Uusi koirasivusto

kesykoira

Oletko hankkimassa koiraa tai muuten etsit tietoa koiran käyttäytymisestä, kouluttamisesta tai terveydestä? Oletko aloittanut yhteisen taipaleen pennun kanssa? Uusi koirasivusto http://kesykoira.wordpress.com esittelee koiran tieteellisessä valossa. Ylläpito kerää koira-aiheisia artikkeleita myös koiranomistajilta, kouluttajilta ja harrastajilta. Tervetuloa tutustumaan!

17

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parannusehdotus

      Laita se teksti vaalealle taustalle ja kasvata tekstin ja linkkien kokoa. Eihän tota näe lukea kukaan.

    • -----

      Aika yksipuolinen näkemys...Kun esittelee jotain tieteellisessä valossa niin kannattaa keskittyä puolueettomasti koko aiheeseen, ei vaan edistääkseen rotukoirien myyntiä.

    • Mikko Nivelrikko

      Yhdessäkään selaamassani rotukoirien propagandasivustossa ei opasteta käyttämään KoiraNetiä ja tutkimaan koirien sukupuuta syväluotaavasti, saati tutkimaan kasvattajan aiempia pentueita tai perehtymään rotujen perinnöllisiin sairauksiin... Käsketään vain epäsuorasti valitsemaan rotupi ja sitten kelpaakin kuka tahansa!

      Eli tuonne kaivataan vielä analyyttisen tiedonhaun opas; lähteenä KoiraNet. Kasvattajat eivät paljasta kaikkea kotonaan, vaan salaavat esim. linjoissaan muhivat perinnölliset sairaudet, koska "sehän menee vain kotikoiraksi, saa se hyvän elämän muutenkin".
      Eli tulevaan artikkeliinne:
      - käsky käydä rotuyhdistyksen sivuilla tarkastamassa perinnöllisten sairauksien lista
      - käsky katsoa, mitä PEVISA, rotuyhdistys jne. edellyttävät tarkistamaan koiralta
      - näyttää, miten pentuvälityksestä kaivetaan esille vanhempien ja esivanhempien terveystulokset
      - mainita ainakin merkittävimmät perinnöllisiksi todetut ongelmat (kyynärien nivelrikko, lonkkaniveldysplasia, lasiaisen rappeuma tai ainakin CEA, luonnetestien tulokset tietyillä roduilla)
      - opettaa tunnistamaan rotuyhdistysten sääntöjä rikkovat pentueet (papereilla ei ole mitään merkitystä, koska kasvattajat saavat muutenkin hillua miten huvittavat, kaikki kaatuu muutenkin ostajan niskaan, mm. tukehtuva bulldog, lonkkavikainen labbis, nivelrikkoinen corgi)
      - opastaa kieltäytymästä rotupista, jonka vanhempia ei saa tietää etukäteen, koska sehän estää suoraan tiedonhaun


      Lisäksi kaipaisin faktatietoa ja lähteitä niihin tutkimuksiin, joiden mukaan seropit ovat sairaampia ja kuolevat nopeammin kuin rotupit. Iso-Britanniassa tällainen tutkimus on tehty, ja sen mukaan MONIROTUISET (koosta, ruttukuonoista ja perimistä huolimatta) elivät yhtä pitkään kuin pitkäikäisimmät rotupit, eli reilu 13-vuotiaiksi.

      Mutta tehkää edes tuo yksi uusi artikkeli, niin ei mene ihan niin propagandaksi ja rasittavaksi kuin mitä nuo sivustot yleensä tuppaavat olemaan.

    • miksi musta

      Liian pieni teksti ja epäselvä lukea. Liian tumma tausta.

    • Soopelipoika

      Kaipaisin artikkelia "Mistä kannattaa ostaa sekarotuinen?".

      Eli lähtökohtana tuo. Ei terveys, ei pentutehtailu, ei halvan hinnan tavoittelu. Vaan se, että jos haluaa sekarotuisen, niin mistä niitä kannattaa hankkia, kuinka paljon niistä kannattaa maksaa ja mitä kannattaa miettiä. Luullakseni sinulla olisi koiraharrastajana jo itselläsikin pieniä ajatuksia aiheeseen liittyen :) Tässä pari itseäni kiinnostavaa kysymystä:

      - Onko seropi turvallisempaa ostaa aikuisena vai pentuna?
      - Onko parempi ostaa pohjoisesta kuin etelästä?
      - Minkä tyyppiset seropit ovat todennäköisesti ei-pentutehtailtuja? Luulisi, että etenkin pikkukoirat, muotirotuja sekä egonjatkerotuja sisältävät olisivat tyypillisimpiä pentutehdaskoiria?
      - Paljonko sekarotuisen pentueen kasvatus maksaa? Eli kuinka paljon pentueeseen menee vähimmillään (ruoka, pentulaatikko) sekä kalleimmillaan (madotukset, ell-tarkit, FIX-rekisteröinti, sirutus, laaturuoka, emän erikoisruoka ja vitamiinilisät, pentulaatikko, vanhempien terveystarkit jne. jne.)? Kuinka paljon koirien koko vaikuttaa?
      - Miltä näyttää aito terveystodistus? Miten sen aitoudesta voi varmistua (puhelinsoitto jonnekin, viivakoodi, hologrammi??)?
      - Miten sekarotuisen voi rekisteröidä FIX-rekisteriin? Mitä hyötyä siitä on?

      Lisäksi:
      - Mitä pitää varmistaa, jos aikoo hankkia rescuen Suomesta tai ulkomailta? (Trances, evira, mitä näitä nyt on?)?
      - Minkä ikäinen koira on järkevää hankkia?
      - Miten sekarotuisista voi erottaa eri tyyppejä, esimerkiksi erottaa pitbull-sekoituksen paimensekoituksesta tai terrierin olemuksen leppeän seurakoiran olemuksesta?

    • kikkelitonttu

      En tiedä mistä puhutaan!

    • silmä väsyy

      Yhdyn edellisiin, vaikea lukea, muutos ulkoasuun. Tumma teksti vaalealla taustalla olisi huomattavasti helpompi.

      • Ei yhdynnälle

        Ei kai kukaan tohon tonttuun halua yhtyä, oksettaa moinen ajatus.....


      • Tussutonttu
        Ei yhdynnälle kirjoitti:

        Ei kai kukaan tohon tonttuun halua yhtyä, oksettaa moinen ajatus.....

        Senkin sika!


      • silmä väsyy
        Ei yhdynnälle kirjoitti:

        Ei kai kukaan tohon tonttuun halua yhtyä, oksettaa moinen ajatus.....

        Ei yhdynnälle!
        Höpsö, enhän minä ollut yhtymässä pelkästään tonttuun. Kirjoitin " Yhdyn edellisiin" siis monikossa, en edelliseen, eli pelkästään tonttuun. Yksi tonttu ei minulle riitä!


      • Niinpä!
        silmä väsyy kirjoitti:

        Ei yhdynnälle!
        Höpsö, enhän minä ollut yhtymässä pelkästään tonttuun. Kirjoitin " Yhdyn edellisiin" siis monikossa, en edelliseen, eli pelkästään tonttuun. Yksi tonttu ei minulle riitä!

        " Yksi tonttu ei minulle riitä! "

        Harvallepas meistä yksi riittää. Siksi kai näitä tonttuloita täällä on jo pian kymmenittäin.


    • Lähteet esiin!

      Minä pidän nykyisistä väreistä, sillä pidemmän päälle tumma tausta vaalea teksti säästää silmiä enemmän kuin valkea tausta tumma teksti. Suurimpana ongelmana pidän asenteellisuutta, jota ei kuitenkaan vaivauduta perustamaan sen kummemmin. Myös kelvolliset lähdetiedot puuttuvat kaikesta aineistosta.

    • Täytyy antaa hatunnosto sivuston tekijälle...
      Mielestäni erittäin hyvä ja hyvin tehty.Perusasiat koottu hyvin paketeiksi ja olennainen saatu esiin.Linkkien kautta voi tutustua sitten lisää asioihin.
      Iso työ tehty sivuston eteen,arvostan.

      Se sitten,jos hifistellään,niin toki mielipide-eroja jokaisella voi olla.Oli tuolla jotain minustakin,josta itse en ole ihan samaa mieltä.Mutta näinhän aina mielipiteitä,jos pilkkua viilataan varsinkin,aina löytyy,joka suuntaan.
      Mutta omiin näkemyksiini,pääasiassa hyvinkin samanlaista.

      Ulkonäössä ehkä hieman saisi jotain raikastaa.Pitemmän päälle hieman raskas vaikutelma,johtuen tummuudesta.Ehkä pohjaa vaalentaa tai jotain väriä muuten.Ei paljon,ettei mene sekavaksi.

      Mutta tosiaan,iso ja hyvä työ tehty sivuston eteen ja siinä onnistuttu :)

      • Kohta kaupallinen

        Toivottavasti sivustoa ei tule pilaamaan nämä kaupalliset yhteistyökumppanit, kun niiden ääni saadaan riittävällä summalla kuuluviin:

        "Toivon löytäväni yhteistyötahoja, jotka kokisivat tällaisen sivuston yhtä tärkeäksi."

        Tehdään siis hyvä sivusto ja ihan asiaa, mutta turha luulla että sitä pelkästä rakkaudesta koiriin tehdään vaan kyseessä on ansiotarkoitus ;-)


      • Noo-jaa
        Kohta kaupallinen kirjoitti:

        Toivottavasti sivustoa ei tule pilaamaan nämä kaupalliset yhteistyökumppanit, kun niiden ääni saadaan riittävällä summalla kuuluviin:

        "Toivon löytäväni yhteistyötahoja, jotka kokisivat tällaisen sivuston yhtä tärkeäksi."

        Tehdään siis hyvä sivusto ja ihan asiaa, mutta turha luulla että sitä pelkästä rakkaudesta koiriin tehdään vaan kyseessä on ansiotarkoitus ;-)

        Eiköhän adblock nuo hilavitkuttimet sitten aikoinaan poista.


    • 4+14

      Selvisihän se miä taho on asian takana eli ei taho vaan yksityishenkilö, kasvattaja. Se selvittääkin miksi sivuistoille on linkattu vaan Kennelliitto / ulkomuototuomarit / rotuyhdistysjuttuja.... Koira lemmikkinä on käsitteenä niin laaja että ottaisin sivun ihan vakavasti jos sentakana olisi jokin järjestöjen liittoutuma. Koiraharrastus kun ei vaan pyöri Kennelliiton kasvattajien ympärillä.

      "Tämän sivuston päätarkoituksena on jakaa tietoa kesykoirasta eläimenä sekä toimia samalla foorumina eri alojen ammattilaisille, joiden yhteisenä tavoitteena on hyvinvoiva koira Suomalaisessa yhteiskunnassa."

      Sivuston pitäjälle voisin esittää kysymyksen että minkälaista yhteistyötä sivusto tekee muiden kuin kasvattajien kanssa ja kuinka sivusto osaa jatkossa antaa oikeaa tietoa koko kesykoiratilanteesta jos takana on vain 1 ihminen - kasvattaja?

      Miksi koiran ottamisessa ei ollenkaan mainita siitä että Suomessa on useita kotia vaihtavia koiria vailla kotia ja Suomeen on mahdollisuus adoptoida ulkomailta luotettavien suomalaisten yhdistysten kautta kodittomia koiria? Miksi annetaan väyläksi ainostaan meneminen rekisteröityneen kasvattajan luo hankkimaan pentu? Eikö ihmisen hylkäämät kodittomat koirat ole kesykoiria? Jos sivuston on tarkoitus olla kaiken kattava niin missä on info näistä koirista, maailman kodittomien koirien tilanteesta ja tavoista auttaa hyljättyjä koiria - Suomessa ja maailmalla? Soopelipojalla ylempänä oli todella hyviä ajatuksia myös tähän liittyen.

      Miksi sivustolla ei muuten mainita mitään problematiikasta jota seuraa koirarotujen ylijalostuksesta? Jos sivusto kovasti haluaa kertoa koiran käyttäytymisestä niin miksi ei mainita esim niistä ongelmista joita ylijalostus on tuonut koirien käytökseen? Kannattaa lukea lisää vaikka täältä: http://www.animalia.fi/animalia-toimii/animalia-lehti/lemmikkieläinten-jalostus

      Sieltä löytyy esim tämä ajattelemista antava pätkä: "Pitkälti tutkimaton alue on ylijalostettujen ominaisuuksien vaikutus koirien elekieleen ja sitä kautta koirien keskinäiseen kommunikointiin. Esimerkiksi paksu ja pitkä turkki estää toisia koiria huomaamasta, jos tuuheaturkkinen yksilö haluaisi viestiä epävarmuuttaan nostamalla niskakarvat pystyyn. Koira itse luulee viestivänsä selkeästi, mutta toiset koirat eivät pysty havaitsemaan sen antamaa signaalia. Muita signaalikieltä heikentäviä esimerkkejä voisivat olla silmien ja kuonon päällä roikkuvat karvat, lyhyiksi jalostetut hännät, alapurennat ja lyhyet kuonot, selänpäällä aina suoraan pystyssä tai tiukalla kippuralla kannettavat hännät, raskaat ja roikkuvat korvat, rohiseva, murinalta kuulostava hengitys jne. Todennäköisesti pennusta asti yhdessä eläneet koirat oppivat tulkitsemaan myös vaillinaisia signaaleja lähettävää lajitoveriaan, mutta uusia koiria kohdatessa voi väärinkäsityksiä ja tappeluita syntyä helposti.
      Luonteiden jalostus on usein jäänyt ulkonäön varjoon. Jotta koirat pystyisivät sopeutumaan nykyiseen yhteiskuntaan ja sen asettamiin vaatimuksiin, tulisi terveyden lisäksi kiinnittää huomiota entistä enemmän luonteisiin. Suurin osa koirista elää kuitenkin pääasiallisesti seurakoirina, jolloin esimerkiksi liiallinen aggressiivisuus tai arkuus aiheuttaa ainoastaan ongelmia ja lisää eläinten stressiä."

      • Ohhoh!!!

        Animalialta löytyy joskus jotain järkevän kuulloisiakin lausuntoja näemmä. Hyvä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      2020
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1582
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1387
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      92
      1318
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1292
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1131
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      48
      1076
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1066
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1047
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      239
      892
    Aihe