
   Tuotannossa vain tulos kiinnostaa. Kiitosta ei kuule koskaan, osa pomoista haukkuu alaisiaan. Eivät useinkaan ymmärrä missä tuotannon pullonkaulat ovat. Eli hukassa ovat monessa suhteessa.

  • Voisitteko vähän tarkentaa mitä nämä retuperällä olevan henkilöstöasiat käytännössä tarkoittavat?

   • Ongelmista työpaikalla ei kukaan uskalla edes puhua, koska silloin näytetään heti ovea. Porukka(vuokratyöntekijät) pistetään ulos ja otetaan taas uudet opetettavat sisään. Ei kerry lomia eikä pekkaspäiviä. Henkilökuntaa tarkkaillaan ehkä enemmän kuin vankilassa, vaikka suurin osa on hyvin sitoutunutta työhönsä ja haluaa tehdä sen hyvin.


   • kokemusta on kirjoitti:

    Ongelmista työpaikalla ei kukaan uskalla edes puhua, koska silloin näytetään heti ovea. Porukka(vuokratyöntekijät) pistetään ulos ja otetaan taas uudet opetettavat sisään. Ei kerry lomia eikä pekkaspäiviä. Henkilökuntaa tarkkaillaan ehkä enemmän kuin vankilassa, vaikka suurin osa on hyvin sitoutunutta työhönsä ja haluaa tehdä sen hyvin.

    Kaikki tämä pitää kyllä paikkansa


  • Pullamössöteinejä vaan ketuttaa kun ei saa räplätä puhelinta työajalla ja töitä pitää palkkansa eteen tehdä. Palkat on kyllä kehnot, mutta eipä ole mitään koulutusvaatimuksiakaan. Työ on osastosta riippuen enemmän tai vähemmän haastavaa ja vaatii useimmiten pitkän perehdytyksen. Vaatimustaso on korkea ja hälläväli-asenteella ei pärjää.

   • Vaan nyt hymy pois naamalta ja takaisin sen orjatyön pariin. Siitä teille maksetaan.


   • Kyllä näyttävät ottavan tuotantoon tällä hetkellä operaattoreiksi koulutettuja, vaikka palkka onkin huono eli koulutusta ei huomioida palkassa.


   • Niin täällähän tosiaan tehdään kyllä hommia, mutta hommia ei voi tehdä kunnolla jos ei ole kunnollista tavaraa mistä tehdä tuotteita... Lisäksi pistää kunnolla vituttamaan kun tuotantotavoitteet nostetaan avaruuteen asti ja silti pitäisi muka pystyä tekemään lisää "laatuelektroniikkaa". Uusia työ-ohjeita tulee päivittäin vähintään 3-5 kpl joiden takia tuotanto hidastuu tajuttomasti. Lisäksi pätee tämä vanha kunnon nuoleskelumeininki aina toisinaan kun jengiä lähtee ns. parempiin hommiin vaikka eivät olisi edes olleet vielä pariakaan vuotta talossa eivätkä myöskään sen ihmeemmin ole hommia tehneet kun toiset jotka ovat mahdollisesti olleet reilu viisi vuotta jo hiki nokassa paahtaneita vittuuntuneita jatkuvasta painostuksesta turhautuneita operaattoreita.

    Niin... Että kovaa ajoa vaan...


  • Ikäväähän se palkanmaksu varmasti joidenkin "yrittäjien" mielestä on, mutta sille löytyy lakisääteinen syy! Vai olisiko se parempi jos työntekijät itse reklamoisivat osan raaka-aineista omiin taskuihinsa, ikään kuin maksamatta jääneinä palkkoina...

  • Miksi tarkkuutta vaativasta työstä ei saa oikeudenmukaista palkkaa? Operaattorit tekee töitä, mutta eivät saa kiitosta kuin kerran vuodessa. Ei ihme, jos duunarit hakeutuu muualle.

  • Suurin syy vaihtuvuudelle on operaattoreiden ikähaarukka (20-30v). Porukka lähtee opiskelemaan tai hakemaan kokemuksia muualta.

   Tuo vuokrafirmojen käyttö on rekrytointi kanava. Murata itse ei hae operaattoreita suoraan. Paitsi kaverin kautta voi päästä. Vuokratyöntekijöitä on ehkä noin 1/4 operaattoreista, mutta näitä otetaan talon sisään kirjalle jos osoittaa kyntensä työnteossa ja muratalla "vapautuu/avataan" vakituisen operaattorin paikka. Aikaisintaan 4kk jälkeen, mutta joillakin yksittäisillä on venähtänyt useampaan vuoteen. Sekin on oma-aloitteisuudesta kiinni.

   Itse aloitin muratalla (tai silloin vti technologies) reilu kolme vuotta sitten. Työssä on ollut ylä ja alamäkeä, mutta 95% ajasta olen hyvin viihtynyt.

   Operaattoreita sijoitetaan useaan eri paikkaan. Mielenkiintoisin paikka on kokoonpano joka sopii nuorelle laitteista kiinnostuneelle ihmiselle. Työ asu on puhdashuone vaatetus (kokov. haalari maskit yms).

   Testauksessa on helpompaa duunia "välillä aivot narikkaan", mutta sopii paremmin vanhemmalla 30v . löytyy toki paljon nuoriakin. Työ vaatetus on hygimyssy ja kevyt takki

   Elementtivalmistus on rauhallisempaa ja jokseenkin tarkempaa työtä. Työ asu on puhdashuone vaatetus (kokov. haalari maskit yms).

   Itse työskentelen kokoonpanossa. Tervetuloa joukkoon!

   • Tuokin on oikeastaan arpapeliä, että saako vaihtaa osastoa/solua.

    Minulle ei ainakaan syystä tai toisesta annettu lupaa vaihtaa toiseen soluun. Vaikka useaan otteeseen otin asian puheeksi esimieheni kanssa ja laitoin sisäisiä hakemuksia muihin soluihin.

    Ilmeisesti mun silloinen esimies esti solun vaihto aikeeni, koska mun työhakemuksiin ei koskaan vastattu! Ehkä olivat ottaneet yhteyttä juuri häneen, kun hakemukset olivat menneet perille ja halusivat tiedustella minusta? Tokihan Muratalla voi kehittyä, jos omaksuu kaikki työtehtävät, joita pääsee tekemään. Sillon selviää auditoinneista ihan kevyesti. Siinä on vaarana se, että hommat alkaa tökkiä. Kun työpäivät on yhtä ja samaa vuodesta toiseen, niin rutiinit alkaa ehkä kyllästyttää.

    Myöskin se, että alakerta hiillostaa yläkertaa... tämän tietää kaikki ne, jotka on olleet vuorossa, sillon kun on pahin hässäkkä. Tarvitaan nopeaa reagointia ja tuotteita pitäisi valmistaa pikavauhtia. Tietenkään laadusta tinkimättä.

    Toisia koulutetaan perusteellisemmin ja sillon niiden kouluttajien käyttämä aika uusien kanssa, on aina pois vanhemmilta konkareilta. Tämän tiedän, koska olen kouluttanut operaattoreita Muratalla, eikä se tosiaan ole aina helppoa.

    Hankalinta on kouluttaa ulkomaalaisia, vaikka en mä mikään rasisti ole. Heiltä kun saa varmistaa aina, että ymmärsivätkö asiat oikein. Varsinkin virolaiset on semmosia, että heillä joku suomenkielinen sana voi merkitä jotain aivan muuta. Saa olla tarkkana tai muuten nuo epäselvyydet näkyy laadussa... tai jossakin muualla. Kuten laitteiden toiminnassa.


   • dixiel kirjoitti:

    Tuokin on oikeastaan arpapeliä, että saako vaihtaa osastoa/solua.

    Minulle ei ainakaan syystä tai toisesta annettu lupaa vaihtaa toiseen soluun. Vaikka useaan otteeseen otin asian puheeksi esimieheni kanssa ja laitoin sisäisiä hakemuksia muihin soluihin.

    Ilmeisesti mun silloinen esimies esti solun vaihto aikeeni, koska mun työhakemuksiin ei koskaan vastattu! Ehkä olivat ottaneet yhteyttä juuri häneen, kun hakemukset olivat menneet perille ja halusivat tiedustella minusta? Tokihan Muratalla voi kehittyä, jos omaksuu kaikki työtehtävät, joita pääsee tekemään. Sillon selviää auditoinneista ihan kevyesti. Siinä on vaarana se, että hommat alkaa tökkiä. Kun työpäivät on yhtä ja samaa vuodesta toiseen, niin rutiinit alkaa ehkä kyllästyttää.

    Myöskin se, että alakerta hiillostaa yläkertaa... tämän tietää kaikki ne, jotka on olleet vuorossa, sillon kun on pahin hässäkkä. Tarvitaan nopeaa reagointia ja tuotteita pitäisi valmistaa pikavauhtia. Tietenkään laadusta tinkimättä.

    Toisia koulutetaan perusteellisemmin ja sillon niiden kouluttajien käyttämä aika uusien kanssa, on aina pois vanhemmilta konkareilta. Tämän tiedän, koska olen kouluttanut operaattoreita Muratalla, eikä se tosiaan ole aina helppoa.

    Hankalinta on kouluttaa ulkomaalaisia, vaikka en mä mikään rasisti ole. Heiltä kun saa varmistaa aina, että ymmärsivätkö asiat oikein. Varsinkin virolaiset on semmosia, että heillä joku suomenkielinen sana voi merkitä jotain aivan muuta. Saa olla tarkkana tai muuten nuo epäselvyydet näkyy laadussa... tai jossakin muualla. Kuten laitteiden toiminnassa.

    Iha vitun paska mesta


   • Tooperaattori kirjoitti:

    Iha vitun paska mesta

    Tooperaattori: Niin, sulla tais duunit loppua? Vai miten se olikaan?


   • Menepä kokeilemaan sitä uksinkertaista työtä testaukseen, niin tulet huomaamaan, että vuoronvaihtopalavereissa käydään läpi kaikki virheet, jotka olet onnistunut tekemään. Testauksessa joutuu koko ajan kyttäämään teidän huonosti tekemiä tuotteita, joita joudutaan laittamaan holdiin.


   • tosi yksinkertainen kirjoitti:

    Menepä kokeilemaan sitä uksinkertaista työtä testaukseen, niin tulet huomaamaan, että vuoronvaihtopalavereissa käydään läpi kaikki virheet, jotka olet onnistunut tekemään. Testauksessa joutuu koko ajan kyttäämään teidän huonosti tekemiä tuotteita, joita joudutaan laittamaan holdiin.

    Nuo palaverit on syvältä.


  • Kiinnostaisi muuten tietää, että mitä Muratalle kuuluu nykyään? Onko sieltä lähtenyt moni operaattori ihan muualle?

   Olin Muratalla useita vuosia töissä, joten tunnen paljon ns. vanhoja työntekijöitä. Ihan kivoja muistoja juuri heistä. Työtehtävät sen sijaan ei olleet juuri sitä mitä halusin tehdä.

  • Työskentelen operaattorina saksalaisessa firmassa. Meille on tullut 2012 jälkeen 5 entistä muratan työntekijää. Viimeisin tuli kesän alussa 2014. Jos vertaa heidän palkkojaan nyt ja mitä muratalla ansaitsivat, murata maksaa noin 17 % vähemmän palkkaa kuukaudessa. Tämä siis perustunneilla. Toisaalta meillä on käytössä perus tuottantolisä. Vuosikorvaus jos yhtiö ylittää voittotavoitteen on noin 600 - 900 euroa joka maksetaan tamikuussa, ei joka vuosi mutta melkein. Vaihtuvuutta ei tässä firmassa ole juuri lainkaan. Pieni firma pieni työyhteisö joten kaikki tuntee toisensa ja ongelmat ratkeaa heti samana päivänä eikä 10 palaverin jälkeen. Työkiertokin toimii eli kaikki operaattorit oppii joka osa-alueen. isommissa firmoissa työkierto ei toimi. Kuulemma muratalla työkiertoa ei ole lainkaan..kyllähän sitä tuollaiseen kyllästyy. Henkilökohtaisesti en ole kuullut mitään positiivista kyseisen firman entisiltä työntekijöiltä..

   • Kyllä Muratalla on työnkiertoa.


   • Mikäs firma on kyseessä ?


   • missä firmassa olet nyt? miten voi hakea?


  • Paljonko sitten palkka on? Tai mihin luokkaan tuo työ menee Teknologiateollisuuden TESsissä?
   Paljonko on ilta-/yölisä?

   • Se on muuten metalliteollisuuden TES, mitä Muratalla käytetään. Näin ollen palkat on pienempiä verrattuna Teknologian vastaaviin.


   • Baronan sivuilla että olis teknologiateollisuuden tes??? Personalhusetin sivuilla palkkaus tarkentuu myöhemmin? Ens vuonna vai?


  • Mun kaveri oli Muratalla. Hän kertoi, että työpaikalla ei keskusteltu avoimesti. Jokainen teki vaan omat työt ja lähti himaan. Palkkaus oli surkea ja niinpä mun kaveri otti ja lähti. Terveys petti lopullisesti, kun häntä hiostettiin pikkupomojen suunnalta. Nyt on poissa työelämästä, koska halusi pitää taukoa ja etsiä jonkun muun paikan, jossa ei oltaisi noin vaativia. Operaattorin työ on stressaava ammatti.

  • Stressaava paikka, niin operaattorille kuin toimihenkilölle. Liian vähän ihmisiä, hirveää säätämistä joka suunnasta ja oikein kukaan ei vaikuta siltä, että tietäisi mitä tekee.

   • Totta. Pari omalta osastolta nuppilomalla ja pari selvästi sellaisen tarpeessa. Tuskin muillakaan osastoilla sen häävimpää. Miten menee, noin niinku omasta mielestä, HR-osasto? Oletteko huomanneet?


  • paljon tuolta muratalta saa käteen kuukaudessa 2vuorotyöstä?

   • Ei tienaa tarpeeksi.


   • undtschuss kirjoitti:

    Ei tienaa tarpeeksi.

    voisko joku laittaa sen bruttopalkan tänne niin saa sen selville?
    2vuorotyössä on bruttopalkka?
    ja lisät on?


  • Ihan vaan tiedoksi, että henkilöstömäärä noussut noin 200 hengellä neljän vuoden aikana. Ehkäpä siksi jatkuva haku päällä. Kokemuksesta tiedän että laajentuminen jatkuu edelleen. Ei tarvitse kuin ympärilleen siellä katsoa. Palkat eivät ehkä kehity jos olet laiska mutta aika pian jos hommat tekee hyvin tarjotaan vakkarisopimusta Muratalta. Työn haasteellisuuskin on ihan itsestään kiinni. Jos hakeutuu haastaviin tehtäviin niin niitäkin löytyy. Toimaripuolella jatkuvasti näyttää olevan alimiehitys mikä näkyy tietysti huonona myös operaattoripuolella.
   Kannattaa testata...

   • Voi olla niinkin, että Murata ei edes aio tarjota vakkarisopimusta. On paljon edullisempaa heidän kannaltaan, kun teet töitä vuokrafirman kautta. Mä olen ollut Muratalla ja tiedän pari pätevää kaveria. Tulivat vuokra työntekijöinä, eikä sitten koskaan päässeet talon kirjoille. Eivät olleet laiskoja, vaan erittäin ahkeria ja osaavia operaattoreita. Typerää, että Muratalla ei pidetä kiinni hyvistä työntekijöistä. He sitten lähtee muualle ja jälleen kerran ollaan tilanteessa, jossa aloitetaan uuden tai uusien tyyppien kouluttaminen. Se kestää useita kuukausia, kun kaikki asiat neuvotaan alusta loppuun.


   • domine kirjoitti:

    Voi olla niinkin, että Murata ei edes aio tarjota vakkarisopimusta. On paljon edullisempaa heidän kannaltaan, kun teet töitä vuokrafirman kautta. Mä olen ollut Muratalla ja tiedän pari pätevää kaveria. Tulivat vuokra työntekijöinä, eikä sitten koskaan päässeet talon kirjoille. Eivät olleet laiskoja, vaan erittäin ahkeria ja osaavia operaattoreita. Typerää, että Muratalla ei pidetä kiinni hyvistä työntekijöistä. He sitten lähtee muualle ja jälleen kerran ollaan tilanteessa, jossa aloitetaan uuden tai uusien tyyppien kouluttaminen. Se kestää useita kuukausia, kun kaikki asiat neuvotaan alusta loppuun.

    dominelle
    Jaa edullisempaa vuokarafirman kautta?! Tiedän tasan tarkkaan mitä tulee kustantaa firmalle vuokratyöläinen, kolminumeroissa mennään ja aikas hurjasti!
    ent. Vuokratyöläinen


   • Sori! Korjaus edelliseen, siis nelinumeroissa mennään!


  • itse olen todella kiinnostunut muratasta, ja aion yrittää jatkuvasti sinne töihin, en välitä tippaakaan teidän valitteluista ja muista viesteistä. ja tuskin se nyt niin huono paikka on ettei sinne kannattais hakea. kyllä niitä paskempia varmasti on olemassa.

   • Siivoojatkin saa siellä parempaa palkkaa kuin operaattorit.


   • Solli kirjoitti:

    Siivoojatkin saa siellä parempaa palkkaa kuin operaattorit.

    Näin on, eikä se tilanne tule muuttumaan.


   • Hae ihmeessä töihin sinne saat syyttää omaa tyhmää päätäs ja välinpitämättömyyttä. No on se kyllä ihan hirveä paikka ei sinne kannata edes hakea. paskempaa et löydä


  • kuulemma täysin paska mesta tämä murata, hirveetä työtahtia saa tehdä kokoajan ja laatu/tavoitteet jotain käsittämätöntä.
   palkka on paska ja vuorotyö kaiken lisäksi.
   en yhtään ihmettele ettei kukaan siellä viihdy pitkään ja alkaa vituttamaan.
   kuulemma se pelkkä rekrytointi sinne on aivan perseestä. tiedän muutaman tyypin jotka ollut siellä, sanoivat ettei palaa takaisin ikinä.

  • Ei Murata ihan huono työpaikka ole. Kasvava yritys ja Uusi Japanilainen omistaja investoi reilusti Vantaalle, tarkoituksena tehdä Vantaan yksiköstä johtavaMEMS keskus Eurooppaan. Varsinkin teknisiä toimihenkilöitä palkataan enemmän kuin kunnollisia edes tästä maailman kolkasta löytyy :) Toimihenkilöt tuntuvat viihtyvän hyvin,
   Tuotantopuolella operaattoreiden tilanne on vähän toinen. Sinnekin palkataan koko ajan lisää tuotannon kasvaessa ja suuren vaihtuvuuden takia.
   Työ on toistoa, uusiatyöohjeita tulee päivittäin. Esimiehet ja varsinkin tuotantopäälliköt on aika pahasti ulkona kartalta. Jatkuvasti tulee uusia toimintatapoja, priotooleja ymym. Asiakkaat käy kuumana kun tuotantoa ei tahdota saada tehtyä riittävästi ja laatu ei ole riittävän hyvä. Mutta jotain kehitystä on silläkin puolella tapahtunut.
   Huonoin puoli operaattoreiden puolella on pakkaus. peruspalkka 1800/kk plus lisät. Henkilökohtainen palkka ei paljon nouse, jos et osaa mielistellä esimiehiä, eikä sittenkään kovin paljon.
   ylitöitä saa tehdä aika runsaasti, Työtahdin voi määrittää itse. Jotkut vanhemmat operaattorit istuu vaan tauoilla, käytävätietokoneilla tai tumputtavat vessassa. Sitten ne tunnolliset tekee niidenkin työt, kunnes kyllästyvät kun ei siitäkään huolimatta palkka nouse, ja lähtevät muualle töihin, jos vain jostain jotain löytävät. Ei oikeudenmukainen paikka siis.
   Tässäpä omat kokemukset ko työstä, toivottavasti selvensi jotain jollekin!

   • Murata voisi käydä kunnon palkkaneuvottelut, tai muuten porukka menee lakkoon! Ei ole reilua, että toisille maksetaan enemmän kuin itselle. Vuosienkaan kokemus ei kartuta tilipussia. Muualla tulee ikälisät ja niiden päälle tuotantopalkkiot sekä palkankorotus. Voisikohan uusi pääluottamusmies tehdä asialle jotakin? Kimi on ainakin nuori ja varmasti kiinnostunut puuttumaan näihin epäkohtiin, joita hänen työpaikallaan on havaittavissa. Menkää siis ja puhukaa luottamusmiehelle järkeä, niin voitte ehkä hyvällä onnella saada sen palkankorotuksen. Ennen kuin jäätte eläkkeelle tai vaihdatte työpaikkaa.


   • Tyhmä saa olla jos tuonne hakee kasvun aikana kun se kasvu on pois työntekijöiden palkasta. Kauhea työilmapiiri ja hirveä työyhteisö.


  • Hakekaa johonkin muualle. Jos ette halua stressiä, mikä seuraa Muratan työyhteisössä. Siellä kun ei palkita sairaslomalaisia.

   • Eipä tullut jatkosopimusta, vaikka en ollut päivääkään sairaana, en myöhästellyt, en lintsannut töistä, mutta eräästä naapurimaasta tuleet panettelivat minua pomoille parantaakseen omaa asemaansa. Eivät kaikki edes osanneet niin paljon suomea, että olisivat osanneet lukea työohjeet. Minulle olisi riittänyt se "huono" palkkakin.


  • Mitäs tykkäisivät Muratalla? 50v. työtön hakisi sieltä töitä.

   • Tykkää toki jos terveys kestää, mutta jos ei niin sopimus lopetetaan heti ensimmäiseen.


  • Enää en työskentele kyseisessä firmassa, mutta silloin kun olin päättänyt irtisanoutua, niin tämä biisi soi radiossa (tältä minusta tuntui, kun olin saanut tarpeekseni ja halusin päästä muualle):

   LORD EST: Juoksen vapaana kaupunkiin

   Mä menin eilen aikasin töihin
   Oon tehny päiviä pitkii
   Pois lähtiessä oli mulla plussii
   Mut tänään aamulla miinuksii
   Tuntuu että naru kaulassa hiertää
   En pysty hengittää
   Mieli tekee lyödä nyrkkiä pöytään
   Mun ohimolla jyskyttää

   Oon kyllästynyt fleximiin
   Mä heitän sen asfalttiin
   Potkin palaset viemäriin
   Juoksen vapaana kaupunkiin
   [x2]

   Jätän aikajanat kauas taakseni
   Lasken mieluummin itse tuntini
   Tiedän paremmin omat vuoroni
   Tehokkaammin käytän aikani
   Voitte jäädyttää mun paitani
   Annan käyttöön vaatekaappini
   Mietin kuka saa mun paikkani
   Kuka nostaa ison palkkani
   ...
   Nyt - on kellossa toisenlainen ääni
   Kun - säädän itse elämääni
   Jos - päätän silloin pidän pääni
   En jaksa enää elää muitten tahtii

  • Kyllähän se voi käydä rankaksi, jos tuntee itsensä perusduunaria paremmaksi. Eikä sitten saa minkäänlaista kiitosta tekemästään työstä. Näitä tapauksia olen nähnyt ja valitettavan moni on vielä lomalla ollessaankin tehnyt töitä kesämökiltä käsin. Ei se ole elämää, jos työt raahataan kotiin ja puhelimeen vastaillaan työasioista kysyttäessä. Kannattaa ottaa vähän rauhallisemmin ja oikeasti jakaa työt siten, että toisetkin työkaverit pääsee niitä tekemään. Halusi tai ei.

   Olin joskus operaattorina kyseisessä firmassa (joka oli silloin VTI Technologies) ja suurimmalta osin pidin tekemästäni työstä. Joskus vaan ärsytti muutamat työkaverit, mutta heidänkin kanssaan tulin toimeen. Lopullinen syy irtisanoutumiselleni oli se, että esimieheni ei tehnyt mitään kehityskeskusteluissa mainitsemilleni asioille. Työ itsessään oli kuin minulle tehty. En stressaantunut siitä, että meillä oli kiireistä. Palkkaus oli huono ja sekin oli toinen asia, että miksi päätin lopettaa. Jos en olisi tehnyt sitä päätöstä, niin olen aika varma, että edelleenkin työskentelisin samassa firmassa. Joka siis tunnetaan tätä nykyä Murata Electronicsina.

  • Taas sinne haetaan uutta verta ->kts. mollin sivut

   Ei porukka viihdy. :-/

  • Tämä on sellainen yritys, että stalkkaavat henkilökuntaa vapaa-ajallakin. Hirveätä kyttäystä ja vakoilua. Korruptiota, korruptiota ja korruptiota sekä likaista peliä. Jos henkilökunta ottaa sinut silmätikuksi, voit olla varma, että pihasi edessä seisoo auto ja siellä ihminen kyttäämässä sinua, henkilö seuraa sinua kotiovelta bussiin ja junaan sekä työpaikalle, tulevat myös ravintolaan ammattikamerat kaulassa jos harrastat ravintoloissa käyntiä tms. tai soittavat toisille yrityksille sinusta, joko hyvässä mielessä tai pahassa. Jos onnistut pääsemään ns. sisäpiiriin ja jonkun kaveriksi, niin varmasti järjestyy mukavia työpaikkoja jatkossakin. Jos taas joudut ns mustalle listalle, saat tuntea sen nahoissasi vielä yli kymmenen vuoden päästä. Korruptiota ja likaista peliä muiden yritysten kanssa esim. Manpower, ISS, G4s, Barona, Suomen valtio jne. Lahjovat muita yrityksiä järjestämään fudut jostakin toisesta yrityksestä ja joko palkkaavat itselleen tai sitten järjestävät fudut kostoksi. Firma on japsilaisten tätä nykyä, tarkoittaa siis se myös sitä aasialaista teollisuusvakoilua. Osa varmasti viihtyy tuolla erittäin hyvin, mutta vaikka olet siellä viihtynyt erittäin hyvin, mutta lähdet sieltä joskus muualle, niin firma seuraa vielä sinua yli vuosikymmenen ja tulet törmäämään aina johonkuhun, joka tuntee sen ja sen sieltä ja sieltä (hyvässä ja pahassa) ja jolta voi kysyä epävirallisesti kaikenlaista sinusta, joko totuudenmukaista tai sitten valheilta.

   Vuokrafirmoja käytetään, jotta on helppo saada jengiä potkittua pihalle joko a) tuotannollisista ja taloudellisista syistä b) naama ei miellytä, ei suinkaan halpuuden takia vaan siis muiden asioiden takia.

  • Itse työskennellyt ko. yrityksessä jo nelisen vuotta. aloitin tuolla VTI:llä joka vaihtui murataksi. Palkka operaattorin työstä on mielestäni kohtuullinen siihen nähden että osalla ei ole peruskoulun todistusta parempaa. Palkka nousee vuosittain ja jos pääset etenemään vaikka vuorovastaavaksi tai kouluttajaksi (jotkut päässeet myös toimisto hommiin), niin palkassa tämä kyllä huomioidaan. Itse en mitään esimiesten hiostamista ole havainnut. Parhaimpina päivinä esimies kertonut aloitus palaverissa missä mennään ja mitä voidaan tehdä, tämän jälkeen poistunut linjalta toimistoon tekemään omia töitään. hyvästä työstä on kiitelty, mitää erikoisia palkkioita ei kylläkään ole tullut, mutta jos firma tekee tappiota niin ei voi muuta olettaakaan. Itse viihdyn omassa työporukassani ja etenemis mahdollisuuksiakin on tullut.

  • Minkälaista palkkaa Muratalla saa? Sielläkin varmaan on eri palkkatasot työn vaativuuden mukaan? Mitä kuuluu mihinkin työhön ja mitä siitä maksetaan?

   • Operaattoreille nykyisin n.1800-2500 tessin B4-A7 luokat käytössä.

    Esimerkkejä:
    B4:perus linjaoperaattori
    B5-6:Alue vastaavan sijainen
    A6-7:Alue vastaava/kouluttaja muut erikoisemmat tittelit

    Edistymis mahdollisuuksia on. Itse olen kävin kaikki hommat läpi alle kahdessa vuodessa.


   • 4vuottatalossa kirjoitti:

    Operaattoreille nykyisin n.1800-2500 tessin B4-A7 luokat käytössä.

    Esimerkkejä:
    B4:perus linjaoperaattori
    B5-6:Alue vastaavan sijainen
    A6-7:Alue vastaava/kouluttaja muut erikoisemmat tittelit

    Edistymis mahdollisuuksia on. Itse olen kävin kaikki hommat läpi alle kahdessa vuodessa.

    Siis en kaikkia talossa olevia hommia vaan listaamani


  • Vaihtuiko Muratalla työvuorojärjestelmä tuotannon yläkerrassa 5-vuorojärjestelmään, vai pysyikö vkl-vuorot, yövuorot ja A/I-vuorot niinkuin ennenkin?

  • Siis mitä kettua??? Miksi helskutissa järjestetään joku ketun äänestys, jos sillä ei ole koiran karvan väliä???

  • Olin joskus töissä tuolla VTI:llä. Aivot narikkaan hommaa, ei sen enempää millään osastolla. Sisäsiittosta sakkia, naidaan toisia ja suhdedraamoja on kuin espanjalaisissa sarjoissa. Lähdin menemään, loin oikean uran ja nyt tienaan kuukaudessa niin paljon että VTI:n liksalla pyyhin pyllyä. Myös jokainen tuntemani on lähenyt sieltä pois. Kiitokseksi saatiin jakaa pitsat jos tehtiin hyvää duunia muuten huudettiin päin naamaa kun esimiehet luulivat olevansa jeesuksia. Jos olisi ollut enemmän kokemusta olisin vetänyt turpaan heti mutta nyt se on vain kaukainen haave. Luottamusmieskin oli ihan uuno. Menkää jos haluatte oppia miten esimiehen ei pidä käyttäytyä ja olet muuten vaan urpo. Parempia työantajia on ihan varmasti maailma täynnä.

   • Tää on ehdottomasti paras tiivistelmä kyseisestä paikasta.


  • Oletteko aloittaneet vuokrafirman kautta ja saanet myöhemmin vakkaridopimuksen vai onko vuokraduunarit aina lyhytaikaisia?

   • Vuokrafirman kautta voi aloittaa ja ennen vakkaridopimusta kannattaa lopettaa.


  • Yleensä on vakipaikka tullu 6-18 kuukauden sisällä, jos ei tee hommia aivot narikassa. :)

  • Millainen ruokailu muratassa on?

   • Tämä kiinnostaisi itseäkin, tuon kokoisessa työpaikassa 800 henkeä luulisi olevan työpaikkaruokalakin?


   • Henkilöstöravintola on, mutta auki vain päivätyöläisille. Iltavuorolaiset voi tilata ruuan itselleen etukäteen. Hyvää perusruokaa kohtuuhinnalla, erilaisia vaihtoehtoja on.


  • Murhaelectonic oy llä ON työpaikkaruokalaa!
   Muratan Työntekiana Onko sinulla varaa käydä operaatorina työpaikkaruokalaan ??? Työpaikkaruokala ON Mutta Se On Vaan toimitusjohtajalle ja Hänen Liittölaisille, ilotytöille lisäksi Pupujussille (HR johtajan herkku :) ) joka saatu etuja (lantialikuttamalla) Muille työntekiölle Ruokatatauko on vaan Haistamisiloa ! Ehtiiko tosiaan työntekian Edes kuivuumaan Hiki ?? edes ruokailuhetkessa. 30min
   (Orjille Ei kuuluu Ruokala)

  • Voisiko joku kertoa tarkemmin siitä työasusta, puhdastiloissa maski? Onko raskas hengittää? Peittääkö koko naaman silmineen vai onko vain hengitystä varten?

   • On raskas. Peräaukosta on suoraputki maskiin siihen nenän alle.


  • Onko kenelläkään kokemusta tuotekehitysyksikön MEMS-laboratoriosta? Olen kiinnostunut testausinsinöörin työstä siellä. Onko työilmapiiri parempi kuin tuotannon puolella ja saako omaa työrauhaa vai ollaanko selän takana seuraamassa jatkuvasti omaa työskentelyä? Palkkauksenkin luulisi olevan kilpailukykyinen?

  • Lisäyksenä vielä, että suoraan yrityksen kirjoille siis olisin hakemassa, kun eivät taida sentään vuokrainssejä siellä pyörittää.

  • Tuleeko/tuliko katkeamaton vuorosysteemi?

   • Syyskuun loppuun vanhalla mallilla.


  • Millasia esimiehet? Entä uudet luottamusmiehet? Onko sopu löytynyt?

   • Esimiehet pelkkä vitsi. Ei niillä ole mitään koulutusta. Sopu löytyy, kun leikkaa lisiä ja tiputtaa palkkaa entisestään.


  • Paskaa

  • Olin tekemässä siellä yhden vuoron ja se riitti! Puhdastilatyöskentely on haastavaa varsinkin jos haluaa juoda ja käydä vessassa säännöllisesti. Tuotantotilassa ei saanut pitää edes juomapulloa mukana ja aina kun tuli jano piti poistua kahdesta ovesta ja portista, riisua kaikki suojavaatteet kengistä lähtien ja sitten sama rumba uudestaan ku menit jatkamaan töitä.

   • Elämäm kolu


   • Onkotaustalla kirjoitti:

    Elämäm kolu

    No tuo nyt on normaalia puhdastilatyöskentelyä, eihän se muuten ole puhdastila jos siellä rampataan kaikkine paskoineen eestaas


  • Viiikonloppu yövuoro tekijän palkka??

  • Muratalla on kovat testit kyllä työhaastattelussa:

   1. Testaavat mm. kemian tietämystä (reaktioyhtälöt ja jaksollinen järjestelmä pitää olla hallussa).
   2. Testaavat myös radioaktiivisten radiokemikaalien tietämystä tms.
   3. Testaavat vianhakua teoreettisessa vikatilanteessa kytkentäkaavion avulla ja omalla sanallisella arviolla (onko meka- / vai sähkövika ja mikä sen todennäköisesti aiheuttaa).

   Tämän tasoisia testejä siis 1. työhaastattelussa insinööritason työpaikkaa sieltä hakiesssa.

  • Kertokaas muratalaiset yövklp palkka??

  • Joskus aiemmin, eli noin 10 vuotta sitten, siellä oli käytössä tulospalkkaus jossa vuoden jälkeen maksettiin bonusta hyvin suoritetusta työstä.
   Työntekijöiden prosenttiosuutta seurattiin joka viikko, aluksi tilanne näytti ihan hyvältä, mutta loppuvuodesta (joulupyhät jne.) pudottivat prosentit niin että koko vuoden tulospalkkioksi tuli lopulta noin 40 euroa.
   Samalta ajalta toimihenkilöille kuulemma maksettiin reilu kuukauden palkka tulospalkkiona, eli se siitä reilusta työnantajasta.
   Menkää muualle jos vain mahdollista.

  • Paljon tuosta vkl 12h vuorosta maksetaan ja saako sunnuntailisät? Eli tuleeko siitä 36h palkka? Paljon palkka tunnille noin? Onko kuinka ns. hidastempoista työtä?

  • Onko tuoreita kokemuksia Muratalta. Hakevat operaattoreita... Onko 12h vuorot käytössä ja tietysti palkka kiinnostaa? Onko puhdastilatyöskentely hikistä, raskasta?

  • Ei se hikistä ole, se on puhdastila. Töitä pitää töissä tehdä mutta kyllä siitä palkkaa saa. Jees mesta ei siinä mitään.

   • No ei todellakaan tule hiki vaan kylmä ja paleltumia. Töitä pitää töissä tehdä mutta ei muratalla siitä palkkaa saa.


  • Vuokratyöläiset kohtalaisen nopeasti nostettu talon omille kirjoille, ainakin jokunen vuosi sitten.
   Kai se on ihan ok työpaikka jos ei kaipaa monotonista operointia enempää. Ei se palkkakaan kovin hääppöinen ole ja työnantaja ei juuri työläisiään arvosta.
   En osaa sanoa mikä on aloituspalkka tänä päivänä, minulla se oli 1650€/kk + lisät arkivuorossa joskus.
   Viikonlopussa vähemmän ja sunnuntailisät on iso osa palkasta. Sairastellessa sen menettää siis.

   Arkivuorot vuoroviikoin aamua ja iltaa 7,5 tuntisia päiviä ja sen lisäksi erillinen yövuoro ja viikonloppuvuorot. Viikonloput 12,5 tuntisia päiviä ja sunnuntailisät yms. maksetaan.

   Tämä siis teoriassa. Käytännössä vuoromallit ovat kohtalaisen pimeitä nykyään perus arkivuoron ulkopuolella.

   Viikonloppuvuorolla on kerran pari kuukaudessa 3 päiväisiä työviikkoja ja välillä yövuoro tekeekin päivän ja päivävuoro yövuoron. Parantaa kuulema tiedonkulkua tms.
   Kolmepäiväisten viikonloppujen aikana arkivuorot pakkopekkasilla. Eli työnantaja päättää milloin pekkaset pidetään.

   Huoltotiimiä kannattaa välttää ellei perus arkivuoroon hae. Vuoden 2018 alussa pitäisi alkaa uusi työvuoromalli jossa arkivuoron ulkopuolella työskentelevät saa tehdä yötä ja päivää saman työviikon aikana ja viikonloppuvuorot alkavat perjantaina ja päättyvät maanantaina. Sellainen "viikonloppu"
   Kuulema tämäkin parantaa sitä tiedonkulkua kun ihmiset vaihtelevat vuorosta toiseen.

   Työilmapiiri kohtalaisen tulehtunut ja kriittisimmät voisivat jopa väittää että työnantaja valehtelee työntekijöilleen.

   Toimistotyöläisen arjesta ei ole juuri tietoa, kai heillä perus 7,5 tuntinen työpäivä viisi kertaa viikossa liukuvalla työajalla.

   Puhdastilatyöskentely mitenkään erityisen raskasta ole, lähinnä tuotantolaitteiden operointia. Kumipuvut mitä tuotannossa käytetään voivat olla hiukan hiostavia.

  • En suosittele.

   Ilmapiiri on tosi tulehtunut. Jos osaat mielistellä ja olla hyvää pataa, niin pääsee pitkälle. Mutta jos et halua mielistellä, vaan tehdä töitä. Potkitaan ulos. Kaverit on pakko saada töihin ja hyvät duunarit ulos. Ja palkkaus on sitä luokkaa, ettei ole sen arvoista. Varsinkin kun arkipyhä lisät ei ole mitään... Ja stalkataan... Kauheata kyttäystä... Tee yksi virhe, joudut ulos. Se oli 2kk työpaikka se, eikä enää uudestaan.

   Vanhemmat työntekijät on myös väsyneitä siihen tilanteeseen, mikä siellä on. Ja tietyillä linjoilla suositaan, että saavat lähteä 5min etuajassa, kun taas toiset joutuu oottaan sen 5min omalla linjalla, että pääsee lähteen. Et reilu peli.

   • Älä mene töihin sinne, ensin annetaan hyvää palautetta torstaina, ja fudut maanantaina.
    Työntekijät on ihan paskana uudistuksista, ja syystäkin. Rivityöntekijä ei saa olla lomalla jouluna tai uv:na. Pyhälisät on paskat ja ainoo hyvä asia mikä jäi käteen on, et älä usko et kaikki suomi24 kirjottaneet on surkeita elämämkoululaisii.


  • Jos haluat masentua, hae Muratalle. Aivan järkyttävä työyhteisö ja ilmapiiri.

  • sen verran pieni firma että tuskin täältä saa oikeaa tietoa, paitsi tietty täällä yksi henkilö voi kommentoi x 100

   • Sen verran paska firma että taatusti täältä saa oikeaa tietoa, paitsi tietty minä täällä yksin voin kommentoida x 100


  • Tuotannon rividuuni on ihan samaa kuin muuallakin jossa pohjakoulutusta ei vaadita. Perseilijöitä ahdistaa eniten kaikki.

   • se on kivaa kun tuolla saa palkkaa perseilystä ja se palkka vastaa perseilyä ei työtä


  • Paljonko yötyölisä on

   • Ei sen lisän takia kannata töihin tonne mennä se palkka on silti vaivaan nähden ihan onneton.


   • Tunnilta lisä on 4,09 €, joten kuukaudessa kertyy reilu 600 € yölisiä.


  • Kokemuksia vuoroesimies työstä / prosessi insinööri /tuotekehitysinsinööri työnkuvasta ja palkkaus minkälainen kyseisessä lafkassa ?

   • Osaavia, mutta alipalkattuja insinöörejä siellä työskentelee, niin kuin muissakin hommissa kyseisessä talossa.


   • Insinööreille lähtöpalkka ei kovin kummoinen ole. Tulotaso ei myöskään kovin nopeasti nouse.

    Hyvin insinöörivetoinen firma, vaikka työnantajana onkin melko suurikokoinen. Ilmeisesti verrattain alhaisella palkkatasolla ylläpidetään kilpailukykyä ja sitä, että YT-kierroksia ei pidetä kerran vuodessa, eikä itseasiassa edes vuosikymmenessä. Rikastumaan ei siis pääse, mutta toisaalta työpaikka on talouden sakatessakin varma.

    Työ kehitysinsinöörinä ainekin on haastavaa, vapaata ja palkitsevaa. Tiimikaverit on avuliaita ja asiantuntevia ja esimiehet kannustavat oppimaan ja opiskelemaan koko ajan uutta.


  • Aika vitsi kyllä tämä firma. En suosittele kenellekään itseään kunnioittavalle tekijälle, joka haluaa oikeasti tehdä mieluisaa työtä tai edetä uralla. Kesätyönä tämä varmaan menettelisi.

   Hyvin nuorta väkeähän tähän firmaan palkataan, jo 25:sena sä olit porukan vanhus ja fossiili. Eikä se nuorten palkkaaminen yllätä, kun palkka ja olosuhteet ovat niin retuperällä, että vain nuoret eivät yksinkertaisesti voi tietää paremmasta.

   Pienen palkan ja äärimmäisten tulostavoitteiden lisäksi minua häiritsi eräs toinen asia, mitä ei pitäisi hyväksyä missään työelämässä. Jatkuva selän takana kyttääminen niin työtiloissa kuin pukuhuoneessa ja jopa WC:ssä käydessä oli jo silmiinpistävää.

   Jo lyhyessä ajassa kävi ilmi, että työntekijät vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Jokainen voi tästä päätellä jotakin.

   • Kesätyönä tätä sietää ei sen pidempään.


   • nuoria hölmöjä on tänne jonoksi asti eikä ne ikinä lopu kesken.


   • Jopas on katkeraa tilitystä.

    Toki jos odottaa, että tuotantotyössä pääsee istuskelemaan jalat pöydällä ja saa 3+ k€/kk, niin silloin ei toki odotukset todellisuus ihan kohtaa. Leppoisaa duunia kuitenkin lähtökohtaisesti, jees duunikaverit ja etenemään pääsee nopeastikin, jos hommat on oikeasti hallussa.


   • Tänne on taas haku päällä, mutta hakevat nyt itse, eivätkä vuokrafirman kautta? Vuokrafirman haun takia en ole itse koskaan tuonne aiemmin hakenut. Nyt meinasin, vaikka aika negatiivista tuntuu tämä ja moni muu ketju olevan, mutta kuulostaa kiinnostavalta alalta. Ja joka vuoroon on haku päällä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jopas on katkeraa tilitystä.

    Toki jos odottaa, että tuotantotyössä pääsee istuskelemaan jalat pöydällä ja saa 3+ k€/kk, niin silloin ei toki odotukset todellisuus ihan kohtaa. Leppoisaa duunia kuitenkin lähtökohtaisesti, jees duunikaverit ja etenemään pääsee nopeastikin, jos hommat on oikeasti hallussa.

    Se, että katkeraa tilitystä tulee paljon, kertoo jostakin. Tuskin ne aivan tyhjästä on nyhjästy. ;)


  • Siis on ihan mielettömän hyvä työpaikka siis ainakin jos olet masokisti.

  • Tämä taitaa melkein yhtä kauhea paikka kuin j-pääläinen rukkifirma. Tosin tässä rukkifirmassa henkilöstöasiat ym luottamustehtävä ovat varmasti heikomma,koska heikoimmiksi näitä ei voi saada.

  • Jo työhaastattelussa ymmärsin ettei homma ole kannattavaa. Tarjosivat todella alhaista palkkaa melko vaativalta kuulostavasta työstä. Ja vielä vuorotyöhön pitäisi ruveta. Ei kannata nykyisestä vaihtaa.

   • No ei kannata ei


   • Huono palkka, vaatimukset kasvaa, huonot johtajat. Keneltäkään työkaverilta en näinä vuosina ole mitään positiivista kuullut tästä työpaikasta ja se näkyy työntekijöiden vaihtuvuudessa. Kokoajan joku lopettaa ja on alimiehitys.


  • Moni haki Baronan kautta Muratalle mut ei oteta töihin. Minilla monta vuotta kokemusta tuotantotyöstä yli 20 vuotta elektroniikan alalla. Vai Barona etsii jolla ei ole kokemusta alalta....

   • Korjaus minilla eli monilla


  • Palkka päivävuorossa 1900€/kk, yössä 2600€/kk. Elementtipuolella vaihtuvuus pientä, koska hyviä hommia ja pitkät tauot. Testauksessa hommat aivan kamalia. Työohjeita pitää noudattaa, mutta työohjeita noudattamalöa työ on niin hidasta että sitten tullaan valittamaan hitaudesta. Työtekijöitä kohdellaan kahden kansan väkenä, on ne joilla palkka nousee kokoajan ja ne joille valitetaan siitä mistä muille ei. Testauksesta lähtee kokoajan porukkaa pois koska kohtelu ja kiusaaminen on mitä on.

   • Alemman koulutuksen saaneet tyttöset ei tervehdi aamulla. Tiimikokouksessa haukutaan poissaolijaa. Vanhanaikaisia laitteita. Huono perehdytys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alemman koulutuksen saaneet tyttöset ei tervehdi aamulla. Tiimikokouksessa haukutaan poissaolijaa. Vanhanaikaisia laitteita. Huono perehdytys.

    Tämä huono perehdytys on kyllä naulan kantaan. Kouluttajat eivät ole itse tehneet operaattorin töitä, joita opettavat ja juoksevat ympäriinsä ilman mitään logiikkaa. Osaaminen koulutuksen jälkeen on huonoa ja koulutus jää muiden työntekijöiden vastuulle. Kouluttajat kuitenkin saavat ”koulutuksestaan” isompaa palkkaa vaikkeivät saa aikaan mitään. Huono koulutus näkyy työntekijöissä tai koko solun yhteistyössä vielä monta kuukautta koulutuksen jälkeen, kun työt valuvat muiden niskoille. Ainoa miten tähän osataan ylemmiltä tahoilta puuttua on potkut sille, joka ei osaa. Aiempiin työpaikkoihin verrattuna sairaslomia on ihmisillä todella paljon ja useat kertoneet syyksi poissaoloilleen työuupumuksen tai muun vastaavan. Taitaa olla koko lafkan ongelma.


  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143